Makica31
|
Pa ja citam sta pisete i ne vjerujem... Pa ta ista Mirjana Ostojic je meni rekla dok ne uradim HSG ne moze mi nista raditi, svi moji ostali nalazi su uredni. Pijem letrox, jer sam ja htejla. Njihov odgovor je bio mozes i ne moras. TSH mi bio 2,5. Hormoni uredni, OGTT uredan, UZ uredan, ciklusi uredni. I mi smo pokusvali 2 godine. Spermogram isti kao kod tvog muza 0% progresivno pokretnih. I ona s takvim nalazom meni kaze idemo na inseminaciju nakon HSG ako bude uredan. Ako HSG nike dobar pise preporuku za VTO. I tako je i bilo. Hsg radim u bolnici na knjizicu, ne placam njoj 250 maraka kod arara. Nadju mi oba zapusena jajovoda bez mogucnosti procepljivanja. U bolnici na otpusnoj listi mi napisu da se preporucuje VTO. To nosim njoj u mediko S i tek tada mi pise preporuku za direktnu VTO, bez inseminacije, jer inace ne mozes u fond da predas za VTO ako nisi probao inseminaciju. A preskaces je u slucaju samo kao sto je moj. Oni su bas bezobrazni i idu mi na zivce, svima drugacije govore. Sreca ima forum, pa mi same skontamo sta i kako, tako je i meni bilo. Isto kao i vama. Pisem po stoti put, ovo za trombofiliju. Ja pitam dr Mirajnu Ostojic, doktorice kad sam vec stigla do VTO to mi je zadnja stanica, uradila bih ja i to, da vidim, kad sam vec sve mogla. Ona kaze: ma sto da se maltretiras, udji hladne glave u postupak, ako ne uspije, uradices onda. Jer ja ti ne mogu dati preporuki za to. Ja joj kazem, ne morate mi ni dati, ja cu naci nacin da ih uradim ili drzavno ili privatno. I tako je i bilo. Preko veze sam uspjela doci do dr Mandic, uradila sam sve sto je moglo drzavno, sto nije moglo platilo sam. Ja sam homozigot. Ti su mi nalazi stigli na dan stimulacije kada sam pocela. Dr manidc mi dala fragmin od embriotransfera. Dr Mirjana me samo pohvalila, kako sam azurna, kad sam htjela i to da prekontrolisem... ako to uopste ima ikakvog smisla da me dr hvali za to, a sam mi je rekao kako da to ne radim. I napominjem, i da dr Mirajnu znam privatno, i dr Sibincic. Mali je ovo grad, a kad treba da idete na VTO prevtnete i nebo i zemlju, da dodjete do njih. Nista detaljniji ni bolji prema meni nisu oni bili, zato sto ih neko zamolio. I to neke teske veze su radile, nebitno. Malo me spucali hormoni, raspisah se. Ali sam se bila naljutila kad sam vidjela kako i sta rade od nas. Ja jesam trudna, sad sam 36.sedmica, ali majke mi mile ako ovo nije 80% moja zasluga a ne njihova, koliko se oni nama posvecuju.
|