ziel
|
IZVORNA PORUKA: lala88 zdravo trudnjace moje, kako podnosite ove vrucnine? Prije svega Bajram Serif Mubarek Olsun svim clanicam islamske vjeroispovjesti, nadam se da niste pretjerale sa baklavom. Neko je pitao za iskustva sa poroda, pa vecinu sam rekla, poslata sam na UKC zbog manjka plodove vode, loseg CTG i beba se nije razvijala, moj dr je preporucio da se uradi hitni carski rez, medjutim na UKC se svi prave pemtni pa su me pregledali 100 puta, u toku jenodg dan po 2 aminoskopije, ultrazvukove, ctg itd. Htjeli su da odgode porod dok ne krene samo, ali nakon pregleda su ipak odlucili da se mora prekinuti trudnoca, rekli su da kupim pripidil gel, ali ni on nije pomogao bila sam otvorena mali prst. Navece mi je pukao vodenjak i smjestili su me u pripremnu sobu, medjutim cjelu noc se nisam nikako otvorila, grlic je bio 2,5 do ujutru je se skretio na 1cm, bebi je gurao i htio da izadje ali se grlic nije otvarao, pokusali su rukama da mi orvaraju grlic nije ni to pomoglo, na kraju je mm naso direktoricu i upoznao je sa mojim slucajem i malo drsko joj rekoa da ce nju licno traziti ako se meni i bebi sta desi, nakon toga me je ona pregledal i ukljuculi mi indukciju, medjutim ni indukcija nije pomogla pa me je poslala na CR. Na ranu mi nisu stavili dovoljno konaca pa mi se rana u jednom djelu jos nije sljubila. Cak neznam ko je uradio CR nikad mi dr koja ga je obavila nije dosla da kaze kako je sve proslo, ma uzas. U bolnici smo ostali duze jer je bebi poceo treci dan da povraca i odbijao je hranu, cak je bio malo i na infuziji, naredni dana je poceo jesti, ali je CRP skocio na 18 pa je primao antibiotike. Sestog dana smo izasli kuci i dobili sirup, a ja antibiotike i clexane. Sad se oporavljamo i mazimo. Na UKC mozete ponijeti jednokratni ves, uloske, ubruse, plazmu, sok, bombone, zvake, sve za licnu higjenu i peskir, pakovanje pampersa. Drage moje sretno vam na porodima zelim vam lagane i sto manje bolne porode, i da kad sam se sjetila svi su me cudno gledali i u nevjerici pitali da li uistinu zelim da muz prisustvuje, to im je narocito bilo cudno. Sve u svemu katastrofa. Lalo nek si nam se javila, zao mi je zbog svega sto ti se desilo, bas ste se namucili, i ne mogu ni zamisliti koliko si se sikirala prvo kad su rekli da se ne razvija pa onda i kasnije kad je presao na infuzije i antibiotike... opet mi zene za sebe se ne bojimo, bar ja tako... sve mozemo izdrzati, jake smo, ali kad se radi o djeci potpuno druga prica... Nadam se da ste sad bolje i da se stanje popravlja, da beba nabacuje gramice i kilice aBd, a tebi sto brzi oporavak, za ranu ne znam sta bih ti rekla.. dosta doktora u brzini pravi te neke propuste koji nazalost ostaju na pacijentima, na nama... Drzimo vam fige