|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar
6.11.2015 10:17:36   
Leena
.

< Poruku je uredio Leena -- 6.11.2015 10:26:48 >

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 476
6.11.2015 10:19:25   
Leena
.

< Poruku je uredio Leena -- 6.11.2015 10:28:21 >

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 477
6.11.2015 10:21:29   
Leena

IZVORNA PORUKA: Farah 00

IZVORNA PORUKA: Leena

jutrooo, kako ste mi?
Mene ova bol vise sludi stvarno... nekad vise boli, nekad manje, ali ne prestaje, bas je za poludjeti... sad kontam onog dr. house, i ja bih bila onakva da me stalno nesto boliuser posted image
cauchy, double je bas nepouzdan, nemas se sta sekirati oko njega... meni je bio uredan, ali mi nuhalni nije bio prvi put, pa me to vise nasekiralo... za 10 dana je bio i nuhalni ok, pa sam se smirila, a taj double je puka statistika stvarno..

Bas te ta bol muci, sigurno se dodatno jos iscrpljujes zbog toga. Jesi li isla doktoru poslije tog UZ, da se posavjetujes sta dalje?

Ma jesam, nisu me htjeli primiti jer "nisam narucena"user posted image Moram cekati ponedjeljak da me prime da uzmem uputnicu za internistu, pa onda je pitanje i on kad ce me zakazati... a tek iduci petak imam kod ginekologa kontrolu...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 478
6.11.2015 10:45:47   
Farah 00

jutrooo, kako ste mi?
Mene ova bol vise sludi stvarno... nekad vise boli, nekad manje, ali ne prestaje, bas je za poludjeti... sad kontam onog dr. house, i ja bih bila onakva da me stalno nesto boliuser posted image
cauchy, double je bas nepouzdan, nemas se sta sekirati oko njega... meni je bio uredan, ali mi nuhalni nije bio prvi put, pa me to vise nasekiralo... za 10 dana je bio i nuhalni ok, pa sam se smirila, a taj double je puka statistika stvarno..

Bas te ta bol muci, sigurno se dodatno jos iscrpljujes zbog toga. Jesi li isla doktoru poslije tog UZ, da se posavjetujes sta dalje?

Ma jesam, nisu me htjeli primiti jer "nisam narucena"user posted image Moram cekati ponedjeljak da me prime da uzmem uputnicu za internistu, pa onda je pitanje i on kad ce me zakazati... a tek iduci petak imam kod ginekologa kontrolu...

Joj jesu bezobrazni pa vide da si trudna a treba ti samo uputnica, ja u svojoj ovdje ambulanti nemam problema i kad nisam narucena, kazem samo mi treba uputnica, pa vide trudnicu ☺ Jest da moram cekati, nekad cekam 10 min, nekad sat.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 479
6.11.2015 10:54:19   
ziel
I ja dosla iz ambulante pa doruckovala, otvorila sam porodiljsko, od 09.11. mi se racuna. Cekala malo vise od pola sata iako sam imala termin zakazan ali nema nesto moje dr.pa me primio dr.iz drugog tima i tako.

E tacno BlueMoon je sljedeca da je zaboli a nema je s informacijama... Vidim ni UmmuHamza i NandaT se jos ne javljaju... Nadam se da je sve proslo dobro.

Ja nekad osjetim neke bolove po dnu stomaka i ledja ali prodje pa i ne racunam da je to to. A Farah ako pukne vodenjak, a potrefi mi se neoprana kosa vala cu je oprati pa onda u bolnicu da ne bi isla ko strasilo :-D

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 480
6.11.2015 11:01:32   
Leena

IZVORNA PORUKA: ziel

I ja dosla iz ambulante pa doruckovala, otvorila sam porodiljsko, od 09.11. mi se racuna. Cekala malo vise od pola sata iako sam imala termin zakazan ali nema nesto moje dr.pa me primio dr.iz drugog tima i tako.

E tacno BlueMoon je sljedeca da je zaboli a nema je s informacijama... Vidim ni UmmuHamza i NandaT se jos ne javljaju... Nadam se da je sve proslo dobro.

Ja nekad osjetim neke bolove po dnu stomaka i ledja ali prodje pa i ne racunam da je to to. A Farah ako pukne vodenjak, a potrefi mi se neoprana kosa vala cu je oprati pa onda u bolnicu da ne bi isla ko strasilo :-D

Hoces, sigurno user posted image Mene je toliko panika uhvatila kad je krenuo prvi porod, jedva sam se istusirala, kakvo pranje kose user posted image Vec na drugom, druga prica, poslije poroda sam se i nasminkala user posted image user posted image

Farah, vjeruj mi nije mi se juce dalo svađati sa tom sestrom na kartoteci... kontam da danas poslije posla svratim, ako budem imala snage... ne znam stvarno...

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 481
6.11.2015 11:56:10   
ziel
Leena nisam ja inace panicar pa vjerujem da necu paniciti ni kad krene porod, bez obzira sto je prvi. A ja sam u neseser sa bolnicu vec pripremila puder i kreon i nakit koji cu nostiti na izlasku iz bolnice user posted image Poprilicno sam smirena od pocetka trudnoce pa i sada dok zeljno cekam te bolove da napokon imam u rukama pisonjicu malog sto me gura u pupi user posted image

Bas sam pospana, sad mi je pritisak sigurno oko 100/60, ali neka je , samo nek je prestao varirati, bilo je grozno kad je bio 140/85. MM otisao za nekim obavezama a ja cu da prilegnem pa onda usisati kucu i malo pospremiti, jedna tura vesa se pere, pa kasnije imam jos jednu turu bijelog, pa zavjese iz dnevnog...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 482
6.11.2015 11:59:32   
ziel
Ney75 kakvo je kod tebe stanje? Jel sta bolje? Jel ima vijesti od UmmuHamza?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 483
6.11.2015 12:11:37   
Travelove
Evo i ja da se javim, kontrola zavrsena, plodova voda ok, ctg ok, grlic 1 cm, beba koja je cijelo vrijeme nisko bila, povukla se gore. Uglavnom necu prije termina. Za grlo sam dobila antibiotike, pravo me uhvatilo, grlo, nos, glava me boli...Beba ima 3 kg, sve super. Ja se nisam udebljala, od proslog pregleda, a bojala sam se da jesam. Uglavnom ukupno 13 do sada. Samo da me ova hunjavica i gripa prodje, pa da budem za 5. Pitala sam je za bolive od prije neki dan, kaze jesu to kontrakcije, ali kada pocne porod, skontat cu ja, i kada budem mislila da je to vrhunac sa bolovima, kaze nije ni tad pocelo. Ali kao sto i ona sama kaze, vise ce ti biti neka boli samobda se rijesim. Rekla bih samo da ne bih voljela da mi induciraju porod, nego da sve ide prirodno, kaze imam pravo odbiti. Eto tako....drage moje...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 484
6.11.2015 12:15:21   
ziel

IZVORNA PORUKA: Travelove

Evo i ja da se javim, kontrola zavrsena, plodova voda ok, ctg ok, grlic 1 cm, beba koja je cijelo vrijeme nisko bila, povukla se gore. Uglavnom necu prije termina. Za grlo sam dobila antibiotike, pravo me uhvatilo, grlo, nos, glava me boli...Beba ima 3 kg, sve super. Ja se nisam udebljala, od proslog pregleda, a bojala sam se da jesam. Uglavnom ukupno 13 do sada. Samo da me ova hunjavica i gripa prodje, pa da budem za 5. Pitala sam je za bolive od prije neki dan, kaze jesu to kontrakcije, ali kada pocne porod, skontat cu ja, i kada budem mislila da je to vrhunac sa bolovima, kaze nije ni tad pocelo. Ali kao sto i ona sama kaze, vise ce ti biti neka boli samobda se rijesim. Rekla bih samo da ne bih voljela da mi induciraju porod, nego da sve ide prirodno, kaze imam pravo odbiti. Eto tako....drage moje...

user posted image bravo za 3 kg i za tebe naravno user posted image
Jel ti rekla dr. za iducu kontrolu? Kad i hoces li opet kod nje ili?

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Travelove)
Neposredna veza do poruke: 485
6.11.2015 12:17:55   
UmmuHamza2305
Drage ženice, evo mene :D

Izvinite, nisam stigla ranije da vam pišem, od gledanja u svog Hamzu :D Porodila sam se preksinoć, u 21h.. Hamza je dobro,elhamdulillah,težak 3650,dug 53cm.. Allahumme barik lehu.. Prošli smo bez dripa i bez šavova, hvala Allahu
Došli smo kući jučer, oko 14:30..Danas nam je dolazila patronažna, pa nam žena pokaza kako kupa bebu sama spretnije nego mm i ja zajedno... user posted image
Nisam ništa čitala, jel'' se neko u međuvremenu porodio? Nanda? Ziel?

Ney75, halali,nisam ti stigla pisati, evo tek odgovaram na poruke od prekjučer :D

< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 6.11.2015 12:18:34 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 486
6.11.2015 12:24:12   
M.A.M.

IZVORNA PORUKA: UmmuHamza2305

Izvinite, nisam stigla ranije da vam pišem, od gledanja u svog Hamzu :D Porodila sam se preksinoć, u 21h.. Hamza je dobro,elhamdulillah,težak 3650,dug 53cm.. Allahumme barik lehu.. Prošli smo bez dripa i bez šavova, hvala Allahu
Došli smo kući jučer, oko 14:30..Danas nam je dolazila patronažna, pa nam žena pokaza kako kupa bebu sama spretnije nego mm i ja zajedno... user posted image

Ney75, halali,nisam ti stigla pisati, evo tek odgovaram na poruke od prekjučer :D

Allah Mubarek draga,masAllah napredna beba,da vam bude ziv i zdravuser posted image user posted image

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu UmmuHamza2305)
Neposredna veza do poruke: 487
6.11.2015 12:24:49   
Travelove
UmmuHamza bravo bravooo, cestitam ma bebici, da vam bude ziv i udrav 100 godina. A tebi oporavak sto brzi. Mogu misliti lijepog osjecaja.
Ziel, sledeca kontrola na UKC. Samo zaboravih pitati za uputnicu. Jel idem sa onom od poroda?

Neposredna veza do poruke: 488
6.11.2015 12:27:40   
ziel

Jejjjj user posted image
Bravo za hrabru mamu i Hamzu user posted image
Stvarno je super sto ste prosli bez dripa i savova, bas si sretnica user posted image

Cekamo vijesti od Nande koja je ostala jucer ujutro u bolnici otvorena 3 prsta, vjerovatno se i porodila pa ce se javit ikad stigne... Ja nisam jos, nikakvih znakova, ja mislila brzo cu nakon sl.cepa al jos nista, prekosutra kontrola, nadam se da ce me ostaviti, zamisljam facu od dr. kad kaze MORAS OSTATI user posted image bilo bi mi bas drago...

Uzivaj draga sa svojom bebanom, ne mogu ni zamisliti tvoju srecu dok gledas to svoje pile malo, da nam Bog svima podari taj osjecaj user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 489
6.11.2015 12:34:25   
UmmuHamza2305
In shaa Allah user posted image
Ziel bolje ti je kući, vjeruj mi.. Meni da nije pukao vodenjak,ne bih išla..Ali Allah tako dao,pa sam morala.. Ljepše je kući, s mužem ..mada je mm i tamo došao, ali bolje je kući..Čekao nas 10 sati, duša..nije htio kući da ode.. Nažalost nije mogao prisustvovati porodu..Hamza poranio, mi izvadili bris u utorak, danas nam trebao biti gotov,ali ne pustise ga bez nalaza.. bas nam je bilo krivo,ali hajr-takva su pravila

< Poruku je uredio UmmuHamza2305 -- 6.11.2015 12:36:10 >

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 490
6.11.2015 12:37:58   
ziel

In shaa Allah user posted image
Ziel bolje ti je kući, vjeruj mi.. Meni da nije pukao vodenjak,ne bih išla..Ali Allah tako dao,pa sam morala.. Ljepše je kući, s mužem ..mada je mm i tamo došao, ali bolje je kući..Čekao nas 10 sati, duša..nije htio kući da ode.. Nažalost nije mogao prisustvovati porodu..Hamza poranio, mi izvadili bris u utorak, danas nam trebao biti gotov

Zao mi je sto vam se zelja nije ispunila za njegovo prisustvo... A mislim bona da me ostavi da se porodim , da kaze da sam otvorena dosta bilo bi divno ja to zamisljam hehe a mozda me i vrati kuci... user posted image i ja vise volim sto duze biti kuci, ali valja i to odraditi aBd, postala sam bas nestrpljiva, ni o cemu drugom ne mislim...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 491
6.11.2015 12:38:17   
ney75
Drage zene, evo i mene.. lezim jos uvijek, terapija ginipral (tokoliza) 48 sati, znaci do veceras, i apaurin 2 mg 3x1, zbog zeljeza sam jutros primila venofer, i sutra ujutro cu..
Interesuje me zna li iko da li otpustaju subotom iz bolnice??

Neposredna veza do poruke: 492
6.11.2015 12:52:27   
Pufnicaa

Mashalla :D Nek je sretno cestitam..Da ti je ziv zdrav i noormalan,da vas dragi Allah cuva?

Kako inace prodje jel te mnogo boljelo?? Mogu misliti kako je divan osjecaj konacno uzeti svoju bebicu...

Zene koje ste se porodile niste nam rekle koliko kg vam je otislo s porodom? user posted image

All I ever wanted
Was to see you smiling

Neposredna veza do poruke: 493
6.11.2015 12:54:56   
Farah 00
Ney 75 Znam da subotom otpustaju iz bolnice, a za nedjelju nisam sigurna.

UmmuHamza MashAllah za Hamzu, fina kilaza😊 Neka vam je ziv, zdrav i sretan, a mamici zelim brz oporavak. Ti se rjesila 😊 Hvala Allahu pa si tako dobro prosla, bez savova i dripa? Boli li puno 😁😁😁😁😁

Eh moja Ziel kad pukne vodenjak, ne peri kosu, dok osusis, dok dodjes do bolnice potrajat ce, drugo je kad osjetis bolove pa imas vremena dok ne budu na 5-10 minuta 😊

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 494
6.11.2015 12:59:45   
ziel

Ney 75 Znam da subotom otpustaju iz bolnice, a za nedjelju nisam sigurna.

UmmuHamza MashAllah za Hamzu, fina kilaza😊 Neka vam je ziv, zdrav i sretan, a mamici zelim brz oporavak. Ti se rjesila 😊 Hvala Allahu pa si tako dobro prosla, bez savova i dripa? Boli li puno 😁😁😁😁😁

Eh moja Ziel kad pukne vodenjak, ne peri kosu, dok osusis, dok dodjes do bolnice potrajat ce, drugo je kad osjetis bolove pa imas vremena dok ne budu na 5-10 minuta 😊

Hehe ja to kazem ako se potrefi, ali trudim se da mi bude cista ovih dana da ne bi razmisljala u tim trenucima o kosi..user posted image .

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 495
6.11.2015 13:00:44   
blue moon

Jutro ☺
Neko se naspavao neko nije ☺

Leptirice joj i ja tako osluskujem boli li me sta, samo da mi kosa ne bude prljava, jos dok se tamo preznojimo od bolova, kuci bi iz bolnice izasla ko strasilo 😁😁😁 Ako pukne vodenjak, nema vremena za oprati kosu ☺

Ja vjerujem da UmmuHamza i Nanda vec uzivaju sa svojim bebarama, zato nemaju vremena da nam se jave ☺

Blue moon je za 2 dana termin, ima li kakvih simptoma?

Nije nam se nur dugo javila, nadam se da je sve ok

Evo mene sa pregleda, bila na ctg, pa doktor radio opet UZ, nije cackao vaginalno, uglavnom sve je ok i izgleda da beba nece jos napolje. Kontrola je za tri dana, znaci u ponedjeljak ili ranije ako bude potrebe. Sad je samo pitanje dana hoće li krenuti ili ne. U međuvremenu me malo stomak bolucka, al nisam sigurna jel to od zgaravice i aktivnih crijeva ili zbog pregleda jer je doktor pravo pritiskao stomak sa sondom ili su mozda lažne kontrakcije. Uz sve to beba mi je hiperaktivna, a meni se samo spava, pritisak nizak 115/70.

UmmuHamza cestitam na laganom porodu, uzivaj sa svojom bebicom.

Ziel i meni dr otvorio porodiljsko bolovanje od 7.11.

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 496
6.11.2015 13:02:21   
ney75
Hvala Farah :) ostale nadam se da cete se i vi brzo rijesiti kao i UmmuHamza :)
UmmuHamza barekAllahu fiki, da Allah olaksa i podari hajra :) a cucemo se jos in shaa Allah :D

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 497
6.11.2015 13:06:55   
ziel
Bluemoon znaci jos si 2 u 1..bas ti je pitanje dana kad ce pokucati na vrata hehe. A kod vas u Sa moze se.porodiljsko otvoriti s pocetkom od.neradnog dana? Ja jutros pitam bas u amb.u vezi toga .trebalo mi.otvoriti 8.11.ali nedjelja i dr mi.otvori od 9.11.prenio na ponedjeljak...kaze zato sto su mi vikendi neradni...

< Poruku je uredio ziel -- 6.11.2015 13:08:55 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ney75)
Neposredna veza do poruke: 498
6.11.2015 13:19:43   
blue moon

IZVORNA PORUKA: ziel

Bluemoon znaci jos si 2 u 1..bas ti je pitanje dana kad ce pokucati na vrata hehe. A kod vas u Sa moze se.porodiljsko otvoriti s pocetkom od.neradnog dana? Ja jutros pitam bas u amb.u vezi toga .trebalo mi.otvoriti 8.11.ali nedjelja i dr mi.otvori od 9.11.prenio na ponedjeljak...kaze zato sto su mi vikendi neradni...

Mislim da to ne bi trebalo imati veze sa radnim i neradnim danima, jednostavno mi taj dan ističe trudnicko bolovanje i nastavlja se porodiljsko, da bi bilo sve uvezano i pokriveno.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 499
6.11.2015 13:25:34   
rose

jutrooo, kako ste mi?

Joj jesu bezobrazni pa vide da si trudna a treba ti samo uputnica, ja u svojoj ovdje ambulanti nemam problema i kad nisam narucena, kazem samo mi treba uputnica, pa vide trudnicu ☺ Jest da moram cekati, nekad cekam 10 min, nekad sat.

i kod mene tako nikad se nisam narucila dodjem i sacekam bilo pregled ili uputnicu

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *