Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
e bilesi i to još treba, da je i vrtić na engleskom....
Aman zaman...vidjeh helen doron za bebe od 3 mjeseca engleski ....Boze mili i pacijenti od roditelja poletili Od mm drugarica je imala problem u skoli...djecak je perfektno znao engleski...jad je doslo vrijeme upisa u skolu sipak...djete ne zna Bosanski...jedva ga upisala...
Aman zaman...vidjeh helen doron za bebe od 3 mjeseca engleski
e to sam i ja negdje vidjela i oplakala al sasvim mi je ok da djeca imaju program za predskolarce na engleskom osobito ako ce u neku skolu gdje je vecina predmeta na engl
pa ako već plaćaš predskolsko (kao cjelodnevni boravak) nek dijete nauci nesto novo sta znam... svi tezimo k tome, da se novo sta god nauci, savlada svima nam je to od malena usadjeno daj klizanje, skijanje, sankanje , voznju bicikla, razne kurseve, pa onda salju djecu na neke akademije , zatim Helen
e sad ja sam preskočila te kurseve jezika i upisala je u predskolsko i tu je naučila za par mj konverzaciju sad u ovoj skoli trebala bi da engl nadogradjuje da pise, čita isti, zna neke nove termine
mislim mozda je to sve moglo i kasnije, u npr srednjoj, al mozda tada ne bi imala interes? ne znam, sad joj je ok
bilo bi super da ovaj vrtic nudi dvojezicnu sredinu za djecu, zasto da ne? Ima dosta stranaca koji rade u okolini vrtica, to bi bilo logicno za te pare, trebali bi da to imaju mislim, to je ciljana klijentela da se razumijemo
< Poruku je uredio pocahontas -- 7.3.2017 14:54:13 >
ovaj Sanšajn je bio predobar! imali su kontinuitet u radu ovi novi, ko zna sta muljaju i kod nas je u skoli satro Kemridz program i nastava bi trebalo, kao i sva konverzacija biti na engleskom jeziku, al zbog djece koja su dosla i nisu znala uopće engleski njima se slihta i prilagodjava pa mi Ajša recimo uci gluposti , nekih prostih recenica, i sl jer druga djeca ne znaju il tek uce o tome to se razvlaci već dvije godine tako
naravno oni ćija djeca nisu znala engl prije upisa u skolu , to im pase... a ne vide da u biti gube sto se vise engl upotrebljava konverazacija je sve zavidnija... a ono cim dijete zapne i ne zna odgovoriti učiteljica se usteka na bosanski
e sada ako ce i ovi vrtici na taj način fercerati, koji nude engl kao program, nista to bome
pa velike garant, ja ovakvog vrtica vidjela nisam kod nas, pa ni u regiji ne vjerujem da postoji ovako napucan vrtic pa pogledaj malo bolje igrake..nema je ispod stoje
< Poruku je uredio pocahontas -- 7.3.2017 15:00:09 >
ovo ja razmisljam o Esmi, jer sad je Sanšajn samo na Ilidži, nije mi nikako na ruku a rado bi je dala jednu godinu prije skole, da dodje s znanjem engl u skolu
al sve gledam ove neke dr ustanove, al se bojim da oni nece biti kao Sanšajn
ovaj Sanšajn je bio predobar! imali su kontinuitet u radu ovi novi, ko zna sta muljaju i kod nas je u skoli satro Kemridz program i nastava bi trebalo, kao i sva konverzacija biti na engleskom jeziku, al zbog djece koja su dosla i nisu znala uopće engleski njima se slihta i prilagodjava pa mi Ajša recimo uci gluposti , nekih prostih recenica, i sl jer druga djeca ne znaju il tek uce o tome to se razvlaci već dvije godine tako
naravno oni ćija djeca nisu znala engl prije upisa u skolu , to im pase... a ne vide da u biti gube sto se vise engl upotrebljava konverazacija je sve zavidnija... a ono cim dijete zapne i ne zna odgovoriti učiteljica se usteka na bosanski
e sada ako ce i ovi vrtici na taj način fercerati, koji nude engl kao program, nista to bome
trebali su razdvojiti odjeljenja s djecom koja imaju naprednije znanje od ovih neznalica
ovo ja razmisljam o Esmi, jer sad je Sanšajn samo na Ilidži, nije mi nikako na ruku a rado bi je dala jednu godinu prije skole, da dodje s znanjem engl u skolu
pa postoji li Sunshine sa onim istim programom? pa sta ima veze sto je na Ilidzi, blize ti je
pa postoji li Sunshine sa onim istim programom? pa sta ima veze sto je na Ilidzi, blize ti je
ovisi kako gledas
Ajša je sa skolom na Vracama, sad da vozim ovu na Ilidži, ovu na Vraca, ludilo zeno a i trece je na putu, ono bi jel trebalo biti negdje izmedju smjesteno
Sanšajn postoji sa istim programom al samo na Ilidži
evo poslah ovom novom vrticu email pitah za cijenu i engleski za predskolarce koja li je ovo zgrada gdje su oni, negdje na GRbavici baš zraknem kad prolazim , ne bil ih skužila
Ljudi dragi..roditelji koji namecu djeci jos od pelena engleski ...ta djeca su zbunjena..oni ne znaju padeze na Bosanskom....to je meni kriza Drugarica mi otisla u Ameriku skoro...I cujemo se tel cesto..djeca pricaju....curica je zbunjena...na svako pitanje mog A ona odgovara:hm hm hm..ja to ne znam hm hm kako se kaze na Bosnia Aman zaman....ali opet zive u tom okruzenju.pa je I normalno...ali ovi ovdje sa naseg govornog podrucja ubiseeeee...prvo I osnovno nauci djete materni jezik...a engleski I svaki drugi ce doc sam po sebi....
ovisi kako gledas
Ajša je sa skolom na Vracama, sad da vozim ovu na Ilidži, ovu na Vraca, ludilo zeno a i trece je na putu, ono bi jel trebalo biti negdje izmedju smjesteno
Sanšajn postoji sa istim programom al samo na Ilidži
Veselaa jel uvjek ti razvozis djecicu? Kako stignes Mm uvijrk kasni a skola nam uz zgradu Jutros A sam otisao...idi reko djete tata vjecito kasni
nisam Ajšu vozila prosle godine, plaćali smo prevoz, skolski kombi al ove godine je vozim Esma mi je usput pa nema tu kasnjenja, radno vrijeme je od 8 sati, na poslu se biti mora tako da i djecu tome prilagodim u biti ja od Nedžarića do Centra predjem cijeli grad, tako da mogu da razvozim i po pekarama sve mi je usput
evo poslah ovom novom vrticu email pitah za cijenu i engleski za predskolarce koja li je ovo zgrada gdje su oni, negdje na GRbavici baš zraknem kad prolazim , ne bil ih skužila
Moj je došao sa nula predznanjem iz engleskog trebam li reći kakve rezultate postiže da mi je prosto drago pa nisam te silne pare dala na predskolsko a U preko brata je propricala eng Tačno da sa nekom djecom treba više rada, nisu djeca ista, ali ima u razredu onih podosta koji i bez predznanja tog eng zaista ne zaostaju, naprotiv za svaku pohvalu su 😄 Poz raja