|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
9.11.2015 17:23:47   
Travelove

IZVORNA PORUKA: ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ja caj uzela na stupinama u Ibn Sina apoteci.
Uzela sam sirup. Kasnije cu probati recept sa lukom, a evo napravili su mi i sa bronhi bonbonama napitak, pa valjda nesto upali. Noci su mi najgore. Hvala svima na receptima. Nesto ce da upali!

Nisam upratila jel ti neko rekao za caj od secera , meni i sestri je mama pravila kod kaslja, ne sjecam se dal je pomagao ali znam da joj je to bilo glavno kad smo kasljale a i lijep caj pravo user posted image istrese secernicu secera u serpu i na ringlu da se istopi, mijesa se cesto da ne zagori a kad se sasvim istopi onda se prelije vodom, oko litar i po vode, i malo se ostavi na ringli da provri i pije se toplo. huh moracu sebi napraviti a nemam kaslja user posted image

Dobicu secer koliko unosim meda i pekmeza. Ja to karamelizujem secer, zaspem sa mlijekom, i dodam malo maslaca, al eto, ne pomaze bas nesto. Ili sve ima svoj proces pa treba vremena.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 701
9.11.2015 18:01:18   
Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Travelove

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Hvala Ziel i tebi da bude sa srecom ako Bog da,mozda ces i prije nikad se nezna.
Boga mi i kod mene pocele noge pomalo naticati pa kad gledam u njih sve govorim vidi mi prstiju ko cevapcici heheh,sad opet set__ala od sjenjaka do mejdana malo po vaseru i umorih se pravo,povratak autom,da sam pjeske i nazad ne bih do veceras dosla kuci 😊

Travelova gdje si ti kupila taj caj od lista maline ja ga nisam nasla,a znam da je Ziel spominjala u Zivinicama da je nasla...da probam i ja jer hurme nikako ne mogu jer me podsjecaju na period povracanja...

Uhh draga zeno pa koliko si hodala, kako ti nece nateci noge, ne znam kako si mogla toliko prepjesaciti , jos po vaseru hodati user posted image ja se umorim samo na vaseru a kamoli od sjenjaka do mejdana ima polijepo hodnje. Ja cu s mm-om na vaser u cet.kad budemo isli na kontrolu, sad se i ne nadam da cu ostati, cisto sumnjam da ce biti nekog pomaka od ned.do cet. al et. Ja kupila caj u IBN SINA apoteci, pa pogledajte, ima i u Tz njihovih apoteka ne kosta pitati. 3KM je jedna kutija. Mene je puhao taj caj, nadam se da nece vas... a i na kutiji pise NE PREPORUCUJE SE OSOBAMA SA ZATVOROM, da znate.

Aha znaci u Ibin Sina apoteci dobro da znam,samo ako ce zatvarat me neznam smijem li,jer inace imam problema sa zatvorom,sad mi se taman malo uredovilo...nikako spojit dva dobra.
A na vaser i ako ne odes nista neces propustiti,svaki put sve gore i gore...jedino sam vidjela par standova s djecijim stvarima pa mozda tu sta nadjes,a ovo ostalo nije za nas sa stomacima heheh

Mene ako caj nije otvorio, zatvorio me nije. Kod mene dijareja, sad da li je od antibiotika i ovih cajeva i prirodnih pripravaka, to ti ne bih znala reci. Uglavnom alternativa caju su hurme, zacinjena hrana kao kulen, samo ne previse, jer je slano, ananas, i orasi.

Dijareju sam i ja imala prosle sedmice,ima neki virus dosta svijeta se zalilo...a kazu da zna biti ciscenje i pred porod..kako god bolje da se crijeva ociste od smeca a i zbog eventualnih neprijatnosti prilikom poroda.
Vidjet cu i ja sutra stanje kakvo je na kontroli pa cu kupit caj da ipak probam.
I kod mene samo laznjaci lagani menstrualni bolovi,neznam jel to kakva uvertira za one prave...sve kontam necu prepoznat heheh iako kazu da je nemoguce ne prepoznati.😊

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 702
9.11.2015 18:18:51   
UmmuHamza2305
Dan ženice,
da se i ja javim nekad user posted image Dok se malo ne snađemo, mm i ja jedva stižemo da jedemo
Uspjela sam da upratim da me Farah pitala boli li bez dripa.. Pa ja mislim da s dripom više boli, jer ne puste da porod i bolovi idu prirodnim tokom, ali ne znam opet.. Da ti kažem da ovako ne boli ništa-slagala bih te .. Meni su najgori bili oni bolovi s nagonom za tiskanje kad ne smiješ tiskati..Sam porod mi je bio bezbolan,hvala Allahu.. Kad sam čula da sestra kaže babici OVO JE POROD..odmah sam sve bolove zaboravila user posted image
Mislila sam kad uđem da ću vidjeti da se Ziel porodila,ali vidim još ništa..
Ostale terminuše da vam Allah olakša

E sad pitanje za mame user posted image Malo mi je bebac žut, ništa strašno,ali mnogo spava, doji 5 min i utone u doboki san.. Šta da mu radim? Pedijatri su mi rekli da ga samo dojim što više.. A mojoj snahi pedijatrica rekla da prokuha čašu vode,stavi par kapi limuna i šećera i da mu daje kašikicu dnevno.. Ja koliko znam ne preporučuje se bebi davati ni vodu ,a pogotovo limun,ali eto ima li koja da joj je to pomoglo?

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 703
9.11.2015 18:21:51   
Leena

IZVORNA PORUKA: škorpija

leena koji keks, jel može domaćica ili šape klasove user posted image

Domacicauser posted image Ali ti imas kontrakcije, tebi sipakuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 704
9.11.2015 18:25:03   
Emica_sa

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Dan ženice,
da se i ja javim nekad user posted image Dok se malo ne snađemo, mm i ja jedva stižemo da jedemo
Uspjela sam da upratim da me Farah pitala boli li bez dripa.. Pa ja mislim da s dripom više boli, jer ne puste da porod i bolovi idu prirodnim tokom, ali ne znam opet.. Da ti kažem da ovako ne boli ništa-slagala bih te .. Meni su najgori bili oni bolovi s nagonom za tiskanje kad ne smiješ tiskati..Sam porod mi je bio bezbolan,hvala Allahu.. Kad sam čula da sestra kaže babici OVO JE POROD..odmah sam sve bolove zaboravila user posted image

E sad pitanje za mame user posted image Malo mi je bebac žut, ništa strašno,ali mnogo spava, doji 5 min i utone u doboki san.. Šta da mu radim? Pedijatri su mi rekli da ga samo dojim što više.. A mojoj snahi pedijatrica rekla da prokuha čašu vode,stavi par kapi limuna i šećera i da mu daje kašikicu dnevno.. Ja koliko znam ne preporučuje se bebi davati ni vodu ,a pogotovo limun,ali eto ima li koja da joj je to pomoglo?

ovih dana je suncano,na sunce ga stavi da se suncauser posted image

Hello, it's me...

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 705
9.11.2015 18:30:15   
Farah 00

Dan ženice,

Neka si nam se malo javila☺ Nadam se da cemo aBd sve imati bar slican porod tvom☺
Nadam se da ce ti se mamice javiti vezano za tvog pospanku i sto je malo zut.
Znam da je pozeljno da sto cesce doji, kako bi vise kakao, jer kakanjem se izbacuje bilirubin ako je to uopste u pitanju. I neka ti je na svjetlosti.

Neposredna veza do poruke: 706
9.11.2015 18:36:47   
ziel
UmmuHamza zar mali vec zeza svoje roditelje user posted image Sto kazes jedva stignete da jedete? Jel malo spava pa ga morate zabavljati ili? Nek si nam se javila, interesuje nas kako izgledaju dani s novorodjencetom user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 707
9.11.2015 18:54:21   
rose

Dan ženice,

razbudjuj ga i doji...bilirubin se izbacuje mokrenjem i stolicom :)

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 708
9.11.2015 19:08:01   
Farah 00

UmmuHamza zar mali vec zeza svoje roditelje user posted image Sto kazes jedva stignete da jedete? Jel malo spava pa ga morate zabavljati ili? Nek si nam se javila, interesuje nas kako izgledaju dani s novorodjencetom user posted image

U postu je rekla da puno spava ☺

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 709
9.11.2015 19:12:06   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

U postu je rekla da puno spava ☺

yah i ja sad vidim user posted image
I ja prolupala.
Pa sto onda ne stizu jesti user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 710
9.11.2015 19:31:52   
ziki

Dan ženice,

Citrusi ne idu prije pune godine. Znači limun nikako. Budi ga doji što češće, nogicu mu štipkaj....
Emica ti je već rekla da ga staviš kraj prozora da se sunča. I u bolnici bebe " sunčaju".

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 711
9.11.2015 21:33:27   
ziel
Mene nesto maloprije bas jako presjece stomak citav ja otrcala u kupatilo jer mi se cinilo da cu povratiti al nisam povratila i vidim nakon toga opet dio sluznog cepa...nezz koliko toga ima ustvariuser posted image

Ili je to uobicajena reakcija na amnioskopiju... Dr je spomenuo da bi moglo biti sukrvice...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 712
9.11.2015 22:34:41   
Isha
UmmuHamza, samo doji i doji i doji. Ja sam svog budula stipkanjem za uho, diranjem po bradi, nozici, a znala sam satima mu drzati siku u ustima, pa kada se sjeti da povuce bude super.

I ti si rodila prije termina. Te bebe cesto budu uspavane.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 713
9.11.2015 23:06:07   
MersijaOmar
Ja bih na tvom mjestu isla opet na pregled. Nije uredu da te presijeca i da ti se povraca. Je li tebi to prva trudnoca?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 714
9.11.2015 23:39:27   
Isha

IZVORNA PORUKA: MersijaOmar

Ja bih na tvom mjestu isla opet na pregled. Nije uredu da te presijeca i da ti se povraca. Je li tebi to prva trudnoca?

Ja ne mislim da ima mjesta za paniku. Moze je i presjeci stomak, ipak je na kraju, a moze biti i od probave.

(odgovor članu MersijaOmar)
Neposredna veza do poruke: 715
9.11.2015 23:45:57   
ninuska

Mene nesto maloprije bas jako presjece stomak citav ja otrcala u kupatilo jer mi se cinilo da cu povratiti al nisam povratila i vidim nakon toga opet dio sluznog cepa...nezz koliko toga ima ustvariuser posted image

Ili je to uobicajena reakcija na amnioskopiju... Dr je spomenuo da bi moglo biti sukrvice...

Mene je u prvoj trudnoci presjekao stomak. Kao da te tjera na wc veliku nuzdu. Tako je i krenulo user posted image . Nakon toga pukao vodenjak. Ali mi se nije povracalo

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 716
9.11.2015 23:48:10   
MersijaOmar
Presjecanje stomaka se desava, ali nagon za povracanjem nije uobicajen po meni. Nista te ne kosta obratiti se doktoru pa zatraziti savjet.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 717
10.11.2015 1:25:25   
ziel
Evo me jos 2u1 user posted image nezz sta ono bi ali je prestalo brzo i ja malo odspavala, evo sad opet u wc a na papiru i dalje pomalo sl.cepa, sad je skroz malo ali vidi se smedjkasta boja pa zato znam da nije obican sekret... eto sad ce mm s posla za min.ili 2 .pisemo sutra

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 718
10.11.2015 1:27:49   
ziel

Presjecanje stomaka se desava, ali nagon za povracanjem nije uobicajen po meni. Nista te ne kosta obratiti se doktoru pa zatraziti savjet.

Prva trudnoca, bebu osjecam a u cet.opez kontrola pa se nadam da ovo sve znaci da se otvaram user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 719
10.11.2015 4:45:17   
Travelove
Ziel, sto bi moja mama rekla, de ne zagledaj dole vise.user posted image
Ja se nadam da si shvatila da je mali gazda ida ce da bude onako kako on kaze user posted image .
Kada najmanje ocekujes bebi ce da krene, a ti samo trebas da ostavis neoprano sudje, ne popeglan ves, itd....jer to su situacije u kojima se pocne desavati.
Sto se tice presjecanja, imam i ja stalno, to je malo nahlade.

Mi juce sredili sve za bebu, stavili posteljinicu, sad joj je sobica bas bas premedena, a onaj krevetic udobannnnn, mogla bih i ja u njega, da nije ovih kila user posted image

Ja ustadoh da popijem tabletu, pa mi se sad ne spava. Ukljucila masinu vesa, na tisi program, tako da ne lupa, i da komsije ne cuju user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 720
10.11.2015 8:07:27   
ziel
Travelove ne bih ja zagledala, a i ne mogu od stomaka user posted image nego mi se samo prikaze user posted image Jutros opet malo vise cepa izaslo, kao prvi put... Haman da ce svaki dan izlaziti, pa necu vise ni spominjati.
Jel kod vas krevetic u drugoj sobi, nece biti gdje vi spavate?

I ja evo napravila sebi caj, pa imam da slozim sudje iz masine, a mogla sma i ja ves ukljuciti, moracu 2 ture, da ubacim i prostirke ove sa secije, da zamirisu user posted image

Huh presli smo na odbrojavanje jednocifrenih brojeva.
Jos 9 dana do termina user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 10.11.2015 8:12:15 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 721
10.11.2015 8:39:38   
Travelove
Bravo za jednocifrene brojke user posted image .
Krevetic je sada u njenoj sobici kada dodjem iz bolnice oni neka ga dovuku u spavacu, dalje cemo vidjeti sta i kako.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 722
10.11.2015 9:00:45   
Isha

Ima zena pa povracaju kada krene porod, dok ide otvaranje. Kod Ziel je izgleda nesto sto se desilo jednom.

Neposredna veza do poruke: 723
10.11.2015 9:21:24   
Leena

IZVORNA PORUKA: rose

Dan ženice,

razbudjuj ga i doji...bilirubin se izbacuje mokrenjem i stolicom :)

Ovo sto ti kaze Rose i jos ako imas neki vec prozor, skloni zavjese i sunčaj ga sto cesce... Moje su obje imale... Ali je bio jedan oblačni april, pa je Esma ležala 3 dana u bolnici, i jedan sunčani januar, pa smo Lejlu uspjeli kuci tretirati... Ali dojenje sto cesce i ne daj mu da dugo spava, svaka 2-3 h dojenje..

Ja nagon na povraćanje imam jos uvijek cesto. Ne znam sada je li od trudnoce ili ove zuci... Ziel, i mene je pred porod presjecalo i sluznog ima puno, nis ne brini. Meni je odjednom ispao, ali je bilo jos tragova... Dok god bebu osjetis, nema mjesta za paniku nikakvu. Ja sam sa E i prokrvarila, krenula u wc, mislila da cu mokriti, i samo krenu krv... Kad umrla od straha nisam. Javila sam se u bolnicu odmah i nista, i to je normalno... Sad pred porod je svasta nesto normalnouser posted image

Bila sam kod interniste juce, sve ok. Dobila sam uputnicu za abdominalnog hirurga. Sutra cu nalaze krvi i urina raditi, brisovi ce biti u cetvrtak, nadam se i oni ginekoloski da ce do tada biti, Nakašu idem u petak, pa cu poslije njega pravo abdominalnom...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 724
10.11.2015 9:24:24   
Leena
A da, ne prijavih, sinoc sam imala kontrakcije, jake, duge na 5 min... Popila apaurin, legla, disala... prestale, hB. Neka ga samo da udem u deveti, onda nek izade kad god hoceuser posted image

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *