|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar
8.1.2016 16:13:22   
cauchy
Pozdrav svima user posted image

Ja danas u par navrata primijetih flekicu na grudnjaku, i iz lijeve dojke mi iscuri kap tečnosti. Googlala sam, to je valjda kolostrum. Ja sam sad 22+5, šta mislite je li rano da mi ovo curka? Kakva su vaša iskustva s tim?

Pozz

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 126
8.1.2016 16:31:57   
ney75
Dan trudnice :)
Nadam se da ste sve dobro :)
Da vas pitam, je li koja ovih zadnjih dana bila u vojnoj na kontroli il ctg? Ako jeste, da napise sta gore kazu za ovaj premjestaj na ukcs?

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 127
8.1.2016 16:59:00   
Leptiri

IZVORNA PORUKA: cauchy

Ja danas u par navrata primijetih flekicu na grudnjaku, i iz lijeve dojke mi iscuri kap tečnosti. Googlala sam, to je valjda kolostrum. Ja sam sad 22+5, šta mislite je li rano da mi ovo curka? Kakva su vaša iskustva s tim?

Pozz

Draga to je sasvim normalna pojava, i ja sam isto imala, tj imam jos uvijek. Doduse kod mene budu lokve 😂. Meni je receno daje to super, da ce biti mlijeka 😊

"Na uho ću ti šaptati tajne, a kada ih prepoznaš,
ti samo glavom kimni i ostani u tišini. " Rumi

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 128
8.1.2016 18:47:16   
Logica

IZVORNA PORUKA: Leptiri

IZVORNA PORUKA: cauchy

Pozz

Draga to je sasvim normalna pojava, i ja sam isto imala, tj imam jos uvijek. Doduse kod mene budu lokve 😂. Meni je receno daje to super, da ce biti mlijeka 😊

I ja imam neka curkanja iz bradavica samp sto se kod mene osusi na brsdavici..mislim nisu bas lokve :) a ja sam 26. Sedmica :)

(odgovor članu Leptiri)
Neposredna veza do poruke: 129
8.1.2016 21:04:37   
*andjela*
Mi danas bili na uzv,sve dobro,34 sedmica...evo uspavljujem djecaka,cujemo se Sutrauser posted image

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 130
8.1.2016 23:33:16   
manka
Kod mene uopce nema kolostruma. Trenutno punih 29 + 5.
Jel to znaci da nece biti mlijeka? :/

< Poruku je uredio manka -- 8.1.2016 23:36:02 >

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 131
9.1.2016 0:12:09   
manka
Htjedoh jos pitati, upratih da ce biti ovo 'spajanje' bolnica, pa ce sve pacijentice iz Vojne, morati na Jezero. Ima li vas ovdje koje ste u vojnoj? Ja sam vec na Jezeru nasla doktora, ali moram vam priznati da me sad malo strah, s obzirom da ce biti daleko veci broj trudnica (vec sad je bolnica prepuna). Pocet ce slati kuci 2 dana nakon carskog zbog nedostatka kreveta. user posted image

(odgovor članu manka)
Neposredna veza do poruke: 132
9.1.2016 1:02:23   
Isha

IZVORNA PORUKA: manka

Kod mene uopce nema kolostruma. Trenutno punih 29 + 5.
Jel to znaci da nece biti mlijeka? :/

Ne znaci. Kod mene sa prve dvije bebe nije bilo toga, a mladjeg sam prestala dojiti sa 20 punih sedmica ove trudnoce, i opet nema kolostruma user posted image . Ne brini za mlijeko, nadoci ce, dok ima sisa i beba koje se stavljaju na sise user posted image .

(odgovor članu manka)
Neposredna veza do poruke: 133
9.1.2016 8:47:31   
ney75

IZVORNA PORUKA: manka

Htjedoh jos pitati, upratih da ce biti ovo 'spajanje' bolnica, pa ce sve pacijentice iz Vojne, morati na Jezero. Ima li vas ovdje koje ste u vojnoj? Ja sam vec na Jezeru nasla doktora, ali moram vam priznati da me sad malo strah, s obzirom da ce biti daleko veci broj trudnica (vec sad je bolnica prepuna). Pocet ce slati kuci 2 dana nakon carskog zbog nedostatka kreveta. user posted image

Draga evo i ja sam pitala isto, izgleda da nema niko, ja vodim trudnocu u vojnoj, i ostao mi jos jedan pregled, pa ctg in shaa Allah.. ja cu zvati u ponedjeljak da vidim jesu li otkazane kontrole ko ima ovaj mjesece.. meni se uopce ne ide na jezero, prvo sto ne znam ni kakav je sistem, a drugo sto je daleko, ja na ilidzi :/

(odgovor članu manka)
Neposredna veza do poruke: 134
9.1.2016 9:02:29   
ney75
http://www.onlinepeticija.com/peticija_protiv_gaenja_bolnice_abdulah_naka

Zene hajte molim vas, minutica, da potpisete peticiju :)

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 135
9.1.2016 9:38:20   
mom2B
Dobro jutro zene moje user posted image

I jos jedna neprospavana noc je iza mene user posted image ali nema veze bar cu uskoro drzati u rukama svoj smotuljak user posted image
Sad sto god pojedem imam zgaravicu.. izgleda da mu tako kradem i ono malo mjesta koje ima pa se buni... user posted image user posted image user posted image

Pufnice moja osim zgaravice sam super... osjecam se kao da sam 5-6 mjesec... super pokretna, nemam oticanja, tezine, sve mogu da radim (samo se ne istezem), to jedino pazim user posted image Danas sklapamo krevetac i pravimo razmjestaj po kuci, perem bebinu posteljinu, ogradicu i garderobu... Sto bi moja sveki rekla NAPOKON user posted image user posted image

Cauchy to ti je normalna pojava za curenje "mlijeka"... Ja ga nemam a 37 sam sedmica user posted image Sve je to individualno user posted image
Na vjezbicama za trudnice ima jedna trudnica koja je 26 sedmica i ona stavlja blaznice koliko joj ide mlijeko....

Sto se tice Vojne Bolnice u mom DZ su rekli da se do proljeca (za neka 2 mjeseca) ortopedija i ginekologija prve sele na Kosevo, tako da bi i trudnice koje su u Vojnoj trebale preci na Kosevo a ne na Jezero... Zivi bili pa vidjeli sta ce biti...

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 136
9.1.2016 9:43:59   
Leena
Ney, uzas mi je to za bolnicu... Ja imala 21.zakazanu kontrolu, sad ne znsm imam li, jesu li jos dole, ako su na Jezeru, otici cu privatno, tamo ce biti uzasne guzve garant, a ja ne mogu bebu ostaviti na duze od 2-3h, doji...

Leptiri i Rimljanka, sretno, javljajte kako napreduje. Rimljanka, ne daj da te obuzima panika, 2. Porod je brzi i laksi od prvog kako god okrenes... Meni jos beba isla celom, pa je opet bio neuporedivo laksi od prvog, a treci je vec sega bio, napisala sam porpdajnu, procitaj, mozda te ohrabri.. Ubjedena sam da bi mi ovakav bio i drugi da nije beba bila u losem polozaju

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 137
9.1.2016 9:46:04   
Leena
Mom2b, podrzavam tvoju sveki, i ja kazem: napokon user posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 138
9.1.2016 10:27:41   
škorpija
Ništa mi ovo za spajanje bolnica nije jasno, sve se na hoooruk radi, nikakvo obrazloženje nije dato, čini mi se da je u pitanju samo hir jedme žene koja ima moćnog muža. Potpisala sam peticiju, ali sve se radi nešto ispotiha, tako da javnos ne reagira preburno. Meni se fakat jezero ne svođa, a kontam općoj bolnici će dati neku straćaru na Koševu, ma negdje ćemo se porodit, al da će biti haos o gužva hoće.

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 139
9.1.2016 10:43:52   
ney75
Leena i ja imam zakazanu 22., ja i ti sve nesto ublizu s kontrolama :D zvacu u ponedjeljak, pa pitati, nadam se da ce makar ovaj mjesec, da tu zadnju obavim kod njih, a onda ctg gore..

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 140
9.1.2016 11:35:50   
Leena
Skorpija, naravno da je hir, kome je to dobro, ni pacijentima, jer ce se sada jos duze cekati na lijecenja, ni osoblju Opce, jer ce ih dio morati otpustiti... Ma nikome ne odgovara... Uzas, pa eto...

Ney, super, javi ovdje sta su ti rekli u pon., pa da znam i ja... Cudi me da nismo isti dan opetuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 141
9.1.2016 11:42:14   
Pufnicaa
Zene a sto vam je Jezero toliki problem,ima divnih doktora,ja lezala na patologiji i zaista su sestrice super svaka im cast,gore gdije trudniice.leze je zaista čisto imaju wc na dvije sobe jedan isto tako tus kupatilo malo,uslovi au skroz dobri,pa neznam sta vas toliko brine.Sto se tice guzvi nisu ni one tolike zavisno od vremena u koje dodjete pitate sestru kad je najmanje i sve ce vam fino objasniti.

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 142
9.1.2016 11:56:23   
ney75
Leena javim in shaa Allah, naravno :)
Pufnice, ja sam kiretazu radila na jezeru prije godinu, i imam grozno iskustvo, me zbog gubitka, nego od doktora i sestrica, svi osim Katice su bili katastrofa, zato mi se ne ide, a u vojnoj znam sve doktore i sestre..

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 143
9.1.2016 12:23:55   
Pufnicaa
Ney zao mi je sto si imala tako ruzno iskustvo gore,i moja jetrva je isto imala kiretazu i kaze da su bili grozni,e sad znaj sta je u pitanju,ima lijepih iskustva ima i ruznih nažalost..

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 144
9.1.2016 12:40:30   
ney75
Ma svako razlicito dozivi, ja sam tad srela samo par doktora od njih 25, zato ako se vojna definitivno zatvori, vodim muza na porod, znam da tad ne smiju ni pisnuti :D

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 145
9.1.2016 12:43:37   
almac
zdravo svima..

Da se javim s jednim pitanjcem..Da li je neka od vas pred kraj trudnoce imala pojačan sekret???u devetom sam mjesecu i vec dva dana primjetim kao zelenkastu sekreciju onako malo rjeđu..a ne ide mi se bas doktoru moram u srijedu na skidanje serklaža, a i nemam nikakvih drugih tegoba samo to....

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 146
9.1.2016 13:01:11   
Pufnicaa
Almac. Imam ja pojačan sekret,a sad cu u 37sedmicu. Doduse.nije zelenkast vise je zuckast i nema nikakav miris..Cula.sam da je to normalno u devetom.

All I ever wanted
Was to see you smiling

(odgovor članu almac)
Neposredna veza do poruke: 147
9.1.2016 13:11:25   
almac
eee pa mi smo tu negdje i ja cu jos malo imati 37 punih

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 148
9.1.2016 13:12:11   
*andjela*
Dan zenice...kod nas danas toplo,ovo snega sto je napadalo ,istopi se ko ludo...
Mali zaspao ,juce na uzv,sve uredu hvala Bogu,jest da je na brzinu gledala,guzva a od danas na godisnjem doktorica...plodne vode dovoljno,posteljica super,beba super,mase rukicama,MM se odusevio,video ceruuuu prvi put user posted image user posted image

Sa V je isao skoro svaki put,a sad se potrefi uvek da radi,juce nije rekla nista za pol,al do sad je rekla 3 puta....sad nesto kontam kad na kraju bude djecak user posted image user posted image ,a krenuli sa priremama user posted image

almac ...moze biti da je od sluznog cepa pomalo,mada ako je bas puno zelenkaste boje neznam da nije neka infekcija,ili plodna voda ,ako se pojaca,ja bi opet doktoru za svaki slucaj

(odgovor članu Pufnicaa)
Neposredna veza do poruke: 149
9.1.2016 13:13:39   
*andjela*

Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Rimljankaa user posted image
17.01. Sunce mojeeuser posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2Buser posted image

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_ user posted image
25.02. Andjela user posted image
28.02.Isha user posted image

MART 2016

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Skorpija user posted image
09.03. Bebabu user posted image
21.03. Manka user posted image

APRIL 2016

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logicauser posted image
18.04. maya 25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
12.05. Sanjalica 85 user posted image
25.05. Daliyah92 user posted image

JUNI 2016

24.06 felixuser posted image

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *