Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 4.2.2016 13:55:21
alman
IZVORNA PORUKA: maksi
Evo me na ovoj temi,mi ruckamo mozda nekih dvadesetak dana sve fino prihvata, danas se kuha proso sa mrkvicom,tikvicom i korjenom persuna to mu je omiljeno.
Od kada moze kokosovo mlijko?
Da i kada ste uvele pilece meso?
Ja sam uvela kad je navrsio 6 mj jer smo ranije poceli sa dohranom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.2.2016 8:03:51
lala88
Maslacice je li to znaci da nisam jedina cija bebe pljuje vodu? Maksi piletinu mozes za 10 dana. Mi danas doruckujemo batat i kelerabu. Zene jeste li pravile perece sa one grupe, joj fantasticni su ja juce pravila pola mjere i so zaboravila staviti ali su se spucali u sekundi, moracu ovih dana punu mjeru.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 5.2.2016 11:33:18
bejbibi
Juce se ne stigoh javiti .. Pravila sam joj kasicu od jedne jabuke,tri susene kajsije,tri sljive susene i dvije smokve susene..sve to skuhala i izblendala ..odlicna 👍 I povrtna kasica od povrca za juhu,pileci file i tri prokulice ..
I moja je pljuvala vodu i tek prije par dana pocela da pije bas puno
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2016 7:11:34
vedada
Ma slabo, gornja jedinica hoće pa zato. Sinoć vecerao puta i povratio. Dadnem mu domaći keks, juče pravila ludo tijesto pa sa sirom kiflu mu dala. Orobat cu danas palacinke. Juče skujala puding s jabukom i visnjom, dabe, kuham i i ja pojedem.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 6.2.2016 7:13:53
vedada
IZVORNA PORUKA: lala88
Maslacice je li to znaci da nisam jedina cija bebe pljuje vodu? Maksi piletinu mozes za 10 dana. Mi danas doruckujemo batat i kelerabu. Zene jeste li pravile perece sa one grupe, joj fantasticni su ja juce pravila pola mjere i so zaboravila staviti ali su se spucali u sekundi, moracu ovih dana punu mjeru.
Jel teški napravit. Kakav kalup si, kontam čim cu. Gdje nabavljas kelebaru ? Ja dajem većinom ovo što imam domaće, egzoticno i skupo slabije.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 7.2.2016 21:17:47
Lady26
Mi danima ne jedemo nista, bukvalno 3,4 kasike i kapak... Pravim, kupujem, bacam....cak ni ne doji kao prije, ne osjecam da mi toliko vise mlijeko nadolazi Bila je prehladjena pa nije jela ove sedmice, al ne znam sta je sad u pitanju, nadam se zubici...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 8:26:41
lala88
jutro zene evo i nes, Vedada kako sam skonatala ti si sa TK pa bi kelerabu mogla naci u Tuzli, nije ona egzotika moja mama je sije uspjeva i kod nas. Ja kupujem u Brckom blize mi, a tamo nadje svo povrce. Krekere sam vadila onim kalupima za kolacice, danas pravim novu turu, valjda sam ne zaboravim so. Mi danas punimo 7 mjeseci i doruckujemo krusku, jabuku i bananu (slavljenicki dorucak) Orasaste plodovo mozete samljeti i na griz staviti. A sta je pura?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 8:34:26
maksi
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro drage zene,kad ste vi uvele cveklu?Vidim po tablici da se ne daje prije 8,a opet mi kazu ako je domaca moze i sa 6 mj
I ja procitah negdje da moze domaca sa 6 mjeseci imam je bas pa cu mu probati dati samo ne znam scim da kombinujem
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 9:30:56
alman
IZVORNA PORUKA: lala88
jutro zene evo i nes, Vedada kako sam skonatala ti si sa TK pa bi kelerabu mogla naci u Tuzli, nije ona egzotika moja mama je sije uspjeva i kod nas. Ja kupujem u Brckom blize mi, a tamo nadje svo povrce. Krekere sam vadila onim kalupima za kolacice, danas pravim novu turu, valjda sam ne zaboravim so. Mi danas punimo 7 mjeseci i doruckujemo krusku, jabuku i bananu (slavljenicki dorucak) Orasaste plodovo mozete samljeti i na griz staviti. A sta je pura?
Pura je palenta
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 9:51:24
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Lady26
Mi danima ne jedemo nista, bukvalno 3,4 kasike i kapak... Pravim, kupujem, bacam....cak ni ne doji kao prije, ne osjecam da mi toliko vise mlijeko nadolazi Bila je prehladjena pa nije jela ove sedmice, al ne znam sta je sad u pitanju, nadam se zubici...
I moja ima par dana nece skoro nista :( par kasika samo ..al visi na memi ..mada ja nemam mlijeka ko peije Pokusat cu da joj ne dam memu pa da jede ..mozda je do toga ..a kod vas moguce od prehlade da se smanjio apetit ..nudi je pa ako sta pojede dobro je
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 10:13:27
ninuska
Da li bih smjela malcu spinat dati? Sad ce mu 5 mjeseci. Sve me strah zbog njegovog dermatitisa. Mislila i griz al zbog glutena ne znam koliko je pametno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 10:30:15
vedada
Mon slabo jede, corbice najviše. Imali proljev pa su bili na rižu i suhom, a sad ja, cijelu noć u vc, lezim, pa ću poslije rižu sebi skuhati, a popila sam i Prolife. Cveklu neće nikako od 6 sam davala. Spinat u piti.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.2.2016 11:04:12
bejbibi
IZVORNA PORUKA: ninuska
Da li bih smjela malcu spinat dati? Sad ce mu 5 mjeseci. Sve me strah zbog njegovog dermatitisa. Mislila i griz al zbog glutena ne znam koliko je pametno
Ninushka bolje blitvu ,jer kako sam saznala od zwnica ovdje spinat kupi toksine pa moze izazvati proljev ,povracanje otd..blitva je kao bolja ,pogotovo jer je mali jos ...mmozda spinat oko 10 mj ..i ja dajem blitvu ..spinat sam dala 1,2 x mozda