Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 14.10.2015 15:19:52
maksi
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: maksi
Dan moje dage ,
Nisam vas zaboravila stalno ulazim da vidim kako ste, ali ne stignem pisati uvjek
LTM sta reci za moju snahu masala ne urekla se ko lutka je
MAM mi idemo 23 na kontrolu, a moj momak je isto potezak masala za nosanje je tezak a i za ljuljanje ni ja ne ljulja niti mi pada napamet,nekad ga uzmem u ruke i cuvam kad je nervozan ali vecinom sam zaspe
Koja je sljedeca na redu da doceka svoju bebicu
jesi vidjela snajke onako malo a vec botoks na usnama ma sva je ona svoj tata neki dan on nju nosa tepa joj i govori u sali: ja sam 3 godine ulagao u pogresno dijete (aludirajuci kako je L moja kopija) ja krepala od sege
M necu vise da joj tepam da je ne ureknem, neku vece sam je spominjala kaze srednji imam curu u vrticu bice mi zena, a ja reko mama je Arijanu odavno nasla zenu ovi moji popadali od sege kaze meni muz pa red bi onda bio da i ja vidim snahu moram mu pokazati sliku kad dodje sa posla
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 14.10.2015 15:22:41
araj
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: araj
da se i ja prijavim. Nisam dugo. Jutros smo isli na prvu kontrolu. Nije primio vakcinu jer je jos uvijek ima zutila u ocima. Tezak je mashala 6100 gr. To sam znala jer mi ruke otpadaju od nosanja, jer dijete samo hoce da spava na ramenu. Doji svako 1,5hdo2h. Nem sanse da odspava duze od 2h. Blago MAM i LTM sto navecer se malo naspavate. Ja sam kao zombi. Al nema veze, nek je ziv i zdrav. Mi prsli na broj 68, mozemo mu nesto i 62 al ako se rasteze :)
LTM, dijete je mashala predslatko. Oci dominiraju :) Nek su zivi i zdravi
za pobebljano, i mi smo odavno na 68 neke stvarke mogu 62 ali urijetko. mashala i tvoje bebare sa koliko je to rodjen kad vec sad ima 6100 (ne ureklo se)
ma ja eto odspavam po noci ali mene dan unisti, pa ja sam ko na traci sa njih dvije. a ova smizla se ne bi skidala sa ramena pa vecinu stvari radim jednom rukom
Malecki je rodjen sa 4100 gr, u bolinici izgubio samo 70gr jer sam odmah nakon intezivne ga pocela dojiti :) Meni rame odvali sad, a ne znam sta ce biti poslje :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 14.10.2015 17:19:04
ninuska
Kontrola obavljena. Dobili smo 1,2 kg i porasli smo 5 cm. Sad smo teski 5.150 kg i dugi 60 cm . Bocu, nazalost, nismo primili. Nisam vam ni govorila ali ima neki osip po licu, a pojavila mu se i tjemenjaca :(. Obzirom da je osip bas izrazen isli smo da vadimo bris obraza, cela, guse i nosa pa da vidimo ima li, ne daj Boze, neka bakterija. Pa smo poslije toga otisli dermatologu na Kosevo. Dala nam je kremu za tjemenjacu i kremu za lice, pa da dodjemo na kontrolu za osam dana.
Kasnije cu citati sta ste pisale. A do tad imate mahanje od nas dvoje ;)
< Poruku je uredio ninuska -- 14.10.2015 17:20:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 14.10.2015 19:48:26
Farah 00
Ninuska bravo za prvu kontrolu, napredujete fino Nadam se da ce brisevi biti ok, a da ce kremica pomoci za osip i tjemenjacu.
Aidana Drago nam je sto si se javila, pitali smo za tebe cesto. Princeza mashallah dobro, a i ti si, znaci drugi porod laksi od prvog. Princeza se ipak nije rodila na moj rodjendan, nego dan poslije 😊 Sinu treba malo da se navikne, ipak je i njemu sve novo, bio je jedinac a sad odjednom ima i mala beba u kuci kojoj treba paznja.
Ja bila na vjezbama, tema izmedju ostalog bila i tate na porodu, pa smo se smijali dogodovstinama i na koji nacin su to oni prezivjeli 😃
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 14.10.2015 21:58:30
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
Kontrola obavljena. Dobili smo 1,2 kg i porasli smo 5 cm. Sad smo teski 5.150 kg i dugi 60 cm . Bocu, nazalost, nismo primili. Nisam vam ni govorila ali ima neki osip po licu, a pojavila mu se i tjemenjaca :(. Obzirom da je osip bas izrazen isli smo da vadimo bris obraza, cela, guse i nosa pa da vidimo ima li, ne daj Boze, neka bakterija. Pa smo poslije toga otisli dermatologu na Kosevo. Dala nam je kremu za tjemenjacu i kremu za lice, pa da dodjemo na kontrolu za osam dana.
i mi smo na prvoj kontroli napredovali isto 1200 i 5 cm a nismo primili bocu jer mala nece da drzi glavu kadje dizu za ruke..i seka joj je bila ista--mislim seka je dugo drzala glavu na stranu...ova je daleko cvrsca na kontrolu aBd idemo ponedjeljak ili utorak...taman ce joj biti 2 mjeseca
< Poruku je uredio rose -- 14.10.2015 21:59:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 14.10.2015 22:26:04
ziel
Aidana cestitam Da ste zivi i zdravi, cuvaj malu od brace, da je nece povrijediti, ipak je dijete, ne zna on sta se desava, samo vidi da mu je mama sad okupirana nekim drugim, nije vise on centar svega... ali doci ce sve na svoje, tek je pocetak
Sad nam je od oktobarskih ostala jos Banancica pa da onda prijedjemo na novembarske terminuse
Ja evo sad dosla kuci, otac me dovukao, da ne cekam pola 2 kad mm zavrsava posao. Bila mi kod roditelja sestrisna, roditelji njeni otisli na vaser a nju nisu poveli, ne znam gdje ce je voditi ako nece tu, koje su one nekakve sprave za djecu luna park... ali eto oni znaju svoje. A zato je curica prevrnula neninu kucu, kao da je atomska bomba pala, samo radi ono sto ne treba, penje nam se po glavi, rasipa, prlja sve sto stigne. Mami su vec proradili zivci, mora i sutra na posao a jedva gleda na oci. U pola radne sedmice je dovukli da je ona cuva........ Kupila sam danas jos nekih stvari za bebu, vec sam ukljucila na pranje, dok ne legnem da rasirim po kuci da se prije osusi. Falilo mi je malo majcica i trenerkica.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 8:30:30
*pcelica*
Dobro jutro drage moje
IZVORNA PORUKA: Isha
Vecer zene Velike bebe se radjaju ovdje, a tek kada vidim obraze na slikama , svaka cast za mame
Serklaz je dobro prosao hB, kuci sam, na antibioticima preventivno.
Je li rano zgaravica da mi se javlja sada? Sta god pojedem, bas mi smeta.
Ziel, kako je beba one tvoje prijateljice, jesu li kuci sada zajedno?
za serklaz. Hvala Bogu pa je sve proslo kako treba. Mene je zgaravica mucila cijelu trudnocu. Od pocetka mi je odredjena hrana smetala pa sam je izbijegavala, ali sam opet imala periode kad mi smeta sta god da pojedem i u koja god doba da pojedem. Sinoc eto pojela oko devet bananu i zgaravica me uhvatila
Aidana cestitam na prinovi. Nek vam je ziva i zdrava puno godina zajedno sa svojim bracom
Ja danas imam toliko obaveza z aobaviti plus jos vjezbe a kisa ne misli prestajati padati. Najvjerovatnije da cu vjezbe preskociti. Gdje cu po ovakvom vremenu. Otici cu samo po nalaze i u opcinu da nekakav papir izvadim, to moram licno ne moze niko umijesto mene i nazad kuci
Sto se primaknuo spisak. Moje novembarske terminuse, hvata li vas trema? Ja non stop osluskujem. Cim me nesto zigne odmah na sat gledam Mene samo strah da ne krene u neko doba noci jernam nestaje vode. Kako cu se istusirati, jer kad god ustanem budem u goloj vodi.Morat cu im kakvo pismo napisati da ih malo naruzim stvarno nemaju razumijevanja.Nit mogu da s mirom cekam porod ni da sta radim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 8:43:29
ziel
Pcelice bas me nasmija to za vodu Ali je stvarno van svake pameti to sto nestaje vode, eto prvoj tebi je voda prioritet u svaka doba. Nadam se da te nece zaboljeti navecer A to sto se blizi nas mjesec puno mi je drago
Ja ustala prije 40 min. stavila neku robicu bebecu da se pere sto sam jucer kupila s mamom. Skuhala tijesto za kasnije, hocu pitu da napravim ona sa sirom i klasovnim/kukuruznim brasnom, zalogajici, nisam je jela sto godina a za dorucak cemo nesto premazati, mm ionako spava do pola 11 kad dodje iz dr. smjene... I malo pospremila po dnevnom boravku i sjela da vidim sta se ovdje dogadja Bas je ova temp.ugodna, da je jos 2 stepena niza ne bi smetalo jer je meni konstantno vruce. Nezz kako je vama? Ja se sinoc toliko zapalila Mjerim temp. 36,9. Ko da sam u klimaksu , neki me valovi toplotni udaraju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 8:47:44
*pcelica*
I mene hvataju ti valunzi. Juce mi bile mama i sestra i kad sam ih isprtila preko vrata legla i valjda sam zaspala. Probudila sam se sva mokra. Jos mi i Atijadosla i leglapored mene aona je ko radijator. Ja jos grijanje nisam ukljucila Doduse imoji kazu nije im jos hladno. A sto se vodetice od ljetosnam je ovakosvaku vece oko dvanaest nestane idodje oko pet sest. Istusiram se ja prije spavanja ali kakve mi koristi kad u toku noci kad e probudim moram da se presvucem koliko budem mokra, a inace se nikad ne znojim
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 8:53:20
ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
I mene hvataju ti valunzi. Juce mi bile mama i sestra i kad sam ih isprtila preko vrata legla i valjda sam zaspala. Probudila sam se sva mokra. Jos mi i Atijadosla i leglapored mene aona je ko radijator. Ja jos grijanje nisam ukljucila Doduse imoji kazu nije im jos hladno. A sto se vodetice od ljetosnam je ovakosvaku vece oko dvanaest nestane idodje oko pet sest. Istusiram se ja prije spavanja ali kakve mi koristi kad u toku noci kad e probudim moram da se presvucem koliko budem mokra, a inace se nikad ne znojim
Joj bas je to patnja, gdje god si moras pratiti vrijeme da dodjes kuci dok nije nestalo vode da se okupas... grozno. Valjda imas pripremljeno vode u nekoj vecoj kanti ili nekoliko kanistera za svaki slucaj, Higijena je glavna a kako je krenulo bas nam to glavno remete
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 9:04:40
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Joj bas je to patnja, gdje god si moras pratiti vrijeme da dodjes kuci dok nije nestalo vode da se okupas... grozno. Valjda imas pripremljeno vode u nekoj vecoj kanti ili nekoliko kanistera za svaki slucaj, Higijena je glavna a kako je krenulo bas nam to glavno remete
Moram imati. I zbog dijece i zbog nas. Kupatilo puno kanti s vodom ko u ratu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 9:33:38
Leptirica87
Jutro trudnice...
Boga mi i ja svako ziganje osluskujem,zadnjih dana mi se desava u noci u ujutro da me stomak nekako kao boli,kao neki grcevi neznam ni ja opisati,a bude tad pretvrd...valjda to tako treba biti,slican osjecaj kao kad prehladis stomak pa ko bolucka. I meni se desava da u noci kad ustajem u wc sve pipam ispod sebe ....da nece vodenjak reko procepit....heheh vjerujem da kad sve prodje da cu se sama sebi smijati....sva sam usredocena na bilo kakav cudan osjecaj. Sto se tice vrucine i mene puca opasno,ja samo dekicu tanku prebacim preko krsta,i prozor obavezno otvoren,svi kukaju kako im zima jos u Tz jucer neki kvar s grijanjem a ja hodam ko u pola ljeta....sto kaze Ziel bas kao klimaks .... Pcelica nam je prva na spisku,valjda ce tim redom i ici,da ne preduhitrujemo nikog....mene sto se tice neka moje jos u stomaku....sto duze bolje je....al pritisce me samo sto nije izletila cini mi se,pa me drugarica sinoc zeza,kaze toj tvojoj se haman zuri da upozna mamu i tatu :))
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 9:44:50
ziel
IZVORNA PORUKA: Leptirica87
Jutro trudnice...
Boga mi i ja svako ziganje osluskujem,zadnjih dana mi se desava u noci u ujutro da me stomak nekako kao boli,kao neki grcevi neznam ni ja opisati,a bude tad pretvrd...valjda to tako treba biti,slican osjecaj kao kad prehladis stomak pa ko bolucka. I meni se desava da u noci kad ustajem u wc sve pipam ispod sebe ....da nece vodenjak reko procepit....heheh vjerujem da kad sve prodje da cu se sama sebi smijati....sva sam usredocena na bilo kakav cudan osjecaj. Sto se tice vrucine i mene puca opasno,ja samo dekicu tanku prebacim preko krsta,i prozor obavezno otvoren,svi kukaju kako im zima jos u Tz jucer neki kvar s grijanjem a ja hodam ko u pola ljeta....sto kaze Ziel bas kao klimaks .... Pcelica nam je prva na spisku,valjda ce tim redom i ici,da ne preduhitrujemo nikog....mene sto se tice neka moje jos u stomaku....sto duze bolje je....al pritisce me samo sto nije izletila cini mi se,pa me drugarica sinoc zeza,kaze toj tvojoj se haman zuri da upozna mamu i tatu :))
Jutro Leptirice, vidi bona koje su na spisku prije nas ima da se nacekamo a mozda se ti i ja sretnemo na UKC-u, samo nas 4 dana dijele po terminima aBd kad se porodim, ja cu krenuti od sobe do sobe i pitati IMA LI OVDJE LEPTIRICE SA RR ?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 9:50:42
ninuska
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
i mi smo na prvoj kontroli napredovali isto 1200 i 5 cm a nismo primili bocu jer mala nece da drzi glavu kadje dizu za ruke..i seka joj je bila ista--mislim seka je dugo drzala glavu na stranu...ova je daleko cvrsca na kontrolu aBd idemo ponedjeljak ili utorak...taman ce joj biti 2 mjeseca
Mashallah.i vi ste napredni. Ovi brzi porodi donijeli i napredne bebe hehe. Pa tako ce biti i kod nas. Imace skoro 2 mjeseca dok primi bocu. Ali ne zurimo. Mada mi neobicno, A je sve redovno primala, u dan. I jel ti dr ista rekla za kilazu?. Meni rece da mu smanjim obroke, jer je 1,2 kg malo vise, ali nije alarmantno.
pcelice bas vam nezgodno to za vodu. Pa misa mu, evo kisa, u cemu je sad problem!? A, ja Boga molila da ne krene navece zbog male. I eto idpade bolje nego sto bih i ja isplanirala. Da i kod tebe tako bude
aidana , cestitam ti, draga. Drago mi je da je i porod super prosao jer znam da si govorila kako te strah :). A, za bracu, imam isti savjet kao rose. I ja svoju ukljucujem max. Ako joj podjem nedto zabraniti vec vidim promjenu u ponasanju.
ziel, leptirice primaklo se. Samo da prodje kako treba
Ostale zenice . Da bas ne nabrajam :)
I, da. Moram prenijeti pozdrave. Imate mahanje od ltm. Frka joj je, pa ako uspije uletiti dobro i jest
< Poruku je uredio ninuska -- 15.10.2015 10:00:25 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 9:53:39
lala88
jutro trudnice i ostele Vidi sve ste jos na broju, Ja juce zvanicno dobila prvu tacno nakon 1g +1dana. Nije bolna ali je obilna. Leena jesi li ti rekla da moras na posao naon tri mjeseca porodiljskog, sta tad sa dojenjem, Rose sta ces i ti kad se vratis na posao? Znate li u cemu zamrznuti mlijeko. Meni juce mm rece da od prvog moram poceti raditi, pa sam se prvo isplakala ko kisna godina, onda se presabrala i pocela razmisljati sta i kako sa dojenjem jer on doji svako 2h?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 10:22:01
Farah 00
Napisa ogromni post i sve mi ode... nesto sam na mob pogresno kliknula 😤
Isha za serklaz, neka je proslo sve ok, sta kazu doktori, moras li vise mirovati sad?
Pcelice ni kod mene vode, bilo bi mi cudo da je imam poslije 12, valjda porod nece krenuti po noci
Mene zgaravica prati od 5 mjeseca, a do treceg sam imala mucnine, zato nisam stigla dobiti ni puno na kilazi, zgaravicu imam samo u poslijepodnevnim satima☺ Trenutno mi godi peceni kesten i mandarine, nar isto ali mi ga mrsko cistiti
Vidim spisak nam se opasno priblizava, banancica nam je jos ostala u ovom mjesecu, a zatim slijedi Pcelica Meni se jos ne zuri, danas smo punih 34 nedjelje, za dvije ulazimo u 9. mjesec, ali neka nje u pupi, da dobije jos na kilazi😊
Lala znam da imaju Aventove posudice u kojima se moze cuvati mlijeko u frizideru i zamrzivacu, pretpostavljam da moze i u jos necemu. Jesi li znala da ces morati poceti raditi tako brzo?
< Poruku je uredio Farah 00 -- 15.10.2015 10:25:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 10:30:22
Farah 00
LTM i Rose jeste li vi ono spominjale da je za epizotomiju dobar balsam 1% Peruviana iz Apoteke Sarajevo? Ja pitala u ovoj svojoj apoteci, isto Apoteka Sarajevo, malo me zacudjeno teta pogledala, kaze da nije 10%, 1% je bas malo, pa reko da ja sta nisam pobrkala
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 10:30:56
NandaT
Jutro zene drage, kako smo danas? Evo mi se vratili s kontrole, hB sve u redu. Dr misli da porod nece uskoro mada sam dobila uputnicu za bolnicu za svaki slucaj. Kontrola nam je za 7 dana pa cemo vidjeti dalje. Beba je oko 2930g, ja sam zadovoljna. Ni previse ni premalo. Sve kontam kako ove zene sa krupnim bebama, valja to izgurati iz sebe . Ziel nije me dr slao na UKC ove sedmice mada vidim da neke trudnice salje i ranije da urade ctg. Vjerovatno sve zavisi od stanja. Eh jos da pitam fali li meni jos sta za bolnice, ovo sam spremila: vir 80 3 pakla, mrezaste gace 1 paket, ubruse, vlažne maramice, kaladont, cetkica, dezodorans, gel za tusiranje, krema za sve i pelene za bebu. Jel to to???
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Oktobar 15.10.2015 11:07:47
blue moon
Dobro jutro i od mene, vidim zenice pravo aktivne jutros, napolju dosadna kisa pa svi kod kuće online. Ja jutros radila briseve, nalazi ce biti gotovi iduci utorak. Gledam spisak novembarske trudnice ubjedljivo vode po broju, to kad bebe krenu izlazit bice veselo, samo da nam svima budu brzi i lagani porodi. Kod mene dvije ture bebi stvari oprane, treca ceka svoj red, jedino mi peglanje sporije ide, nesto bas ne volim peglanje, radije bi cijelu kucu pospremila, usisala obrisala nego peglala, al kad se mora mora.