Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 8:54:00
lala88
sta vi dans fino ruckate, mi avokado, nadam se da ce mu se svidjeti. Juce sam nama velikima pravila corbu od povrca, ma tako je bila povrtna da ju je i B mogao jesti: krompir, mrkva, keleraba, komorac i cicoka.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 9:01:39
maksi
Mi smo juce jeli cveklu i jabuku nije bio odusevljen ali je pojeo.
Danas cu prosooo samo da skontam sta da mu uz proso pravim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 12:50:11
ninuska
IZVORNA PORUKA: alman
IZVORNA PORUKA: maksi
Pa ako su jucer cveklu i jabuku danas mozes samo jos dodati proso. Moj je proslu put pubu zdjelicu pojeo A dajem i kombinaciju proso i jabukov pekmez
A jutros je bila palenta i pekmez. Mali mi se pprekuhala palenta pa nije bas puno pojeo A za rucak ce biti domaca tarhana
Jabukov pekmez? To je ono tecno sto se obicno stavlja preko pavlake ili kajmaka sa mlijeka pa se umace, skladisti se u flase? To se kod nas zove sita, a pekmez je kao djem sto se maze na krisku, u tegli stoji. Nije bitno kako ja zovem nego me zanima jel to to . I moj muz to zove pekmez, a njegovi korijeni su i bosna
< Poruku je uredio ninuska -- 11.2.2016 12:51:25 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 14:51:15
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: maksi
Pa ako su jucer cveklu i jabuku danas mozes samo jos dodati proso. Moj je proslu put pubu zdjelicu pojeo A dajem i kombinaciju proso i jabukov pekmez
A jutros je bila palenta i pekmez. Mali mi se pprekuhala palenta pa nije bas puno pojeo A za rucak ce biti domaca tarhana
Jabukov pekmez? To je ono tecno sto se obicno stavlja preko pavlake ili kajmaka sa mlijeka pa se umace, skladisti se u flase? To se kod nas zove sita, a pekmez je kao djem sto se maze na krisku, u tegli stoji. Nije bitno kako ja zovem nego me zanima jel to to . I moj muz to zove pekmez, a njegovi korijeni su i bosna
Jeste to je pekmez,jos sa domacim vrucim hljebom Nemoj ti nama dirati I Bosnu
Moja definitivno nece tikve nikako,opet joj kuhala sve vraca i stresa se
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 16:13:35
maksi
Ninuska da to je pekmez hahaha
Ja sam kombinovala proso sa tikvicom i mrkvom smazo dundo sve
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 18:32:00
maksi
IZVORNA PORUKA: ninuska
Nije djem nego dzem..kasno bi da ispravim .
Dacu onda i ja svom malcu pekmeza tj site...imam domace.
Kako pravite proso? Mi danas kupili pa da napravim. Ima uputstvo al reko mozda treba drugacije zbog beba
Ja ga pokiselim preki noci il ujutro ako cu ga podlije podne kuhati i stavim omjer 1:4 i kuham oko 15 min na blagoj vatri i to je to
Mora li se proso pokiseliti prije kuhanja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.2.2016 22:17:31
lala88
Nemoj te I Bosnu i ja sam tamo rodjena Mora se maksi potapati zbog fitinske kiseline koja nije ok za bebe, potapa se samo zrno, ukoliko je u pahuljicama ne mora se ni kuhati. B se svidio avokado, a i mami. Jedemo ga opet sutra, mislila sam ga sa bananom, ali posto nas zeza guza ipak ce sam.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2016 16:02:05
bejbibi
Mi smo danas jeli jabuku sa malo plazme i vocni jogurt ..ukupno 200 ml ..dorucak,rucak ..a za veceru cemo pileci file i neko povrce :) .. U ned aBd idemo za slo samo da prenocimo pa cu kod sveki uzet malo ribe da mogu djeci dati ...koju ribu smiju bebe ?? Bijela? Ne razumijem se bas u ribetine losos jel smiju?? Nama cu pohovanih racica mmm jamii ..iako sam na dijeti al nema veze
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2016 22:40:08
Maslackicaaa
evo mene opet na temi proso :) izgleda da je to nepresusna tema... ja sam recimo kupila al naturine i na njima stoji da se kuhaju samo 5 minuta, pa ostave da odstoje 10 da nabubre, nisu pahuljice, vec zrna... ali posto je puno krace kuhanje nego sto se inace spominje, mislim da su zrna na neki nacin vec djelomicno pripremljena i zato mi se cini da i nema nekog smisla potapati jer se ocito ne radi o skroz sirovoj zitarici... ali sam potopila samo koji sat..i stvarno su za 5 min skroz zrna skuhana... inace kad potapate za ove skroz male bebe je li stavljate limun/jogurt ili samo vodu? :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 12.2.2016 23:31:59
alman
IZVORNA PORUKA: Maslackicaaa
evo mene opet na temi proso :) izgleda da je to nepresusna tema... ja sam recimo kupila al naturine i na njima stoji da se kuhaju samo 5 minuta, pa ostave da odstoje 10 da nabubre, nisu pahuljice, vec zrna... ali posto je puno krace kuhanje nego sto se inace spominje, mislim da su zrna na neki nacin vec djelomicno pripremljena i zato mi se cini da i nema nekog smisla potapati jer se ocito ne radi o skroz sirovoj zitarici... ali sam potopila samo koji sat..i stvarno su za 5 min skroz zrna skuhana... inace kad potapate za ove skroz male bebe je li stavljate limun/jogurt ili samo vodu? :)
I kod mene je taj isti proso, al sam procitala da ga treba potapati zbog te kiseline pa i ja podjoh potapat u samu vodu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 13.2.2016 22:00:33
Maslackicaaa
eno i na fb (Zdrave kasice) je proso glavna tema :) bejbi, pogledaj tablicu u toj grupi, ali koliko se sjecam ide prvo bijela riba, a plava poslije :) :) ako ti to sta znaci... :)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.2.2016 9:44:12
NEAS
A kako dajete pekmez, mislim s cime ga kombinujete? Ja svojoj malo s pavlakom probala i nije baš odusevljena bila...jel ima ko kavu drugu kombinaciju...
a ja sam svojoj do sad od ribe dala bakalar, oslic i pastrmku...ono malo pospem maslinovim uljem, u foliju i u rernu, sve smaze
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 14.2.2016 11:30:41
alman
IZVORNA PORUKA: NEAS
A kako dajete pekmez, mislim s cime ga kombinujete? Ja svojoj malo s pavlakom probala i nije baš odusevljena bila...jel ima ko kavu drugu kombinaciju...
a ja sam svojoj do sad od ribe dala bakalar, oslic i pastrmku...ono malo pospem maslinovim uljem, u foliju i u rernu, sve smaze
Ja pekmez dajem sa palentom i sa prosom