Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 8:30:19
ninuska
Jutro, evo i mene, napokon . gosti jucer otisli, a mi navecer isli na iftar. Nesto sam umorna. U nedjelju bi trebali na more, a ja nista spremila nisam. Moram danas. Jer sutra je Bajram dok odem kod mame, pa cemo kod svekrve nociti i u subotu nazad. Valjda stignem . Muz govori da nista ovdje ne kupujemo nego sve dole. Inace tako radim, ali ipak uzmem neke stvari ovdje koje su dosta povoljnije..pa ne znam . Kako vi to
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 8:36:31
ziel
IZVORNA PORUKA: ninuska
Jutro, evo i mene, napokon . gosti jucer otisli, a mi navecer isli na iftar. Nesto sam umorna. U nedjelju bi trebali na more, a ja nista spremila nisam. Moram danas. Jer sutra je Bajram dok odem kod mame, pa cemo kod svekrve nociti i u subotu nazad. Valjda stignem . Muz govori da nista ovdje ne kupujemo nego sve dole. Inace tako radim, ali ipak uzmem neke stvari ovdje koje su dosta povoljnije..pa ne znam . Kako vi to
I mi cemo u pon. na more, ali cemo tamo kupiti namirnice, mada smo zadnji put nosili odavde... pa se skontali da dzaba ne vukljamo kad su slicne cijene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 8:44:27
ninuska
IZVORNA PORUKA: ziel
I mi cemo u pon. na more, ali cemo tamo kupiti namirnice, mada smo zadnji put nosili odavde... pa se skontali da dzaba ne vukljamo kad su slicne cijene
za more. Ti ides u Neum? Tamo i jesu slicne cijene, ali Hrvatska mi je preskupa . Odemo u lidl, ali tamo nije neki izbor. Ma, skontam nesto
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 8:49:49
ziel
za more. Ti ides u Neum? Tamo i jesu slicne cijene, ali Hrvatska mi je preskupa . Odemo u lidl, ali tamo nije neki izbor. Ma, skontam nesto
Ma Neum mila majka , osjecam se kao kod kuce haha , idu i moji roditelji i sestra i zet i njegov kolega sa zenom i djecom, bice citava jedna kuca za nas samo jedva cekam da se malo opustim, mada ja i mm smo se dogovorili da necemo bas pratiti ostale, jest cemo i piti kad mi hocemo a navecer mozda setnja zajednicka, jer puno ce nas biti a ne da mi se kuhati i prati sudje od toliko osoba, ionako me pete bole kad duze stojim...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 9:49:30
Farah 00
Ja vecinu stvari kupujem u Lidlu, bar je on povoljniji od ostalih, mada nije izbor bas najbolji.....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 10:01:50
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro
Ja dok skuhah vi pokupovaste svasta
Isla sam i racune platiti, sreca nije vruce .
Pcelice, svaka cast na detektivskom poslu , imala sam i ja slicnu pricu oko tih foruma. Samo sto ja citajuci prepoznah o kome se radi. A ti muza ipak mlatni koji put, sto je sigurnno sigurno je.
Rose za briseve, i moji su stigli i cevikalni i vaginalni na sve zivo i mrtvo i sve je sterlno. I stigao mi je nalaz na klamidiju i mikoplazmu i ureplazmu, i to je super sve. Elem sva saam sterilna A tibrisevi nosa i usta i to se mora imati je li
to su zahtjevi bolnice pred porod od 35-37 sedmice se uradi...da se vidi da nemas mrsu...ja sam imala mssu pa sam lijecila gentakulinom pred porod
jel to nesto novo? ja prvi put to nisam radila. majke mi ja ko pocetnik u nekim stvarima
ja jesam jos 2010 uradila briseve kod svoje dr..imala mssu u nosu, izlijecila...a sad ti traze briseve i za oceve koji prisustvuju porodu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 10:04:52
rose
IZVORNA PORUKA: Maslackica
Drage trudnice, prikljucujem se vasem razgovoru, koji vec neko vrijeme citam :) ja sam 34 + sedmice. Posto sam imala puno obaveza na poslu u proteklom periodu, nisam se jos nimalo pocela pripremati za dolazak prinove (koju ocekujemo krajem avgusta). Mislim da mi je sad vrijeme vise:) :) Ugavnom, do sad sam vodila trudnocu iskljucivo privatno, a sad je vrijeme da pocnem sa onim uputnicama/nalazima isl za porodiliste. Je li mi od nalaza trebaju samo bris grla, nosa i vaginalni bris i je li ok da donesem privatne nalaze (nemam vremena sad da hodam previse oko toga)? Drugo, da li porodiljsko odsustvo (28 dana prije porodjaja) otvara drzavni ginekolog ili moze i dr opste prakse (na osnovu privatnoh nalaza)? Pitanja se odnose na Sarajevo, da ne bude zabune. Trece, je su uputnice za ctg i za porod odvojeni papiri i da li trebam otici kod drz ginekoga da ih uzmem ili svojoj dokorici opce prakse? I posto nisam nikad bila kod ginekologa drzavnog je li svejedno kod kojeg cu da odem (npr vetazova, skerlicvea isl)? Mene sad uhvatila panika da ce drzavni ginekolog da me gnjavi sa uputnicama jer nisam nikad ranije dosla ili da mi nece dati termin na vrijeme. I ako ima jos neko ko je bio u situaciji da je trudnocu vodio iskljucivno privatno, a sad je pri kraju, a nema kartona kod drzavnog ginekologa, slobodno da doda sta ima :) Inace, do kad se rade ctg u skerlicevoj i vrazovoj, jer ja bih najradije da mi odmah daju uputnicu za vojnu i da ih tamo radim?
ja svoje trudnoce vodim iskljucivo privatno...po uputnicu za poropd odem kad udjem u 9-i a na CTG idem samo u bolnicu..i to prvo u dezsuru pa onda me oni narucuju sto se tice bolovanja 28 dana pred porod i slicno ...tyo znaju ove koje imaju pravo na to
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 10:07:11
rose
Da se i ja prijavim, dosla na posao, pospana kao i uvijek, sinoc sam se citavu noc budila , mucio me stomak, jucer jela neke domace kruske uhh kako su mi naskodile, haman puno pojela... Danas idem na kontrolu, nakon 4 sedmice... Jel i vi tako idete na kontrole? Meni mama govori : STO CES AKO JE SVE UREDU? Pa kako da ja znam jel sve uredu ako ne odem na pregled
pusti mamu ja sam isla svake 3 sedmice..sad idem nakon 2 a onda bolnica sedmicno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 10:44:42
rose
naravno opet mi se spava...jutros nakon alarma zaspah u 7.30 skocih...malu probudih za vrtic,...i bez dorucka na posao...ponmjela vitamine srecom ovdje imam naruciti sve ...pa sa, doruckovala i pila kafu iu isto vrijeme
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 10:44:49
ziel
Da se i ja prijavim, dosla na posao, pospana kao i uvijek, sinoc sam se citavu noc budila , mucio me stomak, jucer jela neke domace kruske uhh kako su mi naskodile, haman puno pojela... Danas idem na kontrolu, nakon 4 sedmice... Jel i vi tako idete na kontrole? Meni mama govori : STO CES AKO JE SVE UREDU? Pa kako da ja znam jel sve uredu ako ne odem na pregled
pusti mamu ja sam isla svake 3 sedmice..sad idem nakon 2 a onda bolnica sedmicno
Ma ove zene prije isle samo 2x u trudnoci, prvi put da vide jesu li trudne i drugi put na porod
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 10:47:06
ziel
naravno opet mi se spava...jutros nakon alarma zaspah u 7.30 skocih...malu probudih za vrtic,...i bez dorucka na posao...ponmjela vitamine srecom ovdje imam naruciti sve ...pa sa, doruckovala i pila kafu iu isto vrijeme
Joj ja nemam pojm akako je to zaspati nakon alarma, meni kad zazvoni ja drobim, psujem sve alarme na svijetu ali odmah ustanem i kontam koliko jos imam do vikenda..i sve tako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 11:32:50
M.A.M.
Zene prosvijetlite me,veceras idem kupovati kozmetiku za bebu,koliko skontah ovo mi treba:sterilne gaze,bivacin,hidrogen,bademova krema,kamilica( za svaki slucaj),dj.kupka,iako mi kazu samo da kupam bebu onim antiseptom prvih dana al nek se nadje,stapici siroki,d3 kapi,ako mi jos nesto fali pisite
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 11:41:29
LieToMe RR
ja se vratila...uzas vani. do duse vratih se ja poodavno ali oko malene, pa mi mama svratila na kafu...elem, zavrsih ja kod ocnog uspjesno, sve ok, sto ociju tice nikakvih prepreka za prirodni porod. sve za 10. ali cirkus u cekaoni, gerijatrija i ja ma oplakali mm i mama kad sam im pricala. sreca ja bila druga po redu pa brzo zavrsih inace bi se naslusala prica koje mi je dijete, jel djecak, djevojcica... kad je termin, jao sto sam visoka, jao sto mi je stomak velik jesam li sigurna da mi uskoro nije termin...a i nesto mi je ponisko sad ces ti duso ubrzo sreca pa ne ostadoh duze od 40 minuta onda svratim na ginekologiju kad sam vec u komsiluku jao tamo guzve za ctg, provjerim jos jednom sta sve treba, Nakas na godisnjem ako me ova nije slagala, ali provjericu svakako prvo cu da obletim ovo za Bajram sto imam, trebam i da se depiliram i onda nekad od sljedece hefte sa Bozijom pomocu u avanturu zvanu ctg
odoh malenoj praviti uzinu pa se tipkamo kasnije ninuska mi smo dosta stvari kupovali u Hrvatskoj kad smo u junu bili vjeruj mi cijene ko kod nas nesto cak i jeftinije. mi i vodu kupovali zbog malene, karton mlijeka... ponijela sam ja nesto ali dosta manje nego prije, ne isplati se nositi vjeruj mi.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 13:34:40
rose
Joj ja nemam pojm akako je to zaspati nakon alarma, meni kad zazvoni ja drobim, psujem sve alarme na svijetu ali odmah ustanem i kontam koliko jos imam do vikenda..i sve tako
moj muz ustaje a ja se valjam po kreveti i gasim svih 5 alarma uredno...nekad ustanem nakon 5-og a nekad zaspim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 13:36:14
rose
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Zene prosvijetlite me,veceras idem kupovati kozmetiku za bebu,koliko skontah ovo mi treba:sterilne gaze,bivacin,hidrogen,bademova krema,kamilica( za svaki slucaj),dj.kupka,iako mi kazu samo da kupam bebu onim antiseptom prvih dana al nek se nadje,stapici siroki,d3 kapi,ako mi jos nesto fali pisite
to je to ima jos ona gencijana violet 1% i onaj prah hipermangan po potrebi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 13:50:21
M.A.M.
Hvala rose,koji sam ja peh moj dr jos u nedjelju dezurni pa ide na godisnji do septembra
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 13:53:35
rose
Hvala rose,koji sam ja peh moj dr jos u nedjelju dezurni pa ide na godisnji do septembra
kod koga ides...evo vidimm murtezic 24 dezurni a 23 imam kontrolu kod svoje dr...a rekose mi da vjerovatno nece ici sada na godisnji
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 14:05:55
araj
kod koga ides...evo vidimm murtezic 24 dezurni a 23 imam kontrolu kod svoje dr...a rekose mi da vjerovatno nece ici sada na godisnji
Rose, ja idem kod Murtezica. On ide na GO 17.8. Nece ga biti kad meni bude trebao :) Al cu ga pitati kome da me uputi?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 14:17:17
araj
Mislis od koliko su dezure ili?
Tvoj doktor je u nedjelju dezuran. Hoces li mu tada ici? I jesi li ikad isla kad ti je doktor u dezuri? Posto ja nisam. Sad zvala GAK, kaze teta udjete na glavni ulaz i potrazite Murtezica al mi ne rece od koliko sati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 16.7.2015 14:19:33
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: araj
Mislis od koliko su dezure ili?
Tvoj doktor je u nedjelju dezuran. Hoces li mu tada ici? I jesi li ikad isla kad ti je doktor u dezuri? Posto ja nisam. Sad zvala GAK, kaze teta udjete na glavni ulaz i potrazite Murtezica al mi ne rece od koliko sati.
Ja uvijek idem kad je dezurni,jer on samo puca dezure sada jer je na nekoj subspecijalizaciji,a vecinom idem ujutru,od 8 rade dezuru