_mamica_10
|
IZVORNA PORUKA: mamma mumi Uh gdje me nadjoste sa temom. Drago mi je da nisam sama u nesapavanju. Mom Tariku ce sutra akB punih 10 mj. i ja nisam do sada prespavala u komadu niti jednu noc. U pocetku kada su bili grcevi ( a to je trajalo do 4 mj) znala sam svakih pola sata ustajati, masirati, presvlaciti, pa cak i kafu piti u 4 ujutro, svako jutro sam docekivala prvi tramvaj Eh onda su prestali grcevi, krenulo baljenje, kazu zubici, pa ja opet sutim deveram , budim se svaki sat ili 45 min, ali vraga su zubici, on nema jos niti jedan zubic. Dojim ga , ali sam uvela i flasicu navece, sve ne bi li bolje spavao, ali jok on.E sada u nazad nekih mjesec dana spava bolje,(ali sam ga prebacila u svoj krevet, mm izbacila, jer vise nisam mogla ustajati, ruke mi odpadose dizaju ci ga svakih malo) sta to unaci budi se svakih 1,5- 2 h , a nekad i 3 h, sto je za mene super, i uspijem odspavati bar malo.Znam da nije ok sto sam ga prebacila u krevet svoj, ali to mi je spas bio, kako sam to uradila, bar i pored cestog budjenja ustanem odmornija ujutro.E sad do kada ce to sve trajati, pitam se, ali nek je ziv i zdrav izdrzacu nekako. Tako je meni bilo sa prvom bebom sve sam morala uz sebe da je drzim,da bolje spava da bi se i ja naspavala! Tek godinu kad je napunila pocela je po svu noc spavati mozda jednom da se probudi flasicu da joj dam,sad kad imam dvije malecke mislila sam da ce mi i druga beba tako ali hvala Bogu nije!Druga bebaca ima 11 mjeseci i od kako se rodila spava po cjelu noc naravno sa jednim budjenjem za hranu!A vjerovatno su ti zubici u pitanju,vidjet ces kad ti sad pocnu jedan za drugim rasti!Ali kazu sto kasnije to je kvalitet zuba bolji!Ma nek su nam kako kazes ziva i zdrava hvala Bogu,izrast ce pa cemo moci spavati