|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2008
27.7.2009 22:36:10   
aazra
Evo i ja da vas pozdravim danas smo obisli Vilsonovo uzduz i poprijeko slabo smo vidjeli user posted image i mame,
mislim da je to iz tog razloga sto mi izlazimo u "udarnom" periodu ali ne smeta nam.
Nadam se da ce uskoro oni privjesci za kolica pa da se prepoznajemouser posted image
New mama,
jesmo li samo ti i ja ostale u vrucem Sarajevu..user posted image
Jesi li kupila stolicu?
Hvala vam svima na savjetima u vezi oka, nadam se da ce ipak proci bez antibiotika sutra idem ocnom izgleda da je neka vrsta ocnog herpesa.
Doktorica mi je rekla da uzimam vitamin B kao da je to za imunitet, a ja ga vec odavno pijem tako da ako ostane na tom i na nekoj kremici bit ce superuser posted image
A jesam se prepala, zamislite danas me sestra u ambulanti opste prakse pita " jesam li se mozda udarila.."user posted image ,
jos ce ispasti da me muz tuce....user posted image user posted image
E sad da vas nabrojim: Ema, Alen, Ambera, Kanita, Rijad, Ivan, Rejhana, Ajna - nadam se da je dovoljno za pocetakuser posted image
mamina princeza
,
zao mi ej zbog tvoje user posted image , zelim joj brzo ozdravljen jeuser posted image

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1726
27.7.2009 22:38:39   
bebbe RR
Ćao, drugarice!
Moja Ema još ne spava. Sjedi pored Anje na kauču, a Anja se dopisuje na MSNu, i uopće na nju ne obraća pažnju, no, njoj je to nešto cool da je sa njom. A ne dopušta mi da je stavim na siku, ili na bilo koji način odvojim od sestre, ppočne vrištati u nekim visokim tonovima... Danas i juče je prilično nervozna na trenutke, tako da mislim da bi i kod nas moglo biti zubića. Inače, čestitke Kaniti i Ivanu za nove zubiće!!!!!
Mynxlee, drago mi j da sve teče po planu i da se TM oporavlja! Dinciii, naravno da te nećemo zaboraviti, samo ti uživaj! Super da je Rejhanče opet zdravo. Mamina princeza, dobro je da je groznica sada iza vas i da se djevojčica oporavlja, a počeće jesti. Bez brige. Anushka, vi baš zorom ustajete. A i Alen doji često, poput Eme. Nita, meni je doktorica rekla da bi bilo najbolje tako kako ti dojiš Kanitu, no, Ema uistinu još uvijek ne pije dovoljno tako da ostaje tako kako jeste, ali radićemo na tome. Kao, iz čaše malo i hoće, ali sva se zalije, pa moramo vježbati. Inače, neće nikakvu flašu, te ni onu sa kljunom... Aazra, nadam se da će sve s okom čim prije biti OK.
Eto, mile moje. Umorna sam, odoh premuntati ono bepče da spava, te ići spavati i sama. Ljupci i pozdravi svim našim bebama i mamama.

< Poruku je uredio bebbe -- 27.7.2009 22:39:58 >

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1727
27.7.2009 22:39:19   
veeseelaa
ja cure ne kužim o čemu ova tema govori?user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1728
27.7.2009 23:21:17   
bebbe RR
Cao, Vesela!
Ovdje je nekolicina nas mama koje smo skupa "trudnovale" na forumu, i nekolicina mama koja nam se je kasnije pridružila, a, kako i naslov teme govori, čije bebe su rođene 2008. godine. Tema govori o svemu o čemu se nama u određenom trenutku priča. No, uglavnom, podijelimo jedne s drugima dnevne događaje, misli, dileme i slično!

< Poruku je uredio bebbe -- 27.7.2009 23:23:26 >

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1729
28.7.2009 6:50:00   
Anushka
dobro jutro mame i bebe, izgleda da se ipak vracamo u normalu. dobijam od bebac.com sedmicne info i upozorili su me da ce se prebaciti na jedno spavanje dnevno, i evo prebacio se:) zato smo i imali onako raano ustajanje. Sinoc je zaspao oko pola 9 ali se budio uz vriskove, muce ga ove jedinice vise, bas su nam dodijale. Ali svejedno voli dijete zoru, jutros smo ustali u standardno oko 5user posted image
bebbe izgleda da je emi uzor anja a ne ti, hehe tako je to valjda kad ima dosta stariju sestru:) a za dojenje, sto kaze nita, to je cesto vrlo kratko, a posto ti ema ne pije na flasicu onda mi je logicnije da doji nego da kasikicom nadoknadjuje tecnost. Alen hvala Bogu hoce i flasicu, i popije i vode i soka u toku dana, ali uspavljivanje je najlakse uz dojenje, a jos kako zubici pate, ond se i tjesi, a meni nekako i drago sve se tjesim da jaca imunitet obzirom da sve trpa u usta i nema sta ne dira, juce ga mm pustio da ceprka po rupi u zidu kroz koju prolazi kabl od kablovske, sav se umrljao malteromuser posted image  a sto se tice kolicine i broja podoja ne znam, kad su govorili da treba imati 5-6 podoja u 24h alen je cini mi se 20 od 24h provodio dojeci, tako da je sad ovo super! a i nemam namjeru uskoro prestajati pa neka ga nek uziva kad vec moze:)
aazra juce ujutro od 8 do 10 nismo sreli niti jednu bebicu u Ze na bulevaru. Ili su se mame razbjezale iz gradova ili su se zatvorile u kuceuser posted image  ali nas to ne smeta, mi smo redovni napolju, znaju nas svi ribari i penzioneri i setaci cukauser posted image  juce su nam bas pred zgradom upecali ribetinu od bar 2 kg. a da nisi fasovala narodski receno jacmen? meni je alen pravio sljive po licu kad me zgrabi i sisa ili gricka za obraze pa se ja na svaku zezala da me prozor udariouser posted image  a vecina antibiotika se moze uzimati dok dojis, ja nisam smjela npr xiclav, ali sve na bazi pencilina, amoksicilin, cefabos i sl moze. Uglavnom ne brini i samo naglasi da dojis i dat ce ti odgovarajucu zastitu, a najvjerovatnije antibiotsku kremu i/ili kapi.
mynxlee cestitke na zubicu!!! i drago mi je da se tm oporavlja, javi se kad nadjes vremena:)
dinciii bas smo se pitale gdje si, a ti se skitas po bijelome svijetu hehe super sto je Rejhana ozdravila i uzivajte u odmoru!
mamina princeza bas mi je zaouser posted image  oporavit cete se ako Bog da uskoro kazu da ta groznica brzo prodje a ko zna je su li joj se sastavili i zubici i bolest i vrucina i sta sve jos.. naleti izgleda svakoj bebi bar faza kad ne jede nista, nas je izgleda ta faza prosla, bar se nadam.
nita, nas dvoje stalno uzivamo ujutro:) znam i da je zdravije i u svemu se preporucuje rano ustajanje, a alen je jos u stomaku bio aktivan bas od 4-5 ujutro. A naravno da je nagodan, naspavan, sit, presvucen, mirno mu - nema busenja, nije vruce, ja nasmijana, sve mu potaman kako i trebauser posted image !

vesela, ovo ti je ubjedljivo najbolja tema:) a bebbe ti je sve rekla!

puuno pozdrava od mene i mog veselog djecaka!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1730
28.7.2009 8:54:32   
new mama
Cao drage moje evo da se kratko javimo,odosmo malo rostiljati,lijepo vrijeme,pa da iskoristimo,kupili smo stolicu,narandzastu,super je,cak se i Ajni svidja,voli da sjedi,doduse malo se igra sa kajsicima pa joj to odvuce paznju i onda dok jede ma ljepota,mali zjancer opet mi juce zijan napravila,ja brisala prozore na balkonu i ona inace jos nije prelazila prag jer tu ima,a juce je to uradila i ubaci mi ruku u zemlju od cvijeca i haos napravi i od sebe i od cilimauser posted image user posted image user posted image inace standardno sve malo sa spavanjem zeza ne mogu da je uspavam navece po sat vremena,ustvari njoj se spava ali ne moze da poklopi,da li joj je vruce ili da nisu zubici nemam pojma,zao mi je bude user posted image
posto sam u zurbi nemam bas vremena posebno da pisem pa cu ovako Cestitke na zubicima Ivanu i Kaniti,Munxlee drago mi je da je tm bolje,Aazra hB pa nije sreca strasno sto se oka tice,samo da ne pijes antibiotika,a ja sam sinoc bila u Vilsonovom,ma smao da dobijemo oznake i ja sam gledala hocu li koga poznatog vidjetiuser posted image ,Mamina princeza bas mi je zao ljepotice,nadam se da je sad sve ok,a kako sa hranom jel ista bolje jede,Dincili zao mi je sto se nismo upoznale nadam se da ce biti prilike,hB i kod tebe je djevojcica dobrouser posted image Anushka vi i dalje ranoranioci,user posted image Bebbe jel i Ema kasno zaspi navece,a dusica vec hoce da se igra sa sekomuser posted image
Eto mile moje sad odoh velika pusa i za druge bebice Umu,Rijada,Amberu,Lejlu,Emira i sve ostale bebe 2008
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A&V ~moje sve na svijetu ~

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1731
28.7.2009 9:22:05   
Anoniman
ej moje mila ja sam slomljena evo i sad placem moj anel citavu noc cicko a ja nisam imala mlijeka nista nestalo ja kontala on ima grceve pa reko opet jede nije  bilo mu malo a ja nisam imala mlijeka sve iz mene izvuko nije se do ujutro skido sa sise kud me dusa boli i on bio budan citavu noc gladan srce mojeuser posted image user posted image user posted image plakala sam ko nikad zao mi ga odvela ga jutros uvela nadohranu mora jest kaze al probaj sa skuhanom rizom uzet vodu od rize i stim zalit hranu ako povrati 3puta dovediga u bolnici lezat ces snjim da ga naucimo mi hranituser posted image user posted image user posted image ja sam odma zaplakala dusa moja citavu noc neutjesno plako gladan bio,dodjem kuci nabrzaka napravim i bismiletom dam i vuce kao da nikad nije jeo srce mi se cjepalo eno sad paja,probat cu posle 3sata kad htjednem nadohranu dat najprije cice 15min probat pa onda nadohranu nadam se da nece povratit probat cu ako povrati onda ostaje na flasici mrvica moja,,,
ja sam slomljena a nemam kad mislit na sebe on mi je najbitniji
kako vi sa tom nadohranom,napredujel se od nje dobijal se kg.
sad mu dajem 30ml.

(odgovor članu new mama)
  Neposredna veza do poruke: 1732
28.7.2009 12:48:06   
Anoniman
nista probala sam dala mu siske 10min.i flasicu pojeo i povratio stvarno nece zajedno dvije hrane  sisku ukidam nemam dovoljno za posle imam podani al navecer nemam j kud mi ga zao grcevi ga loveuser posted image user posted image placem neznam kako da mu pomognem dala sam mu caja
probat cu jos jednom nadohranu dat mu samu ako je pojede i nepovrati dobro je necu siske ako povrati morat cu snjim u bolnicu imam brigu dusa me boli moja

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1733
28.7.2009 12:59:24   
nita
Dobar dan! Merjem istresla sve svoje igračke i razvrstava ih, a Kanita sva ozarena sjedi u sred igračaka i svaku pokušava uzeti. Jutros se probudila oko 5 sati i neće više da spava. Pokušala sam je hraniti, davala joj cuclu, vode, ljuljala je, ali ništa. Dijete se naspavalo! I tako, sjedila s njom i gledala TV. Eto, Anushka, jutros smo mogle zajedno u šetnju, samo da smo bliže :)
New mama, super da se Ajni sviđa hranilica. I Kanita voli te kaišiće, pa ih moram skrivati dok jede, inače i oni sa hranom završe u ustima user posted image .
Bebbe, baš su mi simpa Ema i Anja i ta njihova bliskost. A, vjerujem da nervoza kod Eme sigurno najavljuje zubiće. Tako je i kod nas bilo.
Aazra, nadam se da će se uskoro riještiti taj problem oko oka. Puže li Bilal?
Dinciii, drago mi je da nam je Rejhana ozdravila. Šaljem joj veliku pusu.
Mynxlee, čestitam vam na zubiću i raduje me što će se Ivanov tata uskoro vratiti kući.
Mamina princeza, sinoć slušam jednu pedijatricu koja govori da je sasvim normalno da bebe ovih dana slabije jedu zbog velikih vrućina. Važno je da nastojiš da beba pije dovoljno tečnosti.
Moram ići, čini mi se da je Kanita u igračkama pronašla plastelin.
Pusica!

< Poruku je uredio nita -- 28.7.2009 13:02:51 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1734
28.7.2009 13:11:30   
Anoniman
jesam nita pogrijesila sam sorry stvarno nisam vidjela samo sam gledala da napisem nisam obracala paznjuuser posted image

(odgovor članu nita)
  Neposredna veza do poruke: 1735
28.7.2009 15:50:21   
veeseelaa
IZVORNA PORUKA: bebbe

Cao, Vesela!
Ovdje je nekolicina nas mama koje smo skupa "trudnovale" na forumu, i nekolicina mama koja nam se je kasnije pridružila, a, kako i naslov teme govori, čije bebe su rođene 2008. godine. Tema govori o svemu o čemu se nama u određenom trenutku priča. No, uglavnom, podijelimo jedne s drugima dnevne događaje, misli, dileme i slično!

e dobro, onda 'vako:
ja danas Akicu vodila na vakcinu, danas joj mašala 7 punih mjeseci
teška 9800, duga 72 cm a obim glave 44

< Poruku je uredio veeseelaa -- 28.7.2009 15:51:51 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1736
28.7.2009 17:16:01   
bebbe RR
Ćao, cure!
Kako smo danas?! Kod nas sve OK. Standardno. Ema zaspa. Čekamo MM da dođ s posla, danas nešto duže ostao, pa da ručamo i idemo u skitnju. Pa da vam se do tada nakratko javim.
Vesela, dobro došla među nas. Akica, mašala, baš napredna djevojčica. I mi imamo vakcinu zakazanu za 11. 8. Ali Ema, iako je mjesec starija, a 72 cm je bila duga već sa šest mjeseci, sigurno ima puno manju težinu. Ma, bebe su različite, kao i odrasli ljudi. Nek' su oni nama živi i zdravi.
Nita, i ti počela zorom ustajati sa Kanitom:) Ema, za sada, nije ranoranilac. Ali, meni je zato Anja godinama ustajala u 6 sati i nije bilo više nikakve nade da ću se kada naspavati. A sada je istjrujem iz kreveta oi pregovaramo po pola sata. Šta bi s plastelinom?!
Anushka
, ja oprala kosu! Nadam se da cu je danas i rascesljati. Hehehehehehe.... A što se spavanja tiče, mi smo konačno ustabilili neka dva dnevno, pa ja baš razmišljam da podoje ograničim na ujutro, uveče i kada je uspavljujem?! Šta mislite?!
New mama, Ajna pravi mali slatki zijančer! Super da joj se sviđa stolica. I Ema voli svoju žutu, a poslije svakog obroka i ona i stolica i onaj ko je hrani mogu u kompletu u kadu na tuširanje:) Kako kod vas ide smanjivanje dojenja? Ko će je čuvati kada ti počneš raditi?
Svima vam šaljem pozdrave i poljupce! 

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 1737
28.7.2009 18:43:36   
nita
Felix, nikako da ti prođe odgovor na PP :( Nema veze zbog greške, svakako su slični naslovi tema, riječ je i ovdje o bebama ;) Samo da tvoj bebač počne bolje jesti i da ga grčevi ne muče!
Bebbe, na vrijeme sam uočila plastelin, inače bi završio u ustima. Lijepo se provedite u poslijepodnevnoj skitnji :)
Veeseelaa, dobro nam došla na ovu temu!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1738
28.7.2009 19:44:53   
remzy
drage moje mame evo jedan veliki pozzz za vas i bebiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
evo da se i mi javimo
mi smo superrr,jos uvijek "tuhenjamo"za bratom i sekom ,ali smo dobro i uzivamo...
hodamo,hodamo i samo hodamo....danas smo bili na vakcini i super smo je podnijeli
kad je teta davala vakcinu u ruku glasa nismo ni pustili,a u nogu samo je vrisnula i to bi to...ma super ,Ambera dosta voce jede i dosta tecnosti pije,...
danas kad smo je vagali ima 10,6kg i dr joj pregledala desni i rekla nam je da joj odozgo ide 6 zuba odjednom,s obzirom da je tako Ambera je super,uopce "nekenka"super je raspolozena...,jedino sto sam ja primjetila je to da se dobro "objede"kad joj zubici nicu,ali mora nekakva reakcija da postoji ,pa smo se pomirili i s tim....
nadam se da ste vi i vase bebice dobro i da ste negdje u hladovini,jer ovo je uzasno vruce...
pusa vama i bebicama

Lamija 07.08.2002god
Fatih 07.02.2006god
Ambera 12.08.2008god

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1739
28.7.2009 23:25:52   
mynxlee
Da vam se i mi javimo.
Bili smo i danas kod tate. U petak izlazi iz bolnice. Bice na bolovanju, tj. kod kuce slobodan 2 sedmice, a onda ce 3 sedmice ici na rehabilitaciju, ali ambulantno, tako da ce spavati kod kuce. Radujemo se sto ce ponovo biti sa nama, jer nam bas fali. Jest da ne znam kad cemo na odmor. Znam samo da prije 5 sedmica necu, ali nema veze. Strpicu se. Najbitnije mi je da su u Bosni svi zivi i zdravi, a i da MM ozdravi, pa da sve bude kao prije.

Ivan je postao opasan. Ne mogu ga nikako presvuci. Cim legne, samo se okrece, prevrce, ma ne mogu ga uhvatiti. Kada je u svom kreveticu, hvata se za ogradicu kao da ce ustati. Dosta je jak. Nesto mi skroz slabo jede ovu hranu sto mu dajem, a odmjerava ovo sto mi jedemo. Cini mi se da bi jeo ono sto ne smije, ali ja se drzim tih neki pravila jos uvijek. Vidim pisete o problemima sa dojenjem. I Ivan slabo nesto doji. On to zacas smandrlja. Na stranu sto grize, pa me svaki put znoj oblije. I vode nesto nece. Povuce 2-3 puta i to je sve. Za cijeli dan popije mozda 50 ml vode, a po nekom pravilu trebao bi pola litre.
Opet ne opterecujem se s tim sve dok je veseo i ne place. Znaci, njemu ovo sto popije i pojede je taman, tako da nema razloga za brigu.
Nocima ne spava kako treba. Budi se po 3-4 puta. Ah, valjda ce i to proci nekad. Jos imam snage da se nosim s tim nespavanjem.

Vidim da cu bebice uglavnom zdrave i lijepo napreduju, ali necu spominjati sto nas ovako zezaju, sto su vec zavrsili fakultete user posted image
Samo neka su nam zivi i zdravi, a i mi sa njima.

Pusa!

Jedina pahuljica koja je sletila 21.12.2008. godine, sletila je u moje narucje i zove se Ivan.

S jesenjim liscem dosla je i Antea 28.10.2010. i sletila u mamine ruke.

(odgovor članu remzy)
Neposredna veza do poruke: 1740
29.7.2009 6:58:00   
Anushka
dobro jutro mame i bebe:)
mi smo imali nesto ljepsu i laksu noc, mmu sam rekla juce da sto se tice njegovog doprinosa slobodno moze da ide u svedsku da zaradjuje ako moze, jer mi bas ali bas nista ne pomaze. I sinoc ustao da ga nahrani i umiriuser posted image  
mynxlee i alen je vec odavno nemoguc oko oblacenja, samo ja obicno mu uvalim maramice ili daljinski ili neku trenutno interesantnu igracku dok ga na brzinu obucem, ali ni to bas ne pomaze, pa ga uglavnom oblacim dok je na stomaku, povlacim dok puze ili idem za njim i oblacim, a nekad i dok stoji. A uveliko hoda uz rub krevetica drzeci se za ogradicu, prodje sva 4 ugla i presretan je:) ovih dana se poceo i sam posjedati, a skonto je i kako da se digne na koljena bez oslonca sa strane:) hvala Bogu pa tm je bolje, odmorit ce te se samo da je zdravlja!
bebbe, pokusaj to sa podojima kako si rekla, ujutro i uvece i oko dnevnog spavanja. Mi tako funkcionisemo, i samo ako preskoci obrok zakaci se sam da malo ocejfi:) mozda ce vise piti druge tecnosti. Moj braj nikad nije htio ni cuclu ni flasu pa mu je moja mam na kasikicu sve davala, ukljucujuci i vodu i sokove, ali je dojio god dana.
veeseelaa masala napreduje tvoja cura!
nita jesi li u Ze ili si kod svojih u kaknju? ako si u Ze mogle smo komotno jednu jutarnju setnju zajedno:) ovih dana bas nema bebica rano ujutro, bar na bulevaru. al mi "opucamo" bar 2 sata hodanja.
new mama nadam se da je bolja situacija i sa jelom i sa osipom. A zijanci mali, meni je alen sredio skoro svo cvijece na balkonu mm ga pustio da hvata listove i prevrnuo je skoro sve saksije, slomio cvijece itd, ostao mi sljez i palma, i paradajz i paprika, btw paprika mi masala napreduje, ima bar 7-8 zametaka:)
remzy bravo za hrabru curicu! koliko ce ti ostati na moru Lamija i Fatih? A bas puno zubica ide odjednom!? kod nas za sada jedino zna odbiti da jede na kasikicu zbog zubica. A probile su i gornje jedinice napokon, i ima rastavljene zubice, kao i ja i mm:) cini mi se da je i kod nas navrlo mnogo zubica, al vidjet cemo kad pocnu nicati.
puno pozdr od mene i alena

(odgovor članu mynxlee)
Neposredna veza do poruke: 1741
29.7.2009 13:04:10   
bebbe RR
Hej, drugarice!
Evo i mene nakratko. Emicka upravo tone u san na siki. Danas je smijesna s tim silaženjem s kauča. I dalje joj nije do hrane. Samo bi sikila. Jutros je Anja hrani, i kada joj je, poslije samo par kašika, dosadilo, počela joj je mahati i govoriti "pa-pa". Anja se baš ismijala. Ona je to protumačila kao Emin pokušaj da seka ode i prestasne je hraniti... Uglavom, ja ne kontam od kuda njoj uopće te buckaste nogice i rukice?! Možda još uvijek od mog mlijeka...
Anushka, Alen pravi lopovčić. Mada, i ja Emu sve teže mogu presvući, a svaki put kada joj brišem lic od hranice rasplače se.  i ja Emi dajem tekućinu kašikicom ili iz čašice, ali i jedno i drugo je puno truda za malo rezultata još uvijek. Meni je idalje nevjerovatno da neće nikakvu flašicu!  A što se tiče TM dobro je da je kritika upalila. Ako si mogu dozvoliti da te posavjetujem - nemoj ga baš kritikovati, već onako mirno, nemoćno, ženski, reci mu da bi ti trebala pomoć, jer si umorna i nenaspavana i radije će ti pomoći nego kada ga u Švedsku šalješ:))))) A što se tiče mojih podoja, hvala, pokušaću, pa ćemo vidjeti...
Mynxlee, i Ema se zadnjih noći češće budi. Ne znam šta bi moglo biti, ali znam da je prilično iscrpljujuće. Mislim, stavim je na siku, pa nakon desetak minuta opet spava, ali valja ustajati, ići kod nje u sobu, umirivati... Drago mi je da je TM, hvala Bogu, bolje. Zdravlje je najvažnije, a za odmor ćete se već nekako skontati.
Remzy, mislim da sam preko Adaninog profila na Fejsbuku vidjela tebe i tvoju dječicu. Zaključila sam to po imenima djece. Mašala, baš su ti sve troje slatki!!!! Neka Lamija i Fatih uživaju na moru, a, iako vama nedostaju, nije loše i da imaš malo više vremena. Ambera je prava junjakinja - toliko zubića odjednom! Zlato milo!
Nita, dobro je da si ulovila plastelin pravovremeno:) I kod nas sve idalje ide u usta. Usisavam kao luda, non - stop čini mi se, a kako imam puno otkrivenih parketa i laminata u stanu, kupila sam i onaj čistač na paru da ne koristim sredstva za čišćnje, a opet me je strah, jer je non-stop kada je na podu nešto u malim ustima - ako ništa drugo, onda resice od tepiha. Kaže MM da j pustim da jača imunitet. Hehehehe.... Vidim ti i Anushka se dogovarate za kaficu i šetnju! Baš bi vam se rado pridružila da sam bliže!
Eto, mile moje! Odoh sada kuhati, MM dolazi ranije.
Da, nisam rekla i da u ponedjeljak idemo na odmor! Prvo mi se nije išlo, a sada jedva čekam malo promjene!
Ljubim vas i pozdravljam!

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1742
29.7.2009 13:31:25   
aazra

Pozdrav svima!

Uspjela sam jucer otici kod doktora, oftamologa kako se to vec kaze, dobila sam kapi i mast, inace doktorica me napala jer sam stavila maskaruuser posted image
Anushka,
jesi me nasmijala s tim ribarima i setacima cuka jos ce ispasti da zivis pored obale..user posted image
a mi smo u Hrasnom, takodjer pored obaleuser posted image i redovni smo na Vilsonovom Bilala zadirkuju svi, on se izvali stavi nogice na ogradicu od kolica, sto se kaze izvali se "ko pasa"user posted image , a kolica su nam zelena. Ja sam malo punija i imam dugu kosu pa ako vidis nekog da odgovara ovom opisu - to smo miiiiiiiiiiii!!!!!!!!user posted image
a kako vi izgledate mislim po cemu ste prepoznatljivi - ili da pitam ribareuser posted image ?
Munxlee,
drago mi je da ti je muzu bolje.
Mi smo danas kuci ja sam kupila glade-ov sprej od vanilije i napravila sebi ugodjaj, Bilal puze, ja ga nadgledam i tipkam na tastaturi...
Puse svima od nasuser posted image

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1743
29.7.2009 13:39:36   
bebbe RR
Aazra, drago mi je da si dobila terapiju za oko i sada će, aBd, biti sve OK!
A slatko si opisala svog malog pasu! Samo, ja mislim da ti Anushka seta obalom u Zenici, oko malo veće rijeke nego sto je nasa sarajevska ljepotica:))))

< Poruku je uredio bebbe -- 29.7.2009 13:40:15 >

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1744
29.7.2009 14:53:30   
nita
Dobar dan! Opet smo se ranio probudile, ali ubrzo i vratile u krevet. Noću se češće budi nego inače. Možda zbog vrućine, ne znam ...
Bebbe, super ti je nova sličica na avataru. Mašallah, kako nam je Ema slatka! Sad se i meni jede sladoled kad je vidim.
Mynxlee, i mi se sve teže presvlačimo. Ali, kad joj dam nešto dam u ruke, onda ide puno lakše jer se tako zabavi.
Anushka, u Zenici sam, stanujem u Sunčanoj dolini, pa, nadam se da ćemo uspjeti organizovati zajedničku jutarnju šetnju, a poslije i kaficu :)
Aazra, eto, nek' si riješila i tu brigu i nadam se da će ti oko ubrzo biti bolje.
New mama, kako nam je Ajna?
Pusica!

(odgovor članu bebbe RR)
Neposredna veza do poruke: 1745
29.7.2009 22:00:12   
Anushka
e drage moje, kratko cu pa na spavanje
danas je bio kod mojih roditelja 2 sata ispred kuce, a ja sa bratom se ispricala poslije dugo vremena, i bas smo se pozelili:))) kad me vidio prvo se bas obradovao, pa se onda ljutio i pravio tuzne face i svasta mi nesto pricao pa se onda mazio:))) ipak, opet je preskocio rucak, spavao samo pola sata i poremetio se cijeli dan tako da necemo zadugo ponoviti odvajanje.
nita ja sam na bulevaru na jaliji pa i nismo tako blizu:( odem ja u crkvice nekad ujutro jer su i mi i roditelji i svekar i svekrva u crkvicama ali na pocetku, kod monaka, a kako su posjekli topole uz babinu rijeku nema hlada izbjegavamo dok su ove vrucine ici gore..
aazra dobro je pa si otisla i sto nije nista strasno. i nemoj stavljati maskaru:))) a zar neko peca i u miljacki!? hehe mi smo u Ze kao sto rece bebbe i setamo se uz prelijepu bosnu:)
bebbe ni alen ne voli da ga brisem ali zato voli umivanje, sve lize vodu sto sa moje ruke, sto sa svog lica:) tako da poslije jela nad kadu i umivanje i pranje:) cak i vani nosim malo vode zbog sebe vise, ili odemo do cesme ili u kaficu trazim u casi pa ga tako operem, jos je vruce pa mu godi i tako nekako izvodimo. A mm je taj koji dodje i sa vrata pocne kukati i odmah lezi sjedi lezi sjedi, jojka non stop ne da mi do rijeci doci:) a brat mu je u svedskoj i bilo je govora prije ovog posla da ce ici pa smo mu mi bili izgovor, sad ovaj "gazda" nit daje platu niti mu daje zraka - mjesecno dodje do obostranog davanja otkaza pa mirenja, pa smo u prici sta cemo kako cemo spomenula da izgovor za svedsku ne vazi, tako da je izabrao da mi kao malo pomogne dok ne nadje novi izgovor! a odkukam kad mi dodje pmsuser posted image
skontala sam da mi alen puno bolje spava kad je sam tj prije nego sto mi legnemo, osjeti nas nekako i odmah zove. Probat cemo ovaj vikend ja i mm u dnevnoj spavati a on u spavacoj, pa ako tako bude bolje spavao sredit cemo mu njegovu sobu, bit ce posla al vrijedi za nase dijete:) eto odo sad spavati

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1746
30.7.2009 1:41:46   
Amela V.
Evo i naaaaaaas nakon duuuuuuugo vremena.
Nije nas dugo bilo, a svaste se nesto izdesavalo.
Sada cu samo da pozdravim sve redom, pa cemo se od sat javljati redovnije, obecavamo.
Ukratko....mi smo skoro napunili 8 mjeseci u dobar cas user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jos uvijek nemamo zubica, a ni kosa nam nije za "pohvaliti" user posted image user posted image user posted image user posted image nema veze, bice ako Bog da.
Jedemo fino i jos uvijek sikimo, pogotovo ujutro kad se probudimo a to nam je jedini nacin da navece zaspimo, nema drugog.
Eto toliko.... saljemo vam milion poljubaca

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu Anushka)
Neposredna veza do poruke: 1747
30.7.2009 13:33:30   
aazra

Amela V,
cestitam na napunjenih osam mjeseci, vrijeme stvarno leti..
Bebbe,
i ja se slazem da ti je super slicica,
Anushka,
pa i na Miljacki pecaju ponekad tamo kod bistrika i tramvajske, odvazi se poneko, nemojte reci da u Sarajevu nema ribarauser posted image ..
Mi cemo dannas predvece malo izaci u setnjicu, sinoc smo bili kod rodbine od mm koji zive malo izvan grada,
pa se Bilal smijao svom dedi koji nema zuba, a dedo kaze :"misli da sam i ja beba"user posted image
Sto bi se nesto svi vratili u djetinjstvouser posted image
Mislim da cemo sutra ponovo pokusati da dobijemo vakcine iz 6-tog mjeseca, prosli put nisu dali jer je doktorica rekla da mu je grlo crveno, a dijete zdravo, jede , skace, nista mu nijeuser posted image
valjda cemo sutra to najzad rijesiti.
Poljupci za sve mame i bebe 2008user posted image

(odgovor članu Amela V.)
Neposredna veza do poruke: 1748
30.7.2009 14:21:01   
nita
Dobar dan, mame i bebice! Kanita je juče prvi put uspjela da se sama podigne u sjedeći položaj. Sve teže sama zaspi. Dnevno spavanje je dosta kraće i uspjeh je ako zaspi više od dva puta dnevno.
Aazra, kako je oko? Sretno sutra na vakcini!
Amela V., nek' ste nam se vratile! Baš super što Ajlica fino jede!
Anushka, sigurna sam da će biti prilike za druženje. Alen k'o veliki, ljuti se što mama nije bila s njim, a opet, sve joj oprašta i raduje se što su ponovo zajedno :)
Bebbe, Pokušava li Ema ustati? Kanita još nije zainteresirana. Pročitala sam da je Anja prohodala sa 8,5 mjeseci i to je baš rano. Anja je, izgleda, bila baš jaka i nestašna beba.
Gdje su nam Mynxlee, New mama, Dinciii ...
Pusica

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 1749
30.7.2009 20:26:49   
Amela V.
Tuspas i nas za danas
kako ste mi sve redmo? Kako su male bebice?
Moja Ajlica je zaspala, pa ja "ugrabila" malo da vam se javim. Nece dugo spavati garant, u zadnje vrijeme nam je dnevno spavanje bas kratko, ali bolje ista nego ista

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

(odgovor članu nita)
Neposredna veza do poruke: 1750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  68 69 [70] 71 72   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *