|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
11.7.2015 16:52:47   
rose
bilo je u importaneu nesto bodija na preklop

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1151
11.7.2015 17:27:45   
LieToMe RR
ma imam h&movih od L a imam i od pcelice maje tih bodija na preklop (dosta sam podijelila a neke sam i bacila jer su se bas izdrndali), a imam i novih stvarno, L ih nije obukla.
tako da cu ja opet ove za svaki dan od pcelice maje i fisove, iskreno to mi se pravo isplati (omjer cijena i kvalitet). treba mi jedna-dvije dekice jos, i gegica tankih, pamucnih jednodijelnih i onih donjih dijelova ko gace sa stopicom (to u amku imas da se razbolis).

meni je lindex odlican ali ne isplati se kad su bebe male, brzo prerastu. za L mi nije zao u lindexu kupiti jer stvarno je kvalitet i dugo nosi.
a i danas smo se razocarali bar u onaj lindex kids u bbiju, nema neutralnih kompletica mahom sve deklarisano curica-djecak.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1152
11.7.2015 17:36:22   
rose
u kojem amku bude gegica

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1153
11.7.2015 18:06:54   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

u kojem amku bude gegica

samo onaj na mojmilu, doe u prizemlju pa lijevo, ima prodavnica za bebe i imaju pcelicu maju i fisove bodije i gegice i definitivno su najjeftinije bodiji od pcelice maje kod njih, valjda direktno od njih sve nabavljaju jer imaju svu mogucu kolekciju i brojeve

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1154
11.7.2015 18:29:30   
*pcelica*

IZVORNA PORUKA: LieToMe

IZVORNA PORUKA: *pcelica*

ooooo trudnice drage sta ima kod vas?
mi jutros izasli prije 11 i evo sad se dovukli kod sveki. krenuli smo od carsije sve pjeske...kupili smo omeksivac (ako koga zanima onaj cikov je 750 ml 6,5KM), onda smo krenuli redom... nasli smo u bimbusu odijelce za iznijeti bebu (sutra cu slikati i postavim) kuili i za L satensku pidjamicu u lindexu (imaju super snizenja) tata birao user posted image
onda i dm obavili (sutra pakujem kofer), bili i u baby centru, rezervisali podlogu za presvlacenje, presvlaku za lezaljku... onda me mm oveo na rucak i dotukao me sladoledom iz mcdonaldsa user posted image user posted image user posted image ne smijem stat na vagu narednih 5 dana

elem, mi se eto micemo lagano user posted image
sutra peglam garderobicu, pakujem i kofer (ovo osnovno)...
nisam vas citala nista (nisam stigla stvarno) ali obecavam da cu retroaktivno user posted image

nadam se da ste mi sve ok, da uzivate u vikendu...MAM upratih beba se ponovila user posted image
koja od vas spomenu 54 broj za bebu user posted image mi ispod 62 nista ne kupujemo L bila 55 pa joj 62 oblacili a ova beba krupnija user posted image
u okaidiju vidjeli slatkih stvari ali kad vidjesmo broj 54 mm krepao od sege, kaze nema sanse da nasa beba tome i primirise user posted image

Ja kupila 54 dva bodija na kopcanje i gegice. Za prvih par dana. Znaci ipak ce ici celi sve su prilike user posted image Jos mi svekrva govori sto nisam jos. Rekoh stani zeno ostalo cu 62 sto je sigurno sigurno je.

ma ne mora znaciti pcelice, kod nas su svi visoki u familiji...nema beba jednostavno na koga da bude mala. sveki je meni do ramena a mm bio 59 dug user posted image 3 puta mjerili nisu vjerovali, donjeli joj bebu kaze moja beba ko beba od 3 mjeseca user posted image
tako da mi imamo par bodija 56 ali jako puno imamo 62 i 68, L mi je bas dugo nosila te brojeve.
zaboravih reci da smo bili i u cm-u u titovoj, nemaju malih brojeva sve 68 i vece i nema na preklop pa cemo ovih dana otici do fisa i amka. mama danas isla sa L do amka, uzeli bebi svega, seka birala, peskir, nekih kompletica i bodija na preklop user posted image

Kod mene ove dvije nisu presle 52cm na porodu. Ali zato kilazom su masalah. Ajla bila 3200 aAtija 4100. Ovo su dugih rukava. Vise necu ni kupovati.Kupit cu one bez rukava i one kratkih rukava. Jer ce imati uvijek nesto preko pa da mu ne bude vruce user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1155
11.7.2015 18:32:56   
*pcelica*

u kojem amku bude gegica

samo onaj na mojmilu, doe u prizemlju pa lijevo, ima prodavnica za bebe i imaju pcelicu maju i fisove bodije i gegice i definitivno su najjeftinije bodiji od pcelice maje kod njih, valjda direktno od njih sve nabavljaju jer imaju svu mogucu kolekciju i brojeve

I meni su pcelica maja super bodiji i gegice. Prije sam ih kupovalau bestu. Sad cu moratido amka. Usput mije kad krenem svojima pa cu onda da se zarovim user posted image Ali cu sad kupovati od 62 pa nadalje. Sve imam osjecaj da ce ova beba biti masala. Kile dobijam sedmicno a svi mo govore da se nisam udebljala samomi ide u stomak, pa kontam da je to sve bebina gramaza user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1156
11.7.2015 18:40:45   
LieToMe RR

ooooo trudnice drage sta ima kod vas?
mi jutros izasli prije 11 i evo sad se dovukli kod sveki. krenuli smo od carsije sve pjeske...kupili smo omeksivac (ako koga zanima onaj cikov je 750 ml 6,5KM), onda smo krenuli redom... nasli smo u bimbusu odijelce za iznijeti bebu (sutra cu slikati i postavim) kuili i za L satensku pidjamicu u lindexu (imaju super snizenja) tata birao user posted image
onda i dm obavili (sutra pakujem kofer), bili i u baby centru, rezervisali podlogu za presvlacenje, presvlaku za lezaljku... onda me mm oveo na rucak i dotukao me sladoledom iz mcdonaldsa user posted image user posted image user posted image ne smijem stat na vagu narednih 5 dana

elem, mi se eto micemo lagano user posted image
sutra peglam garderobicu, pakujem i kofer (ovo osnovno)...
nisam vas citala nista (nisam stigla stvarno) ali obecavam da cu retroaktivno user posted image

nadam se da ste mi sve ok, da uzivate u vikendu...MAM upratih beba se ponovila user posted image
koja od vas spomenu 54 broj za bebu user posted image mi ispod 62 nista ne kupujemo L bila 55 pa joj 62 oblacili a ova beba krupnija user posted image
u okaidiju vidjeli slatkih stvari ali kad vidjesmo broj 54 mm krepao od sege, kaze nema sanse da nasa beba tome i primirise user posted image

Ja kupila 54 dva bodija na kopcanje i gegice. Za prvih par dana. Znaci ipak ce ici celi sve su prilike user posted image Jos mi svekrva govori sto nisam jos. Rekoh stani zeno ostalo cu 62 sto je sigurno sigurno je.

ma ne mora znaciti pcelice, kod nas su svi visoki u familiji...nema beba jednostavno na koga da bude mala. sveki je meni do ramena a mm bio 59 dug user posted image 3 puta mjerili nisu vjerovali, donjeli joj bebu kaze moja beba ko beba od 3 mjeseca user posted image
tako da mi imamo par bodija 56 ali jako puno imamo 62 i 68, L mi je bas dugo nosila te brojeve.
zaboravih reci da smo bili i u cm-u u titovoj, nemaju malih brojeva sve 68 i vece i nema na preklop pa cemo ovih dana otici do fisa i amka. mama danas isla sa L do amka, uzeli bebi svega, seka birala, peskir, nekih kompletica i bodija na preklop user posted image

Kod mene ove dvije nisu presle 52cm na porodu. Ali zato kilazom su masalah. Ajla bila 3200 aAtija 4100. Ovo su dugih rukava. Vise necu ni kupovati.Kupit cu one bez rukava i one kratkih rukava. Jer ce imati uvijek nesto preko pa da mu ne bude vruce user posted image

moje prvorodjeno mene presisalo bila 55 (ja 54) ona 4 kg ja 3800 a muz 4200 ili 4300 i 59 dug user posted image
jos ova beba fura 3-4 sedmice ispred L user posted image znaci 62 minimum user posted image
ma ja imam puno bodija 62 i 68 pa cu samo one donje dijelove da uzmem (one sto imaju i stopice)
imaju pcelica maja i plisane donje dijelove u pastelnim bojama (roza, zuta, zelena) ma stvarno imaju preslatkih stvari...ja sve odgadjam odlazak tamo zbog bankrota user posted image

(odgovor članu *pcelica*)
Neposredna veza do poruke: 1157
11.7.2015 18:48:22   
*pcelica*
Zato cu ja da povedem mm. Da me drzi na oku user posted image Neki dan u azelu sam se raspametila. Ne znam sta cu prije user posted image user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1158
11.7.2015 18:55:01   
LieToMe RR

Zato cu ja da povedem mm. Da me drzi na oku user posted image Neki dan u azelu sam se raspametila. Ne znam sta cu prije user posted image user posted image

ja mm vise ne vodim ukoliko prvi ne potegne za karticom user posted image
danas me u crno zavio user posted image user posted image izvuce onu satensku pidjamu i jos govori nije skupa na snizenju je user posted image
salim se malo, dogovorili smo se ko ce sta finasirati samo ja izvukla deblji kraj user posted image
do duse njega tek ceka ovo iz baby centra i apoteka user posted image

Neposredna veza do poruke: 1159
11.7.2015 18:59:09   
*pcelica*
Kod nas sam ja glas razuma. Kad njega i djecu uhvati ona soping groznica, ja odmah tjeram na kasu user posted image Samo sam sad u fazonu da i mene ne uhvati. S tim kad ja idem s njim na kasi se lagano ispalim user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1160
11.7.2015 19:05:28   
LieToMe RR
mi ti sve isplaniramo unaprijed ali eto...ponese nas nekad user posted image
mada smo malenu naucili kad nesto kupuje da moze jedno ili dvoje (zavisi sta se kupuje) stvarno je dobro dijete, danas je sa bakom isla u amko nista sebi nije htjela da uzme, sve je bebi kupila (kad mi je mama pricala ja se rasplakala) onda je dedi pokazivala sta je sve za bebu izabrala

zato smo danas malo i pocastili da je iznenadimo user posted image

Neposredna veza do poruke: 1161
11.7.2015 19:14:32   
*pcelica*
Nisu ni moje ufazonu da se razlete po radnji i sve redom kupe. Stvarno kad hocemo nesto da im kupimo one dok smisle treba li im ista prodje pola sata. Mi planski krenemo u kupovinu. Ali ako ima i jedan onaj prezentator u radnji mm mora od njih nesto uzeti pa makar ja to i bacila. Onda pocne naprdjivati. E hocemo liovo ehocemo li ono. A ja nisam tip kokji voli slahgati nepotrebne stvari. Mama me je uvijek zbog toga ruzila. Kaze kad god ide sa mnom u kupovinu ne kupi ni pola onog sto joj treba a kamoli nesto mimo spiska user posted image Ja sam zena za pozeljet. Bas sam stedljiva user posted image

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

Neposredna veza do poruke: 1162
11.7.2015 19:24:24   
LieToMe RR
user posted image user posted image
ista sam ti majki mi , muz je galantan i stvarno ne kupuje nepotrebno. ja kozmetiku recimo volim imati zalihe (rezervni sampon, kupku za malu, kreme... maramica i ovih stvari sto imaju dug rok) a generalno smo mm i ja kompatibilni user posted image

ja jos kod sveki, neko nas drustvo zvalo na iftar pa idemo kasnije...nas dvoje od juce isto sa lanca da smo pusteni user posted image

Neposredna veza do poruke: 1163
11.7.2015 20:22:36   
amelaaaa
Danas izgleda sve mame u sopingu bile user posted image I ja sam kupila 2 preslatka peskira, nisu oni kvadratni za bebe, nego su dimenzija kao obični peškiri, ali su tanki i preeemedeni. Pravi bejbi, jedan svijetlo rozi sa bijelim srcima, a drugi blijedo žuti sa bijelim tufnama i velikim zekom i macom. user posted image Nikako ne mogu da odolim tim stvarčicama, a svaki put kažem da neću ništa kupiti jer smo pripremili dovoljno user posted image
Nego da vas pitam, koji deterdžent koristite za pranje? Planiram da odem do DM-a da vidim imaju li nešto u svom programu za bebe, znate li vi da li ima? Da ne idem bezveze :)

Neposredna veza do poruke: 1164
11.7.2015 20:37:31   
anitaa
Vecer zene, jucer mi dan kao dan nije sjeo, iako mi je poslijepodne bila draga prijateljica, koja ode na godisnji, pa.smo se oprastale 4 sata, necemo se vidjeti aBd jedno vrijeme,nemam seke, ni ona svoje djece, pa je mojoj S. bas kao tetka, vole se nenormalno, uglavnom kontala sam zaspacu bez problema, kad ono klinac, vrtila se citavu noc, jutros spavali do 10, u stvari ko zna do kad je.cura, vjerovatno je bila.uvidavna, i kontam sta cu.danas, lezati jer mi je jos falilo sna ili, srecom odlucih se za drugu opciju, iako nikakva - zadala sam posljednje udarce pripremama, tako da slobodno mogu slj. sedmicu bezbrizno cekati ili bebu ili odlazak krajem sedmice u Mostar...
Ja sam sigurno prvih godinu i po koristila deterdzente na kojima pise.sensitive, pa ima narocito u DM- u ponude, Ariel, Fax, svejedno, i nisam koristila omeksivace i.odvajala njenu robicu od nase, nije nesto bila osjetljiva, ali bilo mi preslo u naviku, ovaj put cu vjerovatno malcice opustenije...

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1165
11.7.2015 20:50:52   
anitaa
S. sam na kesam u kojima je bila slozena roba.sve ljepila tipa gegice, benkice, krenula danas pa.stala, hebiga.imam oci, a i nema se vise zivaca kao prije 4 godine..smijesno mi je kad vidim carapica ili rukavica preslatkih, ali po.jedna, gdje je to zavrsilo Bog zna ili.su nam trajno otele bebe cele..ima svega stvarno, mozda gegice.sa stopalima bi jos koje.dobro.dosle.jer bodica i.benkica ima ne zna im.se broj..
S. opet pocela.da stalno.spominje seku, ono.jedva.ceka, jedno vrijeme stala, valjda.se oduzilo djetetu...mama je moja bila komicna, ovaj najbolji prijatelj od S. prije dva i po mjeseca isto dobio.seku (mama po drugi put na CR rodila i.bas mi nahvali Nakasa), kaze mama moja to njih dvoje jedno u drugom nasli utjehu, kao da.su starohani umorni od zivota.pa se nesto imaju tjesiti :-)

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 1166
11.7.2015 22:41:58   
memsi
Koliko ja znam ima i dm-ov proizvod koji je namjenjen iskljucivo za bebe,ima onaj praskasti a ima i tecni deterdzent.Ja sam uzela faks sensitiv pa cemo vidjeti.Znam da su ovi dm proizvodi bez ikakvog mirisa i namjenjen je za osjetljivu kozu.

(odgovor članu amelaaaa)
Neposredna veza do poruke: 1167
12.7.2015 1:48:21   
ziel
Zene kako vase bebe u pupi? Moja beba nesto mirna zadnja 3 dana samo je 2-3 puta osjetim u toku dana... a prije toga cesce sam osjetila... ja danas spavala pa evo sad cu opet leci, igrala do sad neku igru slagalica boja sa mm pobijedio je, 20:13 mi pisali hehe a bas je zanimljivo

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu memsi)
Neposredna veza do poruke: 1168
12.7.2015 4:17:58   
anonimna♥
Drage vi kako ste? :) Nova sam ovdje,hehe pa se jos navikavam,i snalazim nekako.:D
Ja sam isto u 9 mj,trudnoce termin mi je 31 jula sad aBd...Što se tice stavari za bebu,od one
najmanje pa sve do najvece sve finiš..Samo se ja jos malo psihicki pripremam hehe..malo me
kao neka trema fata,al'svjesna sam da se trebam poroditi,i da cu izbaciti kako tako :D aBd.

Samo me interesuje,da li je normalno npr.ja sad vec osjecam kao neke zigove,ko da me pecka dole kraj stidnog mjesta msm nekada znam
cesto da osjetim,bas a nekad ono samo malo! :/ Da li to mozda znaci da se bebara vec polahko priprema..da izadze jer moguce je da ne docekam bas termin tj.da se prije porodim..tako mi je moja doktorica ovamo u Fr rekla,i da vec sam imala kao neke "lazne"kontrakcije,a znam ih isad osjetiti pomalo!?user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1169
12.7.2015 7:29:16   
LieToMe RR
Juuutrrroooo trudnice, sta ima, kakve ste?
Ja sam izgleda malo pretjerala juce user posted image evo me sve zivo boli. Sinoc smo oko 12 kuci, i odam sam legla (samo raspremila one djidje sto smo kupili).
Jutros me probudi pritisak pod dnu pupe, pa grc u jednoj, drugoj nozi...ma cirkus zivi.

Danas relaksirajuce, vec pustila jednu masinu, imam peglati za bebu i kofer spakovati...odoh nam sad na brzinu lokume napraviti, nemamo trunke hljeba u kuci a mora pupo jesti user posted image
kasnije vam slikam odjelce pa postavim.

Sto se tice detrdzenata (vidim da ste spominjale). Ja sam vala koristila sta sam stigla ariel, persil, merix...i ne sjecam se omeksivaca ali dugo sam na onom ornelu calming tamno plavi, tako da je vjerovatno bio taj.
Nikad nije imala problema sa osipima, alergijama i slicno...jedino sam pelene i bodije otkuhavala tih nekih pola godine a sve sam uredno peglala radi neke dezinfekcije (peglam sad i L sve sto se mora peglati)

Eto, to bi bilo to...nadam se da ste mi naspavane i odmorne.
ziel vidim pitas za udaranje bebe. moja prva bila prava njeznica, samo se ponekad periodicno javljala. ova druga boze sacuvaj user posted image em se stalno udara i to pojako em nije periodicno, nemam osjecaj da beba spava uopste...pravi mali sejtan user posted image tako da sve je to individualno, a i jos je kod tebe rano za te neke jake pokrete i udarce

(odgovor članu anonimna♥)
Neposredna veza do poruke: 1170
12.7.2015 8:13:39   
ninuska
Jutro

Odmori malo, ltm.
I ja sam koristila obicni deterdzent za bebine stvari. Jedino u pocetku nisam stavljala imeksivac, a u brzo sam i to user posted image . Naravno, ne sensitive vec koji inace koristim: leenor, ornel ili silan. Sad sam na ornelu i felce azzura user posted image .
vid8m da pisete i o udaranju bebe. I moja prva beba je bila dosta mirnija. Ova je bas aktivna. Zene, pa po cijeli dan je aktivna. Bas se ne sjecam da je mala takva bila. Nadam se da necemo zadrzati ovaj tempo user posted image
anonimna dobro dosla. M9guce da su pripremne kontrakcije. Ipak ti je termin jako blizu

Neposredna veza do poruke: 1171
12.7.2015 8:34:50   
rose

Neaktivne clanice izbrisane sa spiska...postupak je moguce obrnuti user posted image user posted image

JULI

18.07. amelaaaa
20.07. Lala88 user posted image
22.07. Adano user posted image
22.07. Memsi user posted image
30.07. Anitaa user posted image
31.07. anonimna♥

AUGUST

06.08. Maksi user posted image
14.08. Rose user posted image
15.08. Pandica user posted image
18.08. Putujuca user posted image
24.08. LieToMe user posted image
28.08. MAM user posted image

SEPTEMBAR

02.09. Novo Ime user posted image
12.09. Araj user posted image
20.09. Carobno Jutro user posted image
23.09. Ninuska user posted image

OKTOBAR

06.10. Aidana user posted image

NOVEMBAR

08.11. Blue moon
12.11. UmmuHamza2305 user posted image
12.11. Pcelica user posted image
19.11. ziel user posted image
22.11. *nur*
26.11. Farah 00 user posted image

DECEMBAR

07.12 Elastigirl
14.12. Leena user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1172
12.7.2015 8:38:23   
Carobno jutro

Jutrro zene,

Ja ustala poodavno, jela, popila caj. Sad cu kafu i da smisljam sta i kako danas.
Jesu li krenula snizenja po radjama?

< Poruku je uredio Carobno jutro -- 12.7.2015 8:39:19 >

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1173
12.7.2015 8:44:01   
rose

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutrro zene,

Ja ustala poodavno, jela, popila caj. Sad cu kafu i da smisljam sta i kako danas.

pa jesu oviesse ovaj vikend koliko znam

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1174
12.7.2015 8:49:16   
ninuska

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutrro zene,

pa jesu oviesse ovaj vikend koliko znam

I lindex,,okaidi, azel

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  45 46 [47] 48 49   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *