|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Visok prolaktin (PRL)
6.5.2009 14:48:46   
snowrose
Ja lično uopće nisam išla endokrinologu već kod ginekologa.On  mi je rekao da izvadim nalaze hormona i nakon toga su mi uključivali terapiju,valjda se razumiju u njih.A ti?Koji je tvoj problem?

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 551
6.5.2009 14:53:06   
snowrose
Izvini sad sam pročitala šta je kod tebe problem.I ja sad kontam da li da nastavim ići samo kod dr-ginekologa ili da se uputim endokrinologu i kojem.user posted image

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 552
6.5.2009 16:01:21   
*Maki*
Draga Snowrose,
ako sam te dobro razumela ti nisi bila kod endokrinologa?
Ginekolog može dati uput da se provere polni hormoni, ja sam to uradila ali mi nije bilo jasno zbog čega mi nije predložila da uradim proveru štitne žlezde(to može uraditi samo endokrinolog koliko znam) jer je jako bitno da i ti hormoni budu normalnih vrednosti, ako nisu, i to može da bude problem što ne možemo da zatrudnimo.
Ja ću sigurno ići po uput za endokrinologa naredne nedelje. Prvo moram na pregled kod ginekologa da vidim šta dalje sa ovom terapijom i da proverimo kako sada stoje stvari sa prl posle ovih tabletica, a onda ću je pitati da li mi može ona dati uput, ako ne, moraću kod lekara opšte prakse. A tamo se čeka ceo dan na pregled. user posted image
Naravno moraš da se konsultuješ sa oba lekara i sa endokrinologom i sa ginekologom da bi se odredila prava terapija. Ako si i to obavila onda pij te tabletice i proverićeš kako stoje stvari kada odeš na kontrolu.
Nemoj da se nerviraš draga, samo razmišljaj o svom cilju koji želiš da postigneš i da su te terapije samo privremene - rešiće se to kad tad.
Samo nemoj da brineš preterano jer to jako utiče na naš organizam. Javljaj šta se dešava, ovde ima puno dobrih osoba koje žele da pomognu i da daju svoje mišljenje. user posted image
ljubim te

< Poruku je uredio *Maki* -- 6.5.2009 16:03:04 >

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 553
6.5.2009 20:51:41   
snowrose
Draga Maki,hvala na lijepim željama i ja tebi zaista želim što prije jednu malu bebaru.E sad da ti kažem,nakon silnih dr ,ja sam odlučila preuzeti stvar u svoje ruke i sama odrađivala sve što sam čula da može biti problem.Tako sam uzela uputnicu od dr opće prakse ( radi plaćanja jer večćnu sam plaćala - privatno) i provjerila i štitnu i konačno nešto mi ok.user posted image savjetujem ti da i ti što prije je provjeriš.Ja ti čuvam fige i javi šta ima.Velika pusa.

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 554
7.5.2009 21:40:15   
ksenija81
pozdrav svima!
Ja sam danas dobila rez prolaktina 8dc.
27.98, a gornja granica je 19,5.
Da li je mnogo povisen, tj. da li cu morati a
na neku terapiju?
Kod doce idem tek za nedelju dana.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 555
7.5.2009 22:18:16   
snowrose
Pozdrav,iskrena da budem ne znam baš u tim vrijednostima.Znam da je meni  čini mi se 3 dc u KB bio 526 ( 5.3.),a granica je do 395 miU/l,potom u privatnoj 21.3. 534 a gornja granica je 530 mlU/l.Ma i mene buni pravo.Koristiš li neku terapiju?Koliki ti je Fsh?Reči ću ti rečenicu koju ja mrzim i ako je tačna-Samo polako,ne uzrujavaj se.Javi šta ima.Velika pusa.

(odgovor članu ksenija81)
Neposredna veza do poruke: 556
8.5.2009 11:17:21   
ksenija81
snowrose, nisam sigurna da li si meni odgovorila, ali nisam nikakve pretrage jos radila.
Prl sam uradila jer imam iscedak iz bradavice, a takodje nista od bebe jos pa kao i to je
bio razlog. Terapiju nemam jos nikakvu, cekam da odem kod doktora, pa sam mislila ako
neko moze da mi kaze da li je prevelika kol da bi morala neku terapiju da dobijem ili
da probam sa nekim prirodnim lekovima. Inace pijem virak, a on bi kao trebao da smanji nivo.
Pijem ga mesec dana pa mislim da bi rezultata trebalo biti nakon tri meseca.
Ma videcu da jos jednom uradim prl, pa tek onda u eventualnu terapiju.

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 557
8.5.2009 11:50:51   
cija
ja vam savjetujem dostinex,al da znate da je skup...pisala sam ja na ovoj temi ranije....porazgovarajte s doktoricom...brže djeluje,mnogo brže...mene je vodila doktorica Kučukalić

Neposredna veza do poruke: 558
8.5.2009 12:05:23   
*Maki*
Ksenija, u svakoj laboratoriji su drugačije vrednosti pa bih ti savetovala da uvek proveravaš na istom mestu. Meni je prl  42,2 a normalna vrednost je do 14,6 ng/ml. Znači sve ispod te normalne vrednosti je ok(kod tebe je to 19,5). Verovatno će ti dr prepisati neke tabletice. Čitam mnoge cure piju Dostinex, meni je dr prepisala bromokriptin. Pošto snižavaju pritisak mislila sam da će mi biti jako loše od njih, ali samo sam se u početku lako zamarala, sada je ok. U ponedeljak idem na kontrolu pa bi trebala na početku sl. ciklusa da proverim opet prl. Ja se nadam da ću ovog meseca biti user posted image ali videćemo. Nemoj ništa da brineš, obično se prl brzo sredi uz odgovarajuću terapiju, tako mi je dr rekla. Ljubac i javi šta se dešava

(odgovor članu cija)
Neposredna veza do poruke: 559
8.5.2009 13:01:48   
ksenija81
hvala ti puno na odgovoru, pisacu kad budem imala nesto konkretnije.
Pozdrav!!!

(odgovor članu *Maki*)
Neposredna veza do poruke: 560
11.5.2009 15:53:00   
tikica_69
Evo ja sa Bromergonom vec tri mjeseca imam normalnu vrijednos PRL-a u krvi user posted image
Ali moram ga piti do zaceca i onda jos bar 3 mjeseca user posted image

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

Neposredna veza do poruke: 561
11.5.2009 18:24:08   
snowrose
Draga moja,nadam se da ćeš mi pomoći svojim odgovorom.Ja se borim malo više od 2 god sa sterilitetom i to ciklus redovan,a hormoni poludjeli tačnije visok Fsh i povišen Prl.Pročitala sam negdje na forumu o kapima agnumens i upravo ih dobila pa me interesuje kako da ih pijem jer malo me buni jer ja imam redovne menstruacije.Hvala.

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 562
11.5.2009 18:28:31   
snowrose
draga moja,molim te da mi pomogneš sa svojim odgovorom.Imam problem sa sterilitetom,tačnije visok Fsh i Prl nabavila sam ove kapi agnumens,ali nisam sigurna kako da ih pijem.Moji ciklusi su uvijek redovni.Hvala unaprijed.

(odgovor članu Enana)
Neposredna veza do poruke: 563
11.5.2009 23:08:59   
tikica_69
Ja nisam cula za to....no ako zelis ici na prirodnu varijantu znam da je za rebalans prolaktina odlicna biljka agnus cactus i da je ima kupiti po biljnim apotekama

- 20 neuspjelih pokusaja (AIH/IVF/ICSI), 2 x biokemijska
- http://zalauru.blog.hr/
Ja se ne predajem!

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 564
12.5.2009 13:59:14   
snowrose
Draga moja,hvala na javljanju.Ove kapi i jesu navodno od biljke agnus castus.Samo mene malo strah početi ih piti jer već pijem Dostinex i neki čaj pa kontam da ne bude mi previše.A buni me jer kako mi je prevedeno izgleda da uglavnom se odnosi i na poremećaje ciklusa,a kod mene to nije slučaj već visok Fsh i Prl.user posted image Hvala ti još jednom.

(odgovor članu tikica_69)
Neposredna veza do poruke: 565
12.5.2009 15:57:04   
ana08
Draga snowrose, pretpostavljam da si te kapi nabavila po preporuci sa foruma? I ja sam uradila isto (kod mene je prolaktin povišen a ne visok) i prolaktin mi se stabilizovao. Doduše ja sam prvo nabavila tablete iz Njemačke pod istim nazivom, a tek sada sam dobila kapi iz Austrije pa se i ja dvoumim kako da ih koristim. Uglavnom, tablete su djelovale ali do trudnoće naravno nije došlo user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 566
12.5.2009 16:38:44   
*Maki*
Negde sam pročitala da ukoliko želite da ostanete trudne ili ste već trudne ne smete koristiti tu biljku... izgooglajte malo drage moje, nemojte ništa uzimati na svoju ruku, posavetujte se sa lekarom. kiss

p.s. evo teksta ovde http://prirodnilek.com/konopljika

< Poruku je uredio *Maki* -- 12.5.2009 16:39:56 >

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 567
12.5.2009 20:04:17   
snowrose
Draga Ana,hvala na javljanju.Kod mene je prolaktin također povišen,ali mi je Fsh visok.Zato se i zanimam za neki prirodni ljijek kako bi Fsh regulisala.Pa ako neko nešto zna molim za pomoć.Hvala . Sretno nam svima u ovoj bitci.

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 568
15.5.2009 15:23:57   
snowrose
Danas sam vadila hormone 3 dc i Prl mi ok 144,Fsh se konačno počeo spuštati,aliuser posted image  Lh mi pobudali ko nikad zamisli 53.Nije mi jasno bio je poprilično ok.Šta je sad?user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 569
19.5.2009 13:03:19   
ajnur
hej cure moje da vam se i ja pridruzim evo mojih rezultata molim sve koje znaju da mi pomognu
fsh 3,4
lh 4,8
estradiol 423
progesteron 5,4
prolaktin 889
kortizol 595
radila sam 5 dan ciklusa user posted image

Blagost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne ukrasi,a grubost ne dotakne ni jednu stvar a da je ne upropasti.Muhammed a.s

A 18.10.2010 mamin djecak
A10.08.2012 mamina cura

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 570
19.5.2009 13:35:53   
malena27 RR
FSH bi trebao biti veci od LH koliko se sjecam, ako je LH  veci sto je u tvom slucaju, onda se radi o PCOS 
prolaktin ti je visok, javi se ginekologu da ti propise bromergon ili dostinex.

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu ajnur)
Neposredna veza do poruke: 571
20.5.2009 9:51:19   
nesa
Pozz svima, evo tek od danas clanica foruma, mada ga pratim duze vrijeme... Imam problem sa povisenim prolaktinom, juce bila na MR, isprepadala se, nalazi za 7 dana..Inace sam kod prof. Godinjaka od marta na pretragama, bilo sve ok i onda paf prolaktin na 8.dc 733 a na 21.dc 1290...odmah mi predlozio MR pa sad cekam rezultate.
Prije toga mi prolaktin uvijek bio normalan, pa sam sad ostala iznenadjena sa rezultatom...
A nadala se trudnoci...i dalje se nadamuser posted image

< Poruku je uredio nesa -- 20.5.2009 9:55:56 >

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 572
27.5.2009 18:14:16   
Dancy
Cao cure,da vam javim da sam radila kontrolnu magnetnu,nakon 8 mjeseci.Toliko isto vremena sam i pod terapijom bromergonom.Imala sam mikroadenom do 3 mm.Sad na kontrolnoj magnetnoj je mikroadenom porastao na 6 puta 4 mm i ide iz mikroadenoma prema makroadenomu,siri se prema sinusu desnom.A svih ovih mjeseci mi je prolaktin na donjoj granici.Kako sam saznala rezultat magnetne,osjecam se nikako.Samo placem i ne znam sta da radim.Pomozite mi svojim savjetima i ako znate vi zasto raste ako sam pod terapijom,dobro je podnosim i prolaktin mi je u redu.
Svaki savjet ili neka rijec je dobrodosla.....sretno svim curama jer meni licno doista je sreca potrebna.

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 573
27.5.2009 18:23:14   
Dancy
Cure,da vam javim,radila sam kontrolnu magnetnu nakon 8 mjeseci i isto toliko sam pod tepaijom bromergonom.Svaki put je prolaktin bio na dodnjoj granici,ustavri idealan.Medjutim meni mikroadenom je pokazao znakove rasta.Na prvoj magnetnoj je bio do 3 mm.Sad je 6 puta 4 mm i iz mikroadenoma prelazi u makroadenom te se siri prema desnom sinusu.Inace,kako sam pocela piti bromergon podnosim ga jako dobro.Kako sam to saznala totalno sam skrsena.Ne znam sta da radim.Zasto mi ademom raste ako mi terapija odgovara i prolaktin stalno u redu.Molim vas ako neko zna neka mi napise sta nije u redu.Svaka rijec ili savjet je jako dobrodosao.Nesretna sam i samo placem.Kako bas kod mene kontrolna magnetna da bude gora od prve?

(odgovor članu nesa)
Neposredna veza do poruke: 574
27.5.2009 18:25:00   
Dancy
ima gresaka u pisanju,izvinjavam se,ali jako sam nesretna pa ne znam ni sta pisem

(odgovor članu Dancy)
Neposredna veza do poruke: 575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 [23] 24 25   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *