|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
8.11.2015 9:55:02   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: ziel

Ja ustala rano, okupala se, depilirala citava od glave do pete heh, oprala kosu, pa oprala kupatilo, stavila malo rize i 2 komada puretine da se peku, oprala sudje, evo sad slazem kuhinjske krpe, mm spava.

Na kontrolu cemo oko 12, nije hica, ne boli me sad nista majku mu haha, a sinoc mislila sam da cu se poroditi user posted image

Ja taman u prethodnom postu napisala da vjerovatno nisi poranila, obzirom da si kasno legla, kad ti i vrijedna bila 😊

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 601
8.11.2015 9:55:10   
Travelove
Farah kakvo je stanje kod tebe, osjecas li stra? Ja sam dole zatvorena, grlic 1 cm.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 602
8.11.2015 10:33:57   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Ja ustala rano, okupala se, depilirala citava od glave do pete heh, oprala kosu, pa oprala kupatilo, stavila malo rize i 2 komada puretine da se peku, oprala sudje, evo sad slazem kuhinjske krpe, mm spava.

Na kontrolu cemo oko 12, nije hica, ne boli me sad nista majku mu haha, a sinoc mislila sam da cu se poroditi user posted image

Ja taman u prethodnom postu napisala da vjerovatno nisi poranila, obzirom da si kasno legla, kad ti i vrijedna bila 😊

Haha i ja gledam sta si pisala a ja od jutros na nogama... evo i prozor oprah u dnevnoj, zavjesa se pere pa moram mm-a probuditi pa ce on zakaciti, uh jesam ogladnila... javim vam se zene mozda jos jednom do kontrole pa poslije cemo opet pisati aBd

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 603
8.11.2015 10:34:34   
Farah 00
Travelove Ma ne osjecam nista ☺ Juce sam puno hodala pa me zigalo dole, bolila me krsta, reko evo krenulo je 😆 A ustvari nemam nikakvih simptoma. Sad cu u utorak ili srijedu ponovo na ctg i na pregled kod dr, sad nemam pojma hoce li me dr vaginalno pregledati. Mene je osim pocetka trudnoce, dr samo jednom vaginalno pregledao u 32 sedmici, i to samo iz razloga sto mi je beba nisko, i tad je vec bio skracen grlic. Kod nas u Sar dr ne pregledaju vaginalno, kao u Tuzli.
Imas li ti kakve simptome?

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 604
8.11.2015 10:36:15   
ziel
Travelove ja sam prije 10 dana bila otvorena 1 prst, sad vala ne moze biti da je isto stanje... jer i ovo ziganje sigurno znaci otvaranje...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 605
8.11.2015 10:41:41   
Isha

Travelove ja sam prije 10 dana bila otvorena 1 prst, sad vala ne moze biti da je isto stanje... jer i ovo ziganje sigurno znaci otvaranje...

Nadam se da ti se stanje promijenilo na bolje, ali moguce je i da je isto, samo da znas i da to nije nista neuobicajeno.

Ja se nisam naspavala nikako , mali se stalno budio user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 606
8.11.2015 12:23:10   
MersijaOmar
Drage trudnice i mame ☺ ja napisah komentar i na kraju ne vidi da li je postavljen pravilno. Posto nisam sigurna, evo opet cu☺ Termin mi je iducu nedjelju. Imam menstrualne bolove vec 2 sedmice. Otvorena sam 1.5 prst. Sve cekam bebicu, ali njoj se ne zuri. Imam vec sina 1.5 godinu, puno je aktivan. Prepone me bole toliko da ne smijem vise izaci vani od sramote kako hodam. Pocnu mi kontrakcije i traju sat do dva pa prestanu. Jos nije dovoljno jako. Prvi porod mi je bio bolan i dug. Prirodno sam rodila. Sivana nakon toga pola sata. Oporavak isto tezak. Eto, sad se nadam makar laksem oporavku ako Bog da. Imam dijete i obaveze oko njega. Muz mi radi. Ja zivim u svicarskoj i nemam pomoc ni od koga. Mama mi je u Bosni. Svekrva radi 6 dana u sedmici. A drugog nikog nemam. Eto toliko da vam se pozalim 😊

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 607
8.11.2015 13:17:57   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image Porodila seuser posted image
05.11. NandaT user posted image jos malo 2u1 user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image Porodila se 04.11.user posted image user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333

[/quote]

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 608
8.11.2015 14:39:48   
cauchy
Ziel, kako je prošla kontrola?

Ja evo malo šetala, morala uzeti koje helanke, već me steže sve u na stomaku i uzela nove grudnjake, do sada dva broja veće uzimam user posted image user posted image hehe user posted image
Sad odoh malo da odmorim...

Pozdravčić user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 609
8.11.2015 14:41:46   
Leptirica87
Da vas i ja sve pozdravimuser posted image
Kod mene vikend radan,mm i ja nadigli jos jednom da proserbetimo kucu malo prije bebe..
Ziel nam na kontrolu,kakvo li je stanje valjda nam javi,a NandaT koliko sam upratila nije se javljala valjda je sve proslo najbilje.
Ja danas jos tacno sedmica do termina,a sad mi govore da cu bebu i prenijeti preko termina,pa se sad samo razmisljam kako ce bit ako se ne pocnem otvarat.I jos citala jutros zena neka prenijela bebu nije se otvarala a pocelo ponestajati plodne vode i morali je nazor porodit...koristili i gel i indukciju i imala ogromne bolove konstantne bez predaha 9sati i napatila se i ona a i beba...Sad neznam kako ce kod mene biti,valjda nece biti takvog scenarija.
Da pitam iskusne mamice,cula sam za neke kapi koje se bebi daju od 15 dana pa me zanima jesul to davale i za sta su one.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 610
8.11.2015 15:06:51   
ziel
Evo mene zene, dosla kuci, s kontrole se uvratili ja i mm kod mojih roditelja na rucak...

Ctg uredan, radio mi je i amnioskopiju kaze uredna plodova voda nije zelena, otvorena 1 deblji prst, pfffff ja mislila 3 do sad... Pregled me bas bolio i sada me boli dole uzasno a i po dnu stomaka, moram se sad ispruziti kad ode mm na posao, da nece biti kao kod Pcelice, nakon kontrole dosla kuci pa se opet vratila kroz 2-3 sata i porodila se taj isti dan hehe... Kaze dr.moguce je da ce biti malo sukrvice nakon ovog pregleda pa eto. U cetvrtak opet kontrola.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 611
8.11.2015 15:28:46   
Isha
Leptirice, nemoj svasta da citas, i zene cesto preuvelicaju iskustva, a sve je individualno.
Te kapi su AD, za sprecavanje rahitisa kod beba.

Ziel, odmori se sada i uzivaj jos malo dok mozes.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 612
8.11.2015 15:33:05   
Daliyah92
Evo da se i ja upisem ovdje user posted image
13. sedmica, termin 25.5., ne znam jos je li user posted image ili user posted image
Za sad nemam sta puno pisati, pa javit cu se povremeno user posted image
Druga je bebica, a prvu trudnocu sam nesvjesno prosla user posted image A i neke su mi stvari nove.
Za sad sve ok, bilo je mucnina ali ne previse i prosle su.
Sad sam samo umorna cesto. Dok odmaram uredu je, kad ustanem za 10 min se umorim.
Spavam puno i opet da me mali ujutro ne probudi ne bih ustajala.
Nisam jos nista na kilazi dobila a bebica dobro napreduje, bar je tako do sad bilo. Vidjet cemo na slijedecoj kontroli kako ce biti.

Svim trudnicama zelim urednu trudnocu, lahak porod i da sve bude u najboljem redu user posted image

"Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima: da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi."

A 16.6.2012. :)
D 14.5.2016. :)

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 613
8.11.2015 15:47:22   
Travelove

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Travelove Ma ne osjecam nista ☺ Juce sam puno hodala pa me zigalo dole, bolila me krsta, reko evo krenulo je 😆 A ustvari nemam nikakvih simptoma. Sad cu u utorak ili srijedu ponovo na ctg i na pregled kod dr, sad nemam pojma hoce li me dr vaginalno pregledati. Mene je osim pocetka trudnoce, dr samo jednom vaginalno pregledao u 32 sedmici, i to samo iz razloga sto mi je beba nisko, i tad je vec bio skracen grlic. Kod nas u Sar dr ne pregledaju vaginalno, kao u Tuzli.
Imas li ti kakve simptome?

Navece vec dvijenoci zaredom imam kontrakcije, al to su lazne. I jos jednom ujutro sam imala. Al dole je zapecaceno.
Meni samo gripa da prodje pa da imam snage, pa neka krene.

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 614
8.11.2015 15:51:58   
Isha

SPISAK TERMINA AKTIVNIH TRUDNICA user posted image user posted image
Neaktivne nakon odredjenog vremena brisemo.
(zbog neaktivnosti na temi) user posted image

NOVEMBAR

02.11. Pcelica user posted image Porodila seuser posted image
05.11. NandaT user posted image jos malo 2u1 user posted image
08.11. Blue moon user posted image
12.11. UmmuHamza2305 user posted image Porodila se 04.11.user posted image user posted image
15.11. Leptirica 87 user posted image
15.11. MersijaOmar
19.11. Ziel user posted image
22.11. *nur* user posted image
26.11. Farah 00 user posted image
28.11. Travelove user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl user posted image
14.12. Leena user posted image
15.12. Demira user posted image

JANUAR 2016.

07.01. Leptiri user posted image
17.01. Sunce mojee user posted image
25.01. Amani12 user posted image
28.01. Pufnicaa user posted image
31.01. Mom2B user posted image
31.01. Sandraci

FEBRUAR 2016.

25.02. Andjela user posted image
28.02. Ishauser posted image

MART 2016.

01.03. Ney75 user posted image
04.03. Škorpija user posted image

APRIL 2016.

06.04. Arya user posted image
08.04. Suncica15
15.04. Logica user posted image
18.04. Maya25 user posted image
20.04. *Sun*

MAJ 2016.

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy user posted image
25.05. Daliyah92

JUNI 2016.

24.06. Felix

JULI 2016.

01.07. Mama3333

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 615
8.11.2015 15:52:09   
Travelove

Evo mene zene, dosla kuci, s kontrole se uvratili ja i mm kod mojih roditelja na rucak...

Ctg uredan, radio mi je i amnioskopiju kaze uredna plodova voda nije zelena, otvorena 1 deblji prst, pfffff ja mislila 3 do sad... Pregled me bas bolio i sada me boli dole uzasno a i po dnu stomaka, moram se sad ispruziti kad ode mm na posao, da nece biti kao kod Pcelice, nakon kontrole dosla kuci pa se opet vratila kroz 2-3 sata i porodila se taj isti dan hehe... Kaze dr.moguce je da ce biti malo sukrvice nakon ovog pregleda pa eto. U cetvrtak opet kontrola.

Ziel, kako se radi ta amnioskopija, i da li je neophodno raditi je? Znaci bolno user posted image ?

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 616
8.11.2015 15:54:04   
Isha
Daliyah92, dobrodosla i javi se kada stignes user posted image

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 617
8.11.2015 15:57:42   
ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Ziel, kako se radi ta amnioskopija, i da li je neophodno raditi je? Znaci bolno user posted image ?

Neki aparat-instrument , ne bih ti znala reci, ne vidjo lijepo, nesto u fazonu kao sprica ima 2 dijela, kad stavi to unutra onda izvuce onaj klip kao kod sprice i izvuce malo plodove vode i vidi njen izgled... valjda si skontala, lose objasnjavam inace user posted image mene je prije toga prstima pregledao, ma koliko je gurnuo toliko me bolilo...pa me i onda i amniskopija boljela, mislim da se to gleda u zadnje 2 nedjelje trudnoce, kad je voda zelena onda je vrijeme za porod, mislim da je jako bitan taj pregled

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 618
8.11.2015 17:04:28   
Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Isha

Leptirice, nemoj svasta da citas, i zene cesto preuvelicaju iskustva, a sve je individualno.

Upravu si za to citanje,svako je individua za sebe al eto nekad djavo neda mira.
Hvala za info o kapima.
Ziel super za kontrolu,neka ga jos u stomaku lijepo je njemu tamo 😊
Ja svoju dr pitala za CTG jel praksa da se ide pred kraj trudnoce,ona kaze nije ako je sve ok,samo ako ne osjetim bebu il nesto posumljam onda...mene jos niko nije slao.

(odgovor članu Isha)
Neposredna veza do poruke: 619
8.11.2015 17:14:58   
rose
meni nikad nisu radili amnioskopiju...navodno je rade kod prenesenih trudnoca ali ja sam oba puta prenjela 4-6 dana i nisu mi to nikad radili

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 620
8.11.2015 17:19:41   
rose
kapi su D3...ne daje se vitamin A vise...to je valjda nekad bilo.. a AD je skracenica koju zene koriste za adaptirano mlijeko

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 621
8.11.2015 18:21:48   
ziel

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

IZVORNA PORUKA: Isha

Upravu si za to citanje,svako je individua za sebe al eto nekad djavo neda mira.
Hvala za info o kapima.
Ziel super za kontrolu,neka ga jos u stomaku lijepo je njemu tamo 😊
Ja svoju dr pitala za CTG jel praksa da se ide pred kraj trudnoce,ona kaze nije ako je sve ok,samo ako ne osjetim bebu il nesto posumljam onda...mene jos niko nije slao.

Moja Leptirice vec mi je pretesko, sanjam taj dan da se porodim. Hajde ti to ubrzaj kod sebe, pa da nam pricas kako je bilo user posted image NandaT ne pise nista, da nije na CR morala pa je zadrzali duze u bolnici... hmm...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leptirica87)
Neposredna veza do poruke: 622
8.11.2015 18:36:50   
Leena
IZVORNA PORUKA: rose

meni nikad nisu radili amnioskopiju...navodno je rade kod prenesenih trudnoca ali ja sam oba puta prenjela 4-6 dana i nisu mi to nikad radili

Ni meni nisu nikada, doduse samo Lejlu sam prenijela, ali nisu ni tada radili
I nije mi zelena plodna voda bila, na oba poroda je bila
Bistra

< Poruku je uredio Leena -- 8.11.2015 18:37:47 >

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 623
8.11.2015 18:40:34   
Travelove
Nadam se da nece ni meni to raditi. Ja samo da ne boli user posted image

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 624
8.11.2015 18:42:01   
ziel
Mislim kad je zelena voda onda treba trudnocu zavrsavati porodom jer je to znak da beba pati...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  23 24 [25] 26 27   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *