|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Strije u trudnoci
24.6.2009 10:10:05   
nanika
Ja mislim da u svemu tome ima dosta genetike

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 226
24.6.2009 10:17:46   
delly
ma vazno je da je koza vlazna ,da nije suha pa sta god i kad se mazete maslinovim uvjek prvo pokvasite tjelo pa se namazite na morko tjelo jer jako lijepo upija ...
ja se u pocetku nisam mazala po bedrima pa sam dobila koju ali me nesmetaju a i crvene su sto znaci da se mogu smanjit,ne uklonit ali smanjiti i izbjeliti da ... mama mi isto ima tako ali stomak nista..pa se nadam ...

mene mm maze svako vecer i on to lijepo masira,.. ja navecer mazem afroditinom kremom ...
nemojte svasta ni mazati jer neke kreme protiv strija se nepreporucuju u trudnoci ...

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu nanika)
Neposredna veza do poruke: 227
24.6.2009 11:01:32   
budućamama
Nama je sutra punih 24 nedelje, +8 ili 9 kg i još uvijek niti jedna strija user posted image user posted image user posted image
Mažem se od početka Hipp-ovim uljem za masažu za trudnice svuda osim po leđima i prezadovoljna sam s njim. Osim ovoga, koristim i čisto bademovo ulje kupljeno u apoteci... To kad mi ponestane Hippovog ulja user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 228
24.6.2009 11:39:54   
delly
mazi i leda

kile nemaju veze s strijama...evo prijateljica mi se udebljala 10 kg i 39 sedmica je i sav joj stomak ispuco ,..ja sam 36+3 i udebljala se 18 kg i ni crtice na stomaku user posted image za sada

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 229
24.6.2009 11:48:31   
Ella_H
ma i ima tu i genetike i svacija koza je drugacija i odgovaraju
joj razliciti tretmani...ja evo u drugoj trudnoci nedajem vise silne
pare na skupe kreme kao u prvoj a dobila sam ih fino u prvoj
ali su stvarno skroz izblijedile samo ja znam da ih i imam
a i udebljala sam se bila mashAllah
u ovoj se mazem najvise maslinovim uljem i najvise mi i odgovara
sve u svemu najvaznije je da budemo zdrave a sasvim je normalno
dobiti strije ovdje kazu da ih 80% zena dobije, ipak lude smo
pa i ocekujemo da nedobijemo ipak valja roditi 5eto kilasha ihhihiih
enice nesekiraj se nista izblijedit ce one vjeruj mi
ovo ti kaze jedna normalna buckasta zenica hehe.,..
cuvaj se...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 230
24.6.2009 11:55:21   
budućamama

IZVORNA PORUKA: delilah

mazi i leda

kile nemaju veze s strijama...evo prijateljica mi se udebljala 10 kg i 39 sedmica je i sav joj stomak ispuco ,..ja sam 36+3 i udebljala se 18 kg i ni crtice na stomaku user posted image za sada

mažem samo donji dio leđa, do visine krsta user posted image Ostalo ne mogu dohvatiti user posted image user posted image a i nikad nisam mazala leđa....
Baš mi je zanimljiv ovaj podatak za tvoju prijateljicu, onda valjda ima nade da se i ja neću išarati, ko zna user posted image user posted image user posted image
A i ako se to desi, baš me briga... Moja zaova u trudnoći sva ispucala, ali je sad dovela liniju u red, malo se nakvarcala i ništa se ne vidi... Još uvijek je maca i po user posted image
Btw, ona se udebljala preko 30 kg u trudnoći, a sad je mršavija nego prije trudnoće. Sve se može kad se hoće, samo nek su bebice zdrave user posted image user posted image user posted image

Una 18.10.2009.
Azra 05.08.2013.

Ako želiš dugu, prvo se moraš pomiriti s kišom....

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 231
24.6.2009 12:18:21   
delly
strije su sasvim normalne u trudnoci ..tako da se brinite samo o zdravoj prehrani i to da ste sretne i nasmijane,..a o strjama,celulitu ,i kilama za to se brinite kad rodite..sad budite vesele jer nosite bebice u stomaku to je nesto sveto user posted image
kako moj muz veli (on ima strija na dnu leda) on veli " pa sta meni nesmetaju,ako se nekom nesvida nek negleda i tocka," user posted image i upravu je .... vazno je da su bebe i vi zdrave...

(odgovor članu budućamama)
Neposredna veza do poruke: 232
28.6.2009 12:36:19   
muby
cao narode

ja moram da kazem da se svako jutro i svako vece, i naravno poslije svakog tusiranja, mazem baby love uljem iz DM-a (kosta oko 5 KM). I do sada nisam dobila ama bas nijednu striju a za dva dana ulazim u deveti mjesec. E sad svi kazu da je deveti najkriticniji po tom pitanju zbog naglog rasta bebe ali ne planiram mijenjati rezim mazanja i nadam se da ce sve biti OK.
Ovo ulje se preporucuje i poslije poroda radi zatezanja koze i vracanja u prvobitno stanje.

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 233
28.6.2009 22:10:48   
Ella_H
Ma dinciiiiiiii imal sta od body shopove kreme? kako napreduje?
ja nisam jos kupila tamo kad se porodim i kad dodjem sebi malo
a kako citam na dosta tih kremica za ublazavanje strija glavni sastojak
maslinovo ulje...pa kontam mazat cu se s njim i poslije poroda
ma da zasad sam zadovoljna ishodom i koza me rijetko kad svrbi..,
pusa zenice samo se mazite

(odgovor članu muby)
Neposredna veza do poruke: 234
28.6.2009 22:19:52   
dinciii
IZVORNA PORUKA: Ella_H

Ma dinciiiiiiii imal sta od body shopove kreme? kako napreduje?
ja nisam jos kupila tamo kad se porodim i kad dodjem sebi malo
a kako citam na dosta tih kremica za ublazavanje strija glavni sastojak
maslinovo ulje...pa kontam mazat cu se s njim i poslije poroda
ma da zasad sam zadovoljna ishodom i koza me rijetko kad svrbi..,
pusa zenice samo se mazite

ella draga nisam jos ni pregledala se pravo,veceras cu kad se okupam al tek je koristim 7 dana...mislim da se nece nesto plaho vidjet....al vam javim u svakom slucaju user posted image user posted image user posted image user posted image

http://neckodina.weddingannouncer.com/

Slatka Rejhana rodila se 12.12.2008

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 235
28.6.2009 22:47:42   
Apotekarka
eh imam ih i ja po stomaku i na nogama a citavu trudnocu se mazem hippovim uljem za trudnice i to redovno ali eto zadnjih mjesec dana su se pojavile a sta mogu nek beba bude dobro...a necu gola hodati po gradu s majicama da se pupak vidiuser posted image

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 236
29.6.2009 4:09:05   
Ella_H
Apotekarka razumijem te u pravu si, mislim ja sam pokrivena ionako ali
me bas zanima fercera li neka kremica a da nije previse skupa
svaka trudnoca kazu da je drugacija meni ova druga je puno bolja
sto se strijica tice za sad kad se bebica rodi vise nema vremena za razmisljanje
pa ja zato sad skupljam pamet malo hehe
pusa svima :)

(odgovor članu Apotekarka)
Neposredna veza do poruke: 237
29.6.2009 7:52:48   
dinciii
Ella_H kako sam ti i obecala evo da ti javim...

Hmmm.....po mom misljenju do sada znatno se smanjilo crvenilo.Mislim one su jos tu al su svjetlije al eto tek je 7 dana kako koristim kremu.
Vidjet cemo u nastavku user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio dinciii -- 29.6.2009 7:53:22 >

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 238
29.6.2009 8:16:30   
ena23
Ja moram dodati da sam se stvarno redovno mazala i da sam se udebljala 9 kg do sada (u 33 sam sedmici), ali svi kazu da sam ostala ista samo mi je pupo narasto. A sve strije koje imam sam dobila u zadnje ove dvije sedmice, ma to je samo buknulo odjenom. Eto sta mi drugo preostaje sada nego mackarit se ovim uljima i nadat se da se nece prosiriti jos vise, a kad mi bebica stigne onda cu da ganjam kreme za izbjeljivanje itd. Ma tjesim se, nisam ni prva ni posljednja, valjda ce jednog dana izbjeliti user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 239
29.6.2009 21:46:16   
anuska08
Ja sam baš tužna ovih dva dana! Trudna sa 32 tjedna! Upravo zbog toga što se grozim strija trackam se stalno s kremama dvaput na dan, inače gotovo da ne koristim mlijeko za tijelo, tu i tamo! Udebljala se 8 kg dosad i zadnjih dana osjetim peckanje po trbuhu i čini mi se da vidim i lagane blijede crtice. Mislim da su to zaista strije!
Možeš valjda koristiti naskuplje kreme, udebljati se minimalno, al ako ti je koža takva nema valjda pomoći user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vjerujem u anđele jer jedan sniva u mom naručju!

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 240
30.6.2009 5:32:10   
Ella_H
Anushka, enice izblijedit ce i same vjerujte mi jedva se poslije primjete...
dinci hvala sto si nas obavjestila znaci fercera ipak kremica solidno
ovdje je bila na snizenju17$ to nekako mogu halalit i da nedjeluje hehe
kad se porodim i dodjem sebi tamo kupit cu a dotad maslinovo ulje
ma da evo u 34 sedmici sam poceo me stomak peckat danas pravo
cesce se moram mazati...Pusa :)

(odgovor članu anuska08)
Neposredna veza do poruke: 241
30.6.2009 8:16:11   
ena23
Ella_H ja koji god problem imam ti ga finom rjecju, ako ne rjesis, onda sigurno ublazis user posted image
user posted image user posted image user posted image

a zna li ko gdje se u blizini Bosne ima kupiti ta body-shopova krema, odnosno gdje ima The Body Shop? user posted image ili da kzem muzu, posto je trenutno u Becu, da mi tamo nadje? (ali kako njega znam on ce mi donijeti kremu protiv celulita i reci "pa to je isto" user posted image )

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Ella_H)
Neposredna veza do poruke: 242
30.6.2009 9:09:43   
dinciii
ena ako je u becu jos bolje,imas tacan naziv neka napise i nek ode u body shop,ima ih vise ovde.krema kosta 17 eura.

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 243
30.6.2009 9:13:27   
ena23
Reci cu mu, super ako ih ima vise, poslat cu mu link sa njihove stranice da vidi tacno o kojoj se kremi radi. joj mene evo svrbi pupo dzabe sto se mazem svako malo...

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu dinciii)
Neposredna veza do poruke: 244
1.7.2009 10:38:11   
delly
dinci bas mi je drago da krema pomaze user posted image user posted image user posted image i mojim kolegicama je pomogla

a vi koje ste se malo udebljale budite sretne ... ja sam evo 37+3 i u plusu sam 20 kg user posted image puna sam vode ,noge ko balvani ... strija po stomaku nemam ,imam sa strana na kukovima one male crvene,malo na pocetku nogu ali se nevide ...
ali kile sam nabila a neznam zasto..kazu da je voda i da ce otic..al me briga..samo da nedobijem strije po stomak..a sabije se i mazem user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 245
1.7.2009 10:40:35   
delly
ena kad te svrbi nemoj da se slucajno ceses,ma nikako ,probaj natrackati obicne nivee na podrucje dje svrbi ..

i tu kremu iz body shopa nemoj da koristite tokom trudnoce ! ! kaze meni ona sto radi tamo da steti bebi jer je jaka ...jedino poslije trudnoce ...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 246
1.7.2009 10:41:26   
Lady26
Ja po stomaku nemam nijednu striju, ali po grudima sa donje strane boze sacuvaj....mazem non stop kremema i gold uljem ali nista.... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

A KAKO DA NE CESEM KAD SVRBI UZASNOOOOOOOOOO, joj user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 1.7.2009 10:42:15 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 247
1.7.2009 10:47:36   
delly
kad ceses bude gore i onda se strije stvaraju..nemoj cesat..kad pocne svrbiti natrackaj bilokakvom kremom

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 248
1.7.2009 10:49:28   
Lady26
Potrudit cu se.....hvala bogu zasad je stoma bez ijedne...a grudi valjda brzo rastu (nisu bile vala neke prije trudnoce hahaha user posted image user posted image user posted image a sad masala user posted image ) pa po njima bas imam ali jos uvijek su ispod...

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 249
6.7.2009 0:18:38   
Junior
definitivno najjaci faktor je genetika, mada je meni super krema elancyl protiv strija, jer sam imala jednu staru-jos od doba kad sam trenirala rukomet, i to na koljenu...hahahahauser posted image ...a od toga ima ihihihihihi...kad sam se pocela mazati tom kremom i ta stara strija se bas dobro smanjila....samo sto u Mostaru nema bas u svakoj apoteci, a i one u kojima se moze naci nestane brzinom svjetlosti...tako da je muhajem narucujem...user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *