idana_85
|
mamabb, je li tebi mozda meca stigla ovih dana? tako je rijad radio kada sam dobila menustruaciju,valjda je mlijeko promijenilo ukus,trajalo je vise od mjesec dana,ali smo istrajali. usput, vdali jedes neke hrane previse tih dana ili nesto sto je pikantno,ljuto...pa joj mozda mlijeko ima ukus toga? samo ne odustaj molim te,bice to ok... vesela, ne brini,bice kosice. rijad je rodjen sa dugom kosicom,pa mu opala,bio je kriza, opadala s prijeda prema nazad,ma ko kakav cica. i onda rasla sporo sporo, i sad odjednom krenula,ima je bas fino...bice kosice,a ima vremena i do rodjendana bebbe, sretan put, i nemoj da se brines. budi podrska jaranici i njenoj djecici i budite hrabre. Kako su mi ostale bebe,slusaju li? Rijad :( Nocas je imao temperaturu, ne znam koliku,mamin toplomjer ne radi, ali je gorio. budio se stalno. kad sam uzela da ga gojim vrel,kao vatra i rukice i nogice,glavica...odmah sam dobila napad panike. citavu noc sam ga masirala i nisam spavala. danas malo ima malo nema, naglo mu dodje i prestane,bas kao sto je bilo zbog gornjih jedinica. malo i slini i kasljuca, sve isto,pa pretpostavljam da su sada na red dosli ocnjaci.a slabo jedne zadnja 4 dana, jedino je veceras fino jeo. evo i sada je budio se i place. ja otisla da se istusiram on se probudio vristi, ne mogu ni muz ni svekrva da ga smire. kad sam mu se ja javila pruza ruke i govori "mama ne da" i umiri se, malo doji pa pocne plakati..nisam navikla da place,bas mi tesko padne,a i zao mi ga. stavljali smo gel,vino,limun...ma sve,ali on opet place. konacno se sada malo smirio i pajki...a ja...vile me nosaju, tri noci nisam skoro ni spavala,sinoc pogotovo,sta me ceka veceras.... Inace je lopov,svasta zna i sve razumije. Npr kazem mu donesi mami flasicu, daj mami brm-brm....daj mi pusu, zagrli me,gdje su ti igrackice...bas vidim da me razumije. veceras ga mama cuvala i zapricala se samnom,a on joj izvuce rukicu i predjep reko sobe i stao...mama za njim,i ja isto,a on nam pobjeze do stola (koji je na sred sobe) i uhvatio se za njega. mama sva sretna,a ja se prepala,samo bio laminat da se ne oklizne i padne. mi mislili prohodo,kad kasnije pruza ruku i hvata se uz namjestaj, ne smije opet da se pusti. nekada tako podivlja,samo se pusta,iako padne on opet,valjda mu je dodijalo to sto ne zna hodati. a kad vidi drugo dijete...skroz je divlji od srece....sinoc sjedio za compom i nekako pokrenuo msn i vidio tatinu sliku, sve govori deda i ustao na stolicu,mama ga cuvala a on sve prislanja usne i ljubi ga. kako voli zivotinje,sav je sretan jer su nam se pojavili mravi u sobi. neki dan ih nekoliko se skupilo i on ih gleda, upire prsticem i govori "didi" (mislim da mu to znaci vidi,to inace tako radi kad je necim odusevljen) i onda fino spusti lice na njih i mazi se... I eto...svaki dan vidim koliko je mudriji i kako mashallah napreduje...Mislim da vise nije beba,sad je mamin pravi djecak.odoh odmarati,ko zna sta me nocas ceka. pusa za sve mamice i lijepe bebice, nedostajali ste nam
< Poruku je uredio idana_85 -- 23.8.2009 23:23:27 >