ziki
|
IZVORNA PORUKA: mum82 evo i nas s "problemcicem" razlika izmedju mojih djecaka je 20 mj,uglavnom se igraju zajedno,ali u zadnje vrijeme B se bas ruzno ponasa prema malcu,cuska ga,govori mu svasta,uglavnom-ne volim te,ti si bezveze,idi od mene itd pokusavali razgovarat s njim,pa nije lijepo ,pa kako bi tebi bilo da S tebi tako govori,i sve ok,on kao skontao izvini se bratu,grli ga ljubi, i onda opet cim mu nesto ne odgovara isto a fkt se trudimo da prema obojici isto se ponasamo,da ih ne odvajamo,sve je otp x2 onda kad malac uradi nesto bolje od njeg(pogodi nesto ako se igramo pitalica,nadje nesto prije njeg,popije mlijeko,zavrsi rucak prije) B odmah u plac,i onda slijedi-ja hocu da budem najbolji,ti si S bezveze,nisam ti vise brat i tako a niko od nas i ne potice to neko takmicenje medju njima,govorimo mu da nije bitno da je uvijek najbolji,hvalimo ga ako nesto uradi kako treba,ali ga i kaznimo ako je zasluzio,i malca isto tako, eh eto ja malo dusu olaksah,i iskreno se nadam da je to samo faza ovo ti je čista brtaska ljubomora i razvijanje takmičarskog duha. Prisutno u manjoj il većoj mjeri kod svih
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
|