|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
17.7.2015 19:30:07   
rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: rose

hexe ona nece da napise..ali ona ne lezi user posted image na odmoru je...ispraznila je ladice, ocistila je balkon, pokupovala sta treba, redovno obilazi mamu i sveki, redovno se igra s malenom...samo sto ne trci maraton user posted image opustila se ovaj put user posted image

e jesi bas zlocesta user posted image user posted image user posted image
sto nisi spomenula i krecenje i more user posted image
napisah da mi je druga trudnoca mnogo laksa user posted image samo da ne dodjem opet na porod 9 prsitu otvorena user posted image

evo sam na +50 u kuhinji pravila palacinke malenoj (a nije da se i meni nisu jele user posted image )

krecenje si odradila prije zvanicnog skracivanja grlica a more uz dozvolu dr. user posted image

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1451
17.7.2015 19:31:46   
rose
Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

JULI

18.07. amelaaaa
20.07. Lala88 user posted image porodila se 08.07. user posted image
22.07. Adano user posted image
22.07. Memsi user posted image
30.07. Anitaa user posted image
31.07. anonimna♥

AUGUST

06.08. Maksi user posted image
14.08. Rose user posted image
15.08. Pandica user posted image
18.08. Putujuca user posted image
24.08. LieToMe user posted image
28.08. MAM user posted image
28.08. Bebac bucko

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime user posted image
12.09. Araj user posted image
20.09. Carobno Jutro user posted image
23.09. Ninuska user posted image
23.09. hexe user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur*
26.11. Farah 00 user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl
14.12. Leena user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1452
17.7.2015 19:49:25   
*pcelica*
DD. Samo da vam mahnem i clanicama islamske vjeroispovijesti da zazelim Bajram Serif Mubarek Olsun. Ubila sam se kolacima i baklavom kod mmove dajdzinice. Malo mi je ovaj Bajram neobican jer moji nisu tu i necu ih vidjeti za Bajram. Sestra mi je dolazila i bas nam je objema neobicno user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1453
17.7.2015 20:42:51   
ziel
Drage drugarice ja sam tako razocarana user posted image user posted image user posted image
Upravo sam se spremila da izadjem s mm negdje na pice, pa sat vremena sam isprobavala odjecu i obucu , nista mi vise ne moze, odjeca zategnula, obuca ne moze ni naviriti od otoka, kazem mm: NE MOGU JA ICI, NEMAM STA DA OBUCEM. On dodje grli me i tjesi kaze: SUTRA IDEMO DA TI KUPIMO SVASTA. user posted image Tako mi zao svega sto imam, ljetne garderobe sto mi ne moze...... Na kraju nesto skuckala, neke pantole plave i tuniku preko, kombinacija plavih i bez boja... A obuca, nemam pojma sta cu... Vjerovatno baletanke, a tako me mrzi navecer ravno da obujem, a sad sam primorana user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1454
17.7.2015 23:52:49   
ziel
Jojjjj kod mene nogu, nisu do sad ovolike bile user posted image
Nema nigdje nikog, ja sama na RR haman,hajd odmarajte, naspavajte se
user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 17.7.2015 23:55:36 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1455
18.7.2015 0:21:05   
rose

IZVORNA PORUKA: ziel

Drage drugarice ja sam tako razocarana user posted image user posted image user posted image
Upravo sam se spremila da izadjem s mm negdje na pice, pa sat vremena sam isprobavala odjecu i obucu , nista mi vise ne moze, odjeca zategnula, obuca ne moze ni naviriti od otoka, kazem mm: NE MOGU JA ICI, NEMAM STA DA OBUCEM. On dodje grli me i tjesi kaze: SUTRA IDEMO DA TI KUPIMO SVASTA. user posted image Tako mi zao svega sto imam, ljetne garderobe sto mi ne moze...... Na kraju nesto skuckala, neke pantole plave i tuniku preko, kombinacija plavih i bez boja... A obuca, nemam pojma sta cu... Vjerovatno baletanke, a tako me mrzi navecer ravno da obujem, a sad sam primorana user posted image

ma neke papuce natikace..ja imam jedne sandale ravne kupljene u simeckom kad sam bila s S trudna..jedino sto mi je moglo u ljetnim danima inace u netrudnom izdanju plivam u njima..srecom ih sacuvah sad me spasavaju user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1456
18.7.2015 7:12:49   
hexe
Znaci ti si aktivna lezeca user posted image
ja nisam otvorena samo mekan grlic i nisko beba ali eto sve mi je zabranjeno.
mislim da ce bit lakse sa dvoje male djece nego ovo sad lezis a ne mozes lezat. A kad dodje beba najgore sto se moze desit je da oni placu a ja poludim.
kolika je djevojcica?

Nista nije tako crno kao sto je nebo plavo.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1457
18.7.2015 7:15:31   
hexe
Ziel noge su ti bas otekle. Cuvaj se i uzivaj danas u kupovini. Nemoj puno jer za par mjeseci sve to ce ti biti preveliko

Nista nije tako crno kao sto je nebo plavo.

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 1458
18.7.2015 7:24:55   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: hexe

Znaci ti si aktivna lezeca user posted image
ja nisam otvorena samo mekan grlic i nisko beba ali eto sve mi je zabranjeno.
mislim da ce bit lakse sa dvoje male djece nego ovo sad lezis a ne mozes lezat. A kad dodje beba najgore sto se moze desit je da oni placu a ja poludim.
kolika je djevojcica?

ma kod mene je grlic katastrofa, na zadnjem pregledu (prije 3 sedmice) ocuvani dio grlica ispod 2 cm (relatvno bolji jer je u pevoj bio ispod 10 mm i to tek ulazila u 8mi mjesec) ali je ta unutrasnja diletacija (otvaranje iznutra Y3 cm) pa je zbog toga bio veci strah, jer je beba krupna i nisko, glavicom okrenuta pa mi je dr rekao da cim krene ta unutrasnja diletacija grlic sam ode.
zabranio je on meni sve user posted image i sex, i hodanja (do duse rekao da smanjim dozivljaj) da ne dizem, nista tesko, poslao me na bolovanje a ja uzela godisnji da mi ne propadne user posted image ma u principu rekao je da zna da nema mirovanja kad imas malo dijete kuci, ali eto da se strpim jos 2-3 sedmice. po njegovom je isteklo (beba svakako fura parametrima) ali jos hefta pa sa punih 36 sedmica.
mislim da sam upratila da je tvom malenom 2,5 godine. I moja je tolika, nedavno joj bilo 2,5 godine ravno user posted image

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 1459
18.7.2015 7:32:13   
LieToMe RR
Jutro vam drage moje, prezivjeste li baklavu user posted image
ja ispratila mm na posao, malena jos pajki, ja kafenisem i doruckojem palacinke (kad ne znam napraviti 10ak...pa dok pravim brojim do 20 i kasnije prestanem user posted image ) sad ih valja pojesti.
Kasnije cemo nas dvije kod sveki, mm ce doci pravo gore s posla a veceras obilazak po komsiluku user posted image

ziel draga ne kupuj previse jer ljeto ce brzo proci. ja sad za ljeta imam svega 3 trudnicke majice, od toga jedna iz prve trudnoce i 2 tunike... ne isplati se kupovati puno jer trudnoca proleti.
ti gledaj jedino da kupis nesto udobno za noge jer ti oticu. i mani se stikli sa tim oticanjem, samo ces zglobove upropastiti. pusti bona modu, trudna si...trudnice su same po sebi lijepe i svi ih primjete user posted image

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 1460
18.7.2015 8:56:13   
ziel

IZVORNA PORUKA: ziel

ma neke papuce natikace..ja imam jedne sandale ravne kupljene u simeckom kad sam bila s S trudna..jedino sto mi je moglo u ljetnim danima inace u netrudnom izdanju plivam u njima..srecom ih sacuvah sad me spasavaju user posted image

Ja zadnji mjesec i po samo jedne baletanke i jedne japanke nosim a kombinacije boje nidje veze vjeruj... danas cemo bar jos jedne baletanke kupiti i 2-3 tunike, koje sam haljine sinoc probala aaaa jedva skinula user posted image
A sto se stikli tice nisu puno visoke ali eto da bar mogu obuti cipele s punom petom sve bi bilo lakse...

< Poruku je uredio ziel -- 18.7.2015 8:58:37 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1461
18.7.2015 10:19:28   
M.A.M.
Jutro drage moje,ne stigoh se juce javiti bili kod svekijevaca pa citav dan gosti,Bajram Serif Mubarek Olsun da ste mi zive,zdrave i da nam akoBogda trudnoca i porod budu sto laksiuser posted image
Juce sam pocela oticati uzasno,i jutros isto stanje,a sve osjetim bol u predjelu jajnika i bas pritisak jak oko stidne kosti,valjda se tijelo priprema,a fata me neka panika al eto sutra idem na kontrolu akoBogda

10.08.2015

03.08.2017

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1462
18.7.2015 11:23:11   
LieToMe RR
Mi smo se dovukle kod sveki i prije pola 10...malena svo vrijeme u bazenu, izasla malo da se provrti, uzinala i evo je opet user posted image samo ponavlja bazen, bazen.
Ja malo digla noge, odmaram... ona u svom svijetu sa dedom i djeverom user posted image

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1463
18.7.2015 11:40:21   
rose

Mi smo se dovukle kod sveki i prije pola 10...malena svo vrijeme u bazenu, izasla malo da se provrti, uzinala i evo je opet user posted image samo ponavlja bazen, bazen.
Ja malo digla noge, odmaram... ona u svom svijetu sa dedom i djeverom user posted image

ynaci bazen kod nane..ja kontam sinoc kakav bazen user posted image

Neposredna veza do poruke: 1464
18.7.2015 11:50:15   
LieToMe RR

ma skontala sam ja da ti mene nisi skontala user posted image user posted image
ma prvo ne idem ja po bazenima a znas kad bih se nakanila po ovoj vrucini bilo gdje da idem user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1465
18.7.2015 11:53:06   
rose

ma prvo ne idem ja po bazenima a znas kad bih se nakanila po ovoj vrucini bilo gdje da idem user posted image

ma ne idem ni ja...s rizikom udjem u neki bazen kad sam va nekom sluzbenom putu...zadnji rizik mi se visestruko vratio user posted image

Neposredna veza do poruke: 1466
18.7.2015 12:06:03   
LieToMe RR

ma ne idem ni ja...s rizikom udjem u neki bazen kad sam va nekom sluzbenom putu...zadnji rizik mi se visestruko vratio user posted image

user posted image user posted image kantarion i fazoni user posted image
ja nisam u bazen nogom krocila ima 10 godina minimum. ni tad nisam imala problema ali neka hvala.
ja radje napunim kadu pa se brckam user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1467
18.7.2015 12:19:21   
rose
ma jesam ja..odem ana vlasic...7 puta u 3 mjesea a da ne udjem u bayena vani snijeg...ima li sta ljepse jos nema guzve...ovo zadnji put je bilo na jahorini :D

Neposredna veza do poruke: 1468
18.7.2015 13:15:39   
LieToMe RR
user posted image eto pa se ti kupaj user posted image user posted image
ma nisam ja fan bazena, ni jezera ne volim, rijeke da ne spominjem...
more je more user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1469
18.7.2015 13:55:19   
ziel
Ja bila u kupovini, kupila svasta, slikavm vam kasnije da vidite, sad sam se ispruzila malo umorila se.. rasirila ves na balkon jedva sam disala zrak vreo i tezak... i necu izlaziti iz kuce do vcrs, hocemo ja i mm sa mojom sestrom i zetom malo da izadjemo kad zahladni

novembar 2015 -
decembar 2017 -

Neposredna veza do poruke: 1470
18.7.2015 18:01:57   
ziel
Zene vidite sta sam sve kupila, lakse se osjecam user posted image
[url=http
Torba za bebine stvari
user posted image
Jedina obuca koja mi moze
user posted image

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

A ova mi se haljinica najvise svidja, kupila sam pored toga i 2 helankice kratke samo ih nisam slikala
user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 18.7.2015 18:06:07 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1471
18.7.2015 18:03:06   
lala88
zdravo trudnjace moje, kako podnosite ove vrucnine? Prije svega Bajram Serif Mubarek Olsun svim clanicam islamske vjeroispovjesti, nadam se da niste pretjerale sa baklavom. Neko je pitao za iskustva sa poroda, pa vecinu sam rekla, poslata sam na UKC zbog manjka plodove vode, loseg CTG i beba se nije razvijala, moj dr je preporucio da se uradi hitni carski rez, medjutim na UKC se svi prave pemtni pa su me pregledali 100 puta, u toku jenodg dan po 2 aminoskopije, ultrazvukove, ctg itd. Htjeli su da odgode porod dok ne krene samo, ali nakon pregleda su ipak odlucili da se mora prekinuti trudnoca, rekli su da kupim pripidil gel, ali ni on nije pomogao bila sam otvorena mali prst. Navece mi je pukao vodenjak i smjestili su me u pripremnu sobu, medjutim cjelu noc se nisam nikako otvorila, grlic je bio 2,5 do ujutru je se skretio na 1cm, bebi je gurao i htio da izadje ali se grlic nije otvarao, pokusali su rukama da mi orvaraju grlic nije ni to pomoglo, na kraju je mm naso direktoricu i upoznao je sa mojim slucajem i malo drsko joj rekoa da ce nju licno traziti ako se meni i bebi sta desi, nakon toga me je ona pregledal i ukljuculi mi indukciju, medjutim ni indukcija nije pomogla pa me je poslala na CR. Na ranu mi nisu stavili dovoljno konaca pa mi se rana u jednom djelu jos nije sljubila. Cak neznam ko je uradio CR nikad mi dr koja ga je obavila nije dosla da kaze kako je sve proslo, ma uzas. U bolnici smo ostali duze jer je bebi poceo treci dan da povraca i odbijao je hranu, cak je bio malo i na infuziji, naredni dana je poceo jesti, ali je CRP skocio na 18 pa je primao antibiotike. Sestog dana smo izasli kuci i dobili sirup, a ja antibiotike i clexane. Sad se oporavljamo i mazimo. Na UKC mozete ponijeti jednokratni ves, uloske, ubruse, plazmu, sok, bombone, zvake, sve za licnu higjenu i peskir, pakovanje pampersa. Drage moje sretno vam na porodima zelim vam lagane i sto manje bolne porode, i da kad sam se sjetila svi su me cudno gledali i u nevjerici pitali da li uistinu zelim da muz prisustvuje, to im je narocito bilo cudno. Sve u svemu katastrofa.

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1472
18.7.2015 18:06:39   
aidana
Kad vec pricate o bazenima, moji decki su na bazenu a ja se izlezavam uz klimu. Kad nisam trudna idem na olimpijski rekreativno, na terme s malcem, rodjena kraj rijeke...kod mene sve moze user posted image user posted image U trudnoci ne idem na bazen sto je sigurno sigurno je. Ali u rijeku cu se bucnuti kad odemo kod mojih. Kako ce tek divno biti malcu, u dvoristu bazen, rijeka pored kuce, sva djeca se kupaju....divota.

Ziel neka si se pocastila. A zatrebace aBd i za sljedecu trudnocu user posted image

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1473
18.7.2015 18:12:51   
ziel

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo trudnjace moje, kako podnosite ove vrucnine? Prije svega Bajram Serif Mubarek Olsun svim clanicam islamske vjeroispovjesti, nadam se da niste pretjerale sa baklavom. Neko je pitao za iskustva sa poroda, pa vecinu sam rekla, poslata sam na UKC zbog manjka plodove vode, loseg CTG i beba se nije razvijala, moj dr je preporucio da se uradi hitni carski rez, medjutim na UKC se svi prave pemtni pa su me pregledali 100 puta, u toku jenodg dan po 2 aminoskopije, ultrazvukove, ctg itd. Htjeli su da odgode porod dok ne krene samo, ali nakon pregleda su ipak odlucili da se mora prekinuti trudnoca, rekli su da kupim pripidil gel, ali ni on nije pomogao bila sam otvorena mali prst. Navece mi je pukao vodenjak i smjestili su me u pripremnu sobu, medjutim cjelu noc se nisam nikako otvorila, grlic je bio 2,5 do ujutru je se skretio na 1cm, bebi je gurao i htio da izadje ali se grlic nije otvarao, pokusali su rukama da mi orvaraju grlic nije ni to pomoglo, na kraju je mm naso direktoricu i upoznao je sa mojim slucajem i malo drsko joj rekoa da ce nju licno traziti ako se meni i bebi sta desi, nakon toga me je ona pregledal i ukljuculi mi indukciju, medjutim ni indukcija nije pomogla pa me je poslala na CR. Na ranu mi nisu stavili dovoljno konaca pa mi se rana u jednom djelu jos nije sljubila. Cak neznam ko je uradio CR nikad mi dr koja ga je obavila nije dosla da kaze kako je sve proslo, ma uzas. U bolnici smo ostali duze jer je bebi poceo treci dan da povraca i odbijao je hranu, cak je bio malo i na infuziji, naredni dana je poceo jesti, ali je CRP skocio na 18 pa je primao antibiotike. Sestog dana smo izasli kuci i dobili sirup, a ja antibiotike i clexane. Sad se oporavljamo i mazimo. Na UKC mozete ponijeti jednokratni ves, uloske, ubruse, plazmu, sok, bombone, zvake, sve za licnu higjenu i peskir, pakovanje pampersa. Drage moje sretno vam na porodima zelim vam lagane i sto manje bolne porode, i da kad sam se sjetila svi su me cudno gledali i u nevjerici pitali da li uistinu zelim da muz prisustvuje, to im je narocito bilo cudno. Sve u svemu katastrofa.

Lalo nek si nam se javila, zao mi je zbog svega sto ti se desilo, bas ste se namucili, i ne mogu ni zamisliti koliko si se sikirala prvo kad su rekli da se ne razvija pa onda i kasnije kad je presao na infuzije i antibiotike... user posted image opet mi zene za sebe se ne bojimo, bar ja tako... sve mozemo izdrzati, jake smo, ali kad se radi o djeci potpuno druga prica... Nadam se da ste sad bolje i da se stanje popravlja, da beba nabacuje gramice i kilice aBd, a tebi sto brzi oporavak, za ranu ne znam sta bih ti rekla.. dosta doktora u brzini pravi te neke propuste koji nazalost ostaju na pacijentima, na nama... user posted image Drzimo vam fige user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu lala88)
Neposredna veza do poruke: 1474
18.7.2015 19:38:06   
*pcelica*
DD zene kako ste? Jeste li pretjerale s baklavamma i kolacima user posted image
Ziel draga bas su ti noge otecene. Cuvaj se i sto vise odmaraj user posted image Ja hB nisam ni u proslim trudnocama oticala a ni sad. Sva mi moja obuca moze. Sto se garderobe tice imam one ljetne leprsave haljinice koje se presjecaju ispod grudi pa se ispod sire i njih nosam. Samo sam sebi neki dan kupila isto na takav fazon dugu jer mi nijedna duga nije mogla. Imam tunikica i majica koje mi jos uvijek mogu, Imam pantole-helanke koje su pune elastina pa i njih najvise nosim i helanke. A nekad obucem i svoje prije trudnicke samo preko navucem pojas koji sam sasila da se ne vidi da ih ne mogu zakopcati user posted image
Ja sam nocas zaduzila vc i cijelu nooc sam provela u njemu. Ne znam sta mi se desilo ali me u dva sata probudio bol u stomaku i mucnina. Ali posto ja ne znam povratiti to su bile muke i to kakve. Na kraju sam proljev dobila. Elem cijelu noc sam bila na relaciji dnevna vc user posted image Juce stvarno nisam ni s cim pretjerivala. Od slatkog pojela samo jednu baklavu jednu bombicu i jednu rafaelo kuglicu. Ostale kolace sam izbjegavala da me ne bi mucila kiselina i opet nabelajim.user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *