|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Prvačići
16.9.2015 13:44:24   
Medić*

IZVORNA PORUKA: škorpija

IZVORNA PORUKA: Medić*

Moj je juce zaboravio kosulju, prekjuce dux, danas je rekao oboje donjeti, daj Boze da ne zaboravi sve to plus nesto trece. Bilo mu vruce i okacio na vjesalici, sasvim hladno kaze, pa cekat ce me, ako se isprljam tam da se mogu presvuci user posted image user posted image
Joj slatki su skorpijo, pusti ga, doci ce to sve na svoje mjesto user posted image

Evo kaže mi kolegica neki dan njena mala zaboravila ruksak u školi, isto prvačić user posted image , dedo se djetio tek na pola puta da im nešto fali user posted image

user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1226
16.9.2015 14:04:06   
ziki

IZVORNA PORUKA: škorpija

Moj je juce zaboravio kosulju, prekjuce dux, danas je rekao oboje donjeti, daj Boze da ne zaboravi sve to plus nesto trece. Bilo mu vruce i okacio na vjesalici, sasvim hladno kaze, pa cekat ce me, ako se isprljam tam da se mogu presvuci user posted image user posted image
Joj slatki su skorpijo, pusti ga, doci ce to sve na svoje mjesto user posted image

Evo kaže mi kolegica neki dan njena mala zaboravila ruksak u školi, isto prvačić user posted image , dedo se djetio tek na pola puta da im nešto fali user posted image

user posted image user posted image user posted image dedo the king

skorpija polako, sve se to posloži polako.

Tarikova učiteljica je insistirala na nošenju igračke omiljene u početku, da se polako naviknu na školu. Zadaću djeca zaboravljaju i u drugom razredu a ne prvačić koji je tek krenuo. On je tek 11 dana u školi, nije robot da odjednom zna kako se svevska čuva od ušiju, da provjeri da li je voda zatvorena, da prenese sve poruke

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1227
16.9.2015 14:27:12   
ziki
Jedan moj rođak kd je bio prvačić došao u petak iz škole i ranac na drvo okačio, igro se dok mu mati nije s posla došla. Igralo se diejte i subotu i nedelju do podne. Popodne opšta uzbuna, sva djeca iz mahale ranac traže user posted image user posted image mma pitala šta je za domćiuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1228
16.9.2015 14:34:52   
Hannica
Moja H ima tjelesni u sali samo kad je druga smjena, kad su prva rade u učionici.
Za sada amo zadovoljni đakom, nije ništa izgubila, ne prosipa vodu i ne mrvi, pamti šta je za zadaću, čim dođe kući odradi sve, uglavnom sama, ja samo pregledam.
Imali su jednu pjesmicu za naučiti, nije bilo problema.
Radili neki mali kontrolni, sve tačno uradila, zaradila "bravo".user posted image
Samo fale djeci petice, iz vjeronauke im nastavnica upisala u svesku petice, sreći nigdje kraja.user posted image
Uglavnom...dobro je...da nastavi ovako aBd.

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1229
16.9.2015 14:39:32   
Medić*

IZVORNA PORUKA: ziki

Jedan moj rođak kd je bio prvačić došao u petak iz škole i ranac na drvo okačio, igro se dok mu mati nije s posla došla. Igralo se diejte i subotu i nedelju do podne. Popodne opšta uzbuna, sva djeca iz mahale ranac traže user posted image user posted image mma pitala šta je za domćiuser posted image

Umirem user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1230
16.9.2015 14:41:56   
Medić*
Ja sam u svakom pogledu zadovoljna svojim. Se je ozbiljno shvatio, nema zezanja. Sam ustaje, oblaci se, sprema knjige. Kuci ponavlja po ponesto. Knjige i teke ostaju u skoli. Tamo rade zadacu. Kasnije ce i kuci biti zadace.
Dobar, pazljiv, jako se dobro snasao,voli uciteljicu,, autoritet je stekla. Uglavnom samo da ovako nastavi user posted image
Ipak je njima cjelodnevni boravak, svaki dan 5 casova i 6 slobodne aktivnosti.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1231
17.9.2015 23:15:19   
Mala Selma
Evo da se i ja javim sa svojim utiscimauser posted image

Prezadovoljni smo mm i ja kako se maleni snasao u skoli,pazljiv je,slusa uciteljicu,svaki dan dobije kvakicu i zvjezdicuuser posted image ,sam radi zadacu,odgovoran je i slusa na casu (masala da ga ne ureknem).
Stvarno smo zadovoljni,obzirom da je nemirng duha,u skoli je super,odgovoran prije svega.
Fizicko imaju u sali,iz muzicko sve pjesmice uce u skoli nema zadace,on zna pisati i citati, a matamatika mu je broj 1 (na mog tatu) i zna sabirati i oduzimati do 20,gometri. oblike, i zato mu je bosanski i matematika za sada "lagana".

Kultura zivljenja mu je zanimljiva i moja okolina,Ide na kurs iz eng. jezika i placamo 40KM dva casa sedmicno.

Eto,uglavnom za sada je sve ok.user posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1232
18.9.2015 8:06:46   
Medić*
Bravo za drugara user posted image

I mi prezadovoljni, elhamdulilah da se ne urekne user posted image user posted image
Zna pisati i citati ( mada tek u drugom polugodistu pocinju sa slovima )
Zna dosta racunske operacije, sabiranje odlicno, oduzimanje manje, nesto i mnozi sam sa sobomuser posted image
Fizicko je u sali. Osim tjelesnog imaju sortske aktivnosti za djecake i sportske akticnosti za curice. Muzicko pjesmice za sada, Bosanski takodjer. Njemacki, turski i arapski sa osnovnim stvarima za sada.
Informatika, matematika, engleski, moja okolina nastava na engleskom, ostali na bosanskom.
Engleski je svaki dan plus dva puta dopunski casovi za sve, kako bi svi sto brze na engleskom progovorili.
S obzirom da nije isao na kurseve iz engleskog kaze uciteljica odlicno mu ide, dobar naglasakm skladisti informacije kako treba user posted image
Vjeronauku pohadja njih 11, kulturu 4/5 njih.
U vrijeme podne namaza imaju sat vremena odmora i djeca koja hoce idu na namaz podnevski i na dzumu s vjerouciteljom.
Imamo i djece druge vjeroispovjesti uglavnom user posted image
Svaki dan 5 casova. 6 su slobodne akticbosti gdje se zanimaju cime hoce. Onda ide produzeni borvak za djecu koja ostaju. Nastava od 8 i 15 do 15 i 10.
Za sada imaju jos dramsku sekciju ponedjeljkom. Ostale sekcije pocinju od drugog polugodista.
Imaju dva obroka glavna i dvije uzine. Uciteljica prezadovoljna kako djeca papaju user posted image user posted image
Svaki mjeesec je novi jelovnik, mi roditelji dobijemo svaki ponaosob.
Za sada mu je matematika i tjelesni NO1 user posted image
user posted image
Razredna im predaje tri predmeta, ostao drugi ucitelji i uciteljice user posted image

< Poruku je uredio Medić* -- 18.9.2015 8:09:16 >

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1233
18.9.2015 11:20:25   
dambolina
mala selma u kojoj skoli imaju kulturu zivljenja u prvom razredu?
medic, kolika je skolarina?

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1234
18.9.2015 11:33:28   
Mala Selma

IZVORNA PORUKA: dambolina

Predmed se zove društvo,kultura i religija,ja mu tepam kultura življenjauser posted image user posted image

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu dambolina)
Neposredna veza do poruke: 1235
18.9.2015 11:50:36   
Visnja RR

u našoj školi (KŠC) umjesto katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovjesti je Etika i moral

tj ko ne zeli na vjernauku ide na Etiku i moral

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

Neposredna veza do poruke: 1236
18.9.2015 11:54:47   
Medić*

570 km sa prevozom i kuhinjom
400 km bez toga

< Poruku je uredio Medić* -- 18.9.2015 11:55:05 >

Neposredna veza do poruke: 1237
18.9.2015 11:56:31   
salmy
Pitam danas decka ko je glavna faca u razredu? znas ono ima neki djecak ili djevocica koja je glavna...pa sva djeca oko njih?

kaze on mrtav hladan: joj mama suvisno ti je pitanje pa ja zna seuser posted image

danas su nosili instrumente na cas muzickog..svirali su i zabavljali...neko je donio frulu neko klavir mali

svaki dan doboju po neku udzbenik...koristen je ali je ok

zao mu je sto je vikenduser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1238
18.9.2015 11:57:18   
salmy

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

u našoj školi (KŠC) umjesto katoličke, islamske i pravoslavne vjeroispovjesti je Etika i moral

tj ko ne zeli na vjernauku ide na Etiku i moral

i kod nas isto ovako

(odgovor članu Visnja RR)
Neposredna veza do poruke: 1239
18.9.2015 13:01:25   
dambolina

IZVORNA PORUKA: Mala Selma

Predmed se zove društvo,kultura i religija,ja mu tepam kultura življenjauser posted image user posted image

user posted image user posted image kultura zivljenja je redovan predmet u petom razredu pa mi ne bi jasno. Sad je sve jasno user posted image

(odgovor članu Mala Selma)
Neposredna veza do poruke: 1240
18.9.2015 13:03:38   
dambolina

400 km bez toga

bas ti hvala na informaciji, odavno pokusavam da saznam a mrsko mi zvatuser posted image ranije je skolarina bila 250 KM mjesecno, a popust na drugo dijete. Novi vlsnik, reforma, pa nova i cijena. Ali mislim da vrijedi.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1241
18.9.2015 13:38:17   
Edita1989
Mogu li i ja na ovu temu malo user posted image ..Citala sam nesti,nisam sve,Medic,super ta skola,svidja mi se...

I mi guramo nekako,nekad jedva ceka skolu,nekad mu mrsko...Uce,rade,svaki dan ima zadacu,sve predmete uce na arapskom i na engleskom...Meni je malo previse,dijete pocelo pisati arapski sa lijeva na desno hhahahahaha...sutim sta cu..Ugl. Dobro je sad za sad...Stvari je u pocetku ostavljao,dodje mi kuci bez torbe ,sada je ok,fino sve skupi i donese kuci..

11.08.2009. - Ameen

23.02.2014. - Dima

"Biti majka puno radno vrijeme jedan je od najbolje placenih poslova,uzevsi u obzir da je placa- cista ljubav."

Neposredna veza do poruke: 1242
18.9.2015 13:50:59   
Medić*

400 km bez toga

bas ti hvala na informaciji, odavno pokusavam da saznam a mrsko mi zvatuser posted image ranije je skolarina bila 250 KM mjesecno, a popust na drugo dijete. Novi vlsnik, reforma, pa nova i cijena. Ali mislim da vrijedi.

user posted image

I sada ima popust na drugo.
Mislim da vrijedi zaista. A jos ove godine su onoj skoli, novu prave. Ili ce istu otkupiti pa sve novo raditi.
Upratila sam ja tvoje pitanje ejdnom ali nisam imala tacne info user posted image

< Poruku je uredio Medić* -- 18.9.2015 13:51:50 >

Neposredna veza do poruke: 1243
18.9.2015 14:49:12   
dambolina
moj najstariji je sad sedmi razred i desilo mu se nekoliko puta da zaboravi ruksak. u trecem razredu je trolom isao u skolu i jedno jutro me sav u panici zove kaze na pola je puta, a ruksak kuciuser posted image sreca pa je dedo mogao uletiti da spasi situaciju. a nebrojeno puta se vratio iz skole bez dukserice, bez opreme za tjelesi i tako to. Zadnji put nam se desilo u petom razredu. Licno mislim da su djevojcice puno odgovornije po pitanju cuvanja svojih stvari.

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1244
18.9.2015 14:58:29   
Hanady RR

400 km bez toga

u svakoj na kantonu sarajevo se ista može ponudi kao alternativa etici i moralu ili vjeronauci...
znači bira se jedan od ta tri predmeta a ne može s eići na dva ili tri

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Medić*)
Neposredna veza do poruke: 1245
18.9.2015 19:00:31   
Medić*

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

400 km bez toga

u svakoj na kantonu sarajevo se ista može ponudi kao alternativa etici i moralu ili vjeronauci...

Da.
Ja prvo zaokruzila dva. Onda samo vjeronaukuuser posted image
Kontala neka i druge religije proucava ali fala vam sto me prosvijetliste da moze samo jednouser posted image

Ubacise nam skolu plivanja na mjesec dana. Tri puta sedmicno. Oni ce ih voditi.
Zimi ce biti skola skijanja.
Rekose imat ce dosta trenera da ne brinemouser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1246
18.9.2015 19:27:29   
dambolina

400 km bez toga

kultura zivljenja je poseban predmet u petom osnivne, a predmet koji je alternativa vjeronauci je drustvi, kultura, religija tzv. DKR.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1247
18.9.2015 20:29:17   
MicoTico
Medić, je li se te škole plivanja i skijanja posebno plaćaju ili su u cijeni školarine?

Ubuntu! (ja sam zato što mi jesmo)

Neposredna veza do poruke: 1248
18.9.2015 21:11:51   
Medić*

IZVORNA PORUKA: MicoTico

Medić, je li se te škole plivanja i skijanja posebno plaćaju ili su u cijeni školarine?

Posebno valjda, danas nam poslali pisma po djeci, vidjet cemo u srijedu na informcijama.

(odgovor članu MicoTico)
Neposredna veza do poruke: 1249
18.9.2015 21:13:04   
Medić*

400 km bez toga

kultura zivljenja je poseban predmet u petom osnivne, a predmet koji je alternativa vjeronauci je drustvi, kultura, religija tzv. DKR.

Evo pogledah i ja kako je kod nas, vjeronauka ili kultura, religija i drustvo.

Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *