Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 15:36:47
Maca91
Zene vidim nije vas snijeg zatrpao Ja jutros jedva na posaao otisla,nigdje niko nista ne cisti,ni glavne ulice. Kad ste vi u prvim trudnocama pocele da osjecate udarce?
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 15:37:03
M.A.M.
Pozz bebele,evo da se i ja prijavim na ovu temu opet mislila sam da se necu dugo vratiti ali se brze vratih nego sto sam otisla ,mi smo 13-ta nedjelja a termin nam je 29.07
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 17:19:07
bejbibi
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Pozz bebele,evo da se i ja prijavim na ovu temu opet mislila sam da se necu dugo vratiti ali se brze vratih nego sto sam otisla ,mi smo 13-ta nedjelja a termin nam je 29.07
bejbibi
Paa MAM gdje si zeno :) ja te odavno cekam na temi Jesu li prosle mucnine ??? Evo odmah cemo te na spisak ;) Opet zajedno iscekujemo
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 18:05:50
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: bejbibi
bejbibi
Paa MAM gdje si zeno :) ja te odavno cekam na temi Jesu li prosle mucnine ??? Evo odmah cemo te na spisak ;) Opet zajedno iscekujemo
Nemam mucnine hvala Bogu trajalo samo par dana i prestalo,zato imam apetit ko dva insana gluho bilo na sta cu liciti ako ovako nastavim ,ja i ti redovne na ovoj temi
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 18:06:49
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: Maca91
Zene vidim nije vas snijeg zatrpao Ja jutros jedva na posaao otisla,nigdje niko nista ne cisti,ni glavne ulice. Kad ste vi u prvim trudnocama pocele da osjecate udarce?
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 18:17:26
bejbibi
bejbibi
Nemam mucnine hvala Bogu trajalo samo par dana i prestalo,zato imam apetit ko dva insana gluho bilo na sta cu liciti ako ovako nastavim ,ja i ti redovne na ovoj temi
Joj suti,ja kako sam krenula izgleda svek godine ce me ovdje biti
Uh pa super da nemas mucnina jedi brate kolko god mozes ja sam crkla prva 4-5mj...smrsala uzasno,ko bolesnik izgledala
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 19:23:58
Maca91
Uhh znaci imam jos cekati do toga,ja mislila da je to tu negdje vec
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 19:26:02
Zelimo_bebu
Ovaj snijeg se stvarno ne sali... Ja danas isla na noktice...malo sam se sredila Manuela ja sam dobro odlicni nista me ne muci hvala Bogu osim sto sam teska uzas malo nesto pojedem jedva disem...kako si mi ti? Tebi se primaklo pravo... Nego kad cujem vas iskusne kako cete i sto cete mene uhvati panika i strah...ja se samo bojim kako cu sve to izgurat..hvala Bogu imam na koga racunati kad je pomoc u pitanju ali ja se bojim bebe i placa inace sam strasljiva i kad se od seke mali rodio dok zakmeci ja bjezim preznojim se srce pocne da mi lupa tako da meni treba psiholog vec sad... M.A.M. cestitke i dobro nam dosla
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 19:37:25
anandi
Heeeej kako vrijeme leti :))) i ti nagurala dobro sedmica mashallah Anandi lakse je malo kad je prvo dijete u pitanju ,plus tolikoooooo iscekivano vnerujem da ces ti to bez lroblema sve oko bebe ....jedino ako neko ima da ti oko kuce pomogne,rucka i to ....i to onaj prvi mjesec kad se zena bas treba odmoriti i posvetiti se bebi lahko je kad je prvo vjeruj Al kad vec imas jedno,dvoje o kojima moras brinuti ,e tad je malo teze uklopiti sve ..jos kad je to starije malo jos ...al lrogura se sve ..samo eto stvarno treba zena pomoc u tom prvom mjesecu bar :) po meni je to najkriticniji period .. A mene poslije svakog perioda uhvati babyblues gledam u bebu i placem kako je to krhko,malo,...ma luda sam
Draga moja ne znam kad prije proleti. Ko jucer da je bio prosli Januar kad sam se bila prijavila ovdje prije spontanog. Iskreno, nesto mi poslije 14-e sedmice lete dani ko minute Tesko da ce mi iko imat uskocit i po pitanju hrane....sveki zivi u drugom gradu, ali ima ona obicaj kad joj odemo naspremat hrane nam za cijelu sedmicu da ponesemo. A po pitanju kucanskih poslova sreca muz mi je preedobar, evo sad mi ne da nista radit a vjerujem da ce kad dode beba biti jos bolji
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 19:42:32
anandi
zelimo bebu eto ja nikad ne bi rekla da si ti tako plasljiva i osjetljiva. Bas mi izgledas ko pojava kao jaka zena koja se niceg ne boji
Maca ja sam pocela osjecat lagane pokrete u 16+3, vise su bili kao mjehurici, vec malo jace udarce od 19-e sedmice a sad u 22+1, tj danas na golo oko vidim kako mi stomak podrhtava I evo maloprije je i muz osjetio i vidio evo ga samo se smjeska i dolazi i mazi pupu M.A.M dobro nam dosla
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 20:20:08
manuela RR
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu
Ovaj snijeg se stvarno ne sali... Ja danas isla na noktice...malo sam se sredila Manuela ja sam dobro odlicni nista me ne muci hvala Bogu osim sto sam teska uzas malo nesto pojedem jedva disem...kako si mi ti? Tebi se primaklo pravo... Nego kad cujem vas iskusne kako cete i sto cete mene uhvati panika i strah...ja se samo bojim kako cu sve to izgurat..hvala Bogu imam na koga racunati kad je pomoc u pitanju ali ja se bojim bebe i placa inace sam strasljiva i kad se od seke mali rodio dok zakmeci ja bjezim preznojim se srce pocne da mi lupa tako da meni treba psiholog vec sad... M.A.M. cestitke i dobro nam dosla
Slijedeca sam ja Ma super ces se snaci sjecam se sebe 22 god ja dobila bebu odjednom ko da sam doktorirala kako i sta sa bebom a muza da ne spominjem on ko veci strucnjak od mene...
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 20:32:02
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Zelimo_bebu
Ma ne sekuraj ,sve ces znati oko bebe vjeruj :) to je instiktivno sve ...jos prva beba ,mozes joj se upotpunosti posvetiti ,svu paznju njoj ces pokloniti :) bice to dobro ...a uopste ne brini kako ces sta oko bebe jer ces sve znati Bogami :)
Nama islusnim mama je teze u smislu sto moramo jos dodatno oko starije djece ( pogotovo ako su i ona mala ) pa malo teze se organizovati ,ali moze se sve :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 20:33:03
Maca91
I to je baš individualno kao i sve ostalo,od žene do žene,uglavnom već od 17e nedelje pa nadalje mogu očekivati
Zelimo bebu,i mene već sad strah šta i kako kad se rodi beba,ali vjerujem da to sve dođe samo od sebe
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 20:33:32
bejbibi
IZVORNA PORUKA: anandi
Heeeej kako vrijeme leti :))) i ti nagurala dobro sedmica mashallah Anandi lakse je malo kad je prvo dijete u pitanju ,plus tolikoooooo iscekivano vnerujem da ces ti to bez lroblema sve oko bebe ....jedino ako neko ima da ti oko kuce pomogne,rucka i to ....i to onaj prvi mjesec kad se zena bas treba odmoriti i posvetiti se bebi lahko je kad je prvo vjeruj Al kad vec imas jedno,dvoje o kojima moras brinuti ,e tad je malo teze uklopiti sve ..jos kad je to starije malo jos ...al lrogura se sve ..samo eto stvarno treba zena pomoc u tom prvom mjesecu bar :) po meni je to najkriticniji period .. A mene poslije svakog perioda uhvati babyblues gledam u bebu i placem kako je to krhko,malo,...ma luda sam
Draga moja ne znam kad prije proleti. Ko jucer da je bio prosli Januar kad sam se bila prijavila ovdje prije spontanog. Iskreno, nesto mi poslije 14-e sedmice lete dani ko minute Tesko da ce mi iko imat uskocit i po pitanju hrane....sveki zivi u drugom gradu, ali ima ona obicaj kad joj odemo naspremat hrane nam za cijelu sedmicu da ponesemo. A po pitanju kucanskih poslova sreca muz mi je preedobar, evo sad mi ne da nista radit a vjerujem da ce kad dode beba biti jos bolji
Ma vjerujem da cete se super aBd snaci :))) ...vama prvorotkinjama je lakse u smislu da mozete samo bebi da se posvetite bez griznje savjesti da ostalu djecu zapostavljate
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 17.1.2017 20:36:21
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Maca91
I to je baš individualno kao i sve ostalo,od žene do žene,uglavnom već od 17e nedelje pa nadalje mogu očekivati
Zelimo bebu,i mene već sad strah šta i kako kad se rodi beba,ali vjerujem da to sve dođe samo od sebe
Briga oko bebe te uopste ne treba sekirati vjeruj :) ko sto sam i ostalim prvorotkinjama rekla - sve cete instiktivno znati :) Znam da brinete al nema potrebe :)
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 9:32:39
Andy_Bec23
Dd Zenice moje ... prvo da čestitam Aidici od srca na bebacu da vam je živ i zdrav .. mašala kako pišeš porod ti je za 10 tku i ja bi voljela takav porod ;)
M.A.M. Draga dobro nam došla, ugodnu i školsku trudnoću ti želim od srca ...
Bejbibi jel ti živiš u SLO? Ili? Nekuzim ništa kad pišeš tamo-vamo si ;) Ništa se ne brini za M , bit će to sve u redu Dat će dragi Bog..
Ja ću vas citat kasnije kad upalim laptop kad dodjem kući jer ode sad do bolnice malo me kukovi i stomak bole Neznam šta mi je pa sam zvala rekli da dodjem da pogledaju kratko..
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 9:35:57
bejbibi
Jutro drage ,jeste se naspavale :)
ANDY ja sam malo vamo malo tamo inace budemo u bih al dodjemo ovdje povremeno zbog djece najvise ..ovdje cu ih voditi na dalje kontrole i vakcine i eto ovako za ne daj Boze kad dodje sta ..bolje ovdje nego u bih I ka cu se ovdje poroditi pa dosla i na kontrolu ,vec smo trebali biti kici u bih al ovaj snijeg nas zeznuo :( valjda ce danas mm doci pa cemo sutra kuci ili kako ce nas vrijeme vec sluziti ,vidjet cemo ...
RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR 18.1.2017 9:48:28
orhideja2505
ORHIDEJA COVERED 3GODINE kad su vam termini da upisemo :)
Dobro jutro zene, Meni su rekli izmedju 20.07 i 20.08 posto su blizanci...e sad ono sto mene interesuje ako bude raniji porod hoce li bebe morati biti u inkubatoru par dana ili ne?? Bas sam se oko toga prepala...