|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
3.8.2009 12:09:54   
Pretty mamma
Hej EX Yu,
kako dojenje? Više ne znam jesi li se rješila problema?
Ma ja malenu uvijek stavim na bok, samo se ona prevrne i ja ju vratim. Neću ju još ostavljati na leđima, samo me zanimalo da li je opasno da uopće bude na leđima. Vidim da nije, pa neka bude po par minuta, neću više user posted image

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 1326
3.8.2009 12:34:12   
Anoniman
ja sam Andreju stavila jastuk (valjkasti) tako da ga naslonim u neki polubocni polozaj...nema sanse da mi se prebaci na leđa...moze jedino na stomak

/70168859#mainContent][/link] user posted image

< Poruku je uredio dadada -- 3.8.2009 12:35:12 >

(odgovor članu Pretty mamma)
  Neposredna veza do poruke: 1327
3.8.2009 12:36:53   
Pretty mamma
Ma ja stavljam veliki ručnik, srolam ga, ali ću se prebaciti na onaj jastuk za dojenje. On je puno veći i stabilniji pa ga valjda neće izgurati.

Laura je u mom naručju!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1328
3.8.2009 15:46:33   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: tajra

I Riana spavauser posted image user posted image user posted image user posted image
Da nije nešto u zraku? user posted image user posted image user posted image user posted image
I mi smo "naopake"; kad ne spava, što ne spava-kad spava što spava.

Lijepo moooooolim sve mame:
1.PRESTANITE BROJATI KOLIKO POJEDU.
Svaka zdrava beba je pametnija od nas i zna koliko joj treba.
2.NE GLEDAJTE NA SAT
Beba jede kad je gladna, a ne kad kazaljka to kaže.
Izvinite, ali morala sam to istaknuti, jer sam ja imala strašno iskustvo koje ne želim nijednoj mami.

Def. je nešto u zraku...moja Minja je danas u komadu odspavala 5h user posted image , a i ja skupa s njom user posted image user posted image

Nama novim mamama svaki dobar savjet jako puno znači, pogotovo savjet koji se bazira na vašim iskustvima jer poludimo kad nas filaju kod pedijatra razno raznim informacijama po kojima ne valja ako nije po knjizi...da poludiš...ja pogotovo s tim imam problem jer me dolje gledaju kao groznu mamu koja djete hrani AD mlijekom user posted image

Pusaaaaaa user posted image

< Poruku je uredio Mya_81 -- 3.8.2009 15:47:03 >

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 1329
3.8.2009 15:57:27   
Mya_81 RR
Felix, hvala draga...

Što se tiče probave trenutno joj ne dajem ništa...teta u apoteci mi veli  da onaj sirup može oštetiti crijevnu floru, a kako mi ipak imamo problem i sa vjetrovima, i sa grčevima i sa probavom odlučila sam da to ne kupujem. Ona mi je savjetovala toplomjer u guzu kružnim pokretima i zašećerenu kamilicu.

Par dana sam joj davala malo te kamilice (već 2 dana ne) i prekjučer je imala 3 stolice, ali tada sam joj uvela i onaj sirup protiv grčeva pa nisam sigurna je li i od toga. Od jučer nije imala stolicu pa ću joj danas opet dati malo kamilice da probamo otkriti je li to stvarno funkcionira...

Čestitke na 3 KG...pilence malo napreduje user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Ex Yu)
Neposredna veza do poruke: 1330
3.8.2009 19:21:13   
Anoniman
hvala myauser posted image kako je danas  al se bas napatio jadan zacrveni se ko paprika dok se olaksa bas mu je svrsta stolica al hajd ide makar kako tako...
pussa malenoj ljepotici

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 1331
3.8.2009 19:28:06   
Anoniman
ja ne znam kakav je to kod vas zrak ...puhnite ga malo vamouser posted image ..ovaj moj ne konta da spava...doduse maloprije mi je zaspao i pokakio se u pelenuuser posted image prvi put nakon 4 mjeseca...mozda je fakat nesto u zrakuuser posted image i jos smo imali danas bliski susret s trecom vrstom (mojom leni) pocupao je...ona jadna skiknula i zbrisalauser posted image ...ja se iskreno nadam da ce zaboraviti

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1332
3.8.2009 21:59:38   
kaktuscic
Mile moje, ja ko vjetar samo proletim, daj posaljite tog zraka i meni malo pa da bar vidim kako su vase bebe. Danas je samo dva sata spavao, grcici ga muce, nadam se da ce veceras spavati, ja sam gotov pocela plakati, toliko sam umorna, mislim da vise nikad necu zaspati, ma i ovo ce proci, valjdauser posted image

Danas smo se vagali, za 4 dana dobio je 200 gruser posted image user posted image user posted image bas sam sretna, hvala Bogu da je krenulo! Eh da vec dva dana plazi jezikuser posted image user posted image user posted image kako je sladak! Evo ga sad place a muz ga drzi i kad pusti vodu na cesmi mali se umiri i pozorno slusa, cim zatvori cesmu mali opet place, haman cemo spavati u kuhinji user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1333
3.8.2009 22:05:00   
kaktuscic
Zene drage mali ko top spava na radnom stolu u kuhinji pored cesme! Plako je pola sata i za 3 sekunde zaspao ko top! Bit ce veselo kad dodje racun user posted image user posted image user posted image al nema veze ionako bih platila samo da spava!

(odgovor članu kaktuscic)
Neposredna veza do poruke: 1334
3.8.2009 22:05:44   
Anoniman
heheheh...voda ga umiruje...snimite vodu pa mu pustajteuser posted image user posted image

a gdje nam je saharauser posted image ..meni prava pustara bRez njeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1335
3.8.2009 22:07:20   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kaktuscic

Zene drage mali ko top spava na radnom stolu u kuhinji pored cesme! Plako je pola sata i za 3 sekunde zaspao ko top! Bit ce veselo kad dodje racun user posted image user posted image user posted image al nema veze ionako bih platila samo da spava!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

KRALJ!!!user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1336
3.8.2009 22:10:33   
Mya_81 RR
Kaktuscic, nama u trenucima kada Minju ulove grcevi pomaze zvuk fena...probala sam snimiti na CD jer ipak u sobi bude pretoplo, ali nije to to....sad polako hoću uvesti zvuk usisavaca jer mi je to bolje ostaviti ukljuceno bez bojazni da ce se nesto desiti...i MM i ja smo se navikli na taj zvuk tako da bez problema možemo zaspati, a kad ga isključim bude mi pravo neobično user posted image .....

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 1337
3.8.2009 22:14:41   
Anoniman
E fakat ne mogu vjerovatiuser posted image user posted image user posted image ...vamo fen uvode usisivac...vamo vodauser posted image user posted image user posted image

ne sjecam se kada sam se ovoliko ismijalauser posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1338
3.8.2009 22:27:58   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: dadada

heheheh...voda ga umiruje...snimite vodu pa mu pustajteuser posted image user posted image

a gdje nam je saharauser posted image ..meni prava pustara bRez njeuser posted image

Dusa moja, ko to mene pozeliouser posted image , pa ja neki dan maksuz pozdravljam Andreja,ali kad mama ne cita postove,ccccuser posted image user posted image user posted image user posted image , tu sam draga Renci, kod mene veselo upravo sad, eno je vjezba glas za nastupuser posted image , setali, okupali je i rekoh zaspace, ( ma ja bih zaspala cini mi se kad vidim koja joj je uzivancija), ali malo sutra, prava nocna pticauser posted image user posted image user posted image , inace je odlucila da ove sparne dane prespava gospodjica, probudi se, jede i malo se izvalja i spava, a sad dernek

Kako si ti, kako je laf, je li prodisao? Znaci poceo je cupati ukucaneuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1339
3.8.2009 22:29:04   
Mya_81 RR
E, vjeruj mi...stvarno pali...a to sam slucajno procitala negdje na forumu i isla isprobati....bas je pisalo da u trenucima kad bebu uhvate grcevi pasu joj zvukovi kucanskih aparata...valjda se skoncentrira na taj zvuk i zaboravi na grceve...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1340
3.8.2009 22:37:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

IZVORNA PORUKA: dadada

Dusa moja, ko to mene pozeliouser posted image , pa ja neki dan maksuz pozdravljam Andreja,ali kad mama ne cita postove,ccccuser posted image user posted image user posted image user posted image , tu sam draga Renci, kod mene veselo upravo sad, eno je vjezba glas za nastupuser posted image , setali, okupali je i rekoh zaspace, ( ma ja bih zaspala cini mi se kad vidim koja joj je uzivancija), ali malo sutra, prava nocna pticauser posted image user posted image user posted image , inace je odlucila da ove sparne dane prespava gospodjica, probudi se, jede i malo se izvalja i spava, a sad dernek

Kako si ti, kako je laf, je li prodisao? Znaci poceo je cupati ukucaneuser posted image

pa tu si miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuser posted image ...ja pomislila vi se vec brckate negdjeuser posted image

A moj opet ne spava preko dana a boga mi ni preko noci nije neki "spavac"user posted image ...barem ne u onim kolicinama u koji ja mogu da spavamuser posted image ...sve kontam da mi nema insomnijuuser posted image

Ja fakat ne kontam onu poslovicu "spava k'o beba"user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1341
3.8.2009 22:47:43   
Anoniman
Ma kakvo brckanje, tek u septembru, vi cete prije nasuser posted image
A kontam nesto, trebale bi mi poceti izlaziti u kafane nocu i djecu polako navikavatiuser posted image user posted image user posted image , nek se druze kad nece da spavajuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1342
3.8.2009 23:05:30   
kaktuscic

IZVORNA PORUKA: Mya_81

E, vjeruj mi...stvarno pali...a to sam slucajno procitala negdje na forumu i isla isprobati....bas je pisalo da u trenucima kad bebu uhvate grcevi pasu joj zvukovi kucanskih aparata...valjda se skoncentrira na taj zvuk i zaboravi na grceve...
ako d

E i ja sam to citala, ali eto nisam jos isprobala, sutra cu, nadam se da mi veceras nece trebati user posted image
Jos sam citala da bebe smiruje zvuk otkucaja srca i vode, i vjerujem da ih moze taj zvuk smiriti jer ipak su 9 mjeseci proveli slusajuci taj zvuk, eh to smo snimili pa cemo vidjeti, javim vam ako ga smiriuser posted image

Neposredna veza do poruke: 1343
3.8.2009 23:14:53   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: sahara

Ma kakvo brckanje, tek u septembru, vi cete prije nasuser posted image
A kontam nesto, trebale bi mi poceti izlaziti u kafane nocu i djecu polako navikavatiuser posted image user posted image user posted image , nek se druze kad nece da spavajuuser posted image

bili mi neku vece tu u tvom komsiluku u route-u...pa sam ga isto morala nosati...bilo mu interesantno prvih 5 min.user posted image user posted image ...

moze..onda pocinjemo uvoditi kafaneuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1344
3.8.2009 23:21:41   
neki
Jao kad se vi raspisete,ne moze covjek da vas pofatauser posted image user posted image user posted image Mi evo treci dan kuburimo sa temperaturom,dobio je Ceclor,ali mu ga ja nisam ukljucila,jer sam ubijedjena da su u pitanju zubici,slabo mi jede,ima proliv,sliniuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Ako ni sutra ne bude bolje,ukljucujem antibiotik,sta vi misliteuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1345
3.8.2009 23:27:03   
Apotekarka
kako stew vi,ja iscrpljeno maleni danas opet od 11 ujutro do 17 nije zasapao da mi nije bilo muza ne znam da bi bilo sto stigla uraditi...kmeza se kontam ja i nosic i sve a mozda ga i boli sta jer mu ropti u prsima izmjerim temp 37,uzmem ga u narucje on zaspe spustim ga u korpu on budan kmeza,tako i mm isto...e sad da li ga nesto boli ili momak jednostavno hoce se nosati a kako i ne bi dođe tetka na pola sata ljulja dijete zazelila ga se a ona ode a ti onda se bori...jos te ceka 3 korpe neispeglanog vesa i po kuci stosta mogu ja to dok je muz na godisnjem a sto kad on ode u hercegovinu a ja sama 5 dana...kaze pa mora s dijete nosati sto si ga rodila...e pauser posted image  mali je poceo jesti 140-150 ml bebimila ne znam sta mu je da gha nesto boli ne bi jeo...evo sad spava od pola 9...ja nikakva opet me grudi malo bole samo fali da se opet upale...a sto vam se izjada

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu neki)
Neposredna veza do poruke: 1346
3.8.2009 23:43:14   
Anoniman
neki, bas mi je zao malenog, ali ja ti nemam pametan savjet, mozda da pricekas do ujutro ali da stalno mjeris temperaturu
apotekarko, pa da ga ne muce grcevi, evo zene su pisale o tome, pa ako ti sta moze pomoci, citaj

eh, ta djeca, moja se od prvog dana da tako kazem uspavljivala sama, a sad evo vec pocela zanovijetati, morala sam sad leci pored nje, ona se okrene na bok prema meni i ja je ceskam po ledjima i tako zaspi, a i ja s njomuser posted image user posted image user posted image user posted image , ovo sam skontala nedavno i slucajno ja bila pospana pa legla sa njom, eto ti sad belajauser posted image

(odgovor članu Apotekarka)
  Neposredna veza do poruke: 1347
3.8.2009 23:46:41   
neki
Sahara,duso hvala tiuser posted image Ma stalno mu mjerimo temp. tusiramo ga,pije paracetamol,ali je veseo,igra seuser posted image Rekla pedijatrica odmah antibiotik,grlo malo crveno...Ja je pitam mora li bas odmah antibiotik,rekoh ja ne bih,kaze ona pa i ne mora,pokusajte da se sam izbori,ali ako ne bude bolje do utorka,dajte mu antibiotik...Ako mu sutra ne bude bolje,dacu muuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1348
3.8.2009 23:48:25   
Anoniman
dusa mala, sad vidjeh da ste imali smrtni slucaj, moje saucesce, pogodilo me kako je sin reagovao, srce slatko

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 1349
3.8.2009 23:49:41   
neki
Hvala ti draga moja,ma on jos ne razumije dusha draga,ali eto tjesi me,kaze mama nemoj plakati,nemoj biti tuzna,doci ce dedo opetuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  52 53 [54] 55 56   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *