|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
16.7.2015 14:21:23   
araj

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

IZVORNA PORUKA: araj

Mislis od koliko su dezure ili?

Tvoj doktor je u nedjelju dezuran. Hoces li mu tada ici? I jesi li ikad isla kad ti je doktor u dezuri? Posto ja nisam. Sad zvala GAK, kaze teta udjete na glavni ulaz i potrazite Murtezica al mi ne rece od koliko sati.

Ja uvijek idem kad je dezurni,jer on samo puca dezure sada jer je na nekoj subspecijalizaciji,a vecinom idem ujutru,od 8 rade dezuru

E, super. Hvala ti

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1426
16.7.2015 14:45:33   
maksi
Dan od mene,
Kako podnosite vruciinu user posted image

Ja sam slomljena i umorna,jutros odoh na ctg,pa nije prvi valjao pa ponovi drugi drugi odlican,pa mi mjerila protoke svi uredu jedino nije mozdani mogla fino da uhvati gospodin se rucno namjestio,pa uspije i dobar. Onda mi uzela bris dole,pa onda na ilidju da predam bris i da mi uzmu bris nosa i grla,onda u kupovinu,dosla mrtva umorna,ukljucila masinu,napravila jedan kolac pa onda sastavila buraniju za rucak meni i muzu a djeci kljukusu od tikve.
Sada sjela isto drogirana,plus imam jos tortu napraviti,usisati i prebrisati pa veceras okupati djecu i sebe.
Mislim da necu moci maknuti veceras nikako iz kreveta

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu M.A.M.)
Neposredna veza do poruke: 1427
16.7.2015 14:46:56   
maksi
LTM vidjeh te jutros na kartoteci i krenuh da ti se javim kad me prozvase za ctg i udjog

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1428
16.7.2015 14:50:45   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: maksi

LTM vidjeh te jutros na kartoteci i krenuh da ti se javim kad me prozvase za ctg i udjog

user posted image znala sam ja da ce neka od vas biti tamo user posted image
ma I ja zurila kuci prije vrucine svratih onako I dobih sve sam e dezinformacije user posted image prvo mi rece da mi ne treba velika uputnica, pa da je Nakas na godisnjem user posted image ja jos gluplja sto sam svracala uopste, bolje da sam pravac kuci zapucala
kako prodje ctg? vidjela sam da je velika guzva bila... bas mi ne bi dobro kad vidjeh punu cekaonicu

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1429
16.7.2015 15:34:50   
*pcelica*
Dobar dan
Evo i mene konacno da malo odmorim. Od osam sati sam na nogama. I bebica se umorila. Osamutila sam dijete user posted image Tek sam sad osjetila da se mice. Isla u kopovinu poklona pa sam i sebi kupila dugu haljinu. Onda kad sam dosla kuci okrenulase da jos ovo zavrsim poslova sto mije ostalo. Evo masina trecu turu pere. Malenu okupala starija se isto okupala, ja cu veceras. Napravila iftar i rucak za sutra. Usisala jos da prebrisem prasinu i laminate.Kolac da napravim, i Atijin ormar da slozim. Kad sam vidjela da je sve izvukla iz ormara da ko fol slaze pocela sam plakati odmuke. Sad sve stoji onako ispred ormara na hrpi. Cekam da malo odmorim pa da i to zavrsim user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1430
16.7.2015 15:36:22   
*pcelica*
LTM user posted image za nalaz
M.A.M maksi i sve ostale koje su isle na kontrole cestitam na urednim pregledima user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1431
16.7.2015 15:57:14   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

Dobar dan
Evo i mene konacno da malo odmorim. Od osam sati sam na nogama. I bebica se umorila. Osamutila sam dijete user posted image Tek sam sad osjetila da se mice. Isla u kopovinu poklona pa sam i sebi kupila dugu haljinu. Onda kad sam dosla kuci okrenulase da jos ovo zavrsim poslova sto mije ostalo. Evo masina trecu turu pere. Malenu okupala starija se isto okupala, ja cu veceras. Napravila iftar i rucak za sutra. Usisala jos da prebrisem prasinu i laminate.Kolac da napravim, i Atijin ormar da slozim. Kad sam vidjela da je sve izvukla iz ormara da ko fol slaze pocela sam plakati odmuke. Sad sve stoji onako ispred ormara na hrpi. Cekam da malo odmorim pa da i to zavrsim user posted image

Ooojjj draga ti vrijedna pravo user posted image za aktivnosti ali uspori bona malo
ja kao pricam a ja jos gora user posted image , jutros ustala rano, otisla na oftamologiju, pa onda na ginekologiju po dozu dezinformacija user posted image user posted image vratila se kuci, malena ustala ali naravno njih dvoje mene cekali sa doruckom, pa dok sam i jedno i drugo nahranila user posted image oprala sudje, u to mama navratila, s njom kafu popila ona otisla dalje, ja opet sudje, pa malenoj uzinu, pa oprala na ruke onu satensku pidjamu i komplet sto joj sveki kupila (posto je crveno sve), malena zaspala, ja napravila rucak mm i sebi, mi jeli, operem opet sudje user posted image pripremim njemu smece, usput operem i kantu, on otisao na posao, kaze ne radi nista odmori...taman ja iznjela ves na balkon, sve pospremila i kunem se sjela samo 10 minuta noge opruzila kad eto nje utavrlja u sobu kaze kakila (ali to kakila je sa posebnim naglaskom) user posted image te je operem, presvucem...u to se pozali i da je gladna user posted image uspjela muzu samo poruku da posaljem tj da odgovorim na poruku ON: jel odmaras? JA: neda se usranom do potoka user posted image user posted image
evo njoj napravila cuspajz od tikvica sa tjesteninom i cekam da se malo prohladi da je nahranim...sad mi se brat najavio, doci ce kasnije na kafu i nosi mi nosiljku (mama ga potjerala kaze nosi sestri mozda se proodi dok ja budem na putu user posted image ) ma kod mene kunem vam se cirkus zivi.
sutra smo kuci (mm radi drugu) a u subotu kad krenem jesti baklave i ruzice po kucama jadna mi majko, ima da se od muke porodim cim udjem u 36tu sedmicu user posted image jos se danas cula sa kumom, imamo mi tradicionalno jednu kutiju koju razmjenjujemo za brajrame, bozic i uskrs user posted image to smo davno uvele, pocelo spontano za jedan bozic, ja njenoj mami i njoj spakovala kolaca, ali nisam imala contrica malih u kojima sam svima pakovala pa iskopam jednu onako ne bas malu user posted image pa ona donijela za uskr da joj nakupim kolaca user posted image I nije vracala kutiju sve do bajrama i to bas obrazli user posted image i tako mi krenusmo u tu tradiciju ima 6-7 godina. danas me zove da vidi sta ima i da naglasi da ponesem kutiju jer ju je vratila poslije uskrsa user posted image reko ja sam napisala napomenu u mobitel user posted image
ja opet monolog pocela , odoh dijete hraniti

jel onomaksi preporucila onaj cikov omeksivac??? jao sto je ono predobro. cak je i mm prokomentarisao kako je dobar (jutros njusio ves od bebe i L), jos pita jel rentabilno da i nasu garderobu peremo sa ovim, eto makar i ponekad user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1432
16.7.2015 17:15:31   
rose

IZVORNA PORUKA: araj

IZVORNA PORUKA: rose

Zene prosvijetlite me,veceras idem kupovati kozmetiku za bebu,koliko skontah ovo mi treba:sterilne gaze,bivacin,hidrogen,bademova krema,kamilica( za svaki slucaj),dj.kupka,iako mi kazu samo da kupam bebu onim antiseptom prvih dana al nek se nadje,stapici siroki,d3 kapi,ako mi jos nesto fali pisite user posted image

to je to user posted image ima jos ona gencijana violet 1% i onaj prah hipermangan po potrebi

Hvala rose,koji sam ja peh moj dr jos u nedjelju dezurni pa ide na godisnji do septembra user posted image

kod koga ides...evo vidimm murtezic 24 dezurni a 23 imam kontrolu kod svoje dr...a rekose mi da vjerovatno nece ici sada na godisnji

Rose, ja idem kod Murtezica. On ide na GO 17.8. Nece ga biti kad meni bude trebao :) Al cu ga pitati kome da me uputi?

ok meni mozda i bude sem ako i ova ne okasni...a u tom slucaju valjda me nekom ptebaci

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1433
16.7.2015 18:17:23   
alman
pozz drage moje samo da vam mahnem malo, nedostajete mi al nemam vremena ni da udjem, uglavnom mi smo dobro oporavili smo se imala sam nekih komplikacija poslije sa ranom upalila mi se pa sam isla na ciscenje i previjanja, al hvala Bogu dobro smo sad, bebica je prava mirnica jede spava, malo sporije dobivamo na kilazi zbog mojih lijekova sto sam pila zbog upale,

nadam se da ste sve redom dobro odmaraje te, mogu misliti kako deverate sa ovom vrucinom, mazite pupe i uzivajte u trudnickim danimauser posted image

imate veliki poljubac i zagrljaj od mene i moje djecice user posted image

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1434
16.7.2015 19:36:48   
Farah 00
LTM super za dobar nalaz user posted image
M.A.M i maksi cestitam na urednim pregledima user posted image user posted image

Ja se evo okupala, hocu da susim kosu, danas nisam stala, a nisam nigdje izasla iz kuce, cijeli dan bila uz sporet, pravila baklavu, hurmasice, tortu.... noge me zabolile od stajanja.... Jos veceras da kupatilo ocistim.......

Odoh susiti kosuuser posted image

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 1435
16.7.2015 20:56:31   
ziel
Djeste koke user posted image Ja ev sad ugrabi priliku da se javim, hodala citav dan, na poslu bila do 11 pa otisla na kontrolu, nakon toga u kupovinu poklona za Bajram, pa smo malo svratili do mojih mada cemo i sutra ici, i eto sad dosli kuci, pa nije bilo struje, maloprije doslo...

Kontrola je prosla ok, isla u Dom Zdravlja, da malo prodjem besplatno i odmah mi nesto sukavo, nisam uopste vidjela bebu, nekakav joj retardiran UZ , okrenut samo prema dr. meni uopste nije bio dostupan, ne dade mi ni slikicu na kraju, razocarala sam se... Mada je rekla da sve ok, spominjala mi opet onaj nuhalni nabor od 3mm, kao trebala sam ici na amnio, pa trebam sad otici na 4D, ma dzaba mi pokusava unijeti neku nervozu i brigu, ja osjecam da je sve ok i osjecam se mirno, tako da 99% necu ni 4D raditi, jer po mojim nekim saznanjima i da ima neka genetska mutacija kod bebe 4D je ne moze otkriti, nego samo amnio.

Sutra moramo ustati rano, Bajram je bas rano, pa svekrva pravi dorucak i kahvu za ove ovdje rodjake iz 2 kuce, bice nas opet 15+2 male djece, pa cemo odatle mojima, pa mm-ovoj tetki koja nas je upoznala user posted image ona nema djece pa smo odlucili da je obidjemo, pa nakon nje mm-ovoj neni i djedu, citav dan u gostima user posted image
Odoh sad kupati se, prati kosu, susiti , peglati , Lijepo se provedite za Bajramske praznike, svim clanicama nase druzine muslimanske ispovijesti Bajram Serif Mubarek Olsun user posted image

< Poruku je uredio ziel -- 16.7.2015 20:58:52 >

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu Farah 00)
Neposredna veza do poruke: 1436
16.7.2015 22:32:20   
Leena
Od mene mahanje, krepana je blaga rijec, jos ove dvije zafrkavaju, nikako da zaspu, pa da se i ja okupam i spavamuser posted image
Nadam se da se sve super osjecate, ljubac

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1437
17.7.2015 6:53:46   
anitaa
Dobro jutro drage moje
kao prvo svim clanicama koje slave.Bajram od srca cestitam ovaj praznik, Bajram Serif Mubarek Olsun, uzivajte sa svojim najdrazima..
Nama godi dolazak u Mostar, bez obzira na vrucine, dok vidimo drage ljude, pa eto i ja odradih jucer sve nalaze, ctg i dva UZ :-), brzo proleti dan, i dode noc bez nesanice, da kucnem o drvo..teski smo 3.400 g, nema beba na koga biti.sitna, i svi neki pokaatelji su kompatibilni s terminom, tako da se i ova dezurna dr i dr koji mi je radio prvi CR slozise, za sad pratiti, ako bilo.sta iskoci u meduvremenu zna se sta je ciniti, bez nekih rizikovanja, tako da nesto mirna i opustena cekam nasu princuzu..sljedeca kontrola u utoark, i tako javim se ja, do tad.veeeliki pozdrav.

(odgovor članu Leena)
Neposredna veza do poruke: 1438
17.7.2015 8:42:12   
rose
bajram serif mubarek olsun onima koji slave...ne odoh kod sveki samo zato sto im je jako toplo u stanu pa ovaj bajram meni dolaze moji roditelji...na neki kasni rucak user posted image user posted image inace sam se sinoc skuhala i vrtila samo tako koliko mi je bilo vruce i u mojoj kuci user posted image

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1439
17.7.2015 9:23:15   
LieToMe RR
Drage moje user posted image , od srca vam zelim Bajram Serif Mubarek Olsun!!! Da ovaj i svaki naredni provedete u sreci, zadovoljstvu i rahatluku okruzeni dragim ljudima!
I nemojte pretjerati sa baklavama, ruzicama i drugim kolacima user posted image user posted image

Ja sam se juce u neznanju pravo umorila, a onda sam lose spava, budila se 3 puta da pijem vode i piskim i da zamjenjim jastusnicu koliko je mokra bila... onda je oko pola 4 neki kreten zvonio na interfone
(inace nasi su interfoni tako jaki da mrtve bude, cujemo kad komsiji prekoputa zvoni) elem, mm i ja smo doslovno skocili, ja se i prepala, taman sam bila lijepo ucvrstila.
Oko 4 presla u dnevnu i tek nesto kasnije uspjela malo odspavati.
Danas relaksirajuce, nas troje odmaramo, mm ide na posao...mislim da necemo nigdje proviriti iz kuce.

Vi mi uzivajte, pazite se vrucine...

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1440
17.7.2015 9:46:49   
ninuska
Jutro, drage user posted image .
hvala na cestitkama, i vama koje slavite Bajram Serif Mubarek Olsun. Puno zdravlja, srece i rahatluka user posted image .
Mi dosli kod mame moje, pa odosmo kod sveki i sutra se vracamo. Dalje zivi, pa se ne isplati preko dana.
ja sam jucer skroz lose bila. Valjda ova vrucina. Malaksavost, mucnina..ma haos. Nista uradila, a trebala se spakovati za more jer idemo prekosutra.

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1441
17.7.2015 16:03:15   
hexe
Evo i mene, ja sam jedna lezeca mirujuca trudnica user posted image
tako da mi treba drustvo da od dosade ne mislim vise o porodu. Hvata me panika jer sam na prvom lose prosla. Sada sam 31. sedmica, i ocekujemo user posted image u septembru.
Svima koji slave sretan Bajram. Puse svim user posted image kolegicama user posted image

Nista nije tako crno kao sto je nebo plavo.

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1442
17.7.2015 16:07:41   
ziel
Zene kako idu te baklave? user posted image ja sam jednu pojela kod mame bas je dobra pa sam sebi ponijela i kuci, i mm je pojeo 2 sto mi je cudo jer on nikad kolace nikakve ne jede... Inace obisli smo goste, ja se umorila pravo i unervozim se odmah kad sam umorna pa nismo.dugo ni sjedili, kod kuce se izvrnula odmorila malo i evo sad je vec bolje user posted image mozda kasnije negdje izadjemo na pice a mozda i ne, da hoce malo samo.zahladniti da se lakse dise vani...

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu ninuska)
Neposredna veza do poruke: 1443
17.7.2015 16:09:38   
aidana
Bajram Serif Mubarek Olsun forumasicama koje slave...Mi smo bili kod svekrve, najeli se, dovukli baklavu kuci user posted image user posted image Decki mi spavaju vec skoro 2 sata a meni kao i obicno prevruce. Da mi se naspavati....Kasnije cemo u setnju, sve laganini. Sutra ih planiram poslati na bazen, a ja cu leci gola ispod klime i tu provesti citav danuser posted image

Hexe dobrodoslauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 1444
17.7.2015 16:47:21   
hexe
Hvalaaa user posted image
pa vi svi setate jedete kolace i baklave a ja lezim user posted image da bar nije vruce ovoliko. Jos sam sad i citala porodjajne price, rasplakala se...
jedva cekam septembar da zagrlim svoju djevojcicu i ponesem svog djecaka koji ima 2,5 g. Nedostaje mi sve to da ga ja kupam, nosim, setam... moze li niska trudnoca lezanjem prestati biti niska ili sad samo sprijecavam prijevremeni porod?

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1445
17.7.2015 17:12:46   
LieToMe RR
hexe dobro nam dosla user posted image
sto se tice niske trudnoce i prijevremenog poroda tu imam iskustva po drugi put user posted image
lezanje i mirovanje pomaze samo da prodje rizicni period...lezanjem se grlic nece produziti niti ce se beba "popeti" ako je do sad bila nisko. to je samo jedna od prevencija da ne dodje do prijevremenog poroda

vi ostale ne pretjerujte u baklavama user posted image
ja sa malenom sama, kuhamo se...ne znam otkud djetetu ovoliko snage i volje za skakanjem...ja sve imam osjecaj srusicu se

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 1446
17.7.2015 17:52:56   
hexe
Hvala LieToMe. Znaci i ti lezis. Pa kako funkcionises kada si sama sa malom? Moj ide na cuvanje ali uvece smo sami i desi se da me bas smori pa se uplasim porodit cu se!!!

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1447
17.7.2015 18:11:39   
LieToMe RR
ma ova druga mi je relativno laksa od prve, u prvoj sam mirovala 2 mjeseca, doslovno lezala, samo do wca i nazad. bila otvorena 2 prsta, grlica ni na vidiku.
sad je dosta bolja, ima malo grlica jedino je unutrasnja diletacija 3 cm ali eto deveram. jos hefta i sigurna sam. beba je krupnija i naprednija, isto nisko ali je valjda i to neka prednost.
ma nema mirovanja sa malim djetetom ali ona slusa stvarno. bila je malo kod sveki, pa kod mojih 5 dana... ovu sedmicu mm radi drugu pa onda on uskoci.
ja planiram sa dvoje biti sama godinu pa vidjecemo na sta ce to liciti user posted image

(odgovor članu hexe)
Neposredna veza do poruke: 1448
17.7.2015 19:21:37   
rose
hexe ona nece da napise..ali ona ne lezi user posted image na odmoru je...ispraznila je ladice, ocistila je balkon, pokupovala sta treba, redovno obilazi mamu i sveki, redovno se igra s malenom...samo sto ne trci maraton user posted image opustila se ovaj put user posted image

(odgovor članu araj)
Neposredna veza do poruke: 1449
17.7.2015 19:28:23   
LieToMe RR

hexe ona nece da napise..ali ona ne lezi user posted image na odmoru je...ispraznila je ladice, ocistila je balkon, pokupovala sta treba, redovno obilazi mamu i sveki, redovno se igra s malenom...samo sto ne trci maraton user posted image opustila se ovaj put user posted image

e jesi bas zlocesta user posted image user posted image user posted image
sto nisi spomenula i krecenje i more user posted image
napisah da mi je druga trudnoca mnogo laksa user posted image samo da ne dodjem opet na porod 9 prsitu otvorena user posted image

evo sam na +50 u kuhinji pravila palacinke malenoj (a nije da se i meni nisu jele user posted image )

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *