Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 23.2.2015 9:03:09
idana_85
Izvan tokova sam :) Dobila sam ovaj godisnji izvjestaj o primanjima. Inace radim po ugovoru o djelu,o zastupanju. I prijavljena sam kod mame u radnji, sada sam na porodiljnom. Imam zivotno osiguranje. Hocu da posaljem poreznu prijavu.
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 23.2.2015 9:05:46
irenaSA
Meni to uredno popune tete u kadrovskoj...zamolim ih...nisam nikad do sada sama osim one lične podatke...ime, prezime...
Sarah, mamina i tatina princeza stigla je na ovaj svijet 16.02.2010. godine Dani, mamin i tatin princ stigao je na ovaj svijet 19.09.2014 .godine Iza tuge vedrije je nebo...iza tuge čistija je duša...
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 23.2.2015 9:18:18
damma
IZVORNA PORUKA: idana_85
Izvan tokova sam :) Dobila sam ovaj godisnji izvjestaj o primanjima. Inace radim po ugovoru o djelu,o zastupanju. I prijavljena sam kod mame u radnji, sada sam na porodiljnom. Imam zivotno osiguranje. Hocu da posaljem poreznu prijavu.
ako hoces da predas 1051 samo zbog zivotnog osiguranja vise se ne predaje po tom osnovu..nema vise povrata po tom osnovu znaci.
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 24.2.2015 11:09:20
Pikapolonica
IZVORNA PORUKA: damma
ako hoces da predas 1051 samo zbog zivotnog osiguranja vise se ne predaje po tom osnovu..nema vise povrata po tom osnovu znaci.
Ali ima osnovu da popuni GPD, budui da radi po ugovoru o djelu, a prijavljena je kod mame u radnji. To je za GPD po osnovu GIP-a (za placu) i AUG (za ugovor o djelu). Ja cu ti vrlo rado pomoci, ako hoces posalji mi cifre u PP (ne moras prave, mozes ih i promijeniti, pa ti prilagodi sebi :) ) i daj mi mail, pa ti ja vratim popunjenu prijavu.
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 25.2.2015 12:50:57
*nur*
A drage moje trazite li vi povrat poreza, i da li mozemo traziti povrat ? Znam da imaju pravo traziti oni kuji su digli kretit, a da li se to odnosi samo na stambeni kredit?
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 25.2.2015 12:53:13
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Pikapolonica
sta je gip 1022?
Ti si spojila dva obrasca u jedan: GIP 1022 i GPD 1051 i od toga napravila GIP 1051. e sad se postavlja pitanje sta ti zapravo treba od toga :)
sad ja kontam da je ona nešto spojila meni se čini :)... Pikapolonkice de mi kaži kako adekvatno ovu temu da nazaovem ...da korigiram da može biti pomoć i našim durgim članicama ako zatreba
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 25.2.2015 12:55:31
bebaa
IZVORNA PORUKA: *nur*
A drage moje trazite li vi povrat poreza, i da li mozemo traziti povrat ? Znam da imaju pravo traziti oni kuji su digli kretit, a da li se to odnosi samo na stambeni kredit?
Ja svake godine predajem za povrat poreza Po osnovu stambenog kredita a stan je jedina nekretnina i prvi put kupljen,to su uslovi.....
RE: Pomoc u popunjavanju GIP 1051 obrasca 27.2.2015 18:00:09
Pikapolonica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Pikapolonica
sta je gip 1022?
Ti si spojila dva obrasca u jedan: GIP 1022 i GPD 1051 i od toga napravila GIP 1051. e sad se postavlja pitanje sta ti zapravo treba od toga :)
sad ja kontam da je ona nešto spojila meni se čini :)... Pikapolonkice de mi kaži kako adekvatno ovu temu da nazaovem ...da korigiram da može biti pomoć i našim durgim članicama ako zatreba
Pa neka bude pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/poreznih prijava. GIP je konkretan obrazac koji je Idana spomenula, a mislim da bi mogao biti poznat i ostalim clanicama, a ovo porezne prijave neka nam bude kao opca tema, jer ovaj GPD spada u tu kategoriju i opsirnija je prica :)
RE: Pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/porezni... 27.2.2015 18:02:44
Pikapolonica
IZVORNA PORUKA: *nur*
Postoje tacno propisani uslovi koji moraju biti ispunjeni da bi se ostvario povrat. Evo bebaa je napisala za kredit. Dakle, najbitnije je da prvi put rjesavate stambeno pitanje i da je to jedina nekretnina u vasem vlasnistvu. Iznos povrata zavisi od koeficijenta licnog odbitka.
< Poruku je uredio Hanady RR -- 27.2.2015 21:20:19 >
RE: Pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/porezni... 24.3.2015 16:46:38
idana_85
Evo mene opet: kredit ima surpug, to je prvo rjesavanje stambenog pitanja, kredit je stambeni ja sam bila prijavljena kod mame do prije mjesec dana, imala sam porodiljnu naknadu jos plus svoju platu od oriflame-a po ugovoru o dijelu. a imam i zivotno osiguranje. poslala sam privatnu poruku Pikapolonici kad se zena tako fino ljubazno ponudila :)
RE: Pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/porezni... 25.3.2015 7:35:24
bebaa
Evo mene opet: kredit ima surpug, to je prvo rjesavanje stambenog pitanja, kredit je stambeni ja sam bila prijavljena kod mame do prije mjesec dana, imala sam porodiljnu naknadu jos plus svoju platu od oriflame-a po ugovoru o dijelu. a imam i zivotno osiguranje. poslala sam privatnu poruku Pikapolonici kad se zena tako fino ljubazno ponudila :)
izvini što upadam u prepisku...jeli ovo tek dignut kredit u toku 2015.-god?....ako jeste,povrat ćeš tražiti tek iza Nove godine....znači u periodu od 01,01,-31,03, 2016,....
RE: Pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/porezni... 29.3.2015 22:28:46
mallena09
Moze li mala pomoc :).... ja mislim da bih ja trebala ispuniti ovu prijavu, ali ne znam kako.
Radila sam od januara do avgusta 2014 godine, nisam primala nista od poslodavca samo porodiljnu naknadu, (nisam dobila ni GIP od poslodavca ali valjda je to ok jer nije bilo nikakvih isplata???) od oktobra do decembra radim po ugovoru o djelu u drugoj firmi, i po mom shvatanju to je osnov za prijavu poreza samo me buni sto nemam nista od dokumenata (osim ovog obracuna za ugovor o djelu).... Moze li pomoc??
RE: Pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/porezni... 30.3.2015 11:37:27
Pikapolonica
IZVORNA PORUKA: mallena09
Moze li mala pomoc :).... ja mislim da bih ja trebala ispuniti ovu prijavu, ali ne znam kako.
Radila sam od januara do avgusta 2014 godine, nisam primala nista od poslodavca samo porodiljnu naknadu, (nisam dobila ni GIP od poslodavca ali valjda je to ok jer nije bilo nikakvih isplata???) od oktobra do decembra radim po ugovoru o djelu u drugoj firmi, i po mom shvatanju to je osnov za prijavu poreza samo me buni sto nemam nista od dokumenata (osim ovog obracuna za ugovor o djelu).... Moze li pomoc??
Ja bih ti savjetovala da provjeris s tim prvim poslodavcem, jer ti si GIP obrazac trebala dobiti, bez obzira sto nije bilo isplata. Ja sam bas provjerila kod sebe, za godinu kad sam bila na porodiljskom sam uredno dobila popunjen GIP obrazac. Jer bez tog obrasca ti ovu GPD prijavu nemas onda sta popunjavati, jer ona je ukoliko imas priliv iz vise izvora. Dakle, tebi trebaju dvije kolone iz GIP obrasca i jedna iz AUG-a (to ti je za ugovor o djelu) i jos dva polja za uplacen porez na dohodak koji unosis u GPD i tu se izvede racunica jesi li pretplatila porez (pa imas pravo na povrat) ili si platila nedovoljno (pa moras uplatiti) ili je uplaceno bas onoliko koliko treba, pri cemu onda samo predas ovaj obrazac i to je to. Ako jos nesto treba, pisi :)
RE: Pomoc u popunjavanju GIP obrazaca/porezni... 23.8.2015 20:37:59
ruby_
Ima li ikome povrata poreza? Kod mene se jos nista ne desava
Ja sam sredstva po osnovu povrata poreza za stambeni kredit dobila jos u julu mjesecu, rješenje je stiglo u junu. Savjetujem ti da nazoveš poreznu ispostavu I provjeriš u kojoj fazi je rješevanje zahtjeva.