lavsaturn
|
I mene cudi da nisi nikada prosla folikulometriju, hsg i drugo. U braku sam evo 14 godina, iza mene svega i svacega, dva hsg-a, svaki radjen prije vanmatericnih naravno, jer imam i pcos. Prvi radjen nakon dve godine braka i odmah poslije njega ostala trudna ali bio spontani, drugi radjen poslije vanmatericne ( operisan desni jajnik i jajovod, tj odstranjeni ), ali do trudnoce doslo prirodnim putem tek nakon punih 6 godina, bila operacija laparaskopski ( vidio doktor ali me poslao kuci da cekam bolove, a kad sam se ponovo vratila s bolovima onda hitno sanitetom prebacena iz Doboja za Banja luku da se spasava sto se moze spasiti, odstranjen lijevi jajovod ). Tako da sad htjela ne hjtela imam samo jednu opciju i to VTO. Prije prve vanmatericne imala sam tri spontana, a cetvrti spontani bio poslije prve VTO, 2013 godine. A jedna je samo trudnoca iznesena do 20 nedelje ( treci mjesec pod klomifenom ostala trudna ), druge su 11 nedelja i manje. Bilo je to i klomifenskih stimulacija i pracenja folikulometrije. Svi moguci nalazi uradjeni, od geneticara, briseva, torc nalaza, inzulinska rezistencija, trombofilije itd. Bili s nalazima u Beogradu u Jevremovoj kod dok. Cuturila. Nas je problem kad ja ostanem trudna, znaci na samom pocetku pocinje krvarenje i ako se ne stavi kako treba pod kontrolu desi se spontani. Tako da ako budem ikad vise ostala trudna ne idem vise ni blizu Doboja i njihove bolnice, vec Banja luka. Imala bi svasta jos nesto napisati, sta se sve proslo. U Medico-s sam zadovoljna s doktoricom Brankicom, i ne bi je napustala, jer dosta je dobro upoznata sa mojim problemom, e sad sto nisam ostala trudna, to vec nije njihov problem, vec je to do mene, a ipak imam i godina itd. Nekad se zamislimo MM i ja da smo mozda za Ginisovu knjigu rekorda. Evo samo jedan primjer koliko smo baksuzi, dve vanmatericne su se odigrale u razmaku od ravnih 6 godina i jedan dan, tj. prva operacija bila 13.06.2010, a druga 14.06.2016. Ali treba se boriti dok god se moze i fizicki i psihicki.
< Poruku je uredio lavsaturn -- 11.6.2017 8:30:05 >
|