Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 21:49:23
ziel
IZVORNA PORUKA: ninuska
Imate mahanje s mora..evo lezim na terasi i uzivam...isli na Imotski pa nismo dugo cekali na granici, a kazu da je na ostalim granicnim prelazima haos. Na plazi je guzva..malo je reci...jedno na drugom..al sta cemo...morat cemo raniti u 7 da zauzmemo mjesto . hvala cure na savjetima za osip..ne vjerujem da je od sunca..danas mi je ko bolje...svrbilo je ali kao da se povlaci..a imala kuci fenistil gel..nisam znala je li smiju trudnice m curice da cura sto prije izadje iz bolnice aBd lala draga, bas ste se napatili . Zao mi jeeee.... ltm za kilazu..ja cu do iti 10 kg za ovo par dana.sta smo grickalica i slatkisa kupili u lidl-u
Nek ste vi sretno stigli na more,a za mjesto na plazi snaci cete se vec Mi putujemo vcrs u 3:00, spakovala sam i dekicu i carape i dzempercic ako bude nekim slucajem hladnoce a mala se provodi na svoj nacin, u parku , a ne mogu no zamisliti kako se provodi u vodi uhh kako ja uzivam u vodi a kamoli djeca
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 21:49:37
hexe
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: hexe
Sad sam vidjela na listi. Tebi, ninuski i meni je bila vesela nova godina i u prvoj trudnoci mi je bio isti termin i poslije poroda lezi nas 8 u sobi sa 8 beba a jedna sestra kaze " ovo su one sto su se j.... za novu godinu". A mi tek porodjene nije nam uopste bilo smijesno.
Vjerujem da nije tada Bas tako, nova godina vesela bi bas bas
Kod mene je bilo dva tri dana prije nove godine . nemoj mi reci da ti je isti termin ko u prvoj trudnoci . I meni je . Mi smo, izgleda, aktivne oko nove godine .
Isti termin samo sto se on rodio 15.09. A sta cu muz dodje uvijek kada je bozic i nova godina. A nije ni kod mene bas ta noc jer je muz bio pijan i samo pao na trosjed. Srecom ja nisam pila kao da sam znala da sam trudna. Iz kojeg si grada ninuska? usput pitanje za cure iz sarajeva: hocete li traziti epiduralnu ako bolovi budu nepodnosljivi? Mi u tz nazalost nemamo tu opciju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 21:54:46
ziel
Sad sam vidjela na listi. Tebi, ninuski i meni je bila vesela nova godina i u prvoj trudnoci mi je bio isti termin i poslije poroda lezi nas 8 u sobi sa 8 beba a jedna sestra kaze " ovo su one sto su se j.... za novu godinu". A mi tek porodjene nije nam uopste bilo smijesno.
Kod mene je bilo dva tri dana prije nove godine . nemoj mi reci da ti je isti termin ko u prvoj trudnoci . I meni je . Mi smo, izgleda, aktivne oko nove godine .
Isti termin samo sto se on rodio 15.09. A sta cu muz dodje uvijek kada je bozic i nova godina. A nije ni kod mene bas ta noc jer je muz bio pijan i samo pao na trosjed. Srecom ja nisam pila kao da sam znala da sam trudna. Iz kojeg si grada ninuska? usput pitanje za cure iz sarajeva: hocete li traziti epiduralnu ako bolovi budu nepodnosljivi? Mi u tz nazalost nemamo tu opciju.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:10:34
hexe
IZVORNA PORUKA: rose
ma kakva epiduralna..pa mi smo zene, majke...nismo frajeri
Uh meni bi bilo lakse da znam da u svakom trenu mogu rec "stop hocu da odmorim, bodi kicmu samo da prestane bol". Kod nas ta epiduralna nije bas popularna kao u zapadnim zemljama zato me i zanima sta vi mislite koje imate tu mogucnost. ziel ti si macka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:17:49
LieToMe RR
Uh meni bi bilo lakse da znam da u svakom trenu mogu rec "stop hocu da odmorim, bodi kicmu samo da prestane bol". Kod nas ta epiduralna nije bas popularna kao u zapadnim zemljama zato me i zanima sta vi mislite koje imate tu mogucnost. ziel ti si macka
joj rose ti uvijek duhovita sto kaze moja prijateljica doktorica, kad vidis kakvi su studenti i doktori, njima je i vakcina nuklearna fizika... nije do epiduralne, do anesteziologa je. ja sam jednom predeverala operaciju, totalnu narkozu, boli me i u kicmu...jedva zivu glavu izvukla sa operacije zbog vena koje vracaju anesteziju i probudila se pred kraj operacije... meni porod maciji kasalj u odnosu na tu oeraciju. mislim da smo jednom polemisali oko toga. sto se mene tice hvala ali ne hvala. ja se nadam samo da cu upratiti onaj sluzni cep i da ce puci vodenjak da se mogu organizovati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:24:41
hexe
IZVORNA PORUKA: LieToMe
joj rose ti uvijek duhovita sto kaze moja prijateljica doktorica, kad vidis kakvi su studenti i doktori, njima je i vakcina nuklearna fizika... nije do epiduralne, do anesteziologa je. ja sam jednom predeverala operaciju, totalnu narkozu, boli me i u kicmu...jedva zivu glavu izvukla sa operacije zbog vena koje vracaju anesteziju i probudila se pred kraj operacije... meni porod maciji kasalj u odnosu na tu oeraciju. mislim da smo jednom polemisali oko toga. sto se mene tice hvala ali ne hvala. ja se nadam samo da cu upratiti onaj sluzni cep i da ce puci vodenjak da se mogu organizovati
Vjerovatno se zbog neiskusnih anesteziologa zene plase, razumijem. Zao mi je sto si morala proc kroz to ma hajd sto kaze moja prijateljica "odredis sebi taj jedan dan za bol i patnju a dobijes zato svoju bebicu. Sta je to jedan dan spram toliko dana radosti sa djetetom"
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:24:52
LieToMe RR
mi smo se dovukli kuci, ja krepana...bilo nam divno, cura uzivala... ja nisam stala na vagu ujutru cu sramota ce me biti poslije ovog Bajrama orahe i pogledat...pojela 4 baklave, tortu, jabukovacu... slani repertoar necu ni spominjat a svi mi uredno govore de jedi, nista se nisi udebljala, a ja jedem jadna...tesko zabu u vodu natjerati
mala curice poljubac za princezu, bice sve ok, bebe su borci! saljemo puno pusa i zagrljaja tebi i princezi
sve sam ostalo procitala ali ne upratih ko sta napisa ninuska na moru cini mi se, uzivaj i bucni se i za mene. ja se kupam samo u vlastitom znoju. ziel sretno i lijepo se provedi carobno jutro cini mi se ti si za kilazu rekla nije da se trudim ali cini mi se da vode popijem i 4 litra...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:28:30
ziel
ma da pa prvi bio ok bez apidurala valjda ce drugi biti jos bolji
Druga ce beba izletiti dok kazes keks Ja kad sam radila pripravnicki staz 2009.god.- 3 mj.bila u porodilistu& babinjarama, dosla jedna 11.joj porod, nije se ni napela.beba vec izasla
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:29:24
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: LieToMe
Vjerovatno se zbog neiskusnih anesteziologa zene plase, razumijem. Zao mi je sto si morala proc kroz to ma hajd sto kaze moja prijateljica "odredis sebi taj jedan dan za bol i patnju a dobijes zato svoju bebicu. Sta je to jedan dan spram toliko dana radosti sa djetetom"
nije kid mene bilo do anesteziologa nego do mojih vena. mene je stvarno operisao tim strucnih i dobrih doktora drzavne bolnice... moje vene jednostavno nisu htjele normalnim putem da prime anesteziju nego su me morali na spricu uspavljivati, nisu mogli da predvide duzinu operacije a ni da me uspavaju previse, rezultat je bio da sam se pocela buditi pred kraj i zelila ici kuci isto mi se desava i sa infuzijama. dok sam povracala i bila u hitnoj na infuziji muz mi drzao ruku u zraku, na porudu mi dr. Nakas drzao ruku u zraku. vene jednostavno ne zele strano tijelo u organizmu i krv pocne vracat infuziju i krv mi pocne isticati... sta cu kad sam sva naopaka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 19.7.2015 22:33:40
LieToMe RR
ma da pa prvi bio ok bez apidurala valjda ce drugi biti jos bolji
ja se toga i bojim ja od sutra pocinjem pratiti onaj sluzavi cep i sve ostalo...valjda cu upratiti sve se tjesim da ce vodenjak puci i da cu znati da je krenulo... sreca kupismo i onu nepromocivu plahtu za madrac, bilo bi steta po novom madracu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 6:33:00
ninuska
Haha..I kod mene..mala se rodila 11.9 . Iz sarajeva sam, draga. prvi porod bez epiduralne..a, i sad ce tako biti...nadam se da ce se ko prvi brzo zavrsiti :). Strah me neg posljedica od epiduralne...mada je u svijetu to normalno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 6:35:59
ninuska
A, sad jutro...legla oko 12 sinoc i u 6 se probudila . Ne mogu da spavam. Sad cu i muza nadignuti nek ide na plazu zauzeti mjesto . Majke mi, najbolje juni i septembar za more. Ovo vise smori nego odmori, al haj..
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 7:27:21
M.A.M.
Jutro drage Kako ste mi po ovom paklu,ovo nije humano vise ,ja juce bila na kontroli hvala Bogu sve ok,moram ujutru vaditi nalaze i raditi briseve,od ove sedmice idem sedmicno na kontrolu sve do termina,moj dr na godisnjem pa mi je rekao da idem kod bilo koga pa sad moram ganjati nekog finog dr
Ninuska bucni se i za mene,cula sam da od raje da i na moru sve gori od temperatura,cuvaj nam se,i cuvaj tu ljepoticu
Moje zene ja juce na kontroli kad idu 2 trudnice sa bolovima,mogu vam reci da me odmah neka panika uhvatila kolko jadne vriste,i otisle su pravo u salu,tek postajem svjesna sta me ceka
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 7:33:03
ninuska
za kontrolu..ti jos malo aBd :). Ma i ovdje je pakleno..ali opet drugacije kad je more blizu,,pa se rashladis. Ovaj moj jos nije ustao . Na kraju cemo u kuci ostati jer necemo naci hlad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 7:43:57
*pcelica*
Dobro jutro Ninuska ziel, lijep provod vam zelim. Bucnite se koji put i za nas. Ja cu tek sljedeci mjesec. Kod mm-a se u firmi nesto iskomplikovalo oko godisnjih i sad otisla direktorova sekretarica i on mora ostati zbog robe i papira Ja se moram nakaniti pa otici u kupovinu za jedne babine na koje hocemo veceras da idemo a sama ne znam kako cu. Jos juce bila s mm u kupovini. On i ja sami, i ja ne htjednem traziti po onim radnjama nista za bebicu. KOji sam moron. Zato cu se sad skuhati, ali cu otici ranije dok nije ugrijalo, valjda brzo nadjem nesto sto mi se svidi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 7:47:31
*pcelica*
Jao zene da ste vidjele juce guzve na Termalnoj rivijeri. Parking pun, auta parkirana ovamo na cesti na pjesackim stazama.Unutrasve jedno na drugom. Bog meubio ako kad udjes u vodu mozes ista osim stajati mirno Ja govorila mm da mi donesemo nas bazen i montiramo ga negdjena Ilidzi i naplacujemo kupanje Rekkao mi je da sam definitivno pukla Ko da ja to ne znam
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 8:05:18
LieToMe RR
juuutrrroooooo ja jeste se rastorokale ne moze covjek vise da vas pohvata
ja ez juzul, ustala prije pola 6...peglala...ez juzul sinoc masina vesa oprana posto su sve neke deblje stvari moja trenerka i od mm majice polo sa onim uzasnim kragnama to jos nije suho pa me jos peglanja ceka ali to cu ujutru. na brzinu malo pospremila dnevni boravak, nismo dva dana tehnicki bili kuci. ma posla stalno nekog...
MAM za kontrolu i za bebicu. drago mi je da je sve ok. sto se tice tog vristanja ima i pretjerivanja vjeruj mi. to ti kaze neko ko se porodio. jebi ga boli svakoga, sad je pitanje samo hoces li se ti skoncentrisati na disanje, sebe i bebu...ili na to da dignes bolnicu na noge ja kad vratim film unazad meni gore bilo previjanje i ciscenje rane prije operacije donjeg dijela kicme nego sam porod, vjeruj mi...prvo sto se taj bol na porodu tako brzo zaboravi.
ninuska uzivaj, mada vjerujem da je vruce...ali sta te briga, zaduzi negdje lezaljku i hlad i uzivaj
pcelice ti ko mm sve za zadnji dan, sreca pa sam ja ona krtica u porodici koja vazda ima djidja po stekovima pa sam spremna i za stvari 5 do 12, iznenadne posjete, rodjendane...moram te malo zezati. sretno i cuvaj se. ovi meteoalarmi najavise lafo neko zahladjenje ja bas ne upratih
ja jos ovu heftu uzivam sto se tice nalaza, briseva, pegleda i slicno...od sljedece kad se razbacam po bolnici danas nam je okruglo 35 sedmica usli smo u 36tu, pregurali smo Divketov krizni period ali eto dajem si jos sedmicu pa da sam rahat totalno
kasnije odoh sa malom malo do konzuma,obecala sam joj novi album zivotinjskog carstva jer (imamo jedan kofol album u koji MORAMO lijepiti slicice pa posto smo ga popunili sa svim i svacim obecah joj juce novi album pa cemo danas trknuti malo taman da provirimo iz kuce) trebali bi popodne i na Bajram kod tete koja ju je cuvala (dok se jos izorganizujem) depilacija srijedu... ma sva sam u nekim akcijama
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 8:11:06
*pcelica*
Ma ovo sto imam nije mi za ovih babina. A juce isli i on kupio sebi majice svekrvi niasam nista kupila za bajram pa i njoj da kupimo poklon i on jos govori hajde da i za babine kupimo i na htjedoh. Nesto najvise volim kad idem sama a imoram usput racun za plin platiti. Zaboravila sam na njega
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 20.7.2015 9:28:47
ninuska
Gdje ste se razbjezale . mi doruckovali, nek se malo slegne i odosmo na plazu. ltm zaduzila bih ja hlad da ga mo gu naci. Muz u 8 otisao i kaze ono sto valja je zauzeto..fale mi Drace i ona komocija