Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 7:38:47
LieToMe RR
Dobro vam jutro drage nadam ste da sve ok. Ja sam sinoc bila pravo lose. Bili na Bajramu kod tete koja je cuvala malenu, nismo puno ni ostali, vratili se malo iza 10, ona svirala pokret...samo se pocne pakovati kad hoce kuci igracke, vodu i sve svoje ostale djidje I samo kaze "amo" jos smo najveci dio sjedili pred kucom u hladovini, neki vjetric pirkao... bas je bilo lijepo za promjenu. Dosli kuci, nju spremili za kreveta i ja legal...kiselina me uhvatila uzas...vrucina...ustajala sam 10 puta, toliko mi je lose bilo da sam sjela u kadu i tusirala se po vratu i rukama i nogama najgore mi sto ni mm nije spavao jer je svako malo ustajao sa pitanjem "jesi dobro" "jel sve ok" onda sam se prebacila u dnevni boravaki do pola 2 sam se okretala...vratila se kao nesto zaspala...jutros u pola 5 budna, kontala peglati ali bas nisam imala snage i opet se prebacim u dnevnu. Malo sam nesto otkunjala ali bas sam slomljena. Najavljuje li iko ikakvu kisu, ikakvo zahladjanje mene ovo ubi stvarno, tacno mi zraka ponekad zafali.
Nadam se da ste vi bolje spavale.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 7:50:56
ninuska
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: *nur*
LTM nisam jos uzela kolica,ali mi se svidjaju pa pitam da li neko zna kakva je ovo marka Ziel samo uzivaj
ja sam mislila da si vec kupila pa ne skontah. mogu ti reci koja nisu nisu cam 100% jer oni imaju samo jedan model ovih sa tri tocka. ne znam probaj proguglat graco, oni imaju sa tri tocka. peg perego cini mi se isto nisu, chicco mislim da nema sa tri tocka uopste.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 7:57:51
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ninuska
IZVORNA PORUKA: *nur*
LTM nisam jos uzela kolica,ali mi se svidjaju pa pitam da li neko zna kakva je ovo marka Ziel samo uzivaj
ja sam mislila da si vec kupila pa ne skontah. mogu ti reci koja nisu nisu cam 100% jer oni imaju samo jedan model ovih sa tri tocka. ne znam probaj proguglat graco, oni imaju sa tri tocka. peg perego cini mi se isto nisu, chicco mislim da nema sa tri tocka uopste.
Napisala je....lorelli neka marka...
ma ne upratih to a iskreno prvi put cujem, nisam sigurna da sam vidjala negdje po sa tu marku (znam da graco ima nesto slicno)
kupas li se? stas na forumu idi se bucni za nas sto prokuhasmo na vrucem ljetnom asfaltu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 8:02:27
ninuska
ltm znam kako ti je . Ovo je bas previse. I ovdje je haos. Sinoc smo skroz lose spavali..mala plakala..mene vrucina uhvatila..pidzama mokra..a, ona samo u gacicama spava..mislila sam da cu se ugusiti.cak smo oko pola jedan legle napolje na lezaj i tu je spavala jer je vjetar pirkao pa je bilo ugodno, ali ne mozemo obje stati, pa smo oko pola tri opet u sobu...dok je klima upaljena ok je, ali cim se ugasi to je nepodnosljivo. A u soavacoj je sobi i ne mozemo ni ostaviti da radi jer puse direktno..doslo mi je da pokupimo prnje i kuci da idemo . ovo je patnja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 8:21:06
*pcelica*
Dobro jutro trudnice. Vidim ima nenaspavanih. Ja sam hB dobro spavala. Doduse klima je radila pa ohladila spavacu . Bilo je ko u frizideru. Ali jutros me sparina probudila. Pa sam ustala otvorila sve prozore da zraka udje. Mm otisao na posao djeca jos spavaju a meni se nista ne radi. Samo bih lezala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 8:39:32
aidana
Dobro jutro! Pridruzujem se grupi nenaspavanih. Ja nisam spavala kako treba od kako su pocele vrucine. Sinoc i preksinoc sam palila klimu vise puta tokom noci, a direktno puse u nase krevete. Bilo je ili da puse u nas ili da se ugusimo Mm pocne u neko doba smrcati pa ugasim, upalim pa pocne malac kasljati ja ugasim i sve tako u krug, onda pred zoru sve prozore otvorim. Da mi je 5 sati u komadu sastaviti, mislim da bi se preporodila. Povremeno imam i vrtoglavicu, u nedjelju mi bila lose citav dan samo sam lezala i dahtala.
A mene ceka, krecenje, pranje tepiha, dubinsko usisavanje, mjenjanje namjestaja u jednoj sobi (kupovina, bacanje starih stvari, montiranje novih, slaganje), generalno ciscenje....ja ne znam kako cu ja to sve sama izvesti, bas sam se zabrinula. Domet mi je ovih dana rucak napraviti i oprati ves.
Ninuska rashladi se za nas. Kako bi meni godilo da se ko morz smjestim u plicak i da tu lezim citav dan
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 8:59:17
M.A.M.
Jutro zenice,javlja se zombi,hoce li se dragi Bog smilovati pa da ovo malo zahladi,majkemi ja vise ne znam kud cu sa sebe,ne pomaze ni tusiranje vise,nemam zraka Maloprije isla vaditi nalaze,a vec przi a ni na mapi zahladjenja Adano cestitam na bebici,da vam bude ziva i zdrava dugo dugo,a tebi zelim brz oporavak
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 9:42:30
rose
Dobro vam jutro drage nadam ste da sve ok. Ja sam sinoc bila pravo lose. Bili na Bajramu kod tete koja je cuvala malenu, nismo puno ni ostali, vratili se malo iza 10, ona svirala pokret...samo se pocne pakovati kad hoce kuci igracke, vodu i sve svoje ostale djidje I samo kaze "amo" jos smo najveci dio sjedili pred kucom u hladovini, neki vjetric pirkao... bas je bilo lijepo za promjenu. Dosli kuci, nju spremili za kreveta i ja legal...kiselina me uhvatila uzas...vrucina...ustajala sam 10 puta, toliko mi je lose bilo da sam sjela u kadu i tusirala se po vratu i rukama i nogama najgore mi sto ni mm nije spavao jer je svako malo ustajao sa pitanjem "jesi dobro" "jel sve ok" onda sam se prebacila u dnevni boravaki do pola 2 sam se okretala...vratila se kao nesto zaspala...jutros u pola 5 budna, kontala peglati ali bas nisam imala snage i opet se prebacim u dnevnu. Malo sam nesto otkunjala ali bas sam slomljena. Najavljuje li iko ikakvu kisu, ikakvo zahladjanje mene ovo ubi stvarno, tacno mi zraka ponekad zafali.
Nadam se da ste vi bolje spavale.
ja onako standardno..svo ovo vrijeme u prosjeku ustajem 3 puta u noci..vruce je bilo toliko da mi se muz preselio u dnevnu..kaze em mu vruce em se ja pricapila uz njega ne moze me odmaknut i iako je otisoa tamo jos u 1..kaze nije se naspavao
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 9:43:59
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
ltm znam kako ti je . Ovo je bas previse. I ovdje je haos. Sinoc smo skroz lose spavali..mala plakala..mene vrucina uhvatila..pidzama mokra..a, ona samo u gacicama spava..mislila sam da cu se ugusiti.cak smo oko pola jedan legle napolje na lezaj i tu je spavala jer je vjetar pirkao pa je bilo ugodno, ali ne mozemo obje stati, pa smo oko pola tri opet u sobu...dok je klima upaljena ok je, ali cim se ugasi to je nepodnosljivo. A u soavacoj je sobi i ne mozemo ni ostaviti da radi jer puse direktno..doslo mi je da pokupimo prnje i kuci da idemo . ovo je patnja
al samo dok ne svane pa ja sam jos na poslu...srecom klima radi inace bih uvenula
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 9:57:04
LieToMe RR
ma vala nijeni ta klima neko rjesenje, muz mi juce dosao s posla, imali neki sastanak koji je trajao 2 sata, naravno klima im puhala u konferencijskoj sali...dosao ukocen nije mogao glavu da okrene, popio naklofen, namazala ga konjskom mascu onda popio jos jedan naklofen, bili kod tete sto je cuvala malenu namazala ga I ona nekom kremom...sinoc dosli apaurin popio prije spavanja da se misisci opuste...jutros ustao kaze malo bolje reko eto ti klima jebala te ona malena ne podnosi klimu u autu nikako, nisam vam se pohvalila dijete mi je povracalo u nedjelju I kad smo isli kod kume I kad smo se vracali sve zbog klime bila sam ljuta ko ris. tacno deklaracijom zabraniti.
ja evo pustila masinu, reko valjda ce mi biti manje vruce ako na balkon izacim mokar ves a mi imamo neki hepek dobili od suprugovog tetka iz amerike djidju pokazuje temperature na balkonu I u stanu u stanu divnih 30 a na balkonu 34 (jos kod nas balkon relativno hladniji, istocna strana, malo ujutru budu vruce poslije 12 vec predje sunce)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:04:12
rose
ma vala nijeni ta klima neko rjesenje, muz mi juce dosao s posla, imali neki sastanak koji je trajao 2 sata, naravno klima im puhala u konferencijskoj sali...dosao ukocen nije mogao glavu da okrene, popio naklofen, namazala ga konjskom mascu onda popio jos jedan naklofen, bili kod tete sto je cuvala malenu namazala ga I ona nekom kremom...sinoc dosli apaurin popio prije spavanja da se misisci opuste...jutros ustao kaze malo bolje reko eto ti klima jebala te ona malena ne podnosi klimu u autu nikako, nisam vam se pohvalila dijete mi je povracalo u nedjelju I kad smo isli kod kume I kad smo se vracali sve zbog klime bila sam ljuta ko ris. tacno deklaracijom zabraniti.
ja evo pustila masinu, reko valjda ce mi biti manje vruce ako na balkon izacim mokar ves a mi imamo neki hepek dobili od suprugovog tetka iz amerike djidju pokazuje temperature na balkonu I u stanu u stanu divnih 30 a na balkonu 34 (jos kod nas balkon relativno hladniji, istocna strana, malo ujutru budu vruce poslije 12 vec predje sunce)
ma ne treba pretjerivati...vani 35 a oni unutra ganjaju 20...kod mene je 25 stepeni u kancelariji..ugodno, smanjila sam puhanja na najmanje uz to meni je to puhanjje u podnoj klimi/grijalici pa se moze i reducirati stvarima
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:20:54
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
ma ne treba pretjerivati...vani 35 a oni unutra ganjaju 20...kod mene je 25 stepeni u kancelariji..ugodno, smanjila sam puhanja na najmanje uz to meni je to puhanjje u podnoj klimi/grijalici pa se moze i reducirati stvarima
mi smo imali likova na poslu vani 35 on nahajca klimu na 18-19 pa da krepas...u najmanju ruku da te herc opali pri izlasku iz kancelarije jer ni na hodnicima nije ko u frzideru. mislim da je na ovim vrelinama nahajc klimu na minimum 25 ono optimalno jer sve ispod samo ti moze problem prouzrokovati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:28:06
LieToMe RR
jao ovo vam moram ispricati, maloprije pricam svekrvi vec je panika debelo uhvatila
mi sinoc kod nane koja je cuvala L i sjedimo sad vani pijemo kafu, sin i snaha joj tu i njihova djeca i prica nama taj drug, od njegove kolegice sestra se porodila kuci tacnije muz je porodio nije ni stigla u bolnicu sto je najgore nije ni hitna stigla prije bebe. njoj je samo pukao vodenjak i zabolilo je tako jako da je od bola cucnula i vise nije ustala dok beba nije izasla muz nazvao hitnu, kazu gospodine guzve, vrucine, teski slucajevi, srcani bolesnici, guzve su nema hitnih na raspolaganju...kaze on: meni se zena poradja pa vi vidite...dok su oni tako pricali i objasnjavali se, poslase oni hitnu kaze njen muz sad vi meni dajte nekog doktora na telefon jer bebi viri glava te ti doktor s njim preko telefona, dok je hitna, tata porodio bebu. dobili zivu i zdravu curicu
pricam ja sa sveki maloprije kaze ona moramo se organizovati sta i kako jer smo L i ja same...reko ja se nadam da cu ja stici do bolnice pa makar i sama sa L. ispircam joj ovo od sinoc eno se zabrinula svekontam muza ce mi na posao zvati koliko je u deveru
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:31:44
rose
ih odlicno se tata snasao ja se samo nadam da se meni nece potrefiti nesto u gluho doba noci...da moja mama moze stici da pripazi S a ostalo...pa ne bi trebalo tako brzo ici...da imam fore bar par sati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:38:35
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: aidana
Dobro jutro! Pridruzujem se grupi nenaspavanih. Ja nisam spavala kako treba od kako su pocele vrucine. Sinoc i preksinoc sam palila klimu vise puta tokom noci, a direktno puse u nase krevete. Bilo je ili da puse u nas ili da se ugusimo Mm pocne u neko doba smrcati pa ugasim, upalim pa pocne malac kasljati ja ugasim i sve tako u krug, onda pred zoru sve prozore otvorim. Da mi je 5 sati u komadu sastaviti, mislim da bi se preporodila. Povremeno imam i vrtoglavicu, u nedjelju mi bila lose citav dan samo sam lezala i dahtala.
A mene ceka, krecenje, pranje tepiha, dubinsko usisavanje, mjenjanje namjestaja u jednoj sobi (kupovina, bacanje starih stvari, montiranje novih, slaganje), generalno ciscenje....ja ne znam kako cu ja to sve sama izvesti, bas sam se zabrinula. Domet mi je ovih dana rucak napraviti i oprati ves.
Ninuska rashladi se za nas. Kako bi meni godilo da se ko morz smjestim u plicak i da tu lezim citav dan
Okreni one lopatice kontra od vas. Pa nece onda puhati direktno na vas. Meni je klima u dnevnoj a stariji tip kuce pa mi se iz dnevne ide u spavacu. POnda je upalim i ona ohladi spavacu i dnevnu,
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:39:08
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: rose
ih odlicno se tata snasao ja se samo nadam da se meni nece potrefiti nesto u gluho doba noci...da moja mama moze stici da pripazi S a ostalo...pa ne bi trebalo tako brzo ici...da imam fore bar par sati
ne pitah jedino koji joj je porod po redu ako joj je prvi ili drugi e stvarno ne znam
ja se nadam samo da ce vodenjak puci i da cu imati bar 30 min fore da zovnem muza i da dodjem do bolnice (ako bude po danu) ako bude u gluho doba noci ide i L s nama pa nek svekar i svekrva dodju u bolnicu po nju mislim sta ja znam sad, ja razradjujem ove scenarije zadnjih 10ak dana, vise nisam nacisto fakat, jer meni je i za prvi bilo 5 do 12 a da nisam ni znala do duse moj nam je brat trenutno najblizi ako bude gluho doba noci, ona njega svakako obozava moze on doci da je pricuva. meni samo treba fore 30 minuta obecala sam necu se ni tusirati ni pocesljati, ne moram ni zube oprati samo da stignem do drzavne da ne bude u na zadnjem sjedistu mogggaaaa autttaaaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:40:30
*pcelica*
jao ovo vam moram ispricati, maloprije pricam svekrvi vec je panika debelo uhvatila
mi sinoc kod nane koja je cuvala L i sjedimo sad vani pijemo kafu, sin i snaha joj tu i njihova djeca i prica nama taj drug, od njegove kolegice sestra se porodila kuci tacnije muz je porodio nije ni stigla u bolnicu sto je najgore nije ni hitna stigla prije bebe. njoj je samo pukao vodenjak i zabolilo je tako jako da je od bola cucnula i vise nije ustala dok beba nije izasla muz nazvao hitnu, kazu gospodine guzve, vrucine, teski slucajevi, srcani bolesnici, guzve su nema hitnih na raspolaganju...kaze on: meni se zena poradja pa vi vidite...dok su oni tako pricali i objasnjavali se, poslase oni hitnu kaze njen muz sad vi meni dajte nekog doktora na telefon jer bebi viri glava te ti doktor s njim preko telefona, dok je hitna, tata porodio bebu. dobili zivu i zdravu curicu
pricam ja sa sveki maloprije kaze ona moramo se organizovati sta i kako jer smo L i ja same...reko ja se nadam da cu ja stici do bolnice pa makar i sama sa L. ispircam joj ovo od sinoc eno se zabrinula svekontam muza ce mi na posao zvati koliko je u deveru
Blago toj trudnici pa joj muz bio priseban. Ja mislim moj bi nestao u vidu magle Morala bih sve sama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:43:46
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Blago toj trudnici pa joj muz bio priseban. Ja mislim moj bi nestao u vidu magle Morala bih sve sama
mene tjesi sto je moj zavrsio srednju medicinsku pa je upoznat sa procedurama...prisstuvao je na 6-7 poroda ukljucujuci i naseg djeteta da nije njega ja ne znam kako bih vaginalete stavljala mislim islo bi to nekako ali traljavo ja se samo uzdam u taj vodenjak i to malo bodova kojih nije bilo prosli put pa usetah 9 prstiju otvorena a svi me gledaju isto da sam sa marsa pala
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:49:43
*pcelica*
Ma moj kad kap krvi vidi hoce u nesvjest da padne. Sad mu reci da se popne na vrh nekog tornja popet ce se. DA skoci s onim bandzijem skocit ce. Ali oko bolnice i krvi ga ne salji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 21.7.2015 10:55:26
LieToMe RR
nevezano za porod L mi je napredovala klip bingo the dog od 2:55 zamjenila je pjesmom koju je jutros cula na mtviju koja traje tavno 3:06 jos je I pokrete pocela skidati