Pufnicaa
|
IZVORNA PORUKA: cauchy Dobro jutro svima. Napokon sam uspjela malo odspavati, valjda prošao fetalni, pa briga manje Ziel, i ja sam radila kod dr.Dženite. Nuhalni nabor je 1.5, za sve ostalo što je u toku tih sat vremena mjerila bebici, kaže da je uredu. Odnos neke beta hcg i pappa kaže dr da je normalan ( ja nemam pojma šta je to), ali ipak nalaz krvi pokazao taj umjereni rizik. Uvjerava me da je zbog hematoma. A sad kad ti reče nisi radila iz krvi, da Bogdom nisam ni ja, džaba se brinem. Vidjela sam bebača, sve ok, to mi je trebalo biti dovoljno. Radiću i ja taj organ screening koji se radi poslije 20-te sedmice, ja mislim. A sigurna sam da će ti beba biti uredu, jer ova bolest na koju nas testiraj, veomaa je rijetka. Pufnice, fetal skreening ti je UZ pregled (2D,3D i 4D), gdje se mjere svi organi bebe, provjerava se ima li sve prstiće, kako srce kuca, mjeri se zadbljanje neko na vratu i nuhalni nabor (ovo zadnje ako je preko 3 mm, to je rizik od Down sindroma). Ovo traje oko pola sata do sat, zavisi da li se beba okrene kako treba, a ako je lopovčić kao kod mene, onda traje duže. Dok mi dr ne dade bombonu, on se nije htio okrenuti Uz ovo može se raditi i nalaz iz krvi, pa to dvoje daju konačno procjenu rizika za kojekakve sindrome. Pogledaj na str Plave poliklinike, oni su to lijepo objasnili, bolje nego ja. Radi se od 11 do 14 sedmic, ja msm. To što si ti radila je organ screening. I to je veoma važan pregled. Aha ynam,to sam radila i ja u 12 toj sedmici,tad mi je mjerila nuhalni i sve ostalo,i sve je bilo ok,samo nisam znala kako se zove taj pregled