Anushka
|
dobro jutro mame i bebe, mi smo jutros duze spavali, cak do pola 5 on mi je inace ranoranilac cak i u stomaku bio, samo je ovih dana bio problem zbog komsija koji buse, tj kod nas je to nista novo, 4ti stan koji se radi zadnjih pola godine, ovaj put stan direktno iznad nas. A valjda je sad u periodu kad prelazi na jedno spavanje dnevno pa je sve poremeceno. Juce je bilo malo bolje, uspio je spavati od 12 do 1, pa je zaspao oko 19h. Vidjet cemo danas kako ce biti. nita slatke muke, upala misica od plivanja, kazu da je najbolji lijek za upalu - nastaviti sa radnjama koje su dovele do nje, hehe tako da ti opet plivaj i proci ce:))) a sto se prenosenja tice, ja to uradim oko 1 ujutro jer cim mi legnemo on se pocne vrpoljiti, kenjkati i sl i tako dok ga ne prebacim kod sebe, al posto se onda malo malo budi da se nakaci da doji, onda se prebacimo u drugu sobu i "izguramo" do zore. Iako eto, nekad i ranije ustanemo, tj on pocne puzati i penjati se po meni i nema spavanja vise. I alen ne dize puno guzu, digne se da se ljulja, al je jako brz na stomaku, neko rece kao marinac, obidje kucu za cas, sve nas prati po kuci i uglanca mi parkete valjda ce uskoro jos biti kafa u Ze.. new mama navika cini cuda, a i ja vec oko 22h padam od umora, rijetko kad i toliko docekam:) al stigne se sve nekako, cak sam prekjuce napravila sladoled tortu za 9 mjeseci. A od kako sam ostala trudna tj od marta prosle godine malo koja zora da me masila:) a izbile su gornje jedinice, nisu skroz al su obje probile. bebbe to je inace moj recept, svezem kosu i kao ne vidi se na sta lici, al sam bas pretjerala prosli put, do korijena se zapetljalo zezala se da uzgajam jedan veeliki dred a ema sarmira tatu, hehehe preslatko je to:) vas dvoje bas imate aktivan zivot, pozoriste, tenis, banje, izleti, bas ste super organizovani! mm radi nekad mi se cini 24h a i nismo neki tipovi za aktivan odmor, nama je aktivnost kad se ode na rostilj sa drustvom gdje se opet najvise sjedi, hehehe al zato se ja nasetam sa alenom pa nadoknadim:) senka 27 ja sa alenom izlazim obicno ovako rano oko 8, tj izmedju pola 8 i pola 9, i vratimo se kuci do 10. najcesce ujutro ispratimo mm i onda se spakujemo i mi i po hljeb, alenu kiflu, platit racune i sl obavezice. I onda uvece ako ne spava poslije 6. a u medjuvremenu se kupamo, jedemo, igramo i ponekad spavamo:) bas se pitam gdje stane ciscenje kuce i pravljenje rucka, vecere, a o sebi da ne govorim... mynxlee, dinciii, manuela, idana_85, remzy, okarice, skvo, enna, mamabb, aazra, mu be da, danijela mo, slono, teta berta, mamina princeza.. nema vas? cini mi se da sam uspjela pohvatati vecinu mama na ovoj temi.. a posebno dugo nam nema manuele i enne.. puuno pozdrava od mene i alena, evo cim prodje pocoyo idemo napolje:)
|