mynxlee
|
Drage moje, u kuci imam bebu i bolesnika, pa ne znam kud cu prije. Jedan zove sebi, drugi sebi. Ivan mi je dobro hB, ali ga muce jos uvijek zubici. Nikako da mu nadjem onu ogrlicu od cilibara, pa da i to probam. Preko dana lijepo spava (i ja s njim), pa odroljamo bas polijepo, zato smo preko noci nocne ptice i nama nema sna. Prevrce se na podu tamo-amo, ali ne smijem ga pusiti samog. Uvijek sam s njim, jer se bojim da se ne ozlijedi posto je stan mali i u njemu sve nabijeno s namjestajem. Ne moze se disati. Danas smo imali termin za stan, pa su nas zvali i odgodili do 04.08., pa cemo vidjeti. Ovih dana sam se pravo ubedacila. MM je bas bolestan i ako mu produze bolovanje nece moci ici na godisnji. Iako mi je od svega najbitnije da on ozdravi, ipak, ruku na srce, pozelila sam i svoje. Ako ne bude mogao ici, razgulicu se. Ovamo mi zao odvojiti ga od Ivana, a ovamo zao mi i ne otici za Bosnu, jer mi je dosla bliska familija iz Australije koje nisam vidjela jako dugo, pa bi mi bilo tesko da ih ne vidim sada kada su na nasem kontinentu. Elem, vidjecemo. E, da se vratim na svog Ivana. Ivan je ponovo u fazi pijenja vode iz case. Jest da ga poslije svakog pojenja moram potpuno presvuci, nema veze, jer je voda jako bitna za bebe, pa koliko god da popije, dobro je. Hranu nesto i nece bas da jede. Davala mu kasicu od govedjeg mesa, a on hoce da povrati. Ne znam da li je pogresno, ali par veceri stalno nas nesto zezne, pa mu ne dam kasicu za laku noc koju imamo obicaj dati oko 21h, pa cim prodje 21h, ja mu ne dajem. Je li to pogresno? Nesto si mislim da je poslije kasno da mu pretrpavam stomacic. Jos uvijek lijepo doji, pa se nekad provucemo da po cijeli dan ne pojedemo nesto cvrsto. Nadam se da ne pravim s tim neku kardinalnu gresku. Danas sam njegovu kantu s prljavim pampersom izbacila u kupatilo. Sestre drage, vec se kakica pravo uscusila, valjda od ove hrane. A kada prducne, ajme... Grize za oci Sve u svemu dobro smo. Lijepo napredujemo. Vidi se da rastemo. Vise nece da sjedi, sad samo hoce da stoji. Hoce da se tako drzi. Stabilan je na nogicama. Cijeli dan mijenjamo polozaje. Kako su vase bebe? Sad cu krenuti redom da citam i dajem komentar od svog posljednjeg javljanja. Anushka je prva. Mogu samo zamisliti kako ti je bilo kada je ispao iz hodalice. Ja se plasim toga svega. Mozda cak i previse, pa ga ne smijem ostaviti samog ni na tren. Ako moram nesto, stalno ulazim u sobu i gledam u kojoj je pozi. Cestitke sto je vakcina prosla bez suzica. Alen je pravi mali heroj. Lijepo napreduje i vec je pravi momak. Senka 27, dobro nam dosla. Vjerujem da cemo se lijepo druziti i da cemo dijeliti nasa iskustva s bebacima. Idana_85, pa gdje si ti zeno? Nema te nesto na ovoj nasoj temi. Kod Rijada nema sta nema. Masala, napredan momak. E jesam se u ove sitne sate ismijala kad si pisala svoje dogodovstine. Mene da je snimiti kako kunjam dok Ivana dojim u noci... Oborim glavu do koljena. Suti, dobro nam djeca i ne ispadnu iz ruku. Eee moja bebbe, nece oni da jedu sto trebaju, nego ono sto ne smiju. I Ivan je isti takav. Cini mi se da su svi isti. Jede keksice od kojih i nema bas neke koristi, a od ove hrane slabo nesto. Vec je probirljiv. Sokice nece, kiseli mu. Samo voda i caj za laku noc. Kad kazes za case, flase, dude... Ajme koliko ja toga imam, a on pije iz obicne solje. Sto se tice duda, sve sam kupovala one silikonske, kao cistije su, zdravije, a on hoce samo ''Nuk'' od latexa i to br. 1. Kupila mu br. 2, pa hoce da povrati. Kad kupujem uvijek kupim po 4 komada. Sad samo kupujem one koje on voli i to iste boje, sve isto. Ivance mamino ovih dana samo govori ''mama'', a to kaze tako lijepo... Svaki put kad kaze ''mama'' osjecam se kao da je cijeli svijet samo moj. Nema vece srece od te. I mi smo kupili slauf za Ivana u obliku auta, posto planiramo ici na bazene, jer imaju bazeni za bebe. Posto je mm-a zastekalo, ko zna kad cemo. Zezamo se da smo mu kupili ''kabriolet'', pa ce curama dobacivati da upadaju u ''brmac''. IIvan zna da je Ivan, jer kad ga zovem imenom okrece se. Nita, lijepo se provedi kod svojih i odmori. Mu be da, kod tebe isto zanimljivo. I ja sam jednom otisla samau prodavnicu. Vratila sam se iz nje svjetlosnom brzinom. Sve sam mislila na Ivana. Cini mi se da ako place ili nesto mu fali, da samo ja tu mogu pomoci. Slono, hvala ti sto si koliko toliko sa nama. Ja, licno, nemam nekih problema sa sinom, jer je on hB zdrava i vesela beba, pa sam na ovoj temi najvise kako bih svoje prve dozivljaje i zanimljivosti s Ivanom podijelila sa svojim RR drugaricama. Ipak, uvijek nekad neko ima vise iskustva s necim pa dobro dodje koja pametna, pogotovo od majki koje imaju dvoje ili vise djece, kao npr. ti. New mama, ljubimo Ajnu u tu cvorugicu da sto prije prodje. Okarice, i ja cu morati potraziti ogradicu za krevetic. Iako se Ivan ne podize jos uvijek, on se okrece u kreveticu i podize glavu kao da bi sjeo, pa se bojim da ju prilikom spustanja ne udari o ogradicu. Pod hitno ju moram kupiti. Imam neku, ali ona je samo s jedne strane. Eto... Skoro ce 02.00h. Odoh i ja leci. Ljubim vas sve :)