Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mene interesuje kako ocistiti vuneni tepih bez upotrebe hemije kao sto je vanish i sl... Moj hamza cesto bljucne na tepih ja to odmah naravno ocistim ali se desi da opet ostanu fleke, posto puno vremena provodi na podu zeljela bi ga ocistiti na neki prirodan nacin... svi savjeti su dobro dosli
< Poruku je uredio acudesa RR -- 1.8.2010 13:44:11 >
Valahi bilani, ne znam šta bi ti rekla, ja sam dvoje godine čilime čistila te venišom, te sapunicom, te vako, te nako, dok mi nije pukao fil, ove godine ih fino na ploču, hladnom vodom, nilom i ribaj, boju nistu pustili, ali kao da im je spala ona njihova štirka, nekako su mi sada mekani, znaju se nekad ono i zarozati, naravno Haris mi je održao predavanje, ali ja ga ne čujem, eto koliko on zna i razumi je se, ja im i rese uzvukla ljetos on nije skontao, a kod mene su čilimi derviši , vuneni 100 posto
Ovo sam nekad davno cula pa mozes probati...napravi pjenu od deterdzenta za sudje i mlake vode i uzmi onu mrezastu vrecu za krompir pa istrljaj... Ja kupim neko sredstvo za ciscenje tepiha i tako inace cistim!
I kod mene su u dnevnoj i kuhinji zimi ti sareni 100% vuna, a na spratu mi je isto vuneni ali rucno redeni debeli tepih! Hamze ima tako osjetljivo lice odmah mu se zacrvene obrazi kad lezi na tepihu, tako da vise nisam pametna cime cistiti...
Mene interesuje kako ocistiti vuneni tepih bez upotrebe hemije kao sto je vanish i sl... Moj hamza cesto bljucne na tepih ja to odmah naravno ocistim ali se desi da opet ostanu fleke, posto puno vremena provodi na podu zeljela bi ga ocistiti na neki prirodan nacin... svi savjeti su dobro dosli
Za fleke ti je dobra mineralna voda....i osvjezi tepih...mozes i garnituru osvjeziti sa mineralnom...budu zivlje boje...
Drage moje,prije svega da vas pozdravim.Što se tepiha tiče,postoji deterdžent bez udjela štetnih hemijskih supstanci,na bazi bilja,ekološki,apsolutno ne škodljiv ni za zdravlje ,a ni za tkanine.Proizvodi ga Elisa Pančevo.Može se nabaviti isključivo putem mrežnog marketinga u cijeloj BiH.Košta samo 12 KM,koncentrat je tako da vam stvarno dugo može biti.Probala sam i oduševljena sam rezultatima.Ne skida boju,ali joj vraća sjaj,a osim toga podiže i dlačice na tepihu,pa isti nakon tretmana izgleda kao nov.
ja sam sve svoje prala sa venishem nilom arielom sta mi je blize ruci evo neki dan sam prala cilim i suh je bio za 4 dana + zalijem sa litrom lenora sad me davi ovaj miris
ej jel fakat ovo istinito za mineralnu kako da to isprobam jel da prebrisem ih s tom vodom
< Poruku je uredio camm -- 12.11.2008 17:02:03 >
Ja sam cula ovog ljeta da se vuneni cilimi najbolje ciste sa pravim sircetom.........stavi se voda mlaka u lavor i sirceta pola-pola i tako ocistit ga tim i onda ga smotat i ostavit da tako prenoci ...sutra ga stavit da se malo prozraci i to je to cilim bude kao nov
ja znam za sirce sirce i ja smo nekad bili najbolji drugovi al nisam znala za mineralnu sad me ta mineralna kopka SKVO javi se starom drugu i olaksaj mi muke
Izvini sto se nisam ranije javila....meni je mineralna super...naravno ne skida tvrdokorne mrlje...ali manje .... ...vezano za garnituru..ja sam imala breskva mikrofiber garnituru...i najbolje sam joj boju vracala mineralnom...znas ono kad se garnitura fucne po coskovima...npr.od farmerki...nadam se da sam bila slikovita...
Najbolje ti je uzmi spuzvu za kupanje i u lavor mineralnu, natopis, ocijedis i dobro oteres.,,,
< Poruku je uredio skvo -- 12.11.2008 19:30:01 >
ja sam prala sa sapunicom od detrženta i mrežicom od vreće npr krompira , pa veniš-suho pranje, za jače mrlje golden 30(ovo čudo je bez hemikalija i super čisti sve živo), a na kraju mi je pukao film jer mi je tepih onaj sa onim "zavrnutim crvićima" i teško mogu dubinski čistiti, pa sam ga odnijela u salon i za male pare dobila novi bež tepih , a dugo sam živila u zabludi da će ga upropastiti .....
vezano za garnituru..ja sam imala breskva mikrofiber garnituru...i najbolje sam joj boju vracala mineralnom...znas ono kad se garnitura fucne po coskovima...npr.od farmerki...nadam se da sam bila slikovita...
Najbolje ti je uzmi spuzvu za kupanje i u lavor mineralnu, natopis, ocijedis i dobro oteres.,,,
Kod mene u dnevnom je identična garnitura. Baš ti hvala za ideju. Nisam još s tim probala,a za crne dijelove kriv je mm i njegove crne čarape
I kod mene su u dnevnoj i kuhinji zimi ti sareni 100% vuna, a na spratu mi je isto vuneni ali rucno redeni debeli tepih! Hamze ima tako osjetljivo lice odmah mu se zacrvene obrazi kad lezi na tepihu, tako da vise nisam pametna cime cistiti...
Da nije alergija na vunu?? Ja sam tepihe davno izbacila. Imam par stazica i jedan tepih u dnevnoj, sintetički.
ma ne zanima me, nego kad sam vidjela da si ostavila post na ovoj temi, mislila sam da to sredstvo preporučuješ, jer znam da si ga spominjala... kad ona se ponovila.. da kupiš još bolji i ljepši što prije.
Da ne otvaram novu temu, imam pitanje. Je li neko od vas prao ćilime u autopraoni? Ako jeste, jeste li zadovoljne urađenim? Ja sam imala jednu tetu u komšiluku koja mi je svake godine prala ćilime međutim ona je odselila pa ne znam šta da radim sada . Na um pade mi autopraona..... al sam nešto skeptik po tom pitanju