Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 15:09:28
Mina90
Ja sam od pocetka se keksala opusteno, doduse isto tako sam se bojala da necu prokrvaritt ili nesto, ali hvala Bogu sve ok...I kad sam bila kod doktoricedoktora kazem joj :" ja se odnadam pocetka keksam, valjda smijem"- ko ono nisam eto sigurna, al da ipak dam do znanja da to radim...na sta mi je doktorica rekla:" naravno, ponasaj se normalno, nisi.bolesna, trudna si " :D a svi su mi okolo trubili, sve muzeve tetke, I moja mama, kao sad covjeku ne daj sebi moze sta bit ne dao Bog...ja im kazem covjeka strah nece on meni, al zato ja njega zaskocim :D na sta su reakcije bile, Boze zar zensko moze toliko voljet sex,... eh eto moze, pa nisam drvena... a inace sad nam se svelo na jednom sedmicno bas zato sto muz nemaje neku zelju, valjda ga strah...
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 15:40:56
anandi
Vjerujem da bi se i ja tako otpocetka ponasala da je ovo bila spontana trudnoca ili tako nesto. Ja posto sam vto trudnica i cekam 8 godina na ovo, nije mi nesto bilo se keksa...veliki je bio i sada je strah. Muzek takoder ne potencira, a vidim da se sinoc nije nesto i opiro I ovo sto je bilo, bilo je kao kroz maglu, kad smo se mi zadnji put igrali bracnih duznosti 1.9. Ma da nama bude sve ok s bebicama a bit ce keksa
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 15:47:19
bejbibi
Eh pa zato govorim ANANDI :) u tvom slucaju ne bi ni ja smjela pogotovo jer tako dugo cekas al et hB desila se i trudnoca pa jednom mjesecno nije na odmet ...i ja sam tako u drugoj jer sam bila istraumirana,rizicna trudnoca ...
A MINA muz3ve je strah nesto u trudnoci keksa da ne povrijede nas,dijete...ja stalno govorim da je zasticena beba nece joj nista biti
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 16:40:14
Lina85
Hallo Ja Danas ceo dan deveram sa gostima upravo otisla zadnja tura za Danas nadam se Kako ste mi sve redom imal ziganja probadanja i ostalih trudnickih lepota,kod mene je nesto od jutros bas zategnut stomaka dok hodam ili nesto radim bas neki cudan osecaj
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 16:56:06
Lina85
Sex Rado ga se secam hhehe kod mene u prvoj trudnoci od pocetka do kraja Sedmog meseca zabranen zbog rizicne trudnoce jednom probali u 8 mesecu i mm vise nije hteo ,u ovoj trudnoci do sada ni jednom do pre sve nedelje zabrana zbog Nisko postavljene posteljice prosle nedelje na kontroli dobili Zeleno svetlo ali mm strah tako da nista do daljnjeg Ali ko sme zasto da
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 17:02:00
manuela RR
Zene kako ste mi? Vidim veeeseeelo.spominjete i keksualne teme Ja keksualno redovno kao i prije trudnoce sreca pa je trudnica uredu pa smijem.Inace na samom pocetku trudnoce luuudnica ssmo bi se valjda hormoni podivljali. Sad mi je malo teze stomo ogranicava...
Amelaaa ima opcija ukucas *108*1*0# kosta 0.50 KM al malo je MB al za viber je super
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 17:23:16
Bebica11
Hej ženice evo i mene
Bila sam kod svoje dr. Uglavnom beba je oko 3kg masaAllah. Kaze dr "pa nije velika do kraja Max 3,5kg" po meni tamam hB. Uglavnom gledala me i ginekoloski. 1,5 prst sam otvorena al je beba još visoko a grlica ima jos malo tako kaze dr super je to dobar nalaz ginekoloski... Dala mi je od L.Imsirije br a u jednom momentu kaže "pa jooj neće ona biti ove sedmice" a ja ono u čudu zar ce mi trebati ove sedmice pa onda reče Ma ok tamam otidji iduće sedmice Uglavnom i na nalazu piše Gak za 7dana po potrebi ranije
Uglavnom penjuci se na onaj stol prokomentarisah naglas da valja ovaj mj preživjeti
Amelaaa koliko si ono ti otvorena?
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 17:39:56
lejla80
Ma vidi ti mojih žena što se one meni sexsaju...neka tako i treba, nek bar neko nešto radi kad ja ne mogu. Ja kad sam željela nisam smjela a sad kad smijem ne pada mi na pamet Srećom ni mm nije zaiteresovan, pa je sve jednostavnije. Bebice pa eto super nalaz, dzaba silna ziganja i boluckanja. Opet nikad se ne zna kad će ono krenuti.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 17:46:41
Bebica11
Pa Lejlo i nije dzabe eto omeksala i otvaram se(prije 4sedmice je bio t shape plus zatvoreno) samo sreća u svemu da je beba visoko jer da je nisko pritisnula bi više plus kontrakcije možda bi i ranije krenulo. A ja vama baš i pišem da osjetim da mi je dosta visoko i po stomaku se vidi da mi je visoko....hajd tamam da ne moram mirovati A da se dole otvaram.. Koliko god sad lakse poslije
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 18:06:01
Bebica11
IZVORNA PORUKA: lejla80
Bebice kakva je sada ta Imsirija, nekad su je baš kovali u zvijezde? U zadnje vrijeme je plaho ne spominju.
Ma znaš šta ne uzdam se ja puno u jednog dr. Ono sad da se nešto radujem i vežem za nju . Ona je dobar stručnjak al je i ters.
Sa N sam ležala po bolnicama i na patologiji. Jednom me "otresla" tako kao ovo je ok nije kritično ne znam što su te primili. Al poslije N se meni hematom pojavio na rani morali su me operisati i Godinjak je nju zadužio. Tako me uradila....to je bilo masaAllah. I svaki dan narednih 15 dana poslije operacije me obilazila. Ja nikakve posljedice nemam od toga.. Rana bila kao da se ništa nije desilo. Jako mi je i značilo da me obilazula iako nisam bila njen pacijent prije. Ulilo mi je to neko povjerenje.... Tako da....drago mi je a isto tako znam ako me zaboli u 3h ujutro porodice me ko mi se zadesi u dežuri
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 18:32:20
lejla80
Po čemu se zna da se beba spustila? Jel to ono kad boli trticna kost? Jučer me doktor pita je li mi se prva beba spustila. Reko nemam pojma haha Može li se beba spustiti pa podići? Pokazuje li ctg ista više osim otkucaja bebinog srca?
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 18:44:22
manuela RR
Bebice 11 super ti je nalaz. Eto polako se primice ...Bice to sve dobro. A mi svako malo gdje je bebica
Uvijek je lakse kad imas stelu osjecas se sigurnije. Meni prosli put babica bila stela a na kraju me Dr.porodio koji se slucajno nasao u blizini bio negdje u komisiji.
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 21:44:43
zeze
Evo mene, nisam uvijek tu , pa ne uklapam se nekako. Zvanicno u 7. mjesecu, boli me sve, lakse mi reci sta me ne boli. Lijeva noga mi otecena , boli mi iz kuka pa cijela.Doktor kaze samo da masiram gelom, meni slabo pomaze. Nalazi, onako. zeljezo slabo. Beba na UZV napreduje, nemirna
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 8.11.2016 22:35:41
Bebica11
Hej ženice
Evo me opet. Upravo legla. Sad u wc malo smedje krvavo vjerovatno od pregleda. Ništa me ne boli. Pomiješano s iscjetkom. Mozda i komadić sluzbog...al prije će biti od pregleda....
Lejla ctg pokazuje bebine otkucaje tj dal je beba ok, imal tahikardija,pati li se ili ne...čak mogu i po ctg ocijeniti imal kontrakcija...ne znam kako al na osnovu toga gledaju mada postoji i posebno nesto slično ctg samo za mjerenje kontrakcija...znala sam naziv al zaboravila Čisto sumnjam da se moze podići ako se spustila A to oni osjete pri pregledu ako je beba tu napipaju glavicu
Manuela tu sam jos malkice
Amelaaa gdje si?
Zeze dobrodošla...piješ li sta za željezo. Ja sam na tothemi a pilw sam i borovnicu ovih dana mama mi pravila
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 9.11.2016 13:43:08
Lina85
Dan Curice Pridruzujem se Klubu ne naspavanih cele se noci budila zbog nekih grceva i bolova u Zeludcu i od jutros proliv dobila Na Hajir in sha Allah,vreme tmurno i dosadno Vidim Nema nam amele,sretno draga
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 9.11.2016 14:21:47
bejbibi
Uh kod nas danas strasan dan A mi se 2x udarila..prvo ujutru zapela i pala na nogu od tute i udarila vrat,modro joj ..a i maloprije pred spavanje kako je skakala po krevetu sa flasom u ustima,padne i zabije joj se flasa i raskrvari nepce i usnu nije puno ,malkice skroz krvi bilo al me panika neka zbog nepca uhvatila...ko da joj nesto smeta ,mozda ogulila kozu na nepcu pa joj sad to smeta jer je htjela dirati ..eno spava sad ...bas stresno
Ja vadila neku odjecu od M malu i vidim nemam bodija ,ma haman nista za novorodjence ne znam gdje su mi stvari cc,mozda sam koristila za A pa sam tamo sa njenom spakovala ,ko ce ga znat
Ugl ,morat cu kupovati nesto novo ,da ima za izlaske jer ovo od M bas se vidi da je iznoseno,to moze po kuci
< Poruku je uredio bejbibi -- 9.11.2016 14:24:46 >
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori u očekivanju beba - NOVEMBAR 9.11.2016 15:44:45
Bebica11
Žene drage evo i mene
Sinoć sam kontala gotovo je U 2:50 ustala sve me boli naprijed nazad al tupo al jako...i hajd isla u wc hodala smirilo se legnem 3:10 zaspim kad u 3:40 opet... Pa opet ustanem hodala pila vode sjedila...zaspim tek oko 4:15 i onda na sabah i eto poslije se smirilo... U jednom momentu sam pomislila trebam mamu zvati da dodje djecici..al eto danas sam bolje hB
Amelaaa se izgleda otisla poradjati
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.