Gigana
|
Drage moje, imam mali problemčić sa tetom čuvalicom, a tiče se njene lične higijene. Nekako mi je nezgodno i pisati o ovome, ali ja fakat ne znam šta da uradim, a da ne ispadnem kreten i da se žena ne naljuti, pa sam mislila da mi vi možete dati par ideja. Naime, žena se jako znoji i izgleda ne koristi nikakav dezedorans, tako da u ovim ljetnim mjesecima ja dobijam nagon za povraćanje svaki dan kad s posla dođem kući. Ne da se samo ona čuje, nego mi smrdi cijela kuća, pa i Vedad, čini mi se, pokupi od nje taj miris, jer je s njom 8 sati. Ona nosi nekakve sintetičke majice, pa sam joj ja u više navrata pokušavala dati od sebe pamučnu majicu, ali ona nije htjela uzeti. Jedno vrijeme je i nosila pamuk, ali sad je opet prešla na sintetiku. Ja nikako ne mogu da skontam kako ona sama ne osjeti svoj miris, ili ga možda osjeti, ali je toliko naviknuta da joj ne smeta. Ne znam šta da radim i kako da joj kažem za ovo. Inače, jako je uredna po pitanju svega ostalog, čak bi se moglo reći i da je malo previše pedantna (hrana, održavanje kuće i sl.), ali nikako da riješi ovaj problem. Žena je super, dobro se brine o mom djetetu, jako ga voli, voli i on nju, nemam nikakvih problema osim ovoga. Ja vidim da se ona kupa, namjesti frizuru, ali sve je to džaba kad obuče oznojenu majicu. Dajte, pomagajte, šta da radim, kako da joj kažem, a da se ne naljuti, da ispadne diskretno.