|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  348 349 [350] 351 352   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr Sanja Sibinčić Banja Luka
16.2.2016 13:07:15   
suncokret81
Meni su gore objasnili da kad nakupe više pacijenata (tj njihove krvi) onda traže te reagense, jer su valjda skupi!!! Uglavnom oni kažu da tu krv propisno čuvaju do dobijanja tih reagenasa...a najbolje od svega mi je bilo kad me gospođa na šalteru centralne laboratorije Kliničkog centa pitala a šta vam je ovo ANA, ja ne znam šta je to da nađem u računaru...valjda zbog neke šifre kako oni to već pišu...i onda sam morala pred hrpom ljudi da objašnjavam šta je i za šta mi treba da bi ona skontala...na kraju sam se pred svima rasplakala od silne muke i emocija valjda...tad su vjerovatno naučili šta koja skraćenica znači :-) Ti njih jednom u 7-10 dana prozovi. Sad gledam nalaze...ja sam vadila početkom juna a u prvoj polovini jula su bili gotovi...i onda su mi na sve to zaboravili uraditi antikardiolipinska antitijela...kad nisam nervni slom dobila, pa sam ponovo čekala mjesec dana za to...stvarno su loše organizovani...i ako sam ne kopaš i ne budeš uporan...

(odgovor članu suncokret81)
Neposredna veza do poruke: 8726
19.2.2016 18:14:15   
Makica31
Hvala na odgovoru suncokret... jeste i meni je DrMandic rekla da se genetika ne radi dok ovo ne bude gotovo... Ja sam kopala na sve strane i dosla do ljudi koji gore rade na nabavci, stanje je sljedece. Reagense je dobavljac dovezao u RS. ali kliniciki centar nema para da ih plati, a dobavljac nece da ih prepusti bez para... Lista cekanja je duga, i vec imaju dosta ljudi koji cekaju koje kakave analize za te reagense, nisu to samo nase trombofilije... Oni su to narucli jos u decembru, to je stiglo, sad nemaju para da ih plate... ko zna sta ce biti i kada ce oni to odraditi, nikad duze ovo stanje im nije bilo ovako sa tim regensima...

(odgovor članu suncokret81)
Neposredna veza do poruke: 8727
19.2.2016 19:43:47   
rajna1980
Makice, kada kreces sa terapijom za VTO, jesu li ti ista rekli u Medico S? Ja cu prije VTO probati jednu inseminaciju u martu.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8728
20.2.2016 13:51:07   
Makica31
Ja sambila na spisku za maj, pa sam uspjela nekako doci do Sibincike, pa me je ubrzala za april. Ja imam zapusene jajovode tako da nema nista kod mene od inseminacija... Pocela sam sam sa primolut norom. Idem na dva mjeseca supresije, znci trebam dobotiti dvije M pa onda stimulacija. to ce biti pocetkom aprila..
Generalno nezadovoljna sam s njima, jer apsolutno nista ne objasnjavaju, preko debele veze sam dosla do njih, i to jedva. Oni su jako optimisticni za moj slucaj. Ali neko ko se sa mnom nateze o tome da li ja imam policiticne janike ili nemam, po meni nema pojma o zivotu, a ne medicini, ti to su mi ginekolozi. Ja nemam PCOS i oni su to prihvatili nakon mog stava i trvdnje da nemam, a oni su govorili da imam, i ja sam insistirala da citaju nalze opet i opet, neke sam nalaze radila na svoju ruku, oni nisu ni trazili, UZ dva puta mi radili, i an kraju rekli nemam PCOS...

Ja kod njih svoju emotivnost ne pokazujem, jer oni su postali masina koja ima toliko posla, da se apsolutno ne posvjecuju pacijnetu dovoljno. Ja sam kod njih bila svega 4 puta, u oktobru, decembru, i sad u februaru dva puta. Ja sam prije toga sve radila nalaze preko doma zdravlja...

(odgovor članu rajna1980)
Neposredna veza do poruke: 8729
21.2.2016 12:35:16   
Makica31
Prije smo pisale o N97 dijagnozi i placanju participacije, kada sam bila neki dan u domu zdravlja dr mi je rekla da ta dg vise nije obavezan vid i da su je skinuli sa te liste, dosta dr to ne zna pa i dalje pisu za nju ob. Ona je mene pitala jesam li ja u postupku za vto i imam li rjesenje od fonda. Ja sam rekla da imam, i ona je rekla to je onda sifra Z31 , koja je oslobodjena placanja jer sam u postupku, a inace N97 nije dovoljvno samo od sebe to se sad placa...

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8730
21.2.2016 15:00:34   
daduška
Dančić
Meni na uputnicama uvijek piše Z31 ..... Tako je od prvog dana. Pozdrav

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8731
26.2.2016 16:54:38   
rajna1980
Pozdrav cure,

zna li se ista kad ce biti reagensi za trombofilije na Paprikovcu? Ja cula nepotvrdjenu pricu da je stiglo nesto malo reagenasa, pa sam danas opet zvala, ali moj nalaz jos nije gotov, a 3.marta se trebam javiti hematologu sa nalazima :-(

(odgovor članu daduška)
Neposredna veza do poruke: 8732
29.2.2016 9:11:44   
soma
Drage moje ja sam isla 31.08.2015 i tada su mi rekli da nema reagensa.

Neposredna veza do poruke: 8733
9.3.2016 14:44:36   
Makica31
Meni su odradili antitijela za stitnu i ANA, ostalo nista nisu, nema reagensa. a u poliklinici sam vadila neki C3 i C4 to je bilo odmah gotovo... to nije cak ni 1/4 nalaza tj analiza koje dr trazila, zvala sam opet konziljum to sto mi fali kosta 410 maraka

(odgovor članu soma)
Neposredna veza do poruke: 8734
21.3.2016 15:56:15   
Makica31
DANAS SU DOBILI SVE REAGENSE NA PAPRIKOVCU user posted image

< Poruku je uredio Makica31 -- 21.3.2016 15:58:04 >

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8735
23.3.2016 18:59:32   
rajna1980
user posted image user posted image user posted image

Makice, ovo je stvarno super vijest. Meni su odradili većinu analiza na trombofilije za koje sam dala uzorak krvi 15. januara. Ostale su još dvije da urade. Te koje su mi odradili su sve u granicama normale. U međuvremenu sam bila kod hematologa 03. marta pa mi je ona dala još nekih faktora za trombofilije da odradim. I to sam obavila u laboratoriji polovinom ovog mjeseca, ali su mi rekli da ću dugo čekati na rezultat jer nemaju tih reagenasa. Sada bi se znači i to moglo ubrzati.
Baš sam se obradovala, Makice svaka ti čast user posted image

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8736
23.3.2016 19:01:30   
rajna1980
Bila sam kod hematologa dr. Mandić i zaista sam zadovoljna, super je doktorica.

Neposredna veza do poruke: 8737
24.3.2016 13:41:47   
Makica31
i ja sam isla kod nje, meni isto nisu sve bili uradili, falilio mi jos nekih, i meni vise pukao film odem u konziljum i uradim, platila sam to 85 maraka, al vise zivaca nemam, i meni je sve dobro, danas sam vadila krv u konziljumu za urodjenje 150 km, ali imam pravo da podnesem za povrat novca.... ja pijem mikorginon do ndjelje, onda menstruacija, pa se javljam u mediko s i krece stimulacija, pukla me nervoza opasno... ove urodjene se cekaju 10 do 15 dana

Neposredna veza do poruke: 8738
24.3.2016 14:12:56   
Mrvice
Djevojke sve vas pratim, interesuje me od kud informacija da su dobili reagense, ja isto čekam nalaze, vadila početkom mjeseca, čekam antikardiolipinska- At, LA, i ANA nalaz, i sad ih zovem kao nisu gotovi nalazi i pitam ih za reagense kao nisu im uopšte došli i nemaju ih. Pa me interesuje jel moguće da gore toliko lažu. Jer ja sam ih uhvatila na foru za protein C, protein S i At - III, jedni govorili nema drugi ima, ja nisam iz BL, pukne mi film i dođem do jedne gospođe kaze ona imamo al moraš doći odmah jer ih nema puno, i eto to troje i mi uradili u petak 4. marta u ponedeljak je nalaz već bio gotov, ostalo čekam. I sad ih zovem i oni kažu nemaju reagense. Pa jel moguće?

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8739
24.3.2016 17:07:43   
rajna1980
Kod mene bilo ovako: 15.01. dala krv za ANA, protein C i S, antitrombin i LA. Nalaze su mi uradili 03. marta, osim LA. Onda mi je hematolog dala jos nalaza da odradim i krv sam dala 14.03. Sad cekam te nalaze od 14.03. i LA iz januara.

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8740
24.3.2016 21:36:24   
Mrvice
Ja sam uradila kariotip, čekam nalaz. Stecene trombofilije: protein S i protein C, AT:III su gotove i uredu su, LA i antikardiolipinska At čekam. Ja sam iz Sarajeva, jedva sam dobila uputnice iz nase bolnice u I. Sarajevu. Cak sam do direktora otisla da bih to dobila. Iz fonda sam dobila informaciju da se vise ne moze refundirati novac iz privatnih klinika za nalaze kojih nema u nasim bolnicama prije nego dobijemo odobrenje, tj moramo naci kliniku sa kojom fond ima ugovor, ako nema takve privatne onda prije toga moramo tamo gdje imaju ugovor a to je npr klinicki centar Sarajevo ili u Beogradu. Uglavnom ja sam izganjala to rjesenje i dobila da to sto ne rade na Paprikovcu uradim na klinickom u Sarajevu, i uradila sam urođene trombofilije: faktor II, V Leiden, faktor XIII, PAI i MTHFR, kao i beta2 Glikoprotein (njega jos cekam). a nazalost MTHFR imam mutaciju i na faktoru XIII. Sve sam uradila besplatno. Interesuje me sad do kad cu cekati ove LA i ANA nalaz. A mislila sam da trazim jos uputnice za Dimer, antitiroidna antitjela, antispermatozoidna antitjela.
Moram da vam kazem da sam bila na dva procesa VTO ali o svom trosku, ovdje u Sarajevu u Bahceciu, iako nisam uspjela ja sam s njima prezadovoljna. U prvom procesu sam imala 4 embrija, dva vratili I bila biohemijska, drugi put embriotransfer, opet dva vracena, ostala trudna , beta prva bila 509, druga 1059, na ultrazvuku dvije gestacijske vrecice, al nazalost kratko je trajalo, spontani u 6. nedelji. Posle toga sam se odlucila da sledecu vantjelesnu radim uz PGD nalaz (predimplementacijski genetski test embrija). Punkcija bila u decembru, I dobili 11 embrija, od njih je 8 najkvalitetniji izabrano za genetsku analizu I na kraju su samo dva bila genetski zdrava embrija, transfer mi je urađen 10. februara, međutim nije doslo do trudnoce, I eto ponovo sam na nuli. U novi process ne zelim krenuti bez svih detaljnih nalaza, I naravno opet cu raditi PGD. Na zalost u Medicosu ne rade taj nalaz I bez njega nemam sta traziti tamo. Hocu da vam kazem bez tog nalaza ni na jednoj klinici ne mogu znati sta vam vracaju, jer kako su mi objasnili, da nisu radili genetski nalaz embrija oni bi mi vratili jedan od embrija koji na izgled bio najbolji , po broju djeljenja celija, medjutim kad su ga genetski analizirali on je na svim hromozomima imao greske, tako da cure moje sve bez tog nalaza je cista sreca I loto sta ce vam vratiti. Naravno ima onih parova koji su malo vece srece I uspije im iz prvog puta, medjutim mislim da je malo takvih. I svim parovima koji ulaze u process VTO savjetujem prvo sve moguce nalaze da urade pa onda u proces da ulaze.

Neposredna veza do poruke: 8741
24.3.2016 23:54:29   
Makica31
Oni su dobili reagense ali rade po datumina vadjenja krvi. Zavisi ko je kad vadio krv, e sad ko zna koje su to kolicine i da li ima za sve. Tacno je ni meni nisu bili uradili lupus i kardiopilinska ja vise ne mogu da cekam, ja sam to neki dan uradila privatno i platila 85 km... ja sam krv dala pocetkom februara a prosle sedmice bio nalaz sve osim lupusa i kardiopilinskih...

< Poruku je uredio Makica31 -- 25.3.2016 0:02:38 >

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8742
24.3.2016 23:58:59   
Makica31
Mrvice pa da li imas trombofilije jesi li nosila nalaz hematologu, sta je rekao za te mutacije... mozda je zbog toga bio spontani u 6.nedj. hoces sad ukljuciti i terapiju za trombofilije?

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8743
25.3.2016 8:58:40   
Mrvice
Imam mutaciju na:
MTHFR (A1298CC) – homozigot mutirani
Faktor XIII – homozigot mutirani
Nosilac mutacije:
PAI-1 heterozigot (4G/5G)
Nisam bila još kod hematologa, čekam ostale nalaze da skupim. Međutim ispod ovih nalaza imam ispisano detaljno mišljenje, ali da ja sad ne pišem sve, uglavnom piše da imam povećan rizik za trombofilijski događaj u trudnoći i stvaranje ekstenzivne placentalne hemoragije. Eto sad ne znam da li da čekam te naleze sa paprikovca za antikardiolipinska At i LA ili da ih privatno vadim, i ne znam što mi još taj ANA nalz nije gotov.
U Bahceciu su mi rekli da vjerovatno ima i indikacija da moj imuni sistem je jak i sledeći put bi mi svakako uključili kleksan/heparin i neke infuzije za taj imunitet, sve to povećava šanse za implementaciju. Ja svakako namjeravam pored toga da sve ove nalaze prikupim, da sam načisto. Želim ponovo da uradim PGD nalaz embrija, kako sam rekla, bilo mi je strasno da sam na kraju od 11 embrija dobila samo dva zdrava na kraju, a još strašnije saznanje da od 5 bolesnih (trazila sam da mi ih izanaliziraju), jedan od tih pet bolesnih je na oko izgledao najkvalitetnije, imao je deset ćelija po brazdanju, a minimum 6 treba da ima za transfer, i da nisu uradili PGD nalaz oni bi mi vratili taj bolesni (on je na svakom analiziranom hromosomu imao greške a to su strašne bolesti), znači da opet ili ne bi došlo do trudnoće s takvim embrijem, ili bi ponovo bio spontani ko zna kad u toku trudnoće ili što je još gore bolesno djete da dobijem. Tako da ja bez tog nalaza ne želim raditi ponovo VTO, znači da se bez njega vraćaju embriji koji na oko izgledaju ok, međutim kakvi su genetski niko ne zna. Takđe želim u sledećem postupku da uradim i ERA test, tu se tokom punkcije uzme isječak iz materice i onda se ona anlaizira takođe genetski i ocjenjuje kad je i da li je uopšte spremna za implementaciju. Drage moje ja znam da sve ovo košta puno, al vjerujte mi da je bolje jednom platiti više i znati na čemu si nego ići 10 puta na VTO i ne dobiti ništa a pri tom za par neuspjelih pokušaja ćemo potrošiti bruku novca, tj više nego da jednom recimo damo za sve nalaze i jedna pokušaj nekih 12000 KM, em što ćemo uništiti naše zdravlje, izgubiti jajne ćelije i živce koje nam je i tekako potrebno.
Zaboravila sam napisti da sam u braku 8 godina, ja sadimam 32 a muž 35, ja PCOS a on azospermiju.
Eto otkrila sam ovo za trombofiliju, nadam se da će kariotip biti dobar. Inače ako mi ne bude valjao i plus ovi imunološki faktori onda sam baš peh, sve kombinacije steriliteta ću imati. Mada se nadam da će biti ostalo ok.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8744
25.3.2016 12:13:00   
Makica31
ovako, koliko sam ja sve to citala i shvatila, ti imunoloski faktori koje cekas se rade za stecene trombofilije (to sam i ja radila) ali ti isti faktori takodje mogu biti pokazatelj i nekog autoimunog oboljenja, u oba slucaja postoji lijek i terapija. ako ti je samo jos to ostalo, a jeste kao i meni, to ti je oko 100 maraka jer ja nisam radila ANA to mi je bilo uradjeno... lose genetsko stanje embriona moze biti i zbog azosperimije, jer je to najtezi oblik koji moze da strefi muskarca, ja mislim da kod tebe nista vise ne fali, da sad uz terapiju za trombofiliju, i taj genetski test koji ces da radis, i kad ti vrate embrione da nema sanse da ti ne uspije... mislimda sad ne trebbas da radis taj isjecak iz materice, i cudno mi je da ti niko nije dao do sada da radis trombofilije, tj dali su ti po protokolu, nakon dvije ne uspjele VTO, ja to nisam htjela da cekam, i to sam sad odmah odradila prije prve VTO... i zasto ne radis preko fonda ako si iz R.Srpske, zasto placas? zbog te gentike stro medikos ne radili ili sta_

to sto si napislala za te urodjene, stvarno ne znam da protumacim, to ce znati hematolog

Ja imam obostrano zapusene jajovode zato idem na VTO, a kod muza smanjena pokretljivot ali broj i kolicina uredni, al jbg kad su sopri a ja zacepljena...

< Poruku je uredio Makica31 -- 25.3.2016 12:15:51 >

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8745
25.3.2016 13:10:51   
Mrvice
Pa ovako jesam iz RS, al moja greška je prvenstveno što odmah nisam otišla u Medico's preko fonda, i eto iskoristila bih za ta dva pokušaja koje nam država daje, međutim teško da bih došlo do trudnoće. Ja sam imala novac i kako sam u Sarajevu i ova klinika mi je pod nosom odlučila sam se za njih, čisto što mi je lakše, oni me prate svo vrijeme, sve folikometrije i sl što se radi, dok da sam otišla u Medico's morala bih se cimati, onda mi je glupo da me prate u mojoj bolnnici ginekolozi i rade mi folikometrije a ja samo odem u Medico's kad je punkcija i transfer. To nije ok, mislim da svo vrijeme treba da me prate doktori s klinike gdje se radi VTO.
Eto ja sam se nadala da će mi uspijeti iz prvog puta kao i svi što se nadamo. Na žalost nije. Prva punkcija je bila 03.04.2015., dobila 4 embrija i odmah nakon toga 08.04.2015. transfer dva, beta bila samo 0,82. Zatim u junu drugi transfer preostala dva embrija i trudnoća koja se završila spontanim. Zato sam se i odlučila da ostanem kod njih i uradim taj genetski nalaz embrija, to u Medico's-u nema. Na žalost ispalo je tako da i nakon toga nije uspjelo, al je najgore to što taj nalaz je pokazo da imamo razloga za brigu, i da za novi proces ne vidm svrhu raditi ga ponovo bez tog testa (jer se ne zna šta će ti vratiti). Zato nemam šta raditi u Medico's-u jer oni to ne rade. Jedina opcija je da dobijem od dr. Sibinčić preporuku za liječenje van RS-a, što ću i pokušati izganjati nekako, al dal ću uspijeti ne znam. Vjerujem da joj neće biti pravo ipak je njima u interesu da sebi uzmu pare a ne da me šalju negdje drugo. Ja nemam ništa protiv te klinike al mislim kad već su jedini kod kojih možemo raditi preko fonda, onda nek malo i ulože u nju, medicina svakim danom napreduje. Nek nam obezbjede da se i kod njih mogu raditi savremeni testovi, ja sam spremna platiti sve što prelazi ono što nam fond daje. Ako mi ne odobre Bože moj, meni je moje zdravlje vrjednije od nekih 11000 KM za dva pokušaja iz kojih teško da ću dobiti nešto. Ne želim se bosti inekcijama bez potrebe i uništavati zdravlje. I da, ne znam da li piješ, tj svakako sve koje prolazimo hormonske terapije, imamo veći rizik za nastajanje trombova, zato vidi s njima da uz hormonsku terapiju piješ i aspirin protekt, čak iz kad piješ kontracepciju. U Bahceci-ju ga preporučuju svakako, ja ga pijem već godinu dana.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8746
25.3.2016 14:55:33   
Makica31
Ja sve sto sam odradila od svojih nalaza, bilo je veceinom zato sto sam nasla na forumu, i sama trazila da to radim, a ne zato sto su dr predlozili. Svakako je mnogo lakse nama koji smo u bl, ili blize bl. A sramota je da fond i privatnoj klinico daje pare za vto, kad u bolnoci imamo preko 60 ginekologa, trebaju poslati 5 ljudi na usavrsavanje i kupiti sto je neophodno za izvodjenje postupka, sale vec imaju i tehnicko osobolje, to bi bilo jeftnije, pa kad neko nije iz BL, fino primis pacijenta tokom stimulacije i et, pa sve je to interes, mnogo para se tu vrti.
Ps.pijem aspirin 100, i to sam sama uzela, a ne zato sto su oni rekli da treba :( a za tu genetiki sto rade treba im biolog-geneticar to medikos nikad nece imati, kod nas nema skole za to, to jedino da se neko iskoluje u beogradu ili novom sadu

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8747
25.3.2016 15:08:43   
Mrvice
ne treba im, i ovi šalju uzorak u Tursku, ume se po jednaćelija iz svakog emriona i nalaz se radi u Istanbulu, dok se kod njih u laboratoriju posmatraju prema djeljenju ćelija, taj nalaz se radi samo dva dana prije transfera. Znači meni su embrije zaledili na treći dan posle punkcie, i kad sam bila spremna za transfer (nisam odmah bila posle punkcije, znaš prate ti nivo progesterona, matericu i ostalo) dva dana prije su ih odledili, uzeli uzorak i poslali za Istanbul, onda oni samo jave koji su zdravi i ti se vraćaju. Svaki emrij se ošteti za jednu ćeliju ali za dva dana se opet oni najbolji regenerišu i takvi se vraćaju i samo genetski zdravi. To radi i klinika Genezis u Novom Sadu, oni imaju ugovor potpisan sa nekom španskom genetskom klinikom. Što znači da i Medico's može potpisati s nekim ugovor, može sa Sarajevom i Turcima, al očito im nije u interesu, ni njima ni državi. A svi pričaju o natalitetu, puna im usta, a ništa ne rade.
Ja sam se isto zeznula što nisam sve nalaze povadila prije ulaska u prvi postupak, nisam ni znala toliko toga, sad kad znam kasno je, mada se sad trudim da sve izvadim, i njima sam ovdje u Bahceci-ju rekla da neću dalje bez detaljnih nalaza. Na žalost ni jedna klinika ne traži sve te nalaze odmah, tek nakon više ne uspijeha. Ja bih to po pravilu stavila u protokol pod obaveznim, jer kažem rijetki su kojima uspije iz prvog puta.

(odgovor članu Makica31)
Neposredna veza do poruke: 8748
25.3.2016 15:11:07   
Mrvice
uh imam puno grešaka, ne zamjeri, brzo sam pisala :)
**uzme
** jedna ćelija
**embriona

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8749
25.3.2016 19:43:32   
Makica31
kako ce im biti u interesu, mozda bi i moglo ali da mi to sami placamo... i ja danas sretoh gospodju sibincic u BMW X 4, ko ne zna kako to auto izgleda neka googla, svemirski brod :D i cijenu nek ugugla, sitnica prava :D

< Poruku je uredio Makica31 -- 25.3.2016 19:45:26 >

(odgovor članu Mrvice)
Neposredna veza do poruke: 8750
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  348 349 [350] 351 352   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  348 349 [350] 351 352   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *