Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 25.9.2016 9:40:03
samy_lo
jutro zeMske... Bujrum na caj.. LEJLA odlucih da ne idem na ctg..sve dok osjetim bebaca i ne boli me nista nema potrebe da se peglam..ionako opet utorak ga moram raditi pja.. Danas u pionirskoj porodicni dan,ulaz besplatan..pa kome je dosadno moze otici heheh
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 25.9.2016 11:20:10
tačkicaa
Dje ste zene? Evo i ja da vas pozdravim. Nemam nikakve planove za danas, eventualno da se porodim, ali tu se ja nista ne pitam Samy ma vala ni ja ne bi isla, ako se beba vrcka, sjedi kuci. Taman cemo u utorak aBd opet skupa Lejla kod tebe znaci standardno boli ovo, boli obo, ali u shoping se moze uvijek Pozdravljam i ostale gospoje
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 25.9.2016 15:05:50
bejbibi
LEJLA ma slusaju,moraju salim se..ma svekrvu ni ne vidim haman ,ona od 4 do 4 radi ..dodje,jedemo,pijemo kafu ,malo vani sa djecom i eto vrijeme za spavanje ...sutrs ne radi pa odo izganjati neke papire,do bolnice,malo soping i tako ...
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 25.9.2016 22:46:40
Bebica11
Hello ženice I od nas
I mi smo danas bili kod svekrve. Ja i moja velika kćerkica (nepunih 5g) smo vadile kutije sa bebinim stvarima. Neke gegice i robica kada je ona bila beba. Jeste da su i zaovine curice poslije nosale.. Al to se par puta obuće dosta je očuvano. Ponijele smo jednu veću torbu pa sam joj govorila sta je ona puno nosila itd :) htjela je odmah da večeras peremo...neka rekoh kceri nije žurbe.. Kaže pa ja to da mi nije dosadno njoj to sve zanimljivo i igrala bi se...
Ja i mm već lagano razmišljamo o imenima. Prva dva puta prelahko odredili a sad se vode bitke
Sutra radni dan aBd. Nekako brze idu dani kad je insan na poslu i u obavezi. I manje jedem...kući samo kuham ovoj ekipi pa i ja zalozim s njima
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 9:55:39
amelaaaa
Dobro jutro drage Samo da vas pozdravim... Ja na poslu, odbrojavam dane... Vec sam 34ta sedmica, blizi se termin polako... Kako ove terminuse, je li gotov gotovo? Kako ste sve ostale Lejlo super za nalaze.. bebice i mi vodimo bitku oko imena, heheh muz izbjegava razgovor, izgleda je zapikirao neko ime, pa ceka da me uhvati dobro raspolozenu...pa vidjet cemo
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 10:26:31
samy_lo
Jutro zenice... Kod mene sve ista,kosti me bole i nista vise.. TACKOOO da se nisi porodila..nigdje te nema.. Tesko je danas izabrati ime..muz i ja smo se davno dogovorili iz prvw
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 11:29:02
tačkicaa
Mahanje Evo ja fino naspavano, punog želuca i trbuha punog djece Samy MA jok, ništa od poroda još. Možda čeka sutra, da mater izmuči za rođendan Ima li kod tebe šta novo? Jesi bila na ctg-u ili čekaš i ti sutra? Što se tiče imena, mi smo se izgleda odlučili za Esmu, za sad Pa vidjećemo Đe su ostale? HAjte bolan, malo to aktivnije
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 12:15:04
winky_sa
Jutro i od mene..... Naznaka nikalvih, ali tjesim se ima jos vremena za mene Sretno sutra na pregledima, i meni je ostao uzv da uradim pa se kanim i ja ujutru otici, ako ne prespavam. Slabo spavam ovih dana, sve mi se teze namjestiti, pa se veci dio noci rostiljam sa jednog boka na drugi sa cudnim osjecajem pritiskanja...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 14:22:29
lejla80
Di ste žene.... Ja evo iz hodnje. Koristim još malo sunčano vrijeme, za ispijanje kafica u basti. Nađoh zimsku navlaku identičnu kao kolica pa sam zadovoljna današnjim šopingom. Čak sam sebi i svečanu haljinu kupila, nisam joj mogla odoliti, baš mi se svidjela, srećom sestra bila sa mnom pa je ona probavala za mene. Elem ne smijem čovjeku ni pokazati, reći će mi da sam pukla. Sutra đuture pola rr na Jezeru, hehe ... sretno moje dame
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 16:24:23
eskimka
drage da li je istina da veliku uputnicu ne moze vise dati ljekar opste prakse vec samo nadlezni ginekolog iz doma zdravlja? Da li prave problem oko izdavanja uputnica ukoliko se trudnoca ne vodi drzavno vec samo privatno?
nemam bas neko super iskustvo ni sa sestricama a ni sa doktorima u Skerlicevoj pa sam odustala od vodjenja trudnoce gore...
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 17:07:01
tačkicaa
Samy pa ne radi zeno, sta si se nadigla Ja sam danas pravila pitu nakon sigurno 10 mjeseci skuhala, razvukla jufke, sve sama i evo ne mogu se snosit' po kuci koliko se falim Eskimka ja sam vodila trudnocu privatno. Nisam imala karton nidje kod ginekologa, nemam ni sad. Veliku uputnicu sam dobila od porodicnog u domu zdravlja. Samo sam otisla po malu uputnicu za ctg na Saraj Polje, ali kako vidim moze komotno i bez nje. Nisam je ponovo uzimala. Sad sve zavrsavam sa velikom, koju mi svaki put vracaju
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 26.9.2016 19:44:10
samy_lo
TACKICE mah joj mora da je poradjeno kad se porodim..mislim tu su mama i sveki koje bi to ocistile,al nije to-to..zato uzdaj se u se i u svoje kljuse.. Meni se cini da su sve se do sad poradjale prije termina,samo mi prevalismo termin..pa nije fer
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 27.9.2016 8:27:18
amelaaaa
samy i tackice, vala bas ste neke... Vi izgleda cvrsto odlucile da budete oktobarske terminuse
tacko je li ja dobro skonta (znas da se gubim povremeno haha) da ti je rodjendan danas Ako nisam pomijesala onda nek ti bude divan dan Mene ja mami na svoj rodjendan rodila i mogu ti reci da je bas lijepo kad zajedno slavimo, bude puna kuca rodbine i niko ne zaboravlja kad je dupli rodjendan khm stoga ti zelim da se i ti danas upoznas sa svojom Esmicom Ako sam pomijesala babe i zabe opet, svejedno ti zelim da ti bejbi stigne, vidi kako je divan jesenji dan (makar ovdje u Tz)
Ostale trble dobro jutro Jeste li se naspavale Meni je sinoc bilo bas bas lose...Kao da mi je pozlilo ili sta vec, stomak mi je bio prenapuhan i tvrd kao da cu eksplodirat...Grozna vecer, ali zato lijepo jutro
RE: Razgovori o očekivanju beba - Septembar 27.9.2016 8:57:45
NARI
Jutro okruglice! Nadam se da je svima dan poceo kao Ameli Tackice, sretan rodjendan! Svaka zelja neka ti se ostvari Tackici i Samy lo zao da nas napuste na ovoj temi Ja sam u trci nekoj stalno, a i nisam bila nesto raspolozena, nisam htjela da pisem o problemima, sve mislim brzo ce proci. Redovno vas citam ali ne zelim nikome kvariti raspolozenje. Ostajte mi zdrave i vesele