mynxlee
|
Jos malo, pa vam velim dobro jutro. Evo, mala beba spava (konacno), a velika na malom laptopu, dok je Big Mama zauzela veeeeeliki pc :) Zasluzeno. Nas mali Indijanac fura u hodalici. Od subote je aktivna hodalica, pa se tek danas okurazio da obilazi. Sve sto je na dohvat ruke on skida i uzima. Samo snima sta ce. Sad trebamo jako dobro paziti gdje nam je sta i da mu nije na dohvat ruke nesto sitno sto bi mogao ubaciti u usta. Proizvodnja mlijeka mi se normalizovala, pa jedemo i ovu hranu. Kad nesto jedem dam mu malo, ali naravno ono sto smijem. Primjetila sam da voli slano, ali ono sto mi jedemo, dok mu je ono ''slano'' u kasicama sigurno bljutavo. Jos uvijek se budi nocu. Ne znam sta da radim. Ko drogirana sam. Juce smo isli s tatom na pecanje. Odusevio se prirodom, jer smo bili na jezeru koje se nalazi daleko od grada i u po borove sume je. Brzo ga zrak i mirisi borovine osamutili, pa je zaspao i spavao u komadu 4 sata. Naravno, nismo nista upecali. Hehe... Zezala sam MM da je meni sumnjivo kad on donese ribu, kao ko zna gdje ju kupi, a gdje to vrijeme provede ako nije na pecanju. Hihi... Bili su neki dobri ljudi pa su nam ubacili 4 ribice da se imamo s cim pohvaliti. Mene je sunce oprljilo, pa sam nabacila malo bojice. Ivan se voli igrati skrivaca. Uzme jastuk i kada ga pitam ''Gdje je Ivan?'', on zagnjuri glavu u jastuk. Kada uzme nesto, kazem mu da ne baca i on odmah baci, te se uz to nasmije lopovski Dam mu kapu i kazem da ju stavi na glavu, on ju samo onako prisloni, a kada doji uzme tampon sto ga nosim u grudnjaku i stavlja na siku gdje mu je mjesto. Ma, svasta nesto zna. Brzo kopira, pamti, ko bi rekao onako malo pa ko veliki kuzi. Kupili smo i autosjedalicu ''Römer'' od 9-18 kg. Bila je 175 €. Jos ju nismo postavili. Ivan kad u nju sjedne, ma ko princ. Bas je udobna. I ja bih jednu sebi Anushka, Alen nam pravo aktivan. Sve sto su veci, sve su nam veca briga i moramo vise paziti. Ti se bacila na uredjivanje, a kod mene je danima ''kreativni'' nered. Cekam MM da poslozi dokumenta, jer je to njegov posao, pa papira po podu haos. kad smo kod zumenaceta, Ivan je juce po prvi put pojeo cijelo zumance, ali iz jaja sto sam pekla ''na oko''. Nadam se da nije pogresno i da ne mora biti bas kuvano, jer je bilo lijepo peceno i neslano. Obicno ne solim tako spremljeno jaje, jer ga poslije pospem s ''Vegetom''. tako volim. New mama, znaci ti na posao. Kad smislim, ne znam kako bi se nakanila raditi, iako mi ponekad fali posao. Cini mi se da bi tako odmorila glavu. Dinciii, djeca su ti sad cudo. E, a kad se sjetim onih zadnjih trudnickih dana, pa ono iscekivanje. Pogledaj sad djecu koliku imamo, masala. Ilhana, jesi li se ti vratila u Svedsku? Mi smo trebali davno Ivana upisati u vrtic, jer je ovdje sve zauzeto, pa dijete cim se rodi upisuje se u vrtic. Cim krene skolska godina, to nam je prvi zadatak. Vrtic nam je blizu, oko 3 minute hoda. Mamabb, bas mi je zao sto Leila nece vise siku. I ja sam odlucila dojiti Ivana dok god imam mlijeka. Valjda nece odustati. Visnja, zao mi je Asjice. Nadam se da je sad dobro. Bebbe, uzivaj i za nas. Cmokica svim mamama i bebama.