mamma mumi
|
Moj svekar je bio tih, dok se unuk nepojavi, inace covjek nije los, voli pricati, filozofirati o svemu, postujem ga i imamo fin odnos, mada mi smeta kad mi on pocne govoriti kako ga hraniti, kako ga uciti da hoda i sl. a nije ni svoje on ucio, zasada odsutim, jednom sam progovorila kad mi je rekao da pazim na promahu, pa rekoh ja sam mu majka nisam ga usvojila. Inace imam problema sa sukobom generacija, nazalost zivimo u istoj kuci,pa su tu mi na ocima, nekada mi je drago sto je blizu i svekrva kad treba pricuvati dijete, ali mi nije bas drago dijete ostaviti snjima, ma ni srodjenom majkom, sve mislim nece znati ko ja.Jednom sam cak zatekla dijete da se igra sa kesom zatvorenom ali punom ljekova, posizila sam i opet na fin nacin skrenula paznju svekrvi zasto je opasno da se igra stim( mada bi ona to trebala znati!), i muzu sam skrenula paznju da joj on kaze, jer mene ocigledno neferma, i zadesim se ja tu opet kesa s ljekovima igra se dijete, muz tu, ja onu kesu ispred djeteta sklonim, kad ce ona ma zatvorena je, ja pogledam u muza( kontam evo ti prilike da reagujes), a on ce nemoj mama mu davati da se igra, al dobro kad je zavezana moze, e da te slag strefi. Tako da nemam podrsku ni muza, on mamu smatra boginjom, i nebi joj nista rekao, pa vidim cak ni kad je dijete u pitanju. Zato ja sada odmah regujem, i briga me hoce mi ko zamjeriti ili nece, ja imam jedno dijete, a to sto su oni odgajali svoju, svoju su i briga me.
|