|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 2009
9.6.2009 13:03:05   
Anoniman
super, bas lijepa vijestuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu noaa)
  Neposredna veza do poruke: 401
9.6.2009 15:22:57   
babymia
evo i nas...bas me razveseli sa ovim vakcinama,mi moramo za 10 dana,pa sam se sve nadala da ce se rijesiti situacija do tad...a zadnji put nije primila onu koju je trebala.... pozdrav mamama i bebicama generacije

11.3.2009. MIA
nasa srecica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 402
9.6.2009 15:27:51   
noaa
svekrva mi radi u zavodu za javno zdravstvo i sefica joj tako rekla

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu babymia)
Neposredna veza do poruke: 403
9.6.2009 20:23:47   
belmac
ja sam juće zvala DZ stari grad. prvu vakciju tako zvanu jedinicu koju bebe dobijaju sa navršenih mjesec dana je već stigla, a dvojku dobijaju početkom sljedeće sedmice. mi odosmo u ponedeljak-utorak po svoju drugu bocu.user posted image

Aiša, mamina velika princeza - 1997.
Harun, mamin momak - 2000.
Amna, mala guzara - 21.3.2009.

(odgovor članu noaa)
Neposredna veza do poruke: 404
9.6.2009 22:14:03   
Sonja
ej mamice da vas pitam kad se ide na taj pregled kukova????
nama niko nista nije rekao
samo nam na otpusnici pise da se javimo za 2 mj. za provjeru sluha bebe
a za kukove nista ne pise
pa ja kontam mozda ce nam dok. reci kad budemo opet isli na vakcinu 7.7
???????user posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu belmac)
Neposredna veza do poruke: 405
9.6.2009 22:33:39   
senka kurt
Ako još nečija beba čeka vakcinu HIB, doktorica nam je danas rekla da u DZ Vrazova stižu najkasnie 15. juna. Zapravo, doći će i ranije, no ima neka procedura, skladištenje i slično. Ovo se, najvjerovatnije, odnosi na beba preko 4 mjeseca, poput moje, koje nisu primile prošli mjesec ovu vakcinu. Kažu... nema. Sramota!

Pitala doktoricu. Kaže, može i bez te vakcine. Uveli su je relativno nedavno, tako da većina mama i tata nisu vakcinisani HIB-om. U Hrvatskoj i Srbiji, gle čuda, ne vakcinišu djecu HIB-om. Svašta!!!!

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 406
9.6.2009 22:35:00   
milenium
nije točno da u hr ne vakcinišu hibom

(odgovor članu senka kurt)
Neposredna veza do poruke: 407
9.6.2009 22:36:13   
senka kurt
I ja sam se malo čudila. Hvala na informaciji. No, nadam se da u Hrvatskoj nema problema sa nestašicom vakcina. Ja to ne mogu shvatiti. Pa nisu vakcine luksuz.

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 408
9.6.2009 22:38:37   
Sneška
Sonja nakon 1mjesec ides na kontolu kukova , cudi me da ti to na otpusnici nisu napisali

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 409
9.6.2009 22:39:56   
Anoniman
sonja to ti dju uputnicu u domu zdravlja kad budes isla prvi put, npr. na vakcinu, a meni nisu rekli da se javim za provjeru sluha

(odgovor članu Sonja)
  Neposredna veza do poruke: 410
9.6.2009 22:43:09   
milenium
Na kontrolu kukova bolje s 2 il 3 mjeseca

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 411
9.6.2009 22:50:28   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: senka kurt

I ja sam se malo čudila. Hvala na informaciji. No, nadam se da u Hrvatskoj nema problema sa nestašicom vakcina. Ja to ne mogu shvatiti. Pa nisu vakcine luksuz.

sve sto je normalno drugdje kod nas nije...mene vise ama bas nista ne moze iznenaditi...pa me ni ovo za vakcine nije iznenadilo...nije stvar uopste o luksuzu vec ko ce dobiti tender...sve politika i pranje novca

Neposredna veza do poruke: 412
9.6.2009 23:13:04   
NANICA
la kukova sa 6 sednica, tako kazu na prvoj kontroli (sa mjesec)

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 413
9.6.2009 23:14:27   
NANICA
IZVORNA PORUKA: NANICA

la kukova sa 6 sednica, tako kazu na prvoj kontroli (sa mjesec)

Kontrola

Ljuljka, 06/10/2003
Pahuljan, 12/02/2009

In Our Darkest Hour
In My Deepest Despair
Will You Still Care?
Will You Be There?

(odgovor članu NANICA)
Neposredna veza do poruke: 414
10.6.2009 10:57:03   
Anoniman
evo i nas, bili danas na snimanju kukova i hvala Bogu nalaz je uredan,jupiiii

eto sretno svima koji tek trebaju ici

(odgovor članu NANICA)
  Neposredna veza do poruke: 415
10.6.2009 13:03:21   
Nunichi
IZVORNA PORUKA: Sonja

???????user posted image

Sonjice moja, taj skrining sluha se inace radi po rodjenju odmah,ali kod nas u Tuzli su to promijenili od februara ili marta se radi sa puna 2 mjeseca. Nemas sta brinuti to je normalno...mi smo juce bile. Beba mora spavati ili dojiti dok to rade,ne smije se mrdati niti plakati. Samo cu ti reci da sam se napatila ko nikad. user posted image 5 puta sam je hranila,2 puta uspavljivala...i na kraju kad smo odustale ona se smiri na siki. Tako da smo to zavrsili,hB sve je ok,puslica cuje kako treba na oba uha.
Kad budes isla na narednu kontrolu trazi uputnicu za kukove,za orl u DZ i za audilogiju u ukc-u. Znaci te tri ti trebaju.
Kad dobijes za kukove odes tamo u hitnu udjes,pa u hodnik na lijevoj strani i narucis se za kukove.
A kad budes isla za skrining sluha,odes sa uputnicom tom od pedijatra tamo preko puta na orl,dr je pregleda i sa tim nalazom ides u ukc. Ali prije nego odes gore nazoves taj broj sa otpusne liste. Poneses taj nalazaz i tu upputnicu za audiologiju.
Eh eto to je to user posted image sitnica user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 416
10.6.2009 13:18:51   
bebacha
mi nepripado ovoj temi al smo malo uletiliuser posted image user posted image od kad se radi ta provjera sluha.prvi put cujem za to

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 417
10.6.2009 13:21:05   
Nunichi
Radi se po rodjenju draga,ono dok nam ne donesu bebu.
Zato prvi put cujes za to user posted image user posted image user posted image
Ali su to promijenili,pa se sad ne radi u porodilistu,nego na audiologiji sa 2 mjeseca.

Ljubni mi tu lutkicu i neka si nam malo uletila user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 418
10.6.2009 14:13:27   
Dalila Sa
IZVORNA PORUKA: senka kurt

Ako još nečija beba čeka vakcinu HIB, doktorica nam je danas rekla da u DZ Vrazova stižu najkasnie 15. juna. Zapravo, doći će i ranije, no ima neka procedura, skladištenje i slično. Ovo se, najvjerovatnije, odnosi na beba preko 4 mjeseca, poput moje, koje nisu primile prošli mjesec ovu vakcinu. Kažu... nema. Sramota!

Pitala doktoricu. Kaže, može i bez te vakcine. Uveli su je relativno nedavno, tako da većina mama i tata nisu vakcinisani HIB-om. U Hrvatskoj i Srbiji, gle čuda, ne vakcinišu djecu HIB-om. Svašta!!!!

super baš si me obradovala user posted image user posted image user posted image
moja beba ima pet mjeseci a samo je primio jednu vakcinu u domu zdravlja i jednu po rođenju.A bila sam se pravo zabrinula zbog vakcine što nije primio

06.01.2009.god. Ajnur

Neposredna veza do poruke: 419
10.6.2009 16:06:20   
Anoniman
Evo da se i mi tuspasimo na ovoj temi user posted image . Danas nam je 5 dana user posted image , uspješno dojimo, spavamo, kakimo user posted image user posted image  Jedino nas malo naveče muče grčevi user posted image  a ostalo je hB ok.
Pozdrav od Benjamina i mene user posted image .

(odgovor članu Dalila Sa)
  Neposredna veza do poruke: 420
10.6.2009 16:13:44   
neki
Enisa_sara,drago mi je da si navratila i na ovu temuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Pusa bebiciuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 421
10.6.2009 16:49:47   
Anoniman
mi 25-tog idemo da primimo ovu vakcinu sto je falila a 30-tog na kukove ...a sinoc smo spavali 6 sati u cuguuser posted image user posted image ja naprosto nisam mogla da vjerujem...doslo mi je da ga probudim da mu kazem da je zaboravio plakati jedno tri putauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu neki)
  Neposredna veza do poruke: 422
10.6.2009 17:53:39   
Anoniman
Mene prosto strah izgovoriti.... al hajde.... naš dečko je spavao od 02:00 - 08:30 (i to ga ja probudila da doji), pa od 09-12 (kuc kuc, mašala!!) user posted image  
Nadam se da se neće ništa promjeniti po tom pitanju (molim te Bože!!).

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 423
10.6.2009 19:17:15   
Anoniman
enisa, drago mi je da te Benjo slusa, ali evo nije zgoreg da znas i ovo, moja je isto spavala jako puno kad se rodila i kad smo skontali da ima produzenu zuticu(najvise se to desi bebama koje doje) dr. nam je rekla da bilirubin uspavljuje bebe i da je trebam buditi cesce i dojiti, i to sam i radila jer nije ispocetka dobijala dovoljno na tezini, pa eto da i to znas

pusaaa

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 424
10.6.2009 22:05:26   
Sonja
IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: Sonja

???????user posted image

Sonjice moja, taj skrining sluha se inace radi po rodjenju odmah,ali kod nas u Tuzli su to promijenili od februara ili marta se radi sa puna 2 mjeseca. Nemas sta brinuti to je normalno...mi smo juce bile. Beba mora spavati ili dojiti dok to rade,ne smije se mrdati niti plakati. Samo cu ti reci da sam se napatila ko nikad. user posted image 5 puta sam je hranila,2 puta uspavljivala...i na kraju kad smo odustale ona se smiri na siki. Tako da smo to zavrsili,hB sve je ok,puslica cuje kako treba na oba uha.
Kad budes isla na narednu kontrolu trazi uputnicu za kukove,za orl u DZ i za audilogiju u ukc-u. Znaci te tri ti trebaju.
Kad dobijes za kukove odes tamo u hitnu udjes,pa u hodnik na lijevoj strani i narucis se za kukove.
A kad budes isla za skrining sluha,odes sa uputnicom tom od pedijatra tamo preko puta na orl,dr je pregleda i sa tim nalazom ides u ukc. Ali prije nego odes gore nazoves taj broj sa otpusne liste. Poneses taj nalazaz i tu upputnicu za audiologiju.
Eh eto to je to user posted image sitnica user posted image

uh zeno sto se ti napisauser posted image
morala sam 3 puta procitat da skontamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
ma cudno mi bilo svi pricaju da su isli da snimaju kukove sa 1-2 mj. a meni dok. nista nije rekla kad smo sad bili na vakcini...
zato cu ja sama pitat kad ga budem opet vodila u julu....
eee sta bi ja bez forumauser posted image nebi mi djete snimalo kukove user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala nuni puno...ljubimo vas ja i pile moje

evo proljepsa se vrijeme ....trebamo u setnju zeno dragauser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dali ste u djetinjstvu

bile

"princeze" (59%)

muskobanjaste (41%)

Broj svih glasova: 86

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *