idana_85
|
Joj draga moja, i ja sam bila u toj situaciji. Vodali me gore po kosevu 2,5 godine. Prva dijagnoza im je bila svrab i to suga, najgori oblik svraba. Svi smo se u kuci mazali nekom smrdljivom vodom, sve prali....da bi kad sam otisla na kontrolu rekli eto ipak nije svrab, vec dermatitis obicni (upala koze). To mi je dr Faruk rekao i davao mi skoro tri mjeseca dimidril, od kojeg sam samo povracala, nisam mogla jesti, a on svaki put kaze piji ti to jos jednu sedmicu,bice to dobro. I ja njemu fino u facu kazem da nema pojma i da hocu dr doktora i daju mi neku Aidu. Fina ona, kaze uzrok moze biti bilo sta,sve moguce nalaze da povadim,pa ako to ne bude,radit cemo alergotestove. Eh dok sam ja povadila nalaze trebalo mi mjesec dana. Dosla....zena otisla na trudnicko. Dobijem drugu dr Aidu. ona svaki put dr dijagnoza, te hronicna urticaria, te acutna urticaria itd itd....I tako dvije i pol godine. I ja jednom vise odlijepim i pocnem joj psovati, kazem joj da pojma nema i pitam je hoce li mi vise uraditi te proklete alergotestove ili da idem privatniku. Da mi tabletu za smirenje i kaze dodji sutra da uradis testove. I tako jedan dan radila inhalatorne, drugi dan na hranu. I ispostavila se alergija. Niti su mi dali upute sta cu,samo rekli da idem kuci i da dodjem na kontrolu za sedam dana. A tamo naveli da sam alergicna na prasinu, posteljinu, sir, mlijeko, jagodu, kupinu,malinu,ribizlu,tresnu,visnju, marelicu, buraniju, krompir, grasak i soju. I navece meni natekle ruke od tih alergotestova. Odem u hitnu,oni mi se smijali, kazu sta ces jesti, idi ti svom dr. Odem gore ujutro kaze nisam smjela nista od toga jesti,trebala mi retardirana sestra objasniti,a ona me samo poslala kuci. I hajd ja mjesec dana jela samo meso, poboljsalo se, ali osip i dalje bio tu,valjda se nije povukao. Eh kad je dr rekla mogla bi ti malo leci da te posmatramo, rekoh odoh ja kuci po stvari i nikad vise nisam nogom gore krocila. Kasnije sam sama shvatila da sam alergicna na jagodu i visnju i na velike kolicine sira. I sad kad su htjeli supruga ostaviti gore....ja sam se odmah sjetila svoje nocne more i umalo dozivjela nervni slom. Jutros smo isli nekom dermatologu u Sokolovic Koloniji, za kojeg smo na vise strana culi samo najbolje i rekao je da je neka pitorijaza i dao mu masti i tablete te garantuje da ce mu vec treci dan se povlaciti, za sedam dana biti dobro, ako ne dalje troskove on snosi. a nije ni skup, pa sta ce biti vidjecu...... A vama drage moje hvala, od srca, ne znam sta bih bez vas.....
|