Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 10:01:54
bejbibi
IZVORNA PORUKA: orhideja2505
IZVORNA PORUKA: bejbibi
ORHIDEJA COVERED 3GODINE kad su vam termini da upisemo :)
Dobro jutro zene, Meni su rekli izmedju 20.07 i 20.08 posto su blizanci...e sad ono sto mene interesuje ako bude raniji porod hoce li bebe morati biti u inkubatoru par dana ili ne?? Bas sam se oko toga prepala...
Orhideja stavit cemo ti ovaj osmi mjesec kao termin :) Kako mislis ranije ?? Pa ovi datumi su ti ulazak i kraj 9mj..ako se izmedju rode to je ok :) racuna se kao 9mj iako pocetak ..tad je sve ok :) ...sve prije 9mj je preuranjeni porod kolko ja znam ...al ni to nije strasno :) ima beba u 7mj se rode pa sve ok :) ne razmisljaj o tome i ne sekiraj se ...i zasto bi prije radjala?! ..uzivaj u trudnoci :))
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 10:56:58
Zelimo_bebu
Dobrooo jutrooo...snijeg i dalje pada...sreca ne moram nikud... Anandi jesam ja jaka zena ali eto imam tu neku traumu jos iz djevojackih dana kada sam cuvala jednu bebu koju je mama tukla pa je po cijelu noc plakala..i od tada ne mogu plac bebe...sreca je nisam ostala u toj kuci duze od par dana...
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 10:59:01
orhideja2505
Dobro jutro zene, Meni su rekli izmedju 20.07 i 20.08 posto su blizanci...e sad ono sto mene interesuje ako bude raniji porod hoce li bebe morati biti u inkubatoru par dana ili ne?? Bas sam se oko toga prepala...
Orhideja stavit cemo ti ovaj osmi mjesec kao termin :) Kako mislis ranije ?? Pa ovi datumi su ti ulazak i kraj 9mj..ako se izmedju rode to je ok :) racuna se kao 9mj iako pocetak ..tad je sve ok :) ...sve prije 9mj je preuranjeni porod kolko ja znam ...al ni to nije strasno :) ima beba u 7mj se rode pa sve ok :) ne razmisljaj o tome i ne sekiraj se ...i zasto bi prije radjala?! ..uzivaj u trudnoci :))
Hvala ti bejbibi :) Bila sam se bas zabrinula...Ko kad nemam iskustva, a na netu se svasta pise..Nisam mogla da spavam sinoc Ali dobro je ....valja docekat pregled tek pocetkom februara...Inace ubise me mucnine i povracanje...ljubim vas sve
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 11:41:36
bejbibi
Hvala ti bejbibi :) Bila sam se bas zabrinula...Ko kad nemam iskustva, a na netu se svasta pise..Nisam mogla da spavam sinoc Ali dobro je ....valja docekat pregled tek pocetkom februara...Inace ubise me mucnine i povracanje...ljubim vas sve
Ma ne sekiraj se unaprijed zbog toga :) moras biti pozitivna ..sve mi :) Celaj malo dok popuste mucnine pa ce biti bolje aBd :) Jel ti imas sad duple mucnine obzirom da su blizanci Salim se malo ;) vjeruj da znam kako ti je ...mene ni ujednoj trudnoci mucnine nosu preskocile ..i to su bas bile agresivne u smislu da nisam nista mogla
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 14:56:43
manuela RR
Orhideja moja drugarica je rodila blizance u 35 sed. Jedan bio 1950 gr. a drugi 2.300 bili u inkubatoru dok je i ona u bolnici zbog CR i izasli kuci kroz 5 dana sve OK. Tako da ne brines...
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 15:01:14
manuela RR
Uh zene ja sam danas katastrofa... Sve mi ide na zivce... Sad mi E usao u kucu citav dan na sankanju i sa vrata mi govori da je par drugara zvao u kucu na igranje.a nije me pitao.... Poludila ...Djeca zeljna igre al ja grozno radpolozena ...sad skacu smiju se a ja rezim..... Joj jesam grozna.... All takav mi Dan.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 19:48:17
M.A.M.
Hvala drage moje na dobrodoslici
Bejbibi stavi pored termina
Andy_Bec ja koliko se sjecam tebe kroz maglu sa chata,jesi se ti druzila sa onom nasom clanicom malenom?Jel tako bi nick ? Bas me zanima kako su ona i curica njena ?
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 21:33:12
bejbibi
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Hvala drage moje na dobrodoslici
Bejbibi stavi pored termina
Andy_Bec ja koliko se sjecam tebe kroz maglu sa chata,jesi se ti druzila sa onom nasom clanicom malenom?Jel tako bi nick ? Bas me zanima kako su ona i curica njena ?
A mashallah dobit cete bracu :)
Joj otkad i ja hocu pitati ANDY za MALENU CURICU :) da,one su obje u becu MAM :) bas i mene zanima kako su :)
ANDY pozdravi nam punooo malenu curicu :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 21:36:06
bejbibi
IZVORNA PORUKA: manuela RR
Uh zene ja sam danas katastrofa... Sve mi ide na zivce... Sad mi E usao u kucu citav dan na sankanju i sa vrata mi govori da je par drugara zvao u kucu na igranje.a nije me pitao.... Poludila ...Djeca zeljna igre al ja grozno radpolozena ...sad skacu smiju se a ja rezim..... Joj jesam grozna.... All takav mi Dan.
Manuela jesil se smirila malo
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 21:39:52
bejbibi
Mi evo legli.A zaspala u sekundi ,nije spavala preko dana pa je oborilo ....mm dosao hB pa sutra idemo kuci,napokon ...samo se nadam da ce na putu biti ok sve :) ..da hoce vise prestati ove padavine
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 22:29:05
manuela RR
IZVORNA PORUKA: manuela RR
Manuela jesil se smirila malo
Jesam...Nakon sto sam pojela pola citave cokoladne torte...
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 19.1.2017 1:18:42
Mina90
Evo I Mine, ucim ovih dana, pa me nema nigdje.... novosti su da u utorak aBd idemo opet vidjeti ovu aktivnu bebicu na uzv, tada cemo biti aBd 21 sedmica... beba se vrti I udara, I muz je ove sedmice osjetio prvi put, da vidite njegove srece zadnjih dana mi tesko disat, sva se nesto uspusem cak I kad samo pricam... Na wc ustajem svakih deset minuta, treba mi kateter Nadam se da je kod vas sve ok, da se bebice radjaju, vrtr I prave hihihi Ovo depresivno vrijeme je samo za dekice I takvih aktivnosti
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 19.1.2017 8:50:23
Andy_Bec23
Jutro Zenice moje... mala curica je dobro... sada su u Bosni malo kod mame i vraćaju se sad u februaru nekada ;) pozdravlja i ona vas puno ...
Ja sam Juce radi bolova osla u bolnicu i sve je ok hvala dragom Bogu ... bebač raste ;)
Nego mene vam jako kičma boli i to gore između lopatica i lijeva strana jako .. nekada me bas strah da nije nesta ozbiljno jer me bas probada sa lijeve strane oko srca i pluća i kičma skupa sa rebrima ;(((
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 19.1.2017 9:55:23
manuela RR
Bas sam se pitala sto se ne jàvljas Mina 90? A ti ucis....braavo svaka cast.. Ima onaj mit o trudnickoj zaboravnosti pa ako ti ucenje teze ide da znas do cega je...
Bubamara ja se opet fokusirala na masiranje weledom svako vece prije spavanja... Premda i hurme jedem. Ja bi sutra trebala na pregled.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 19.1.2017 11:17:54
Zelimo_bebu
Dobro jutrooo...mi smo jutros doruckovali plazmu i mlijeko..nista nece u usta nikako...a i sta god pojedem kao da sam medu progutala koliko budem teska i jedva disem Manuela je li danas raspolozenje bolje? Vidim ja vi i ucenju i ja bih trebala barem dok sam trudna rijesiti ovaj pravosudni ali nemam volje nikako...
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ