|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
7.11.2015 19:23:59   
Travelove
Ziel, jesam sacuvana od tih prica, ali nisam ni u takvom okruzenju bila, mirovala sam kod kuce, da sam bila na poslu, vjerujem da bi bila drugacija prica, pogotov od strane zlih teta.

Sa kakvom uputnicom ides na UKC, sa onom za porodbili mora postojati neka druga?

Pocelenkonzrakcije? user posted image
Mozda su i laznjaci, samo prati razmak.
Jabih imam stalno, ali lazne, nisu bolne, ali bas nerviraju. A bebac me bas boli danas, nekako mi teskooo teskooo.

(odgovor članu blue moon)
Neposredna veza do poruke: 576
7.11.2015 19:25:59   
ziel

IZVORNA PORUKA: blue moon

IZVORNA PORUKA: ziel

BlueMoon sta ima?

Jos uvijek nista, ja se razradila danas ne bi li sta pokrenula, kuca je tip top cista i spremna za bebu, a kod mene nikakvih znakova, jedino me tabani bole. Juce me je stomak bolio ali u gornjem dijelu iznad pupka me presijecalo, al je to izgleda bilo od loše probave. Osim toga u zadnje vrijeme mi se pojačalo bijelo pranje, s obzirom da ga donedavno skoro nikako nisam imala, doktor mi je prepisao vaginalete da koristim do poroda al ne stigoh da ih kupim u apoteci. Uglavnom kako stoje stvari neće ova moja još :)

E bas i ja ove svoje bolove pripisujem losoj probavi, ipak su nam crijeva sad slijepljena negdje, ne znam kako uopste probave hranu, pa mora biti bolova... Kad ides na pregled ponovo, u utorak? Do utorka ja mislim da bi trebalo da se nesto bar pocne desavati user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 577
7.11.2015 19:26:19   
Travelove
A sto se tice dezinfekcije, makar bih samo sa deterdzentom nekim, ne bih se oslonila samo na vodu
Makar prvi put. Al evo kupismo sad ovo sredstvo sto Ziel preporuci. Samo me jos zanima da li se ispire?

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 578
7.11.2015 19:31:54   
ziel
Travelove ne ispira se nakon Bakticida. Ja imam uputnicu za bolnicu u slucaju da krene porod, a kad idem na kontrole kod ovog dr na UKC, ne trazi mi uputnicu, pitala ga jednom treba li , rekao NE i tako da ne dajem. A ne znam jesu li ovo kontrakcije , mozda su laznjaci, evo sad kad sjedim samo me ziga dole, a ne boli... A kad ustanem pritisak jak mi bude , kao da malo fali da bebac izadje, vjerovatno se puno spustio pa zato mi je taj osjecaj.

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 579
7.11.2015 19:41:44   
blue moon

IZVORNA PORUKA: blue moon

BlueMoon sta ima?

Jos uvijek nista, ja se razradila danas ne bi li sta pokrenula, kuca je tip top cista i spremna za bebu, a kod mene nikakvih znakova, jedino me tabani bole. Juce me je stomak bolio ali u gornjem dijelu iznad pupka me presijecalo, al je to izgleda bilo od loše probave. Osim toga u zadnje vrijeme mi se pojačalo bijelo pranje, s obzirom da ga donedavno skoro nikako nisam imala, doktor mi je prepisao vaginalete da koristim do poroda al ne stigoh da ih kupim u apoteci. Uglavnom kako stoje stvari neće ova moja još :)

E bas i ja ove svoje bolove pripisujem losoj probavi, ipak su nam crijeva sad slijepljena negdje, ne znam kako uopste probave hranu, pa mora biti bolova... Kad ides na pregled ponovo, u utorak? Do utorka ja mislim da bi trebalo da se nesto bar pocne desavati user posted image

Rekao mi je da dodjem u ponedjeljak na ctg i da mu se javim, ako ne bude sta u međuvremenu.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 580
7.11.2015 19:52:57   
mom2B
Samo da mahnem user posted image

Ima li neko vijesti od NandaT?

BlueMoon ti brojis sitno... Sretno u ponedjeljak user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 581
7.11.2015 20:27:20   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: rose

ja sm proslu trudnocu imala visok pritisak i strasno su mi noge oticale..9-i mjesec bila na metildopi, porod 6 dana nakon tremina, beba 3400 ...poslije trudnoce ostao visok pritsak bila sam na beta blokatorima do ove trudnoce...onda na verapamilu cijelu trudnocu i prestanem ih piti jer mi je otekao jezik od soka a ja mislila da je o tableta...elem ici cu na kontrolu cim prije da vidim za nastavak terpije

Ja sam bas danas nazvala doktoricu i smanjila mi je medildopu na 2*1/2 ali me zezaju aritmije, pa zbog toga pijem corvitol. Danas mi je tako ruzno srce lupalo i nisam mogla udahnuti, a valjda od panike postane jos gore, na kraju popila apaurin i evo sada je okuser posted image . Kako si se porodila priridno ili carski mislim zbog hipertenzije?

I ja sam cula za malog Divanovica, pa cu vidjeti sa starijim da se kada bude vrijeme prebacim na GAK.

Vidim zene potegle temu od koje mi dodatno pritisak skace :) Bapske price, zabadanje noseva gdje im nije mjesto i slicno. Joooooj osipam se od toga. Kod mene je najaktueline guranje hrane pod nos, mozas jesti za dvoje, evo ti ovaj prirodni lijek za pritisak...a tek vidovite vange koje na UZ 12-osedmicnog embriona prepoznaju pol, e te su mi najjaceuser posted image . Onda ja okrenem kontru, postanem bezobrazna i svi se povuku, ko vele trudna zena, hormoni, moze svasta biti user posted image

Tako vam je to kod nas, svi zabadaju nos gdje im nije mjesto, kad ces da se udas, ima li sta novo, a sto nema novo, a jel nesto nije uredu, e kada dodje beba, daju sebi za pravo da biraju imena, i onda nastupa pitanje kad ce drugo....nikad kraja ali ko ih sisa, samo opusteno user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 582
7.11.2015 21:00:43   
rose
Sanjalice oba puta sam se porodila prirodno...prvi put mi pritisak kontrolisala metoldopa a drugi put verapamil...ne sekiraj se user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 583
7.11.2015 21:35:48   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: Leena

Pcelice, kad smo kod komentara na spol, je li i tebi kazu: djecak, eto sad ne
Moras vise radatiuser posted image
Meni je to vise toliko smijesnouser posted image
Kako slusa user posted image ?

Kazu: a znaci ganjao se djecak user posted image Ali sam oguglala. Nemam vise ni snage ni zivaca da se zamaram s glupostima. A bebac slusa. Non stop siki.Kad pocne plakati jedino ga sika smiri onda se prejede pa bljucka i stomacic mu bude tvrd pa dok ne pusti vjetar(ne vjetric nego bas vjetar user posted image ) place. I onda opettrazi siku user posted image Odkako je skontao da doji ne silazi s nje. Konektovao se na nju ko na komsijin internet user posted image
Jos mu nismo dali ime. Ko godpita kako se zove mi kazemo nema ime onda se svi ibrete. Kako da nema imena. Jesmo naopaki roditelji user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 584
7.11.2015 21:38:17   
*pcelica*

Travelove ne ispira se nakon Bakticida. Ja imam uputnicu za bolnicu u slucaju da krene porod, a kad idem na kontrole kod ovog dr na UKC, ne trazi mi uputnicu, pitala ga jednom treba li , rekao NE i tako da ne dajem. A ne znam jesu li ovo kontrakcije , mozda su laznjaci, evo sad kad sjedim samo me ziga dole, a ne boli... A kad ustanem pritisak jak mi bude , kao da malo fali da bebac izadje, vjerovatno se puno spustio pa zato mi je taj osjecaj.

Ovako je i meni bilo nekih dan dva prije nego sto je krenulo user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 585
7.11.2015 21:47:08   
ninuska

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Kazu: a znaci ganjao se djecak user posted image Ali sam oguglala. Nemam vise ni snage ni zivaca da se zamaram s glupostima. A bebac slusa. Non stop siki.Kad pocne plakati jedino ga sika smiri onda se prejede pa bljucka i stomacic mu bude tvrd pa dok ne pusti vjetar(ne vjetric nego bas vjetar user posted image ) place. I onda opettrazi siku user posted image Odkako je skontao da doji ne silazi s nje. Konektovao se na nju ko na komsijin internet user posted image
Jos mu nismo dali ime. Ko godpita kako se zove mi kazemo nema ime onda se svi ibrete. Kako da nema imena. Jesmo naopaki roditelji user posted image

Ima i gorih samo im reci user posted image . Skoro mjesec dana bez imena haha.
Jesi dobila poruku na viber?

2011 ??
2015 ??

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 586
7.11.2015 22:29:37   
Travelove
A da pitam mamice, jel istina da pred porod bebice se umire skroz? Ili mozda budu bas aktivne? Moja se bas nesto uznemirila.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 587
7.11.2015 22:32:30   
ninuska
IZVORNA PORUKA: Travelove

A da pitam mamice, jel istina da pred porod bebice se umire skroz? Ili mozda budu bas aktivne? Moja se bas nesto uznemirila.

Citala sam i ja da se umire, al moj je bio aktivan na dan poroda. Cak kad sam radila ctg dva sata prije poroda (ne znajuci da cu ostati da rodim) nahvali me sestra sto sam fino jela. A mislila je na slatko jer bebu slatko aktivira.

< Poruku je uredio ninuska -- 7.11.2015 22:33:41 >

2011 ??
2015 ??

Neposredna veza do poruke: 588
7.11.2015 22:56:07   
Travelove
Moja evo vec drugu noc bas podivlja, cini mi se bas da nogicama udara, mozda joj ne odgovara lijeva strana. A prvo osjetim kao da spusta glavicu, i onda me fino udariiii nogom, lijeva strana. Mozda se spusta, pa se odguruje nogom hehhe...

Ziel nam se ne javi, da nije otisla gdje?

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 589
7.11.2015 22:59:53   
ziel

Ovako je i meni bilo nekih dan dva prije nego sto je krenulo user posted image

Aha znaci ipak je ovaj osjecaj dobar znak da sam blizu hvala Bogu user posted image user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 590
7.11.2015 23:02:04   
ziel
Ja se smirila, legla i zaspala, sad me probudi u wc user posted image meni je sutra ostati poroditi se, nema druge haha . I dalje onaj pritisak dole i na debelo crijevo. A sestra mi rece da je i ona taj pritisak imala na dan poroda...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 591
7.11.2015 23:05:39   
Leena

Kako, bona, toliko musko ganjali, a ni ime mu niste spremiliuser posted image
E nasmija me i sa vjetrom i sa komsijinim internetom, umalo djecu ne probudihuser posted image
Neka siki, hB da zna i ima sta, uvest ces ti red neki sigurno, sad je jos maliuser posted image
A super ste mi
ninuska i ti sa imenimauser posted image ipak je lakse zensko lijepo ime naci, moram priznati

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 592
7.11.2015 23:12:42   
Farah 00
Vecer zene ☺
Vidim jos su ove moje trudnice na broju, jedino je Ziel prijavila neko ziganje, mozda su to prvi znaci. Sretno Ziel sutra na kontroli, ides li ujutro? Javi nam se obavezno.

MM i ja smo se danas bas nahodali, pjeske smo iz Hrasnog otisli do SCC i vratili se, to nije nista inace, ali obzirom da sam zadnjih mjesec i nesto poprilicno mirovala, ovo je bio poduhvat. Sad me nesto sve ziga 😊😊😊

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 593
7.11.2015 23:24:19   
ziel

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Vecer zene ☺
Vidim jos su ove moje trudnice na broju, jedino je Ziel prijavila neko ziganje, mozda su to prvi znaci. Sretno Ziel sutra na kontroli, ides li ujutro? Javi nam se obavezno.

MM i ja smo se danas bas nahodali, pjeske smo iz Hrasnog otisli do SCC i vratili se, to nije nista inace, ali obzirom da sam zadnjih mjesec i nesto poprilicno mirovala, ovo je bio poduhvat. Sad me nesto sve ziga 😊😊😊

Dr.je sutra citav dan, radi 24, pa je rekao kad god mi odgovara da dodjem, necemo ujutro, nego nekad oko 12, taman da mm malo odspava jer je vcrs druga smjena... ako me bude boljelo oticemo i ranije... ali javim se ,ne vjerujem da me taj pocetni bol moze sprijeciti da pisem na RR heheh

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 594
8.11.2015 0:18:38   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: ninuska

Ima i gorih samo im reci user posted image . Skoro mjesec dana bez imena haha.
Jesi dobila poruku na viber?

Nisam

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 595
8.11.2015 2:31:46   
ziel
Joj zene sta da ja sad radim, kad sam zaspala oko 9 , probudila se oko 11, nece vise san na oci, mm dosao u pola 2 s posla, evo jos sjedimo, caskamo uopste mi se ne spava...user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 8.11.2015 2:33:07 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 596
8.11.2015 7:57:42   
Leena
Jutroooo
Mi smo svi lose spavali user posted image budila se djeca, budila se ja... A L ustala u pola 7...
Kako ste vi? Ima li bolova?

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 597
8.11.2015 7:59:44   
Travelove
Jutro zene, sta je ovo nigdje nikoga nema. A sve se zalite na spavanje hehehe
Mene gripa i dalje mlati, ali ne damo se. A beba aktivnaaaa, skace bukvalno, dusa majkina, sigurno se priprema hihih...

Ziel, gdje si? I a li sta novo, ili si vec gore?

Nanda nam se ne javlja nikako, sigurno se ne moze odvojiti od svog smotuljka!

Ostale nadam se da ste dobroooo.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 598
8.11.2015 9:49:00   
ziel
Ja ustala rano, okupala se, depilirala citava od glave do pete heh, oprala kosu, pa oprala kupatilo, stavila malo rize i 2 komada puretine da se peku, oprala sudje, evo sad slazem kuhinjske krpe, mm spava.

Na kontrolu cemo oko 12, nije hica, ne boli me sad nista majku mu haha, a sinoc mislila sam da cu se poroditi user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 599
8.11.2015 9:52:30   
Farah 00
Jutro ☺

Izgleda da nam Ziel jutros nije poranila, obzirom da se sinoc kasno javila da ne moze da spava ☺

Travelove skacu bebare u pupi, postalo im tjesno, pa hoce uskoro van ☺ Ti i ja smo dva dana razlike u terminima 😊

Evo lagano pijuckam kafu, mm se jos nije probudio, trebam kasnije poci spremati, pozvaka sam svekrvu i zaovu s muzem kod nas na rucak.

Neposredna veza do poruke: 600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  22 23 [24] 25 26   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *