Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 8:50:33
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Jutro,
Amelaa, cestitam neka vam je ziva izdrava sto godina i uvijek nasmijana, sto neko rece, konacno i jedan lagan porod
LTM, korpa prekasna, nova novcata jos kad mali zamotuljak u nju legne, tada ce biti jos ljepsa
Juce obidjoh sve dokore, uzeh uputnice i recepte, pa cemo sljedece sedmice aBd na novi krug vadenja nalaza Ni meni nije tesko podnositi ovu vrucinu, iako nisam Hercegoka Doduse, noci su mi teske, da su malo hladnije bolje bi bilo, ali nema veze. Ja ovo volim.
Mala curice, kako je 'ceza?
ma korpa bila garazirana
L je koristila neka 3-4 mjeseca plafon, vise je bila prljava od stajanja iako je moja mama to uredno upakovala u dvije velike kese i stavila jos i onu lavandu unutra. oprala sa onim omeksivacem cikovim jao ljudi kako ono divno mirise
sretno sa nalazima i doktorima. I ja od sljedece hefte krecem na ctg i trebam uganjati doktora za pregled a i jos 10ak dana i Divke mi se vraca sa godisnjeg, kod njega sam 4og cini mi se
nije nam se mala curica dugo javila....nadam se da je princeza izasla iz bolnice i da uzivaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 8:55:07
M.A.M.
Jutro drage
Amela cestitam na bebici,bas lijepo cuti lijepe vijesti ujutru,da vam bude ziva i zdrava
Ja podigoh nalaze,prezadovoljna,urin ko suza,zeljezo sam digla sa 8 na 18,jedino je secer ispod donje granice al ne brine me to toliko,mineralogram isto uredan
LTM korpica je a mogu zamisliti jos kad bude bebara unutra
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:10:27
hexe
IZVORNA PORUKA: amelaaaa
Zene drage, samo da se prijavim da me skinete sa liste čekanja. Bejbi je stigla Krenuli mi na Bajram da obiđemo rodbinu i svratimo do bolnice za svaki slučaj...i tako ja ostadoh bez ružica i baklava, a umjesto toga dobismo curicu. 4kg, 57cm, 3 sata porod, bez epiziotomije. Inače sam 1,65m visoka i normalno imam manje od 60kg, pa su se svi začudili otkud tako krupna beba, a tako relativno lagan prvi porod. Pravo Bajramski Sad nemam puno vremena da provjeravam forum, jer se navikavamo na život sa bebom, ali želim vam svu sreću i da se porodite što lakše. A pišem vam prvom prilikom.
cestitaaam! Bas ohrabrujuce. Sada uzivajte. koja dr te porodila?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:17:36
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro drage
Amela cestitam na bebici,bas lijepo cuti lijepe vijesti ujutru,da vam bude ziva i zdrava
Ja podigoh nalaze,prezadovoljna,urin ko suza,zeljezo sam digla sa 8 na 18,jedino je secer ispod donje granice al ne brine me to toliko,mineralogram isto uredan
za nalaze, a podebljaj to slatko malo ako je secer nizak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:22:34
M.A.M.
Jutro drage
Ma jedem ja slatko ko luda,jos pred nalaze pucala baklave i svasta nesto al valjda sad organizam tako navikao,inace mi je glukoza zadnjih godina uvijek niska
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:33:56
*pcelica*
M. A. M za nalaze. Ja cu vec na sabahu da poludim. Mm juce montirao bazen i evo smizla od kako je ustala nosa kupaci i hoce da ide da se kupa Jest mi belaj natovario. Ja upravo zbog nje nisam htjela ranije da ga montiramo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:41:40
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
M. A. M za nalaze. Ja cu vec na sabahu da poludim. Mm juce montirao bazen i evo smizla od kako je ustala nosa kupaci i hoce da ide da se kupa Jest mi belaj natovario. Ja upravo zbog nje nisam htjela ranije da ga montiramo.
A gotovo je sad,znas kakva su djeca pusti je malo dok nije previse vruce ,brckaj se i ti s njom
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:41:52
pandica
Masala sta je bebica, nema me par dana i vec baby boom Cestitke mamicama, nadam se da ste prosle dobro na porodu i da se niste mucili puno. Rose jesi isla doktoru sta je bilo?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:50:42
*pcelica*
Mogu i ja stati u njega. Onaj je veliki. Precnik mu 3,60. Jos uvijek je hladna voda. Kasno smo ga napunili. Valjda ce se kasnije malo umlaciti ako ne padne kisa .a ja se ne mogu brcnuti jer mi odmah se komsiluk nacicka na ogradu. Ne mogu da me gledaju . Cekat cu ja do mora sta cu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 9:51:46
pandica
Ej carobno, tu sam. Za bajram ludilo odlasci i dolasci familije, nakon toga isla po doktorima vadila nalaze, briseve. Nesto me net zezao nisam mogla da se prijavim nikako. Helemm tu sam. Slobodna sam od ponedjeljka, al jos uvijek nisam počela sa pripremama, kako odem po nalaze baildisem se i nism vise ni za sta Kako si ti carobno? Kako sa vrucinama?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 10:21:54
LieToMe RR
Jutro drage
I od mene za nalaze
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 10:31:26
LieToMe RR
ja se malo razletim po kuci vi sjelo organizujete
dok sam oko malene, dorucak, sudje, pa onda reko da izmaknem sto i pobrisem pod, pa dok sam svih 8 stolica malo prebrisala, pod, sto... cvijece..sank...gola voda. onda pravac kupatilo operemi kosu I istusiram se. ostala mi jos kuhinja da prebrisem ali to cu kad njoj budem uzinu pravila, svakako ce biti opet sudja.
tacno ko zacarani krug, samo nesto cistis, peres, spremas... trebala bih kasnije i spavacu prebrisati malo, a imam i masinu vesa ali ne znam hocu li se moci nakaniti da se s vesom danas zezam. curica se igra sa flomasterima pa je malo malo i ulje na platnu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 10:49:40
rose
IZVORNA PORUKA: pandica
Masala sta je bebica, nema me par dana i vec baby boom Cestitke mamicama, nadam se da ste prosle dobro na porodu i da se niste mucili puno. Rose jesi isla doktoru sta je bilo?
meni je kontrola tek u 18.00 poslije posla..tako da do tada ne znam nista..jedino mi suhvu veze sad ti proteini + oticanje...pritisak mi cini se nije kriotican...al se sjetih da je moja dr pomenula kako se njenoj kcerki pojavise albumini i i ode na hitan carski...elem ja pripremila korpu za bebu sta ce tata donijeti...a ako bude trebalo u kesu cu strpati par svojih sitnica i sta nam Bog dragi da...znat cu veceras...uzasno sam pospana ovih dana a i to bi mogao biti simptom preeklampsije a toga sam se najvise bojala od prvog dana :(
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 10:50:32
rose
e da, upratih da rose ima proteine u mokraci To je od pritiska je li tako Rose, javi nam se
pcelice, pusti dijete nek se kupa kad ne mozes ti, uguraj se i ti sa njom
pandice, pitah ja za tebe gdje si sta si
pojava proteina u mokraci ima veze s disfunkcijom bubrega..e sad u kombinaciji s oticanjemi i visokim pritiskom vodi ka potencijalno opsanom stanju preeklampsiji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 10:58:00
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
meni je kontrola tek u 18.00 poslije posla..tako da do tada ne znam nista..jedino mi suhvu veze sad ti proteini + oticanje...pritisak mi cini se nije kriotican...al se sjetih da je moja dr pomenula kako se njenoj kcerki pojavise albumini i i ode na hitan carski...elem ja pripremila korpu za bebu sta ce tata donijeti...a ako bude trebalo u kesu cu strpati par svojih sitnica i sta nam Bog dragi da...znat cu veceras...uzasno sam pospana ovih dana a i to bi mogao biti simptom preeklampsije a toga sam se najvise bojala od prvog dana :(
samo se ne sekiraj bice sve ok. I javi nam se obavezno kad zavrsis pregled da sve znamo da je ok, mada ja vjerujem da ce sve biti ok.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 11:00:49
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
samo se ne sekiraj bice sve ok. I javi nam se obavezno kad zavrsis pregled da sve znamo da je ok, mada ja vjerujem da ce sve biti ok.
i ja se nadam...ne treba mi ova frka...radovala sam se odmoru pocetkom augusta
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 11:13:54
rose
jutros rano moja sajci aterirala s kreveta ona nemirbno spava i zna se na ledjima spuziti s kraja na kraj..ono noge na podu a ledja na krevetu..elem jutros nije imala mjere dok guza nije bila na podu vratih je i nastavila je spavati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 11:57:08
aidana
Amelaaa cestitam da je bebica ziva i zdrava. Bas lijepo cuti i pricu o laganom porodu
rose ja se nadam da ce sve biti ok...javi nam obavezno poslije pregleda. Ja se iskreno nisam nikad informisala oko proteina u urinu jer nisam do sad imala problema, znam samo da dr to redovno provjerava.... nisam ni shvatala da je toliko opasno
Ja sam juce pala s nogu, isla sam sisati malca (friz katastrofa ), pa u dm po neke stvarcice, zatim Udobnost jer sam u potrazi za foteljom na rasklapanje, onda Penny, pa wisa (radnju s tepisima), zatim Obi...spisak stvari koje mi trebaju je beskonacan....danas cemo u Adazal, Lamper itd. A da, stigli smo odvesti i malca na vasar dok sam mu dala veceru kad smo dosli, istusirala njega, sebe....samo sam pala i opet nisam mogla zaspati od vrucine.
Ako ima koja da mi olaksa muke i smanji spisak radnji koji imam obici, da mi preporuci gdje da nadjem povoljno fotelju na rasklapanje. Meni se cini da je svugdje isti model samo razlika u cijeni i stofu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 12:06:48
putujuca
amelaaa cestitam od srca, predivan porod zelim nam svima takav
rose, ne brini unaprijed. kolike su bjelancevine? kod mene inace urin ko suza, sad zadnji pregled bilo 30 mg/dL i bas sam pitala pet puta jel ok svi mi rekose da jeste i da to veze nema. S tim da se ja borim (hvala Bogu ustvri) s niskim, preniskim pritiskom i nisam ni truni otekla.
I da, bila neki dan na pregledu i ctg-u onako lezerno otisla kad svih pola sata ctg-a redovne kontrakcije na svakih 10 min pitaju me osjetim li ih, a ja stvarno apsolutno nista nisam osjetila. E sad, posto je to bilo prije dva dana, bice da su lazni iako su se oni zacudili posto lazni nemaju bas tu redovnost al eto jos smo 2u1
Uglavnom ja sam dobila najvaznije info da je beba super razvijena, da mu ne bi bilo rano da se i sada rodi jer sam 36+2 i da je napredan cak Meni dosta
< Poruku je uredio putujuca -- 23.7.2015 12:07:17 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 12:26:01
maksi
Dan zene, Meni je stan u haosu a ja ne mogu da maknem bukvalno me prozigava dole i kroz preponeuzas,plus se samo preznojavm i nemam zraka uopste tacno gubim zrak valjda od ovog vremena. Sutra i ja idem na kontrolu.
Planiram i rodjendan za starijeg iduci cetvrtak,tortu za kucu,tortu od papira za vrtic ali izgleda kako je krenulo da cu se i poroditi do tada
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 12:29:25
LieToMe RR
jutros rano moja sajci aterirala s kreveta ona nemirbno spava i zna se na ledjima spuziti s kraja na kraj..ono noge na podu a ledja na krevetu..elem jutros nije imala mjere dok guza nije bila na podu vratih je i nastavila je spavati
mi smo imali tih belaja dok nismo nabavili onu ogradicu. sad je stvarno super, uopste ne razmisljam jel na podu nije li. do duse vec se navikla, 2 mjeseca spava u novom krevetu, obozava da se penje I silazi (malo je povisoci pa bas mora da planinari ) slatki su u tom razbacivanju po krevetu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 12:33:26
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: aidana
Amelaaa cestitam da je bebica ziva i zdrava. Bas lijepo cuti i pricu o laganom porodu
rose ja se nadam da ce sve biti ok...javi nam obavezno poslije pregleda. Ja se iskreno nisam nikad informisala oko proteina u urinu jer nisam do sad imala problema, znam samo da dr to redovno provjerava.... nisam ni shvatala da je toliko opasno
Ja sam juce pala s nogu, isla sam sisati malca (friz katastrofa ), pa u dm po neke stvarcice, zatim Udobnost jer sam u potrazi za foteljom na rasklapanje, onda Penny, pa wisa (radnju s tepisima), zatim Obi...spisak stvari koje mi trebaju je beskonacan....danas cemo u Adazal, Lamper itd. A da, stigli smo odvesti i malca na vasar dok sam mu dala veceru kad smo dosli, istusirala njega, sebe....samo sam pala i opet nisam mogla zaspati od vrucine.
Ako ima koja da mi olaksa muke i smanji spisak radnji koji imam obici, da mi preporuci gdje da nadjem povoljno fotelju na rasklapanje. Meni se cini da je svugdje isti model samo razlika u cijeni i stofu.
Idem ja dati djetetu prvi rucak pa na spavanje.
ti bas vrijedna
sto se tice te fotelje na rasklapanje sretno od srca, mi smo trazili 2-3 mjeseca, obilazili I ne nadjosmo ili ono sto smo nasli je bilo nidje veze, skupo a nekvalitetno. sto se tice tepiha (vidim da I to potrazujes) svrati obavezno do plavog oka, imaju predobar izbor. meni oci ostale na jednom za dnevni boravak ali me muz odgovorio kaze sad ce malo dijete, bice bljuckanja, prosipanja... tako da dogodine aBd ide zamjena tepiha.
ni mi jos nismo neke stvari zavrsili, ima jos djidja sa spiska koje ostadose neodradjene nakon krecenja zna li neko gdje se moze kupiti kvalitetna spuzva za ugao???
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 12:36:10
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: putujuca
amelaaa cestitam od srca, predivan porod zelim nam svima takav
rose, ne brini unaprijed. kolike su bjelancevine? kod mene inace urin ko suza, sad zadnji pregled bilo 30 mg/dL i bas sam pitala pet puta jel ok svi mi rekose da jeste i da to veze nema. S tim da se ja borim (hvala Bogu ustvri) s niskim, preniskim pritiskom i nisam ni truni otekla.
I da, bila neki dan na pregledu i ctg-u onako lezerno otisla kad svih pola sata ctg-a redovne kontrakcije na svakih 10 min pitaju me osjetim li ih, a ja stvarno apsolutno nista nisam osjetila. E sad, posto je to bilo prije dva dana, bice da su lazni iako su se oni zacudili posto lazni nemaju bas tu redovnost al eto jos smo 2u1
Uglavnom ja sam dobila najvaznije info da je beba super razvijena, da mu ne bi bilo rano da se i sada rodi jer sam 36+2 i da je napredan cak Meni dosta
za ctg I nalaze I ne oticanje.
samo nek je beba napredna, I mene to tjesi za slucaj da mi kazu sljedece hefte da sam otvorena I da me zadrze iskreno se nadam da nece, da cu dogurati jos heftu-dvije bar, da potrefim I pregled kod divketa I da mi se mama vrati s puta...ali eto, bice kako biti mora.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 23.7.2015 12:39:14
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: maksi
Dan zene, Meni je stan u haosu a ja ne mogu da maknem bukvalno me prozigava dole i kroz preponeuzas,plus se samo preznojavm i nemam zraka uopste tacno gubim zrak valjda od ovog vremena. Sutra i ja idem na kontrolu.
Planiram i rodjendan za starijeg iduci cetvrtak,tortu za kucu,tortu od papira za vrtic ali izgleda kako je krenulo da cu se i poroditi do tada
ja sam od jutros pravo aktivna, obrisala sam te podove, pa sam I kuhinju dovela u red. nisam detaljno radne plohe I one visece djidje prebrisala pa haman od krecenja. mislim brisem ja to stalno ali to je vise redovno odrzavanje...sad sam detaljno poskidala sve I arfom oribala. malena uzinala evo je namjestila se za spavanja... I ja cu za njom uskoro, cim ona zaspe I ja idem u vodorativu
sto se tice tog preznojavanja, ja se cijedim uvijek, presvucem se pod 3-4 puta dnevno, nije ni cudo sto mi masina stalno drnda. kod tebe slavljenicki aBd sljedece hefte.