Anushka
|
da se i mi javimo, nismo dugo:) vec dva dana imamo malo drugaciji raspored i vise nam odgovara, ujutro smo napolju vec oko 8-9 pa do 12 se smucamo, i kuci jede dobro i spavamo oboje skoro 3 sata, pa opet klopa i napolje od 5-6 do 8, veceras smo i do pola 9 izgurali. Napolju nece da spava, uhvati 15tak minuta al to nije nista, pa sad se ucimo da izbjegavamo vrucine ali da se umaramo napolju, i za sada dobro ide. Evo upravo je zaspao i nadam se dobroj noci!!! danas sam bila na rubu da planem na svekra i svekrvu, ali alen je sam rijesio problem, dusa mamina, oni zapeli da mu daju teletinu sa rostilja, i prije toga sam odbila bar 4-5 stvari da mu daju, i dok sam se okrenula oni mu dali da "zvace" komad mesa a dusa mamina liznuo, napravio facu i bacio! tako da su skontali da me ipak slusaju.. inace klopamo keksolino i karamelino sa vocnim kasicama, i to na kravljem mlijeku vec 4 dana, hvala Bogu nema reakcija, jos nosam aptamil u flasici kad idemo hodati ali sve slabije ga pije, uglavnom jede hapice pije caj i doji.. ova dva dana mu i uvece dam hapicu ne bi li ga duze drzala ali lutkica ipak trazi sisu, zagrli je malo povuce i smiri se.. posto nam je spaca soba jako hladna do sada smo imali problema u kreveticu, brzo se ohladi pa se budi, ali sad kako je toplije, ljepse nam tamo spavati, pa se nadam da cemo se i na krevetic nauciti i tako.. uglavnom smo super, hvala Bogu.. vidim da i ostale bebice dobro spavaju, dinciii kad je zaspala kad je toliko izdrzala?tweety super je pa je samo jedno budjenje, izbacit ce i to polako, za vas dvije!a hodalicu smo mu kupili kad je imao 6mj i 8 dana tj prosli vikend !!new mama mi smo vec uveli topli rezim sto se hodanja tice, hehe a alen se do sada 2 puta tako unervozio da sam ga morala u rukama nositi i gurati kolica. Obicno kad mu dosadi, ja sjednem na klupu i izvadim ga iz kolica, pa se on proteze na stomaku, dira kolica, travu igracke nesto malo skace, jede, ono odmori se od kolica pa nastavimo, a imam i jednu kratku navijacku pjesmicu pa kad pocne da se buni ja zapjevam Aaaleneee aleee aoooo iznad kolica i odmah usuti.. za sada pali:) manuela, ja sam razmisljala o tim sarenim pelenama, al imamo dovoljno ovih obicnih, i u pocetku je samo u njima i bio, prva tri mjeseca, sad vec kombinujemo jednokratne, stedimo masinu (svaki dan smo prali 30tak pelena pa uvijek nekog posla oko toga) a i on duze spava, ali kad smo kuci onda mu rado stavim pamucne da se odmori koza, nesto mi bezze davati pare da se piski i kaki u sareno, mozda kad ih skroz preraste i ja narucim, mi smo mu odmah ofarbali pelene u tirkizno plavo jednim peskirom, hehe pa ima muske prave, hehehe a vec sam pisala, napolju zaspi najvise na 15tak minuta, tako da smo promijenili taktiku remzy ne mogu da vjerujem, pa prava cura tvoja ambera!!! svaka cast, eto i nesto dobro ispalo od onog ojeda, ne kazu dzaba u svakom zlu ima nesto dobra! bravo za amberu!!!!! skvo, i moj alen isto lupa po kontrolnoj tabli hodalice, hehe, skonto je odmah kako da okrece neki tockic, pa je to sad glavna zabava, ali odmah je poceo izbacivati, jel se okrenem razbaca sve oko sebe, svidja mu se i odusevi se kad ga stavim u nju, ustane i napravi par koraka pa se zavali, i ide u svim pravcima, iako ga ne ostavljam dugo u njoj, kombinujemo na stomak, hodalicu i u kolica, da je mami manje na rukama:) a vodu mu jaaako rijetko dajem, dajem mu caj, rjedji nego po receptu ali opet ima ukusa i jako ga voli. vodu mu ponekad iz soljice dam da polako kao uci piti, ali vise prosipa i igra se.. bebbe utjesila si me, isti problem sa cesljanjem, kako je svezem,jer me isto tako cupa, sjetim se u par dana nekad pocesljat.. bas si me utjesila da nisam jedina! e ja imam mali problemcic sa mesom, kako god ga napravim (osim u rizi kad izdinstam-skuham) bude vlaknasto i mrvasto i suho kad ispasiram, i mali nece, pa ne znam kako da izvedem da bude mekano da ga fino mogu ispasirati?imam onaj rucni rezac elektricni.. a za keks se slazem, nema potrebe kad ima toliko toga ukusnog i zdravog uvoditi nesto zato sto to vecina radi, sto smo mi kao mali to jeli i sl razlozi, mynxlee i meni kosa opada ali kontam da je sto je ne cesljam redovno, i meni se smuci kad se zapetlja u alenove pelene.. sad vec manje ali poslije poroda je bilo strasno, jos mi je bas duga kosa bila oko metar cini mi se pa dlaku nikad izvuci, i sad se osisala, mogla sam prodati bas za periku koliko su skinuli i zdrava je samo opada li opada.. nita dobra ideja za kaficu, bar za zenicku jednu, kad planiramo skupljanje?? a pogledala i ja svoju porodjajnu pricu, pa vidim da nisam pisala o problemima koji su zapravo bili grozni.. ja imala eklampsiju iako mi je pritisak citavu trudnocu bio OK pa su sumnjali na mozdani udar i sreca pa se otok povukao bez problema, a bebici su sumnjali na upalu pluca, pa cak na sepsu, pa novorodjenacki cir na zeludcu, i otpisali nas oboje, htjeli slati u sarajevo na kliniku, i ja potpisem da me skinu sa soka, ukinu terapiju i pocnem dojiti, i kako smo dosli sebi, opet potpisem da odemo kuci, jer su planirali da nas kljukaju svim i svacim jos bar 10 dana.. bilo mi je strasno odluciti da ukinu bebi terapiju, ali kad sam se uvjerila da ni jednu dijagnozu nisu potvrdili i da mali napreduje uz dojenje nisam htjela vise trpiti mucenje i da ga bocaju 4 puta dnevno onako malog, i hvala Bogu pa je proslo, samo me otpusno pismo podsjeca na to.. jos uvijek ne znam odakle mi eklampsija, a ni zasto je doslo do zastoja u razvoju u 9.mjesecu, bas nikakvog objasnjenja nisam dobila.. tako da se bas bojim druge trudnoce.. eto napisa ja roman citav, odo drage mame i bebe malo se igrati i na spavanje, hehe puno poljubaca za mame i bebice i laka vam noc
|