|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
[Anketa]

Mame dojilje- prebrojmo se :-)

DA
  95% (676)
NE
  4% (33)

Ukupno glasova: 709

(Posljednji glas : 16.3.2019 12:07:27)
(Glasanje traje do: -- )
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Mame dojilje- prebrojmo se :-)
8.7.2009 22:59:02   
Anoniman
Amrino, znam da nije tema predviđena za to, al ne znam gdje bih......

Jesam li ja dobro pročitala da si trudna??

E pa draga ako je tako, čestitam ti, od user posted image  sve najbolje i da nam uživaš  narednih user posted image  mj. user posted image user posted image

Još jednom, sorry što odoh OT!

(odgovor članu Amrino)
  Neposredna veza do poruke: 451
8.7.2009 23:01:50   
Amrino
IZVORNA PORUKA: sarayka

Izvinjavam se ako ste to već pominjali ali moja kolegica je prestala sa dojenjem kad je ostala trudna po preporuci dr.Mašića u vojnoj iako je bilo sve uredno jer je rekao da dojenje podstiče kontrakcije u materici pa može doći do prijevremenog poroda ...
Eh sad....

Pa dojenjem se oslobadja oksitocin koji, istina, izaziva lagane kontrakcije ali to su kontrakcije kao i kod recimo sexa i orgazma i one ni u kojem slucaju nisu takvog intenziteta da bi izazvale prijevremeni porod- ako je trudnoca uredna, naravno.
Nasi doktroi jako mlao znaju o dojenju i sva su im rjesenja radikalna.

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu sarayka)
Neposredna veza do poruke: 452
8.7.2009 23:05:53   
boogy woogy
Amra, poslala sam ti PP.

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 453
9.7.2009 0:27:46   
aazra
Amra, cestitke jos jednom i od mene i zelim ti ugodnu trudnocu i lagan poroduser posted image

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 454
9.7.2009 10:09:58   
Suzana
IZVORNA PORUKA: aazra

AAmrino bas mi je drago da slazes sa mnom, vec sam mislila da ces me naruziti..user posted image
A vjeruj mi ne mislim samo ja tako.
Nekako kada bi postavili pravilo da savjete o dojenju daju zene koje su bar malo dojile, ili bar one koje podrzavaju dojenje (ima i onih koje su malo dojile, ali opet mogu dati neki dobar savjet).

Mislim da je u najmanju ruku neukusno da neko ko o dojenju iznosi obicne nebuloze, ko se izjasnjava da je "protiv dojenja" na temama gdje jedna od druge trazimo savjet iznosi svoje negativne stavove.

I ne bi ni to bio toliko problem, ali stvarno ima forumasica koje tek postanu majke, i svaki koristan savjet u vezi dojenja im je dobro - dosao, ali ubaci se neko ih ubjedjuje da odustanu, sto si vidim i sama primijetilauser posted image

Mislim, ako neko ima neki problem, ako negativno misli o dojenju zasto onda uopste ide na ove teme, ili neka otvori neku gdje ce iznijeti sve negativne stvari dojenja i tamo rjesava svoje probleme...

Aazra, moje je mišljenje da su rijetke žene kao što je Vesela koje su protiv dojenja i kojima je izgled grudi bitniji od dobra za vlastito dijete, ali razumijem da te nerviraju slični komentari. Opet, s druge strane, puno je više nas koje ćemo podržati početnice u dojenju i dati im savjete koji su im neophodni na početku.
Don't worry, be happy. user posted image

Edi i Mak - DOUBLE BLESSING
27.05.2008.

Moji životi, ljubavi, sreće najveće...

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 455
9.7.2009 10:15:49   
Anoniman
suzana, ubode baš u "sridu"!user posted image

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 456
9.7.2009 10:20:25   
Suzana
IZVORNA PORUKA: Shee

user posted image
Pa budimo otvorene, kako je tako je, zar ne...
Veliki pozdrav ti šaljem Shee! (šta se danas pravi za ručak? user posted image )

27.05.2008.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 457
9.7.2009 10:40:35   
sheri
e da se i ja prijavim(mada nisam sigurna da vec nisam to obavila, ali necete zamjeriti novopecenoj mamiuser posted image ). mi imamo 18 dana i dojimo. na pocetku, 3.dan je bilo grozno, upalile se grudi kad je mlijeko nadoslo, boljelo ko vrag, ali izdrzala sam. patronazna i jedna teta su mi izmuzle mlijeko, procepile kanalice i sad je sve ok. sad uzivamo, hranimo se, druzimo se, upoznajemo se, i debljamo se. dobili smo 480 gr za 7 dana, eto da vam se i pohvalimouser posted image . pusa

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 458
9.7.2009 10:58:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Suzana

IZVORNA PORUKA: Shee

user posted image
Pa budimo otvorene, kako je tako je, zar ne...
Veliki pozdrav ti šaljem Shee! (šta se danas pravi za ručak? user posted image )

cijenim!user posted image
Nema danas ručkauser posted image , na večeru ćemo vani, a danas pakujem stvari za odmooor!user posted image

(odgovor članu Suzana)
  Neposredna veza do poruke: 459
9.7.2009 11:09:38   
Suzana
user posted image Bravo sheri, samo naprijed!

Shee, sretan put i ugodan odmor.
user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 460
9.7.2009 13:39:41   
aazra
Suzana, pa gdje si tiuser posted image
Jesi li isla na godisnji, nesto te nije bilo...user posted image

Sheri, zelim ti puno srece i tebi i tvojoj tek rodjenoj bebici...user posted image

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 461
9.7.2009 13:45:34   
Flekica
meni treba savjet:
Naime, u 39 sedmici sam trudnoće al me brine hoću li imati milijeka user posted image i kako mogu znati da li ga već imam???
Jer kad razgovaram s nekom od trudnica koje imaju i manju trudnoću pričaju kako imaju fleke mokre na grudnjacima i sl. a ja nemam takvih pojava, jeli to neko pravilo??

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 462
9.7.2009 14:24:02   
Amrino
IZVORNA PORUKA: Flekica

meni treba savjet:
Naime, u 39 sedmici sam trudnoće al me brine hoću li imati milijeka user posted image i kako mogu znati da li ga već imam???
Jer kad razgovaram s nekom od trudnica koje imaju i manju trudnoću pričaju kako imaju fleke mokre na grudnjacima i sl. a ja nemam takvih pojava, jeli to neko pravilo??

No sikiriki!
Naravno da to nije pravilo. Pravi pocetak laktacije pocinje izbacivanjem posteljice. Kod nekih zena se pojavi kolostrum vec u 5. mjesecu a kod nekih tek dan- dva (ili vise) nakon poroda.
Svaka beba se rodi sa rezervama hrane koje je popapala preko posteljice za 48 sati tako da se nista ne sikiras. Njima je najvznije da one budu na siki i doje- cak i ako nista iz njih ne izlazi. I naravno, ako budes u mogucnosti, bebu cim prije stavi da doji i sto cesce. Moj je mali na sisi bio skoro cijelo vrijeme otkako su mi ga donjeli pa sve dok nismo izasli kuci. Mlijeko je navalilo tek dva dana poslije a tada trebas pripaziti...Ugl. opusti se i iscitaj sto vise savjeta jer dobro ce ti doci.
Sretno!!! user posted image user posted image user posted image

Polaznica obuke o dojenju
HAMZA
29.12.2007
IMRAN
03.03.2010

(odgovor članu Flekica)
Neposredna veza do poruke: 463
9.7.2009 14:40:42   
ziki
Amrino ti fino objasnila. Meni se ni jednom nisu pojavile flekice mlijeka u toku trudnoće ali sat nakon poroda kolostrum je bio u dojkama i mišo je odmah krenuo u akciju, akcija još uvijek traje, Hvala Boguuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Amrino)
Neposredna veza do poruke: 464
9.7.2009 23:29:23   
mama mami
mame možete li mi reći dajete li vi cucu bebama i utiče li to na dojenjeuser posted image

(odgovor članu Enemy)
Neposredna veza do poruke: 465
9.7.2009 23:30:43   
Anoniman
Ja dajem cuclu svom user posted image , doduše vrlo rijetko i ne utiče nam na dojenje.

(odgovor članu mama mami)
  Neposredna veza do poruke: 466
10.7.2009 0:08:49   
boogy woogy
Ja dajem cucu ali bih voljela da nije tako. Imali smo upravo zbog cuce nekoliko strajkova dojenja tokom ovih 18 mj. Ipak, kad znas zbog cega beba ponekad pocne odbijati dojenje onda je lako i rijesiti taj problem. Cuca nam nekad pomaze ali nekad i zagorcava stvari. Sad iskreno ne znam kako mu je uopste oduzeti nju jer je postao pravi "ovisnik".

(odgovor članu mama mami)
Neposredna veza do poruke: 467
10.7.2009 9:17:32   
ziki
I ja dajem cucu- pipu, nije nam uticala na dojenje hvala Bogu, prilicno je bio ovisan o njoj a sad sa pomalo sam odvikava, možda zbog obdaništa ali pune su jalice pipa user posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu boogy woogy)
Neposredna veza do poruke: 468
10.7.2009 9:46:48   
Suzana
I ja sam svojima davala dudu user posted image od rođenja i nije smetala da uspješno dojimo.
Sada im je 13,5 mjeseci, ovih dana prestajemo dojiti, Edi samo spava sa dudom, a Mak je uopšte neće i ne koristi.

PS: Malo smo off topic.

27.05.2008.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 469
11.7.2009 23:07:57   
happymama
Pozdrav svima!I ja zelim na listu mama dojilja, mada ja kazem da moja beba ne doji nego se samo hrani mojim mlijekom. Od prvog dana koristimo pumpicu, bebi je 3 mjeseca i ne koristimo nikakvu dodatnu hranu, a beba mjesecno dobije preko 1 kg. HOCU NA LISTUUUUUUUUUU!
Pozdrav svima

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 470
13.7.2009 21:27:38   
becka
Pozz i od mene.I ja sam novopecena mama,jucer mi je beba napunila 2 sedmice i dojim ga.

(odgovor članu happymama)
Neposredna veza do poruke: 471
14.7.2009 9:57:12   
Suzana
happymama i becka, dobrodošle nam!
Naša Amrino, moderatorica na podforumu DOJENJE je na odmoru u dalekom Egiptu i po povratku će vas sigurno staviti na našu listu!
Uživajte sa svojim bebicama i posebnoj vezi između vas.

27.05.2008.

(odgovor članu becka)
Neposredna veza do poruke: 472
17.7.2009 10:17:55   
Suzana
Draga Amrino,

Evo došlo je vrijeme da i mene obojiš u plavo. Edi i Mak su nakon tačno 13 mjeseci i 10 dana prestali sa dojenjem. Bilo je lijepo dok je trajalo, a detaljnije sam napisala na temi "Prestanak dojenja nakon 1. rođendana".

user posted image

27.05.2008.

(odgovor članu Suzana)
Neposredna veza do poruke: 473
17.7.2009 13:54:30   
aazra

IZVORNA PORUKA: happymama

Pozdrav svima!I ja zelim na listu mama dojilja, mada ja kazem da moja beba ne doji nego se samo hrani mojim mlijekom. Od prvog dana koristimo pumpicu, bebi je 3 mjeseca i ne koristimo nikakvu dodatnu hranu, a beba mjesecno dobije preko 1 kg. HOCU NA LISTUUUUUUUUUU!
Pozdrav svima

Happymama, cestitam ti to ipak nije nimalo jednostavno!

Suzana, mislim da ce ta "posebna veza" izmedju tebe i tvojih deckica ostati.

(odgovor članu happymama)
Neposredna veza do poruke: 474
2.8.2009 19:15:19   
Emina85
Da se i mi prijavimo!
moje sunce ima 22 dana i doji ko veliki user posted image od prvog dana!HB nismo imali problema sa mlijekom niti začepljenim kanalima pa sad uživamo i ne mislimo tako skoro prestati!
Dobija na kilaži ko da graha jede user posted image user posted image

Muhammed, sunce moje, ugledao svjetlo dana 11.07. 2009.i došao majci u zagrljaj !!!
Najljepši osjećaj na svijetu!!!!

(odgovor članu aazra)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Kako doci do posla...
amaniamanic

Trazimo posao a nikako ga nemamo.Da li mislite da samo stele pomazu,pare naravno ili ima slucajeva gdje i slucajno upali.Molim vas dajte mi odgovore.A znamo koliko se trazi za poslove od 10 ooo-20 oookm..i tada nisu sigurni poslovi-rizik..

stela (58%)

novac (8%)

trazi pa ces naci (19%)

sreca (16%)

Broj svih glasova: 118

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *