Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 22.1.2017 17:52:58
Zelimo_bebu
Bejbibi bravo za 34 nedjelje...svaka cast jos malo Manuela jos si nam 2 u 1 Ja sam jela maloprije i bas sam se nesto napuhala...ne mogu uopce puno pojest samo pusem kontam sta ce poslije biti Nego kako ste vi spavale u trudnoci mislim u kom polozaju?
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 22.1.2017 18:08:19
Andy_Bec23
Bejbibi draga ja To zovem Anpassung panike Ali To Kod tebe nije To.. ja sam isto Imala kao i ti Od 33 sedmice.. kad te uhvati digni ruke u zrak iznad glave i onda ćeš moć disat nije to ništa Nemoj se bojati ;)
Mene uvatila mučnina :(((
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 22.1.2017 19:07:36
manuela RR
Hvala vam zene moje na podrsci
Bejbibi pravo da ti kazem i ja jedva cekam da se porodim... Dodje mi sad u cet da joj kazem da me prikljuci na indukciju i da se porodim... premda sam sebi govorila da cu cekati da krene samo al ovaj 9 ti ko godina... Ne mogu ni da hodam vise...
Bebica 11 vec dva mjeseca ...
Zelimo bebu ja sam u 5 mj. nabavila banana jastuk sa granulicama i sa njim i spavam i sjedim a bice mi i za dojenje super... Tesko mi se bilo namjestiti a i ledja me boljela strasno ovako kompletno obgrlim jastuk i na stranu...
< Poruku je uredio manuela RR -- 22.1.2017 19:10:53 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 22.1.2017 19:42:57
bejbibi
ANDY nemam pojma sta je al je pravo ruzan osjecaj ee bas i mene tako uhvatilo u 33 sed..pocetak..to sad kad smo u slo bili ...znaci stomak je ogroman,naravno bebi knap al ja se ko balon osjecam ...imam osjecaj da mi koza puca a unutra me gusi ma grozan osjecaj ...hvala na savjetu definitivno cu to prakticirati
MANUELA ja sam A rodila inducirano ...ja sam doduse 7dana proshishala termin i moglo je jos cekati medjutim moj doktor rekao ako se ne porodim za vikend da ce u pon inducirati ..i tako bi. .stavio mi neku tabletu dole i za 4h sam se porodila ..pricala sam ti vec kako sam imala predivan drugi porod :)) ja sam se iskreno malo plasila al nista nije strasno bilo :) I sad bih tako vjeruj ...samo da mi kazu da mogu birati ,odmah bih na inducirani otisla Moram pronaci neki nacin za smirivanje jer ipak imam jos 2sed do 9mj aBd a Bog zna kad cu ...mislim voljela bih do kraja da to ide al ako ovako nastavim ne znam kako cu prezivjeti
ZELIM BEBU ja i dalje mogu na ledjima spavati iako mi je vec povelik stomak ...a na boku inace ..lijevi cesce nego desni ....a i ovo sto ti rece MANUELA JE super. ..mozes i obicni neki jastuk izmedju nogu dtavit ...ja imam obicaj jorgan nisam nikad kupila taj posebni jastuk al hvale..ja ovicni stavim ...mislim sam stavljala u dvije prijasnje trudnoce a sad jos uvijek ne...nekad jorgan ...mozda pri kraju budem
Ne rekoste mi jel smijem bosaurin ??? To je diazepam ko apaurin
< Poruku je uredio bejbibi -- 22.1.2017 19:43:22 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 22.1.2017 19:57:43
manuela RR
Bejbibi meni je Dr. u prvoj trudnoci propisala u 8 mjesecu apaurin 2 puta po 1 i to 2 mg zbog kontrakcija koje sam kao imala...
Pila Sam dva tri dana i nisam vise... Jer me toliko umrtvljivalo za nepovjerivati a kako se sjecam trebala sam piti 7 dana....
Moj prvi porod je isto bio induciran od pocetka do kraja...Presla termin 5 dana...Bolovi nisu bili neizdrzljivi osim posljednji sat a i njih sam prodisala... 9 sati trajao...Tako da znam kako to otprilike izgleda...
< Poruku je uredio manuela RR -- 22.1.2017 20:03:33 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 22.1.2017 23:52:02
Mina90
Heej zenicee, evo I nas, danas smo punih 21 tjedan! MAM samo da kazem da je meni doktorica prilikommjerenja NN kazala da je djecak, pa poslije sa 15 tt da je djevojcica vjerovatno... :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 9:03:50
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Mina90
Heej zenicee, evo I nas, danas smo punih 21 tjedan! MAM samo da kazem da je meni doktorica prilikommjerenja NN kazala da je djecak, pa poslije sa 15 tt da je djevojcica vjerovatno... :)
Znam draga i ja sam rekla da je prerano,ali eto samo nek je zivo i zdravo,cekat cemo 21 sedmicu da bih potvrdila
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 9:07:02
M.A.M.
A sad jutro i ostalim zenicama,gegate li se hehe,ove zenice sto im je blizu termin nemate pojma kolko vam zavidim kad se samo sjetim onih vrucina a pupo do brade ali eto izdrzat cemo nekako
Da vas pitam je li neka od vas imala glavobolje,ja se nesto ne sjecam da mi je ovako bilo u prvoj trudnoci,pila sam paracetamol al ne pomaze,inace mi je i pritisak nizi pa sam probala sa supom i kafom al nista
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 9:25:52
covered
Zenice drage ja vas staalno citam, obavezno otvaram svaku novu poruku, ali ne znam sto ne pisem.. upijam vasa iskustva i savjete, posto je meni prva trudnoca nemam nista specijalno da podijelim sa vama.. evo kod mene vocna salata, bujrum :) inace nemam mucnina da me muci nego mi samo nekad odjednom dodje da povratim i to bas kad nemam nista u sebi (vecinom ujutro) Ps sad ste me prepale za to gusenje, mene je toga strah
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 10:43:47
Zelimo_bebu
Jutrooo cure moje Hvala na savjetima potrazit cu taj jastuk jesu oni svi isti? Ma pitala sam vas to iz razloga jer sam citala da se ne smije spavati na stomaku zbog neke vena koja se pritisce...pa eto najvise kao lijevi bok...i sam sam se ja opteretila stalno se budim i okrecem kao na raznju... Nego sto se jela tice ja nesto sve mislim da se lose hranim nemam pojma sto...tri obroka dnevno i izmedju ubacim voce ili plazmu s mlijekom..kakao..i tako... Manuela i bejbibi vas dvije cete uskoro svoje mrvice zagrliti ja nikad nisam upratila oprostite ako ste pisale jesu li djecaci ili djevojcice? Covered i ja.sam nova i prva je trudnoca i nista ne znam ali eto pisem...uvijek ima nesto a i lakse je sa zenicama podijeliti svaku nedoumicu pa i onu najgluplju Anandi gdje si zenoo?
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 11:11:16
bejbibi
Hello zene ,kako ste :) ja evo pijem kafu ,sama sam sa A ..ona skace po meni ,ne da mi da tipkam lijep osjecaj kad ovako skacu,al nekad iznervira
MAM ja sam na pocetku sa A imala jake glavobolje ,al krayko potrajalo,nekoliko puta se desilo samo 3-4x ....isto nista nike pomagalo osim sto bih svezala glavu jako maramom i tako mirovala jedno sahatak dok ne prodje ...to mi ustvari znalo malo pomagati
COVERED draga nema veze sto ti je prva trudnoca,pisi sta god :) eto ko ZELIMO BEBU isto
ZELIMO BEBU kod mene je djecak :) imam vec decka i curu i sad opet djecak :) Sto se tice hrane ,mislim da se ja ovdje najnezdravije hranim Ja uopste ne gledam da unesem ovo ono,jedem sta mi se jede A sto se tice spavanja ja spavam i na ledjima a ne preporucuje se ...ja jednostavno pratim svoje tijelo i ono sto mi pase :) tako da opusti se i nema tu nekog pravila ,radi kako ti pase ...spavala sam i na stomaku dok se jos nije nesto primjecivao ..mada inace nemam obicaj na stomaku soavati
< Poruku je uredio bejbibi -- 23.1.2017 11:14:21 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 12:01:17
anandi
Evo i mene s pa posuzite se
Ja sam danas zvanicno 23+0 sto bi stare zene rekle "u dobar cas" Bebac se skoro smirio nakon cijelonocnog lumpovanja
Ja po noci skroz slabo spavam, na koju god da stranu se namjestim bebac tu pode lupkat i tako sve dok se ne iscrpim, osamutim i zaspim ko zna kad
M.A.M jao te glavobolje one su kod mene bile jedini simptom trudnoce. Pocele su nekad od 8-9 sedmice i trajale do 13-e. Nista mi nije pomoglo,tad sam lezala u zamracenoj sobi i cekala da produ. Doduse jednom sam popila paracetamol ali djelovao je samo sat vremena tak da ga vise nisam ni pila.
zelimo bebu evo me zeno. Ja uvijek nastojim da zaspim na lijevom boku ali svako jutro se probudim na stomaku A po pitanju jastuka nisam ga kupila, imam jedan duguljasti kad mi neko dode pa njega koristim izmedu nogu i ispod stomaka.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 12:03:45
anandi
Slabo se javljam, ali budem uskoro cesce. Nekako mi dan zacas proleti. Svaki dan preferiram da prosetam nekih sat vremena, nesto i kupim za bebaca, poslije kad dodem dok napravim rucak ode dan a dobila sam jedan posao da odradim pa svaki slobodan trenutak sam za racunarom, crtam. I kad to zavrsim Boze mi samo lec i odmorit oci.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 12:09:41
covered
Potpuno se slazem da treba pratiti svoje tijelo po pitanju svega, jer svaki metabolizam je razlicit! Mene zna probuditi jak bol u donjem dijelu ledja kada spavam na ledjima a to mi se nije prije desavalo (mislim prije trudnoce) Da vas pitam, jeste imale intenzivnije snove? Ja znam bas ruzno sanjati, buditi se po noci.. i svi snovi su tako stvarni da nekad mislim da li se to stvarno desilo..prije il ne sanjam nista ili nesto nepovezano..
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 12:39:55
Zelimo_bebu
Bejbibi neka su samo zivi i zdravi to je najbitnije...bravo za jos jednog djecaka Anandi ti samo skitas...ma sta toliko kupujes hehe...samo uzivaj...lijepo napredujete...mi smo usli u 16-tu sedmicu...i jedva cekam da kupujem a joa uvijek odolijevam uspjesno
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 14:19:58
bejbibi
IZVORNA PORUKA: covered
Potpuno se slazem da treba pratiti svoje tijelo po pitanju svega, jer svaki metabolizam je razlicit! Mene zna probuditi jak bol u donjem dijelu ledja kada spavam na ledjima a to mi se nije prije desavalo (mislim prije trudnoce) Da vas pitam, jeste imale intenzivnije snove? Ja znam bas ruzno sanjati, buditi se po noci.. i svi snovi su tako stvarni da nekad mislim da li se to stvarno desilo..prije il ne sanjam nista ili nesto nepovezano..
Od trudnocr su ti ti bolovi ...mene je doduse pocelo boliti nakon prvog poroda ,nisam se ni cuvala ( saginjanje,nosanje M ,itd ) i tako fasovala nekakve herbije i sta znam ...to vjerovatno bude kako se kosti sire pravi se mjesto za bebu ,itd ...odmaraj vise, nadam se da ti nece neke vece bolove zadati ;)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 17:16:50
Zelimo_bebu
Manuela koji baby centar gdje se nalazu?
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 23.1.2017 19:58:56
manuela RR
Covered,MAM,Mina,anandi javljajte se cesce I da bar dobijemo jos drustva novog na temi da nam tema bas zivne...uskoro bejbibi I ja se selimo na drugu temu... Premda cu ja obilaziti trudnice
< Poruku je uredio manuela RR -- 23.1.2017 19:59:39 >
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 24.1.2017 8:47:12
Bubamara92
Drage moje zenice evo mene jos sam 2 u 1 al mislim da necu jos dugo imam bolove u donjem djelu ledja sire se prema stomaku otekle mi noge i bole bas... Kod mene preko vikenda bili svekar i svekrva pa se nisam javljala. Bejbibi i Mina za sedmice Manuela imal kod tebe kakve naznake... Evo pa bujrum...
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 24.1.2017 10:18:17
manuela RR
Bubamara bas si me stavila u razmisljanje...Ja mislila ti obavila posao
Kod mene slabo naznaka juce citav dan setala ne bili se sta pokrwnulo ali nista.. Malo navece donji dio ledja i to je sve.. U cetvrtak idem na kontrolu... Nadam se da ce mi reci da sam se pocela otvarati.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 24.1.2017 10:56:00
Zelimo_bebu
Jutrooo zene Manuela hvaka ti budem to potrazika u Zenici a i u Tuzlu dolazim na preglede pa cu vidjeti.... Terminuse koja li ce prva ?