Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 12:11:46
lala88
meni batat ima ukus izmedju kestena i tikve stambolke (semendruse, curte). Vanne vjerovatno joj dosadio batat, mi tek uveli pa bas ga voli. Bejbibi zaboravi ti napisati da izbacis uzinu, bolje veceru uvedi, nek za uzinu (.) jede. Kako ste vi spremale komorac?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 12:36:19
Vanne
IZVORNA PORUKA: lala88
meni batat ima ukus izmedju kestena i tikve stambolke (semendruse, curte). Vanne vjerovatno joj dosadio batat, mi tek uveli pa bas ga voli. Bejbibi zaboravi ti napisati da izbacis uzinu, bolje veceru uvedi, nek za uzinu (.) jede. Kako ste vi spremale komorac?
Ja sam ga spremala kao i ostalo povrce,skuham i blendam....kombinovala sam ga sa svime...a lak je i za zvakanje,ako beba ima zubice ne mora se blendati,sve zavisi sa cim ga kombinujes...
02. 07. 2014. 18:56 Sarah.....zjenica oka moga....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 14:45:56
bejbibi
IZVORNA PORUKA: Vanne
Bejbi i moja S haman svake sedmice povrati citav obrok,ja sam skontala da je to kad je pretrpam ja se nesto ne sikiram za to,samo mi je bude jadne zao... Zato je vise ne tjeram da jede,sama sad kaze necu necu i okrece glavu,tada joj vjerujem da stvarno vise ne moze...a ako vidim da je malo kolicinski pojela samo joj ponudim siku da dopuni obrok...a vjeruj mi ona ama bas nikad nije pojela vise od 150 ml,to je maksimum ...zato se ibretim kad vasa djeca jedu vise
Juce sam kupila neku mjesavinu u bingu ,bas je super,danas joj pravim,sadrzi jecam,nekoliko vrsta lece i dvije vrste graha i grasak...moze se bas fina corbica napraviti s tim pa eto ideja...
Joj hvala ti ,bas me umiri sa ovim postom znaci pretrpala sam je jadnu i zato povratila ..ma ja sve mislim 200 ml joj malo ..aizgleda nije ..smanjit cu joj definitivno
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 14:49:40
bejbibi
bejbibi ja spremam zitarice na vodi, moj B jede proso i amarant. Evo bas jutros kuhala batat i proso, sutra cu batat i amarant, sve na vodi i necu kuhati na mlijuku sigurno dok ne napni godinu, cak i sebi palentu pravim na vodi. Tikva je super i mi smo s njom poceli, ali problem je nemam domacu pa kupujem u marketima pa je izbjegavam, jednom sedmicno dajem. Sreca nabavi batat i komorac, pa ce biti super narednih dana. Kad ste pocele s mesom i jeste li davale komadice mesa ili ste na temeljcu kuhale?
To i ja spremam na vodi ,nego sam mislila naone nestle zitarice sto su ko prah gotove i slatkasto je ,a one se mlijeko. Prave ... A kako kombinujes proso i amaranth
"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 14:54:53
bejbibi
Ma ja sam zeznula pokusavajuci joj uvest jos svasta jer eto svi kazu da je mrsavica.ubijaju me vise u poj sa tom pricom od pedice do naroda a ona zivo dijete,hoda pa ne moze ni kile zadrzati...pokusat cu joj nekakav raspored staviti ..
Nego zvacu li vase bebe( za starije pitam) ..moja nije htjela dosad al pokusat cu joj makarone dati da vidim
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 15:14:25
vedada
bejbibi ja spremam zitarice na vodi, moj B jede proso i amarant. Evo bas jutros kuhala batat i proso, sutra cu batat i amarant, sve na vodi i necu kuhati na mlijuku sigurno dok ne napni godinu, cak i sebi palentu pravim na vodi. Tikva je super i mi smo s njom poceli, ali problem je nemam domacu pa kupujem u marketima pa je izbjegavam, jednom sedmicno dajem. Sreca nabavi batat i komorac, pa ce biti super narednih dana. Kad ste pocele s mesom i jeste li davale komadice mesa ili ste na temeljcu kuhale?
Pazi ne moj prečesto amarant mislim da ide jednom sedmicno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 16:48:13
Lady26
Rucak krompir, spinat, mrkvica, malo persuna i celera, sa malo soli, na maslinovom ulju...svidjelo joj se Definitivni vise voli "slana" jela nego slatka...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 18:22:45
lala88
ma pusti bejbibi sata narod prica ti najbolje znas svoje djete, ona je aktivna ne moze ni biti buca. Narod svasta prica i da se djetu od tri mjeseca uvodi hrana, malo vode od graha. hehe. Amarant dajem 1 sedmicno, ne preporucuje se vise od jednom ni on ni kinoa, a proso moze vise puta. Mi tek uvodimo komorac pa necu kombinovati, ali nisam znala da li kuhati ili peci. A moj vec zvace, bez obzira sto je kasica on nesto zvace.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 18:36:53
bejbibi
Lala de mi reci jel ti u onoj grupi citas svw i uvodis kako se tamo preporucuje il imas neku stranicu,ako da,onda daj link ..i citam tamo pise da zitarice inace ne trrba mijesati sa vocem nikakvim?? Zasto,znas li ti? Ni kad je jaje ne daje se meso ? Zasto? Znam da su obone protwini al zar ne smiju isti dan ?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 18:39:40
lala88
smiju isti dan. ne smiju isti obrok. zitarice i9 voce nesmiju, jer voce istruhne i ne svari se. Da na toj grupi citam i po internetu kad me nesto zanima. Alman pomjesaj cveklu sa svjezom jabukom, moj tako bas voli.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 19:56:24
sprinter
bejbi što se zamaraš s mililitrima. neka jede dok može.kaqd vidiš da oklijeva odustani . moj I beš jede dobro ali je opet sitan. evo sad će mu godina a nije utrostručio porođajnu težinu i sumnjam da će. još posebno kako je bio sad bolestan nema šanse. mislim da nema ni 9 kg. a stvarno dobro jede.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 19:56:54
alman
IZVORNA PORUKA: alman
Moj je danas doruckovao zumance tako ga je slatko pojeo Rucak ce bit povrtna supa mozda probam napraviti griz knedle ili cu mu ubaciti amarant
Bila teleca supica sa dosta povrca da ne nabrajam A knedle nisu uspjele bile mi nekakve tvrde, nabijene , uglavnom izvadila sam ih Kasom i nije bio pretjerano idusevljen 120 ml je jeo okruglo pola sata
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 21:35:18
Maslackicaaa
jos nisam pocela sa dohranom, ali sam pocela da citam sta pisete da se malo prisjetim kako to ide... izgleda da sam pravo konzervativna lala, vidim sad i ja u toj grupi da ne preporucuju zitarice i voce, ali s druge strane klasicne kombinacije koje se preporucuju(i na drugim mjestima, ali i u toj grupi) za pocetah dohrane su proso i jabuka, kruska i riza...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 22:13:48
bejbibi
Ja sam kombinovala sve i svasta Maslackice sto vise voca i sto vise povrca ne kazem a je to dobro ,kako vidim treba studirati na kraju i apsolvirati sta treba a sta ne ...al et jela je od pocetka tako ..nisam bas gledala te tablice ..sad cu malo da pazim ..Alman mi je poslala super sliku kako kombinovati hranu 😘 Sprinter nisam opterecna ml nego stalno govorim u ml jer imam na onoj posudici obiljezenene pa mi lakse npr ja napravim otprilike 200 ml i onda vidim kolko pojede ..a sta cu kad su mi rekli da mi je dijete haman neuhranjeno 😭
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 23:03:47
UmmuHamza2305
Pratim ovu temu,mada imamo još dva mjeseca do uvođenja hrane, in šaa Allah..Nego se ubacih da kažem Alman da su joj knedle tvrde vjerovatno zato što ih je previše pritisnula.. trebaš samo uzeti jednom kašikom i prebaciti na drugu i u vodu :D
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.1.2016 23:50:16
alman
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Pratim ovu temu,mada imamo još dva mjeseca do uvođenja hrane, in šaa Allah..Nego se ubacih da kažem Alman da su joj knedle tvrde vjerovatno zato što ih je previše pritisnula.. trebaš samo uzeti jednom kašikom i prebaciti na drugu i u vodu :D
A moguce je a i sama smjesa mi je bila gusta mozda sam trebala sa stavim manje griza. Jer sam samo stavila zumance i kap dvije maslinovog ulja
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 31.1.2016 9:05:43
NEAS
IZVORNA PORUKA: Lady26
NEAS za princeze Mi nismo probali jaje, sad se i ne usudjujem, ono probala ga je u jelima, tioa griz noklice za supu, u piti...sad nista trenutno ne smijemo sto ima jaja... Griz jede odavno, skuham ga na vodi , a imaju griz pahuljice, samo se razmute u vodi kao cokolino i sl...
Alergija??? Nije me dugo bilo, pa nisam upoznata...
a jel ga kombinujes sa slatkom nekom varijantom ili cisti griz onako dajes?
Moja jos malo treba u jaslice, a pola ne jede sto oni tamo kuhaju...pa reko da nisam pretjerala bit ce mi, kuhaj i za jaslice :)