dragica1
|
Dobro vece, pisem ovdje jer pogled sa strane na problem ponekad daje iznenadjujuce rezultate, drukciji nacin razmisljanja... Dakle, veza, malo duza, zajednicko stanovanje...Ja imam dijete iz prvog braka, one nema svoje djece. Sve je bilo ok do nekog perioda.On niej radio, govreci da je tesko naci bilo kakav posao...Medjutim, s vremenom se ispostavilo da on ne zeli raditi, jer mu je ovako udobno. Imao svojih obaveza u kuci, vodio i odvodio dijete u skolu, nije bilo bas da nije radio nista, ali ja sam bila ta koja izdrzavala...Prvi slucaj kad sam posumnjala u njegove namjere je bio kad sam nasla tiket od kladionice...Poceli smo razgovarati o zaposlenju, natjerala sam ga da napise cv i posalje ga na par adresa....Odlucli smo da imamo zajedniko dijete, sve sjajno, samo nije islo. Imam trombofiliju pa svaka trudnoca je rizicna.On je trebao sto prije da se zaposli...u medjuvremenu pocele svadje. On svaku svadju, o sitnice, zavrsavao raskidom ili cutanjem po par dana, izlazenjem do kasno u noc, spavanjem po cijeli dan...Takav obrazac je stekao kuci, gdje majka i sestra nisu od njega nista trazile nego sga samo mazile po glavi, sta god bi uradio, gdje se koristilo emotivne ucjene, tije dane, obeyvrijedivalo...On ima 38 godina i samo par godina iskustva u poslu. U maju mi je prekipilo, tokom scvadje izvredjao me, nazvao kurvom....Spakovala sam ga i rekla da se vrati majci. Ove su me rijeci zaboljele...Nakon nekog vremena, uz obecanje da ce raditi, raditi na ljutnji (nudila sm mu psihoterapiju), vratio se. Nakon mozda 3 nedjelje idile, ponovo me izvredjao na isti nacin. Ovo je bio zadnji pokusaj sa moje strane da spasim tu vezu...I oprt isto. Do te mjere da tu rijec je posao mi cak na viber jedno 20tak puta. Nisam izdrzala, rekla sam u da u skladu sa odogovorm, zavrsavamo nasu vezu. Ponovo se odselio. Sretnem ga danas, par dana nakon raskida i njehovog cutanja, sjedi kao klosar na zidicu , pijan, pije pivo. Nije ni htio nama prici.Uzasno se osjecam, znam da ne vrijedi vise, kako sebi pomoci da prodje ta razocaranostJos uvijek imam emocija prema njemu, ali ne mogu sebi dozvoliti da me neko vrijedja, bude agresivan...
|