Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2016 16:13:22
cauchy
Pozdrav svima
Ja danas u par navrata primijetih flekicu na grudnjaku, i iz lijeve dojke mi iscuri kap tečnosti. Googlala sam, to je valjda kolostrum. Ja sam sad 22+5, šta mislite je li rano da mi ovo curka? Kakva su vaša iskustva s tim?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2016 16:31:57
ney75
Dan trudnice :) Nadam se da ste sve dobro :) Da vas pitam, je li koja ovih zadnjih dana bila u vojnoj na kontroli il ctg? Ako jeste, da napise sta gore kazu za ovaj premjestaj na ukcs?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2016 16:59:00
Leptiri
IZVORNA PORUKA: cauchy
Pozdrav svima
Ja danas u par navrata primijetih flekicu na grudnjaku, i iz lijeve dojke mi iscuri kap tečnosti. Googlala sam, to je valjda kolostrum. Ja sam sad 22+5, šta mislite je li rano da mi ovo curka? Kakva su vaša iskustva s tim?
Pozz
Draga to je sasvim normalna pojava, i ja sam isto imala, tj imam jos uvijek. Doduse kod mene budu lokve 😂. Meni je receno daje to super, da ce biti mlijeka 😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 8.1.2016 18:47:16
Logica
IZVORNA PORUKA: Leptiri
IZVORNA PORUKA: cauchy
Pozdrav svima
Pozz
Draga to je sasvim normalna pojava, i ja sam isto imala, tj imam jos uvijek. Doduse kod mene budu lokve 😂. Meni je receno daje to super, da ce biti mlijeka 😊
I ja imam neka curkanja iz bradavica samp sto se kod mene osusi na brsdavici..mislim nisu bas lokve :) a ja sam 26. Sedmica :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 0:12:09
manka
Htjedoh jos pitati, upratih da ce biti ovo 'spajanje' bolnica, pa ce sve pacijentice iz Vojne, morati na Jezero. Ima li vas ovdje koje ste u vojnoj? Ja sam vec na Jezeru nasla doktora, ali moram vam priznati da me sad malo strah, s obzirom da ce biti daleko veci broj trudnica (vec sad je bolnica prepuna). Pocet ce slati kuci 2 dana nakon carskog zbog nedostatka kreveta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 1:02:23
Isha
IZVORNA PORUKA: manka
Kod mene uopce nema kolostruma. Trenutno punih 29 + 5. Jel to znaci da nece biti mlijeka? :/
Ne znaci. Kod mene sa prve dvije bebe nije bilo toga, a mladjeg sam prestala dojiti sa 20 punih sedmica ove trudnoce, i opet nema kolostruma . Ne brini za mlijeko, nadoci ce, dok ima sisa i beba koje se stavljaju na sise .
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 8:47:31
ney75
IZVORNA PORUKA: manka
Htjedoh jos pitati, upratih da ce biti ovo 'spajanje' bolnica, pa ce sve pacijentice iz Vojne, morati na Jezero. Ima li vas ovdje koje ste u vojnoj? Ja sam vec na Jezeru nasla doktora, ali moram vam priznati da me sad malo strah, s obzirom da ce biti daleko veci broj trudnica (vec sad je bolnica prepuna). Pocet ce slati kuci 2 dana nakon carskog zbog nedostatka kreveta.
Draga evo i ja sam pitala isto, izgleda da nema niko, ja vodim trudnocu u vojnoj, i ostao mi jos jedan pregled, pa ctg in shaa Allah.. ja cu zvati u ponedjeljak da vidim jesu li otkazane kontrole ko ima ovaj mjesece.. meni se uopce ne ide na jezero, prvo sto ne znam ni kakav je sistem, a drugo sto je daleko, ja na ilidzi :/
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 9:38:20
mom2B
Dobro jutro zene moje
I jos jedna neprospavana noc je iza mene ali nema veze bar cu uskoro drzati u rukama svoj smotuljak Sad sto god pojedem imam zgaravicu.. izgleda da mu tako kradem i ono malo mjesta koje ima pa se buni...
Pufnice moja osim zgaravice sam super... osjecam se kao da sam 5-6 mjesec... super pokretna, nemam oticanja, tezine, sve mogu da radim (samo se ne istezem), to jedino pazim Danas sklapamo krevetac i pravimo razmjestaj po kuci, perem bebinu posteljinu, ogradicu i garderobu... Sto bi moja sveki rekla NAPOKON
Cauchy to ti je normalna pojava za curenje "mlijeka"... Ja ga nemam a 37 sam sedmica Sve je to individualno Na vjezbicama za trudnice ima jedna trudnica koja je 26 sedmica i ona stavlja blaznice koliko joj ide mlijeko....
Sto se tice Vojne Bolnice u mom DZ su rekli da se do proljeca (za neka 2 mjeseca) ortopedija i ginekologija prve sele na Kosevo, tako da bi i trudnice koje su u Vojnoj trebale preci na Kosevo a ne na Jezero... Zivi bili pa vidjeli sta ce biti...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 9:43:59
Leena
Ney, uzas mi je to za bolnicu... Ja imala 21.zakazanu kontrolu, sad ne znsm imam li, jesu li jos dole, ako su na Jezeru, otici cu privatno, tamo ce biti uzasne guzve garant, a ja ne mogu bebu ostaviti na duze od 2-3h, doji...
Leptiri i Rimljanka, sretno, javljajte kako napreduje. Rimljanka, ne daj da te obuzima panika, 2. Porod je brzi i laksi od prvog kako god okrenes... Meni jos beba isla celom, pa je opet bio neuporedivo laksi od prvog, a treci je vec sega bio, napisala sam porpdajnu, procitaj, mozda te ohrabri.. Ubjedena sam da bi mi ovakav bio i drugi da nije beba bila u losem polozaju
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 10:27:41
škorpija
Ništa mi ovo za spajanje bolnica nije jasno, sve se na hoooruk radi, nikakvo obrazloženje nije dato, čini mi se da je u pitanju samo hir jedme žene koja ima moćnog muža. Potpisala sam peticiju, ali sve se radi nešto ispotiha, tako da javnos ne reagira preburno. Meni se fakat jezero ne svođa, a kontam općoj bolnici će dati neku straćaru na Koševu, ma negdje ćemo se porodit, al da će biti haos o gužva hoće.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 10:43:52
ney75
Leena i ja imam zakazanu 22., ja i ti sve nesto ublizu s kontrolama :D zvacu u ponedjeljak, pa pitati, nadam se da ce makar ovaj mjesec, da tu zadnju obavim kod njih, a onda ctg gore..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 11:35:50
Leena
Skorpija, naravno da je hir, kome je to dobro, ni pacijentima, jer ce se sada jos duze cekati na lijecenja, ni osoblju Opce, jer ce ih dio morati otpustiti... Ma nikome ne odgovara... Uzas, pa eto...
Ney, super, javi ovdje sta su ti rekli u pon., pa da znam i ja... Cudi me da nismo isti dan opet
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 11:42:14
Pufnicaa
Zene a sto vam je Jezero toliki problem,ima divnih doktora,ja lezala na patologiji i zaista su sestrice super svaka im cast,gore gdije trudniice.leze je zaista čisto imaju wc na dvije sobe jedan isto tako tus kupatilo malo,uslovi au skroz dobri,pa neznam sta vas toliko brine.Sto se tice guzvi nisu ni one tolike zavisno od vremena u koje dodjete pitate sestru kad je najmanje i sve ce vam fino objasniti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 11:56:23
ney75
Leena javim in shaa Allah, naravno :) Pufnice, ja sam kiretazu radila na jezeru prije godinu, i imam grozno iskustvo, me zbog gubitka, nego od doktora i sestrica, svi osim Katice su bili katastrofa, zato mi se ne ide, a u vojnoj znam sve doktore i sestre..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 12:23:55
Pufnicaa
Ney zao mi je sto si imala tako ruzno iskustvo gore,i moja jetrva je isto imala kiretazu i kaze da su bili grozni,e sad znaj sta je u pitanju,ima lijepih iskustva ima i ruznih nažalost..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 12:40:30
ney75
Ma svako razlicito dozivi, ja sam tad srela samo par doktora od njih 25, zato ako se vojna definitivno zatvori, vodim muza na porod, znam da tad ne smiju ni pisnuti :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 12:43:37
almac
zdravo svima..
Da se javim s jednim pitanjcem..Da li je neka od vas pred kraj trudnoce imala pojačan sekret???u devetom sam mjesecu i vec dva dana primjetim kao zelenkastu sekreciju onako malo rjeđu..a ne ide mi se bas doktoru moram u srijedu na skidanje serklaža, a i nemam nikakvih drugih tegoba samo to....
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar 9.1.2016 13:12:11
*andjela*
Dan zenice...kod nas danas toplo,ovo snega sto je napadalo ,istopi se ko ludo... Mali zaspao ,juce na uzv,sve uredu hvala Bogu,jest da je na brzinu gledala,guzva a od danas na godisnjem doktorica...plodne vode dovoljno,posteljica super,beba super,mase rukicama,MM se odusevio,video ceruuuu prvi put
Sa V je isao skoro svaki put,a sad se potrefi uvek da radi,juce nije rekla nista za pol,al do sad je rekla 3 puta....sad nesto kontam kad na kraju bude djecak ,a krenuli sa priremama
almac ...moze biti da je od sluznog cepa pomalo,mada ako je bas puno zelenkaste boje neznam da nije neka infekcija,ili plodna voda ,ako se pojaca,ja bi opet doktoru za svaki slucaj