Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Moj se vec ponudio da pomogne ali meni crnjak da me on brije Ali ako ne budem mogla bas od napora, zvacu ga naravno
U obje trudnoce sam sama, ima ogledalo pa polahko
Draga ja se i sa ogledalom isjecem sva i izmucim... lijepo mi dodje muka... ali eto ima bebin tata ruke i oci ha ya...
Ja evo poradila po kuci, ispekla pogacu od crnog brasna i sad gledam FOX
Ja sam maloprije oplakala od smjeha,sve me poce boliti,kontam hocul se jos pocet poradjat zbog ove teme oko depilacije s ovog gore linka. Neko je pisao da to sve sredi i ostavi samo neka tanka crta gore,pa se zene druge zaibretile i pitaju gdje je to gore ta crta i oko toga bise neki komentari,kad jedna napisa Gdje ti je to gore,jel to neki fazon ili zbog uroka....mene je toliki smjeh uhvatio horilo se sve....muz govori de ne smiji se toliko istreska ti bebu u stomaku
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 22:54:53
ziel
Leptirice hoce zene da budu u modi Iskreno i ja sam ostavljala prije pomalo nesto nekih crtica heheh ali sad u trudnoci mi nesto bezveze bilo bi me stid na pregledu, ko da sam krenula nekog da zavodim pa sve skidam otkako sam ostala u drugom stanju...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 7:26:55
NandaT
Jutro drage moje Leptirice bila sam zaboravila na cokoladice i sok, dobro si me napomenula. Uzela sam one sa zitaricama, one me nekako fino zasite. Ziel moj dr me nije slao na Ukc, vidjecemo hoce li sljedece sedmice.
Vidim juce tema bila depiliranje. Ja to jos uvijek radim sama brijacem mada sebi svaki put kazem da necu vise pa opet . Stvarno se premorim ko da sam ne znam sta radila i treba mi puno vremena da to obavim. A rezultat bude . Jedino me strah da porod ne krene a ja u onoj fazi kad nisu ni velike a ni za uklanjat. A onda opet kontam pa ne dodje svaka zena ono bas frisko sredjena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 8:09:39
Banancica
Jutroo zene..kako se osjecate na ovo kisno jutro?zene kakav je kod vas urin? Obracatel paznju na to? Meni nije taman al nekako nije pretjerano svjetlo zut (izvinite) al nekako mi ili ja umisljam?a doduse i vodu slabije pijem sokove vise(ako to ima veze)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 8:17:00
ziel
Maya upisacemo na spisak
Banancica ako je urin svijetle boje to je ok, tako treba da bude... Ja obracam dosta paznju na to takodjer, zadnjih 10ak dana mi je zamucen i tamnije zute boje, a i nalazi koje sam radila u pon.nisu pokazali da je sve ok, nego da ima i bakterija i proteina i leukocita i nekakvih celija...a sve do sad je bio ok, nista nije bilo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 8:36:21
mom2B
Dobro jutro i mame
danas lijep dan, bice i sunca izgleda, pa bi se moglo prosetati
Nisam vas citala nekoliko dana, renoviranje stana se privelo kraju, jos jednog majstora treba da ispratimo i da onda uzivamo
Čitala sam samo malo ovo oko depilacije... Ja imam problem pretjeranog pucanja kapilara tako da sam odustala od depilacija voskom jer poslije toga fasujem upalu u vidu sitnih bubuljica gdje god je popucao kapilar Onda bih najradije uzela ribacu cetku da se cesem koliko me svrbi I ovako mi je bilo kod nekoliko kozmeticara i ja odustanem na kraju Brijač mi isto pravi problem, tako da je rjesenje električni trimer S obzirom da gospodjicu nisam vidjela uzivo vec neko vrijeme MM ce imati tu cast da odradi taj dio posla
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 8:45:05
mom2B
IZVORNA PORUKA: Banancica
Ma sigurno ni kod mene nebi bio sjajan nalaz..al eto nije mi dr davao vise da radim,valjda je sve to od dr do dr..
Jesi li ti iz SA? Zanima me jer mi se kolegica porodila na GAKu prije 2 godine i niti jednom u toku trudnoce dr joj nije trazla da uradi briseve. Sad u drugoj trudnoci joj nije trazila ni pretrage krvi. Druga kolegica koja se porodila prije 7 dana kaze da joj isto niko nije trazio briseve prije poroda.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 8:55:41
Leena
Jutrooo!
Evo jutros na vrijeme na poslu, za promjenu
NandaT, ako ne dodes frisko sredena, oni te srede
maya, dobro nam dosla
bananice, meni dr. rekla od osmog mjeseca sada da joj donosim nalaz urina svaku kontrolu. U prve dvije trudnoce nisam, a ista je dr
mom2b. ja isto u prvoj trudnoci nisam brisove radila, niko mi nije rekao. U drugoj sam odradila privatno, a onda kad sam otisla u Opstu, pocetkom devetog, svim jedan dan vadili brisove, meni nisu jer sam imala nalaze kod sebe.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:05:20
Banancica
Leena ma i ovi dr su cudni stvarno..ma ni ja se nisam zalila kontam kraj je pa necu ni cackati ako dr ne insistira..kako su prije zene to mi je najjaca recenica..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:16:36
mom2B
IZVORNA PORUKA: Leena
Jutrooo!
Evo jutros na vrijeme na poslu, za promjenu
NandaT, ako ne dodes frisko sredena, oni te srede
maya, dobro nam dosla
bananice, meni dr. rekla od osmog mjeseca sada da joj donosim nalaz urina svaku kontrolu. U prve dvije trudnoce nisam, a ista je dr
mom2b. ja isto u prvoj trudnoci nisam brisove radila, niko mi nije rekao. U drugoj sam odradila privatno, a onda kad sam otisla u Opstu, pocetkom devetog, svim jedan dan vadili brisove, meni nisu jer sam imala nalaze kod sebe.
Jutro Leena
Ako mi nista ne kaze kad dodje vrijeme onda cu ja to uraditi sama, cisto reda radi jer sam jako podlozna raznim vaginalnim upalama
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:17:12
NandaT
Leena znaci valja mi se strugat svaki dan Mom2B meni je donekle normalno da ne trazi svaki dr da se urade brisevi odn da ne daju svakoj trudnici da radi. Ja sam briseve radila prije trudnoce i bili su uredni. Dr me pregleda vaginalno svaki put i nisam tokom cijele trudnoce imala nikakav sekret tako da mislim i oni svakoj trudnici pristupaju individualno.
A isto tako znam za slucajeve da doktori daju da se urade brisevi i odmah propisu vaginalete a kad stignu nalazi, brisevi uredni. To mi je bas bezveze.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:17:49
mom2B
IZVORNA PORUKA: Banancica
Leena ma i ovi dr su cudni stvarno..ma ni ja se nisam zalila kontam kraj je pa necu ni cackati ako dr ne insistira..kako su prije zene to mi je najjaca recenica..
najjača definitivno i ne znas da li bi se smijao ili plakao
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:21:35
mom2B
IZVORNA PORUKA: NandaT
Leena znaci valja mi se strugat svaki dan Mom2B meni je donekle normalno da ne trazi svaki dr da se urade brisevi odn da ne daju svakoj trudnici da radi. Ja sam briseve radila prije trudnoce i bili su uredni. Dr me pregleda vaginalno svaki put i nisam tokom cijele trudnoce imala nikakav sekret tako da mislim i oni svakoj trudnici pristupaju individualno.
A isto tako znam za slucajeve da doktori daju da se urade brisevi i odmah propisu vaginalete a kad stignu nalazi, brisevi uredni. To mi je bas bezveze.
Mozda, ali bar mogu pitati za historiju prijasnjih briseva, PAPA testa... Ja sam prosle godine imala Gardnerlu vaginalis i jedva sam je se rijesila Za nju se piju bas jaki antibiotici (2 vrste) za koje sam nekada citala da su ravni tome kao da popiješ Domestos
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:23:21
Elastigirl
Jutro i mame, da se i ja prijavim
Vidim tema depilacija, kod mene je ista stvar kao kod mom2B, elektricni trimer je jedino rjesenje za gospodjicu inace noge radim ili sa voskom ili sa Braunovim deliplatorom ali na području gđice dobijem jak osip od bica a o pokusaju voska da i ne govorim, tako da na porod cu otici uredno osisana ali ne i izbrijana sta mogu
Nedavno sam jednom da testiram kozu prijen ekih mjesec dana sredila to podrucje bicem i onda mi se na preponi pojavila oteklina velicine graska, sutradan odmah otisla svojoj doktorici, prvo sto mi je rekla bilo je "sto si se depilirala"
I kod mene je mm zaduzen za noge, moj privatni kozmeticar, skoro smo ih sredili tako da cemo jos jednom u devetom jer mi moze biti oko mjesec dana da su fine.
Leena i ja jutros na vrijeme na poslu, za promjenu.
Mm i ja sinoc piokusali gledali neki film, Ninja Turtles, uglavnom kako su oni puno pominjali pizzu u filmu ja sam toliko puta ponovila "joj mogla bih i ja pizze" da je mm rekao "ima li neka pekara da radi u 02:00 ujutro da idem"
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:35:16
ziel
Banancica ako ti je nesto sumnjivo, tako npr. kao urin, uvijek imas svog porodicnog ljekara, ne moras cekati da ti ginekolog kaze da uradis analizu urina. Ode fino porodicnom i napise ti uputnicu za laboratoriju. Niko te nece vratiti, ni ruziti...
Nemojte se zene plasiti nista traziti od doktora. Ja radim u Zdravstvu, med.sestra tako da vam savjetujem i kao med.sestra i kao pacijent, sve sto vam je sumnjivo to istrazujte. Gore bi bilo da nista ne uradis a ne daj Boze imas problem pa se zapustis tako... Eto
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 16.10.2015 9:38:41
Leena
IZVORNA PORUKA: NandaT
NandaT, ne moras bona, prva ti je beba, nece to tako ekspresno, stignes se i istusirati i srediti kad krene aBd
mom2be, ja isto drugi put sama uradila privatno, ali hB i na moje iznenađenje, čista su bila oba brisa i vaginalni i cervikalni.
Elastigirl, tebi bas osjetljiva koža Ma ja mogu cim god, nego slabo trpim bol, pa se tesko nakanim Znaci i ti na vrijeme jutros Ja sam samu sebe iznenadila
A kako su zene prije mi je hit... Realno, ima i sada zena koje bi se mogle na polju poroditi i nastaviti raditi... Moja komsinica dvije rodila kcerke u kuci i kaze da joj je bilo sega, da je nista nije boljelo, nikakvih komplikacija.. S druge strane, gotovo pa sigurno mogu tvrditi da nismo bile u bolnici kada sam se prvi put porađala, ne bismo se bas provele ni E ni ja..
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms