Anushka
|
dobro jutro i od nas! mi smo jutros u 7 pili kafu u gradu, obavili shopping, i u 9 u krevet nismo imali kafe za jutarnju, a dok smo docekali da se prodavnice otvore izasli sve troje napolje i fino na jutarnjem suncu popili kafu:) Inace, noci nastavljaju da budu aktivne, zaspi oko 9-10 i do 1 u kreveticu, a onda nema sanse da ga vratim vise, tako da oko pola 2 prelazimo u drugu sobu, i on se jos 2-3 puta probudi do izmedju 5 i 6. Bas ne znam sta da radim. Pokusam i flasicom da ga nahranim, ono nasopam sto bi rekli i u oko 1, al nece, trazi da ga dignem nece da bude sam, a u toku dana i uvece hoce, jos mu ostavim kao malo svjetlo, pa i cuje da smo u sobi nije mu ni hladno ni vruce, nista, samo hoce da sam uz njega. Na sisu se pristeka, uvjeri se da je tu i onda zna mi cak i ledja okrenuti ali nogicama je uz mene, ili na meni:) ili me rukom dira ili nesto, uglavnom da sam mu tu. a kako je poceo puzati glavni motiv za kretanje su kablovi, jos nije sisao sa tepiha, tj dodje do ruba pa bi ga onda u usta strpao al ja dezuram pa nedam:) i dize se sa koljena u svom kreveticu, uglavnom je presretan kad se drzi za nesto i stoji, i steka je jos uvijek toliko aktuelna da hocemo da ga snimimo, nece nam vjerovati kad poraste garant! okarice neka si nam se vratila, iris je jos uvijek maza kad je hrana u pitanju? ne znam gdje ste, ali mislim da ce joj goditi makar par sati morskog zraka, mozda joj se i apetit otvori? da imam priliku ja bi odvela alena makar na 2-3 sata, svakako voli voznju a uvijek se moze stati na bilo kakvom odmoristu.. mynxlee masala sto je momcina narastao:)) a doktor ti je vjerovatno preporucio da mu ne mijesas mlijecnu i nemlijecnu hranu, ukljucujuci i dojenje, jer nije bas zdravo ni za nas mijesati sve u jednom obroku, ima to do varenja i sl, pa da mu ne opteretis stomacic i da se navikne na raznovrsnost, ne vjerujem da je stekao utisak da ga pretrpavas, npr ja izbjegavam u voce i povrce da stavljam mlijeko, uzina i rucak su bezmlijecni a dorucak i vecera mlijecni, cak ni pavlaku i jogurt ne stavljam, nego obicno supicu ili temeljac, bas radi varenja. a zao mi ne za tm, bilo je za predpostaviti da ce na bolovanje kad se nije cuvao kad ga je tek zabolilo. A to jojkanje mi je sad vec smijesno, sjecam se kad je mm imao temperaturu i prije 2 godine, posto je odspavao pa naglo ustao zamantalo mu se, i sjede poce panika, "zeno zovi hitnu" "umrijecu ti" a ja prvo kontam sta mu je ustala i smocila peskir hladnom vodom i bacim mu na ruke, pa na ledja i pa na vrat i onda glavu i dodje sebi.. a kako sam mu se onda ismijala, provocirala sam ga bar mjesec dana "umrjecu" i sl. ma moras kao sa djecom, kad se posjece i vidi krv odmah frka a ja mu kazem zabrinuto joj cuvaj to ispast ce ti crijeva i sl i odmah prestane sa prenemaganjem.. a onda vidi mene modru od kolica pa me pocne ljubiti i maziti.. tako ti je to sa njima, traze paznju pa hajd. bebbe mi smo pregledali sva tri Ramba zimus, hehehe blago vama i vi na izlet na more.. nadam se da ces se i ti stici odmoriti.. i jos se nisam pocesljala dodje mi da uslikam ovo gnjezdo na glavi, a opet svezem je i ne vidi se sta je, sa kratkom kosom se sve vidi pa mi se ne da sisati.. a izaci ce zubici, meni je bas presladak bezubi osmjeh.. i alen je imao jako malo kose kad se rodio, a onda i to malo otpalo, pa sad fino raste mekana svilenkasta i crveno zlatne boje, sa sto zvrkova pa se zezamo spominjat ce nam genetiku kad ko momak bude pravio frizure, jer mu je sad prirodno krijesta na sred glave i zvrk na sred cela ilhana sad se na lamiji odmah vidi da je curica, hehe a juce sam i ja uhvatila "baka servis" na 2 sata i umjesto da se odmorim istresala deke, brisala prala pravila ruckove i sl i kad su se vratili tj pobjegli od kise ja skapala od umora.. a jos skontam da sve to stignem i bez baka-servisa.. uzivajte na odmoru:) malaaaa mislim da je kvaliteta zuba nasljedna i da nema veze sa tim kad izbiju.. i meni i bratu izbili sa 6 mjeseci, a i mom alenu. stim da su moji zubi uzasnog kvaliteta a i ima i nekih deformacija - jos nisu izasli svi trajni zubi, a imam jos 1 mlijecni a kod brata su kao sa reklame. Nadam se da alen nece naslijediti moje zube nita CESTITKE NA PRVOM ZUBICU!!! napokon! i nama je druga donja jedinica izasla 10tak dana poslije prve i evo vec 2 mjeseca nista, sve cekamo ove gornje al ne izbijaju. a ima moje okice, oblik lica i visak energije:)) ostalo je na tatu! new mama Cestitke i vama na zubicu, a vi vec imate puuno zubica:))) nadam se da je tvom grlu bolje?a mala Ajna vec spremna za hodanje, taman joj je i vrijeme a odrzava mami liniju eto napisa ja roman, sta cu kad i ja volim ova nasa druzenja na ovoj temi, ljubite svoje bebice od nas dvoje!
|