|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR
8.11.2016 15:09:28   
Mina90
Ja sam od pocetka se keksala opusteno, doduse isto tako sam se bojala da necu prokrvaritt ili nesto, ali hvala Bogu sve ok...I kad sam bila kod doktoricedoktora kazem joj :" ja se odnadam pocetka keksam, valjda smijem"- ko ono nisam eto sigurna, al da ipak dam do znanja da to radim...na sta mi je doktorica rekla:" naravno, ponasaj se normalno, nisi.bolesna, trudna si " :D a svi su mi okolo trubili, sve muzeve tetke, I moja mama, kao sad covjeku ne daj sebi moze sta bit ne dao Bog...ja im kazem covjeka strah nece on meni, al zato ja njega zaskocim :D na sta su reakcije bile, Boze zar zensko moze toliko voljet sex,... eh eto moze, pa nisam drvena...user posted image a inace sad nam se svelo na jednom sedmicno bas zato sto muz nemaje neku zelju, valjda ga strah...

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 201
8.11.2016 15:40:56   
anandi
Vjerujem da bi se i ja tako otpocetka ponasala da je ovo bila spontana trudnoca ili tako nesto. Ja posto sam vto trudnica i cekam 8 godina na ovo, nije mi nesto bilo se keksa...veliki je bio i sada je strah. Muzek takoder ne potencira, a vidim da se sinoc nije nesto i opiro user posted image I ovo sto je bilo, bilo je kao kroz maglu, kad smo se mi zadnji put igrali bracnih duznosti 1.9. user posted image user posted image
Ma da nama bude sve ok s bebicama a bit ce keksauser posted image

(odgovor članu Mina90)
Neposredna veza do poruke: 202
8.11.2016 15:47:19   
bejbibi
Eh pa zato govorim ANANDI :) u tvom slucaju ne bi ni ja smjela pogotovo jer tako dugo cekas user posted image al et hB desila se i trudnoca pa jednom mjesecno nije na odmetuser posted image ...i ja sam tako u drugoj jer sam bila istraumirana,rizicna trudnoca ...

A MINA muz3ve je strah nesto u trudnoci keksa user posted image da ne povrijede nas,dijete...ja stalno govorim da je zasticena beba nece joj nista biti user posted image

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 203
8.11.2016 16:40:14   
Lina85
Hallo user posted image
Ja Danas ceo dan deveram sa gostima upravo otisla zadnja tura za Danas nadam se user posted image
Kako ste mi sve redom imal ziganja probadanja i ostalih trudnickih lepota,kod mene je nesto od jutros bas zategnut stomaka dok hodam ili nesto radim bas neki cudan osecajuser posted image

^^^^^Zivot mamin i tatin stigao 10.09.2011.^^^^^

----------Volimo te najvise na svjetu----------

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 204
8.11.2016 16:56:06   
Lina85
Sex user posted image Rado ga se secam hhehe kod mene u prvoj trudnoci od pocetka do kraja Sedmog meseca zabranen zbog rizicne trudnoce jednom probali u 8 mesecu i mm vise nije hteo ,u ovoj trudnoci do sada ni jednomuser posted image do pre sve nedelje zabrana zbog Nisko postavljene posteljice prosle nedelje na kontroli dobili Zeleno svetlo ali mm strah tako da nista do daljnjeg
Ali ko sme zasto da user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 205
8.11.2016 17:02:00   
manuela RR
Zene kako ste mi?
Vidim veeeseeelo.spominjete i keksualne temeuser posted image
Ja keksualno redovno kao i prije trudnoce sreca pa je trudnica uredu pa smijem.Inace na samom pocetku trudnoce luuudnica ssmo bi seuser posted image valjda hormoni podivljali.
Sad mi je malo teze stomo ogranicava...

Amelaaa ima opcija ukucas *108*1*0# kosta 0.50 KM al malo je MB al za viber je super

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 206
8.11.2016 17:23:16   
Bebica11
Hej ženice evo i meneuser posted image

Bila sam kod svoje dr. Uglavnom beba je oko 3kg masaAllah. Kaze dr "pa nije velika do kraja Max 3,5kg" user posted image po meni tamam hB. Uglavnom gledala me i ginekoloski. 1,5 prst sam otvorena al je beba još visoko a grlica ima jos malo tako kaze dr super je to dobar nalaz ginekoloski...
Dala mi je od L.Imsirije br a u jednom momentu kaže "pa jooj neće ona biti ove sedmice" a ja ono u čudu zar ce mi trebati ove sedmice user posted image pa onda reče Ma ok tamam otidji iduće sedmiceuser posted image
Uglavnom i na nalazu piše Gak za 7dana po potrebi ranije

Uglavnom penjuci se na onaj stol prokomentarisah naglas da valja ovaj mj preživjetiuser posted image user posted image

Amelaaa koliko si ono ti otvorena?user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 207
8.11.2016 17:39:56   
lejla80
Ma vidi ti mojih žena što se one meni sexsaju...neka tako i treba, nek bar neko nešto radi kad ja ne mogu. Ja kad sam željela nisam smjela a sad kad smijem ne pada mi na pametuser posted image Srećom ni mm nije zaiteresovan, pa je sve jednostavnije.
Bebice pa eto super nalaz, dzaba silna ziganja i boluckanja. Opet nikad se ne zna kad će ono krenuti.

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 208
8.11.2016 17:42:22   
lejla80
Bebice kakva je sada ta Imsirija, nekad su je baš kovali u zvijezde? U zadnje vrijeme je plaho ne spominju.

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 209
8.11.2016 17:46:41   
Bebica11
Pa Lejlo i nije dzabe eto omeksala i otvaram se(prije 4sedmice je bio t shape plus zatvoreno) samo sreća u svemu da je beba visoko jer da je nisko pritisnula bi više plus kontrakcije možda bi i ranije krenulo. A ja vama baš i pišem da osjetim da mi je dosta visoko i po stomaku se vidi da mi je visoko....hajd tamam da ne moram mirovatiuser posted image A da se dole otvaram.. Koliko god sad lakse poslijeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 210
8.11.2016 18:06:01   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lejla80

Bebice kakva je sada ta Imsirija, nekad su je baš kovali u zvijezde? U zadnje vrijeme je plaho ne spominju.

Ma znaš šta ne uzdam se ja puno u jednog dr. Ono sad da se nešto radujem i vežem za nju
. Ona je dobar stručnjak al je i ters.user posted image

Sa N sam ležala po bolnicama i na patologiji. Jednom me "otresla" tako kao ovo je ok nije kritično ne znam što su te primili. Al poslije N se meni hematom pojavio na rani morali su me operisati i Godinjak je nju zadužio. Tako me uradila....to je bilo masaAllah. I svaki dan narednih 15 dana poslije operacije me obilazila. Ja nikakve posljedice nemam od toga.. Rana bila kao da se ništa nije desilo. Jako mi je i značilo da me obilazula iako nisam bila njen pacijent prije. Ulilo mi je to neko povjerenje....
Tako da....drago mi je a isto tako znam ako me zaboli u 3h ujutro porodice me ko mi se zadesi u dežuriuser posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 211
8.11.2016 18:17:28   
Bebica11
A tema keks user posted image

Sa N bilo zabranjeno. Jednom pokušali u 17.sedmici i završim u bolnici. Nismo nikako vise do kraja

U drugoj je bilo izbjegavanjeuser posted image minimalno moguće

Sad u trećoj se ponašamo "normalno" 😂

Tako da sve ovisi o rizičnosti trudnoce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 212
8.11.2016 18:32:20   
lejla80
Po čemu se zna da se beba spustila? Jel to ono kad boli trticna kost?
Jučer me doktor pita je li mi se prva beba spustila. Reko nemam pojma haha
Može li se beba spustiti pa podići?
Pokazuje li ctg ista više osim otkucaja bebinog srca?

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 213
8.11.2016 18:44:22   
manuela RR
Bebice 11 user posted image super ti je nalaz.
Eto polako se primice ...Bice to sve dobro.user posted image
A mi svako malo gdje je bebicauser posted image

Uvijek je lakse kad imas stelu osjecas se sigurnije.
Meni prosli put babica bila stela a na kraju me Dr.porodio koji se slucajno nasao u blizini bio negdje u komisiji.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 214
8.11.2016 21:44:43   
zeze
Evo mene, nisam uvijek tu , pa ne uklapam se nekako.
Zvanicno u 7. mjesecu, boli me sve, lakse mi reci sta me ne boli. Lijeva noga mi otecena , boli mi iz kuka pa cijela.Doktor kaze samo da masiram gelom, meni slabo pomaze.
Nalazi, onako. zeljezo slabo.
Beba na UZV napreduje, nemirna user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu manuela RR)
Neposredna veza do poruke: 215
8.11.2016 22:35:41   
Bebica11
Hej ženice

Evo me opet. Upravo legla. Sad u wc malo smedje krvavo vjerovatno od pregleda. Ništa me ne boli. Pomiješano s iscjetkom. Mozda i komadić sluzbog...al prije će biti od pregleda....

Lejla ctg pokazuje bebine otkucaje tj dal je beba ok, imal tahikardija,pati li se ili ne...čak mogu i po ctg ocijeniti imal kontrakcija...ne znam kako al na osnovu toga gledaju mada postoji i posebno nesto slično ctg samo za mjerenje kontrakcija...znala sam naziv al zaboravila
Čisto sumnjam da se moze podići ako se spustilauser posted image A to oni osjete pri pregledu ako je beba tu napipaju glavicuuser posted image

Manuela tu sam josuser posted image malkice

Amelaaa gdje si?

Zeze dobrodošla...piješ li sta za željezo. Ja sam na tothemi a pilw sam i borovnicu ovih dana mama mi pravilauser posted image

(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 216
8.11.2016 22:52:57   
Bebica11
Nikad nema sijela kad sam ja tuuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 217
9.11.2016 7:53:45   
lejla80
Jutro cure, hajmo kahvauser posted image user posted image user posted image
Ja se mashaAllah fino naspavala, kakve ste mi vi?

Zeze pa nema veze što nisi često tu, svi smo mi u istim brigama pa se uklapamo bez problema. Znaš li šta je u pupi da dodamo na spisak?

2011.
2016.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 218
9.11.2016 8:47:24   
lejla80
Šta nam ovo Amele nema, tek sad skontah da se od jučer ujutro nije javilauser posted image user posted image user posted image

2011.
2016.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 219
9.11.2016 9:50:11   
manuela RR
Jutricuser posted image
Tacno lejla 80 nema amele....
Amelaaaaa drzim fige za svaki slucaj.user posted image

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 220
9.11.2016 9:52:11   
manuela RR
Zezeuser posted image neka si svratila i ti ....ja I ti smo blizu sa terminimauser posted image

Neposredna veza do poruke: 221
9.11.2016 10:00:49   
bejbibi
Jutro zene ..hajde na kafu

Ja sam ruzno soavala.vec par noci se budim navecer oko 2 ,pa wc,pa ne mogu zaspati,pa ko da ni ne spavam.bas bezze ..

Ja i A same .M u vrticu .dan ruzan :(

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

Neposredna veza do poruke: 222
9.11.2016 13:43:08   
Lina85
Dan Curice
Pridruzujem se Klubu ne naspavanih cele se noci budila zbog nekih grceva i bolova u Zeludcu i od jutros proliv dobilauser posted image
Na Hajir in sha Allah,vreme tmurno i dosadno
Vidim Nema nam amele,sretno dragauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 223
9.11.2016 14:21:47   
bejbibi
Uh kod nas danas strasan dan user posted image A mi se 2x udarila..prvo ujutru zapela i pala na nogu od tute i udarila vrat,modro joj ..a i maloprije pred spavanje kako je skakala po krevetu sa flasom u ustima,padne i zabije joj se flasa i raskrvari nepce i usnuuser posted image nije puno ,malkice skroz krvi bilo al me panika neka zbog nepca uhvatila...ko da joj nesto smeta ,mozda ogulila kozu na nepcu pa joj sad to smeta jer je htjela dirati ..eno spava sad ...bas stresnouser posted image

Ja vadila neku odjecu od M malu i vidim nemam bodija ,ma haman nista za novorodjenceuser posted image ne znam gdje su mi stvari cc,mozda sam koristila za A pa sam tamo sa njenom spakovala ,ko ce ga znat user posted image

Ugl ,morat cu kupovati nesto novo ,da ima za izlaske jer ovo od M bas se vidi da je iznoseno,to moze po kuci

< Poruku je uredio bejbibi -- 9.11.2016 14:24:46 >

Neki autor...

(odgovor članu Lina85)
Neposredna veza do poruke: 224
9.11.2016 15:44:45   
Bebica11
Žene drage evo i meneuser posted image

Sinoć sam kontala gotovo jeuser posted image U 2:50 ustala sve me boli naprijed nazad al tupo al jako...i hajd isla u wc hodala smirilo se legnem 3:10 zaspim kad u 3:40 opet... Pa opet ustanem hodala pila vode sjedila...zaspim tek oko 4:15 i onda na sabah i eto poslije se smirilo... U jednom momentu sam pomislila trebam mamu zvati da dodje djecici..al eto danas sam bolje hBuser posted image

Amelaaa se izgleda otisla poradjatiuser posted image

(odgovor članu bejbibi)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *