Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2015 20:32:55
Isha
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Isha
Cauchy, niko ti ne moze za 100% sigurnoscu reci da ce beba biti zdrava kada se rodi, tako ni jednoj trudnici. Ima mali milion morfoloskih deformiteta koji se ne mogu detektovati ovim testovima.
Ja sam u bolnici upoznala zenu koja je radila double, triple i amnio i nalazi su bili uredni, a beba imala atreziju debelog crijeva i 4 operacihe do 9. mjeseca.
Da sam na tvom mjestu opustila bih se i uzivala u trudnoci do kraja
amnio otkriva geneticke anomalije....uzrokovane greskom u hromosomima...ovo mislim da nema greske u hromosomima
Slazem se s tobom, za amnio sam upravo to i napisala. Zapravo, nema 100%-tne garancije da je s bebom sve u redu. Od svih testova, amnio je najsigurniji pokazatelj postoji li ili ne neka greska u hromosomima. Mislila sam da si radila nifty, valjda sto si upucena u to.
Cauchy, nisam skroz mirovala, a povukao se do 14 sedmice oba puta.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2015 21:19:14
ziel
Samo da vam pozelim laku noc, ja vec legla, oci mi pecene, da mi je odspavati 3 sata u cugu bilo bi super. Pisemo sutra... Samo mi u mislima nedjelja kontrola
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2015 21:55:42
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Drage ženice, evo mene :D
Izvinite, nisam stigla ranije da vam pišem, od gledanja u svog Hamzu :D Porodila sam se preksinoć, u 21h.. Hamza je dobro,elhamdulillah,težak 3650,dug 53cm.. Allahumme barik lehu.. Prošli smo bez dripa i bez šavova, hvala Allahu Došli smo kući jučer, oko 14:30..Danas nam je dolazila patronažna, pa nam žena pokaza kako kupa bebu sama spretnije nego mm i ja zajedno... Nisam ništa čitala, jel'' se neko u međuvremenu porodio? Nanda? Ziel?
Ney75, halali,nisam ti stigla pisati, evo tek odgovaram na poruke od prekjučer :D
Draga moja,MasaAllah,od sveg srca zelim da dragi Allah podari zdravlje,nafaku i svaki hajr malom Hamzi i njegovim roditeljima. Pisala sam ti i neki dan privatnu poruku al vidim sad da nije ni otisla,i opet ti nisam mogla poslati pp. Drago mi je da si tako lijepo prosla na porodu,ali vjeruj da sam ocekivala da ce sve dobro proci i da ce ti dragi Allah olaksati. Sad uzivaj sa svojom bebicom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2015 22:04:54
Leptirica87
Da se i ja javim,ja do iza 12 danas imala one bolove,hodala po carsiji i osjetim nekakvo probadanje u krstima reko nece valjda sta krenut na pola korza heheh,i polako stadose. A evo zadnjih sat vremena opet poceli isti ti bolovi na dnu stomaka i prelijevaju se u krsta...sigurno laznjaci al eto nesto se pocelo desavati. Sad procitah i onaj tekst o stepenima bola od 1-10,pa sam to sebi nekako poredala u glavi,nekako mi sad jos malo jasnije sve a i lakse kad vidjeh da i ta jaka bol nije konstantna...hajde ako Bog da izdrzat cemo mi to kako sve do sad tako cemo i mi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2015 22:31:18
M.A.M.
Kako ste mi bebele?Ima li sta novo? Da pitam ove mamice danas sam kod bebe vidjela da se zubic bijeli u desnima,nije izbio ali se bijeli a tek ce nam za koji dan 3 mj eh citala sam da to mogu biti i neki laznjaci,nema nikakvih simptoma osim sto gura rukicu u usta,nekako mi bas prerano za zubic
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 6.11.2015 22:47:46
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305
Drage ženice, evo mene :D
Izvinite, nisam stigla ranije da vam pišem, od gledanja u svog Hamzu :D Porodila sam se preksinoć, u 21h.. Hamza je dobro,elhamdulillah,težak 3650,dug 53cm.. Allahumme barik lehu.. Prošli smo bez dripa i bez šavova, hvala Allahu Došli smo kući jučer, oko 14:30..Danas nam je dolazila patronažna, pa nam žena pokaza kako kupa bebu sama spretnije nego mm i ja zajedno... Nisam ništa čitala, jel'' se neko u međuvremenu porodio? Nanda? Ziel?
Ney75, halali,nisam ti stigla pisati, evo tek odgovaram na poruke od prekjučer :D
Allah mubarek olsun. Da mu dragi Allah podari dug i zdrav zivot. Da uvijek bude ponos svojim roditeljima. Drago mi je da nemas ranu. Prije ces se oooraviti. Ney sretno i tebi. Ako Bog da bit ce sve u redu. Izgurat ces ti do kraja. Nanda sretno i tebi. Da prodjes ko UmmuHamza i ja. Da bude lahko i ekspresno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 0:05:54
Leena
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Kako ste mi bebele?Ima li sta novo? Da pitam ove mamice danas sam kod bebe vidjela da se zubic bijeli u desnima,nije izbio ali se bijeli a tek ce nam za koji dan 3 mj eh citala sam da to mogu biti i neki laznjaci,nema nikakvih simptoma osim sto gura rukicu u usta,nekako mi bas prerano za zubic
Moze se duze bijeliti, nekad im treba i mjesec da probiju. Ima li crticu na desnima po sredini? Mogu zubici i sa 3 mj, ja znam jednu bebu kojoj je prvi zubic izbio sa 3mj, a znam i jednu sto se rodila sa zubom
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 7:09:11
ziel
Jutro zene Kod mene se evo hladi cajko, brusnica, kamilica i hipp sve skupa. Jutros mi vaga pokazuje pola kg manje nego jucer ujutro Kod mene nista novo, opet ustajala 116 puta u wc, okretala se s jedne na drugu stranu pa me noge i kukovi zabole i ustanem, ukljucim jednu turu vesa, pripremila i kuhinjske krpe da i njih ubacim kad ovo zavrsi. Da koliko bilo uradim po kuci, sve se nadam da cu sutra biti otvorena pa da me dr. ostavi
Leptirice jesu li ipak lazne kontrakcije? Jesi li jos 2u1? Jos ti i BlueMoon pa sam ja na redu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 7:29:43
Leptirica87
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutro zene Kod mene se evo hladi cajko, brusnica, kamilica i hipp sve skupa. Jutros mi vaga pokazuje pola kg manje nego jucer ujutro Kod mene nista novo, opet ustajala 116 puta u wc, okretala se s jedne na drugu stranu pa me noge i kukovi zabole i ustanem, ukljucim jednu turu vesa, pripremila i kuhinjske krpe da i njih ubacim kad ovo zavrsi. Da koliko bilo uradim po kuci, sve se nadam da cu sutra biti otvorena pa da me dr. ostavi
Leptirice jesu li ipak lazne kontrakcije? Jesi li jos 2u1? Jos ti i BlueMoon pa sam ja na redu
Jutro Jasta su neg laznjaci,ova moja nema jos namjeru iz stomaka heheh...vidjet cemo hocel bit pomaka u otvaranju u utorak na kontroli.Ako ne bude ja se vec zabrinula da ce biti problem otvaranje zbog onih tableta dabroston sto sam pila,kontam da nije zapeklo 😊...jos kad pomislim na onaj gel...uzas..vidjet cemo Sretno i tebi sutra na kontroli,vidis da su muskarcici piceli prije termina,a to vazilo za curice,mozda i kod tebe bude sta proslo je 7dana od sluznog cepa jel da.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 7:34:57
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
IZVORNA PORUKA: ziel
Jutro Jasta su neg laznjaci,ova moja nema jos namjeru iz stomaka heheh...vidjet cemo hocel bit pomaka u otvaranju u utorak na kontroli.Ako ne bude ja se vec zabrinula da ce biti problem otvaranje zbog onih tableta dabroston sto sam pila,kontam da nije zapeklo 😊...jos kad pomislim na onaj gel...uzas..vidjet cemo Sretno i tebi sutra na kontroli,vidis da su muskarcici piceli prije termina,a to vazilo za curice,mozda i kod tebe bude sta proslo je 7dana od sluznog cepa jel da.
I ja se nadam da ce biti nekog pomaka, sluzni cep izasao u sub. navecer, 7 dana otad a nista se ne desava da osjetim, eh sad mozda ne osjetim to otvaranje... a pila sam i caj od lista maline 7 dana svaki dan nekad jednom, nekad 2x na dan, eh od danas necu vise I ja sam ispila na pocetku trudnoce jedno pakovanje Dabrostona, 15 dana 2x dnevno. Koliko si ti toga ispila?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 8:48:30
cauchy
Dobro jutro i od mene.
Sad čitam kako razgovarate o kontrakcijama, očekujete porod i ja jedva čekam da ako Bog da dočekam to, da sve bude ok sa mojom bebicom. Iiii, drage moje, u razgovoru jučer sa vama na forumu, odlučila sam, kako ste rekle, batalit sve testove, ne nervirati se, nego se uzdati u Boga da ću roditi zdravu bebicu. Sad razmišljam pozitivno da bih pobijedila i ovaj hematom. Hvala vam drage na podršci i pomoći pri odluci.
Odoh i ja sada da pravim sok od limuna, popijem ga svako jutro, sa vodom, bez šećera, pomaže mi za probavu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 9:59:42
ernadanada
dobro jutro mamice lazne kontrakcije cula sam ali jos nista nisam osjetila mozda je rano tek za koji dan ulazim u 9ti mj ali bih voljela da mi to neko pojani...i ja sam pila dabroston tablete...kada bih mogla da ocekujem te lazne kontrakcije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 10:17:02
Pufnicaa
IZVORNA PORUKA: cauchy
Ummu Hamza, čestitam na bebici. Nek vam dragi Bog podari svu sreću svijeta.
Ja evo bila kod svog ginekologa sa rezultatima fetalnog. Kaže VJEROVATNO je sve uredu, da nema nikakvih anomalija, a ko baš želim biti sigurna postoji neki NIFTY-test, koji se radi na osnovu krvi majke. Određuje 99 % da li je plod zdrav ili ne. Ali, krv se šalje u Hong Kong, pa košta.... u Tuzli je to 600 KM. Sad ni sama ne znam da li mi treba taj test? Dali da ga radim? Uh, poludiću od brige....još i ovaj hematom...
Couchy..Svi ti testovi koje mozes uraditi nisu 100%pouzdani obzirom da samo dragi Allah donosi odluku kakvo cemo dijete roditit...Nemoj pogresno da me shvatis znam da ta odluka nije nimalo lagana i da je briga velika..Ali ako ti je nn dobar zasto se toliko brines..Hematom nemora znaciti deformitet na bebi..Nedavno je moja jetrva imala problem..Na bebinim crijevima su joj nasli nesto bijelo i pokrivalo je dobar dio crijeva homogeno nesto...ugld dokt su joj preporucili triple pa amnio ili nifty koji je kod nas 700eura..Posto se plasi amnio mislila je uraditi nifty test,puno smo pricale o tome,dokt su rekli da to moze biti marker za down...Najvaznije pitanje koje sam joj postavila bilo je..sta ako nalaz bude pozitivan i to jeste down...sta ces uraditi,tad je bila trudna 15sedmica...Ona je rekla..Rodit cu ga pa sta dragi Allah da...Tad je odustala od testa i uradila samo triple...Koji je dosao uredan..Nakon toga ne iducem pregledu to bijelo se smanjilo,da bi na proslom pregledu potpuno nestalo s bebinih crijeva...Jako puno suza je prolila i muke vidjela to je velika sekiracija razumijem ne do Bog nikome,ali hocu da ti kazem Allah je najveci i zna sta je za koga dobro...Ako ces biti mirnija uradi test...Ali uvijek treba misliti pozitivno i nadati se najboljem,i sve ce Abd biti uredu..Vidjet ces Abd docekat ces ti svoju bebicu zivu zdravu i normalnu :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 10:19:14
Pufnicaa
IZVORNA PORUKA: ernadanada
dobro jutro mamice lazne kontrakcije cula sam ali jos nista nisam osjetila mozda je rano tek za koji dan ulazim u 9ti mj ali bih voljela da mi to neko pojani...i ja sam pila dabroston tablete...kada bih mogla da ocekujem te lazne kontrakcije
Ja ih imam od 20te sedmice ili 22 slagat cu ugl...Recimo kad lezim na ledjima najvise ih osjetim...To ti je kao da se stomak zategnuo,nije bolno samo malo neugodan osjecaj i traje nekih 30-40sekundi i popusti,zna ih biti 2 ili 3 zaredom...ili samo jedna...Nista strasno,meni je dokt objasnila da se to tijelo lagano priprema i da nista ne utice na bebu ili otvaranje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 10:20:12
ziel
IZVORNA PORUKA: ernadanada
Ja sam danas 38+2 ali nezz stvarno da sam imala ikakve kontrakcije mozda sam imala a nisam skontala.... pojma nemam...
Cauchy drago mi je da si odlucila i da ces nakon svoje odluke biti mirne glave, bice to sve aBd ok, drzim fige
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 11:02:09
ernadanada
omg ja sam od pocetka imala neke cudne reflekse u stomaku ali ujutro naprimjer kada ustanem imam osjecaj kao kad se stomak uvuce pa naglo pusti ali sam mislila da je to razvlacenje maternice i ujutro i danas dan mi s to ddesava cak se nekada budim kado da guram kao neki grc u stomaku kao da cu na wc giram guram nekad me to uplasi ali nije ni malo bolno malo neugodno vise
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 11:20:56
Leptirica87
Ziel ja sam ispila na pocetku 2kutije zbog hematona,a sad pred kraj 7 i u 8 mj ukupno 3kutije uz buskopan,zbog onog mirovanja i da sprijeci otvaranje ...pa zato sad neznam hocel sta uticat ...zato ja kazem da nije zapeklo.
Upravu su vezano za te testove ne treba se brinuti,dragi Allah kako da da bude bit ce,a bit ce InsaAllah sve dobro.Mnogo slucajeva sam cula da pogrijese i s testovima i UZ trudnice prodju pakao radi sikirancije a na kraju se ustanovi da je bilo djaba. Zato najbolje opusti se i pokusaj ne misliti negativno,nego uzivaj u trudnoci i vidjet ces da ce sve biti ok,ovako samo prenosis nervozu na svoju mrvicu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 11:42:38
Farah 00
Dan drage moje ☺
Sinoc sam gledala dva filma, legla bilo tri sata, zato sam jutros do 10 spavala, dok tamo vamo po kuci, vec prodje pola dana. Danas bi mogla sa mm u kakvu hodnju, ne moram se vise cuvat, napunila sam 37 nedjelja ☺
Moje terminuse su jos 2u1, imaju 4 ispred mene, pa ja sve kontam imam vremena 😃😃😃
Eto i ja sam danas 37+2 i nisam osjetila lazne kontrakcije, znaju me jedino krsta zaboliti, ako sam duze na nogama.
Sutra sam zvala sveki, zaovu i njenog muza kod nas rucak, pa moram skontat sta cu sve spremati, ako mi sta fali da danas dokupim.
< Poruku je uredio Farah 00 -- 7.11.2015 11:43:56 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 11:48:56
škorpija
što se tiče Nifty i Tranquilty testova, oni koštaju kod nas koštaju 680 eura, prvi se šalje u hong kong, drugi u8 Ženevu, od poznanice sam dobila info, njen prijatelj molekularni biolog kaže das u ti testovi u eksperimentalnoj fazi i da su po tačnosti na razini drigih krvih testova poput double i triple testova. Naši ginekolozi sad svima preporučuju da rade te testove, navodno svaki od njih ima 100 eura po trudnici za svaki urađeni test. Meni je moj dr insistirao na trinqulity testu, ja nisam htjela već sam uradila amniocentezu, jer sam u brošuri o trinqulity testi na posljednoj stranici pročitala napisano najsitnijim slovima da u slučaju da rezultati tog testa nisu zadovoljavajući onda se preporučuje amniocenteza, a ja da uštedim 1400 KM i peglanje odmah odem na amnicenttezu
< Poruku je uredio škorpija -- 7.11.2015 11:49:49 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 12:23:00
LILLO
Lazne sam osjetila i sa prvim djetetom od 30 nedelje..nije bolno vec stomak se zgrci i ponekad bas bude smjesnog oblika..traje maksimalno 30 sec. I sam se opusti..znam da sam tad pitala da li je opasno za bebu i doktor mi kaze da nije uopste vec da beba to dozivi kao zagrljaj ja sam sad 37+1juce sam bila na ctg privatno i odlican je..pocela sam da se "razmeksavam" 1.5 prst sam otvorena tako mi je bilo i sa prvim djetetom i porodila sam se tacno na termin u 40 sedmici..mada mi se ovaj beban dobro spustio..sa prvim sinom nije mi se spustio tek na dan poroda i znam da sam dosla 9 otvorena na Jezero ali nije se bio jos spustio skroz pa smo to cekali jedno 30 min..i tad sam dosla vec na 10 prstiju i rodila ga odmah..a ovaj je vec dole negdje..i nije se ni malo smirio bas se vrti i udara me..nadam se da ce ovaj biti 3.2 ili 3.5 kg..braco je bio krupan i glavat pa me razvalio..poroda se ne bojim samo me malo strah pucanja po starim savovima i sivanja..jer se uzasno bojim igala i makaza..uzasnooooo... pozli mi samo kad zamislim..odmah pocnem plakati
22.04.2014..21:41..rodilo se mamino sunce..moj Arijan 27.11.2015..očekujemo seku ili bracu abd